Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שימוש באורות הרכב

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4180 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ושוב לאור כמות הדיונים בפורום על שימוש באורות ולא מעט שטויות שנכתבו, החלטתי לטפל גם בנושא הזה בצורה ממוקדת. בסופו, אני מקווה, תלמדו כמה דברים שאולי לא ידעתם על השימוש הנכון באורות הרכב.

תאורת יום

תאורת יום ברכבים לא נועדה לשפר את הראות אלא את הניראות, בלי קשר לתנאי מזג אוויר קשים כמו עננות שאליהם יש להתייחס כאל נהיגה בחושך. תאורת יום נועדה לשימוש גם בשמש צהרים קיצית בישראל.

הדלקת אורות ביום משפרת את הניראות של כל כלי רכב (מקטנוע ועד משאית) בכל תנאי דרך. שיפור הניראות מסייע בין היתר להפחית התנגשויות קשות יחסית כמו פגיעה בהולכי רגל, פגיעות חזית-צד והתנגשויות חזיתיות.

כן, זה עולה קצת יותר. ישנו בלאי לנורות אך הוא לא משמעותי, וגם מערכת החשמל והמצבר לא יושפעו ברכב שלא עומד שעות ברצף. ישנה הגדלה מורגשת אך זניחה בצריכת הדלק. לשם כך, ברכבים חדישים מותקנים אורות יום ייעודיים (Daytime Running Lights) שדולקים קבוע ובהם העלות בלתי מורגשת.

תאורת לילה

ישנם שני אורות ברכב לנהיגה בחשכה: אור הדרך ואור המעבר. אור הדרך, הקרוי במחוזותינו שלא בצדק "אור גבוה", הוא (כאשר יורה שמו) האור העיקרי לשימוש בנהיגת לילה. בשל עוצמתו, קיים אור מעבר (אור "נמוך") אשר כשמו נועד לשמש במעבר ליד משתמשי דרך אחרים.

כן, עדיף להשתמש באור הדרך גם כשיש תאורת כביש, מאחר וברוב המקרים זו לא מספקת. שוב: כל עוד אין משתמשי דרך אחרים שניתן לסנוור אותם, יש לנהוג עם אור גבוה.

בהופעת משתמש דרך אחר, יש להאט ואז לעמעם את האורות ואחרי שחולפים על פניו להפעיל שוב את אור הדרך. בזמן זה ניתן לפצות על עמעום האורות על ידי מבט לתוך האזור המואר על ידי פנסיו של הנהג השני, ואפשר גם להבהב מדי פעם באור הדרך.

גם בקרבת משתמשי דרך אחרים, יש לחשוב על זוית אלומת האור של הרכב, שלפעמים מאפשרת להשתמש באור הדרך למשך זמן רב יותר. בצורה זו לא רק שאיננו מסנוורים את זולתנו אלא מסייעים גם להם לראות ומבליטים את הנוכחות שלנו. לדוגמה:

בחליפה ליד נהג בכיוון הנסיעה ההפוך, יש לעמעם אורות, אך להדליק שוב את אור הדרך לפני שהוא עובר אותנו. בזוית אלכסונית בין הנהג לפנסי הרכב שלנו, האור לא מסנוור, והדלקה מוקדמת תמנע הסתגלות לחושך שמאחורי פנסי הרכב שלו. ככל שהנהג רחוק יותר (למשל בכביש רב-נתיבי) אפשר להדליק מוקדם יותר.

כשאנו נעקפים, ניתן לעמעם את האורות כשהרכב העוקף כבר מלפנים (בזוית הגדולה מאלכסון בין המראה לפנס) וככה לסייע לו לעקוף. כשאנו עוקפים, אפשר להדליק את אור הדרך כבר מעט מאחורי הרכב הנעקף באותה צורה.

בפניה שמאלה ניתן לפעמים להפעיל את אור הדרך לאורך כל הפניה מאחר והוא יופנה הצדה ולא לנתיבים סמוכים. בפניה ימינה אלומת האור שלנו אמנם תישפך לנתיב הסמוך אבל בגלל הזווית לפעמים ניתן לנהוג לאורך רוב העיקול עם אור דרך דולק ולעמעם רק כשרכב חולף מול הפנסים שלנו, וכך גם להאיר לו את שולי הפניה.

גם בחצית צמתים יש לחשוב על הזוית של אלומת האור שלנו ביחס לתנועה בדרך החוצה ובמידת האפשר לשאוף להדליק את אור הדרך מעט לפני שמזנקים לצומת ולא אחרי תחילת תנועה. בזמן נהיגה ניתן לבצע תנועות קלות של הרכב בנתיב כדי להאיר לכל מיני פינות חשוכות בצד הכביש שעלולות להחביא הפתעות.

שימוש רב יותר באור הדרך (כל עוד לא מסנוורים אף אחד כולל הולכי רגל) ישפר את הראות באופן ניכר. נהגים רבים מתקשים עם נהיגת לילה וכשהם לומדים להשתמש כדבעי באור הדרך איכות נהיגת הלילה משתפרת משמעותית!

סנוור

סנוור נוצר לרוב כשמישהו אחר משתמש באור הדרך בקרבת אחרים, אך הוא עשוי להיווצר גם בשימוש באורות מעבר בזמן בעיה טכנית כמו תושבות שבורות, פנסים שכיוונם לא מתאים לעומס ברכב (בכל רכב חדיש יש גלגלת להתאמת גובה האלומה) ובפרט אם המתלים עייפים.

כשנתקלים בסנוור, במקום להבליט לתוך האור ולסנוור חזרה, עדיף פשוט לסמן קצר ומוקדם ככל הניתן. בהתקרבות לעיקולים, למשל, ניתן לראות אלומת אור גבוהה מתקרבת מעבר לסיבוב ובתרחיש כזה סביר שם הנהג השני יראה את האורות שלכם ולכן אם תסמנו לו מוקדם בשניים-שלוש הבהובים, אולי תימנעו מסנוור.

כמובן שבנוסף לסימון יש להביט לצד הכביש (לפס הצהוב) כדי לראות את המשך הדרך ללא הפרעה. עדיין תוכלו לראות את הרכב השני בראיה ההיקפית וכשהוא ממש מתקרב אפשר למצמץ ולעצום עין אחת לרגע.

סנוור מאחור ניתן למניעה על ידי כיוון מראות רחב יותר מהמקובל שגם יקנה שדה ראיה טוב יותר, ועל ידי הסטת המתג שבתחתית המראה המרכזית למצב נגד סנוור. כל זה נכון כשלא מותקנות מראות פנורמיות, שמומלץ להיפטר מהן גם בלי קשר. כשהמראות מכוונות, סנוור מהצד במראות הצד יהיה קצר והסטת ראש קלה תפתור אותו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תגובות 36
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תודה על ההסבר הממצה!

להבנתי קיימות היום מערכות תאורה ברכבי יוקרה שמונעות סינוור בכך שהן מזהות רכבים בנתיב הנגדי ומחלישות את התאורה בהתאם. האם תוכל להרחיב על כך?

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

תאורת לילה

בחליפה ליד נהג בכיוון הנסיעה ההפוך, יש לעמעם אורות, אך להדליק שוב את אור הדרך לפני שהוא עובר אותנו. בזוית אלכסונית בין הנהג לפנסי הרכב שלנו, האור לא מסנוור, והדלקה מוקדמת תמנע הסתגלות לחושך שמאחורי פנסי הרכב שלו. ככל שהנהג רחוק יותר (למשל בכביש רב-נתיבי) אפשר להדליק מוקדם יותר.

כמובן שהכל נכון.

לגבי הקטע המצוטט, הרבה נהגים לא מפנימים נכון את העניין הנ"ל וחוזרים חזרה לאור דרך כמה שניות מוקדם מדיי ואז הם מסנוורים, במקרה כזה אין אפילו זמן לעין להתרגל ואין אפילו מספיק זמן להסיט את הראש לכיון שול הדרך ונשארים "עיוורים" בזמן הכי רגיש.

פורסם

להבנתי קיימות היום מערכות תאורה ברכבי יוקרה שמונעות סינוור בכך שהן מזהות רכבים בנתיב הנגדי ומחלישות את התאורה בהתאם. האם תוכל להרחיב על כך?

זה אחד הפיצ'רים של תאורת קסנון אדפטיבית.

בעיקרון, ניתן להזמין בחו"ל תאורת קסנון אדפטיבית גם במכוניות רגילות כמו פולקסווגן גולף.

אבל עלות האופציה הזו מאוד גבוהה ולכן באמת נכון לעכשיו היא מגיעה בעיקר ברכבי יוקרה.

אולי בעתיד היא תהפוך לזולה יותר ונראה אותה יותר גם במכוניות עממיות.

פורסם

תקנה 98 לתקנות התעבורה:

הארה בדרך עירונית

98. בדרך עירונית לא ידליק הנוהג את האור הגבוה שבפנסי החזית, אלא אם אין הדרך מוארת כראוי.

כלומר, בניגוד להמלצה החוזרת והנשנית שלך במגוון שרשורים כאן בפורום, הדלקת אור גבוה בפנסי החזית בדרך מוארת אינה חוקית, לפחות לא בדרך עירונית.

לגבי יתר התנאים, תקנה 99:

עמעום

99. (א) הנוהג ברכב מנועי שפנסיו מאירים באור גבוה, יעמעם אורותיו בכל אחד מאלה:(1) הוא נוסע לקראת רכב אחר באותה דרך עד שיעבור אותו רכב אחר, או כשהוא נוסע לקראת רכב אחר הנמצא בדרך סמוכה ועלול לסנוור נוהג רכב אחר;(2) הוא עוצר;(3) הוא נוסע מאחרי רכב אחר ואלומת האור הגבוה שלו מאירה את חלקו האחורי של הרכב הנוסע לפניו, אולם מותר לאותת קצרות על ידי הבהוב האור הגבוה כדי להזהיר את נוהג הרכב שלפניו כי בכוונתו לעקפו או לעבור על פניו, ובלבד שלא יאותת כאמור, אם הוא עלול לסנוור נוהג רכב אחר הבא לקראתו. (ב) בשעת העמעום יהיה אור נמוך כאמור בתקנה 334(ג).

אין קביעה לגבי מרחק מהרכב המסנוור, אלא כל אימת שמופיע רכב ממול, וגם בכביש סמוך, חובה לעמעם. כנ"ל כאשר עוקבים אחר רכב.

מעשית, להבדיל מתאורטית ובבל"תית, ניתן לנסוע עם אור גבוה רק בכביש ריק, או להיות דושבאג וגם לסכן את יתר משתמשי הדרך, חוץ מסיוויק 09 שאינו מסתנוור לעולם.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

לא חוקי - שמחת זקנתי בראש חוצות ובנעלי אבותי. המטרה היא לראות טוב יותר מבלי לפגוע ביכולתם של משתמשי דרך אחרים לראות. לכן, כל עוד אין את מי לסנוור (או שאין איך לסנוור אותו) אין סיבה לנסוע עם אור מעבר!

אור מעבר מאיר למרחק של עד שלושים מטרים ומוסט ימינה מאחר וייעודו הוא לסייע לך להבחין במדרכה ובשילוט מימין בזמן שאתה עובר ליד משתמשי דרך אחרים ונדרש לעמעם את אור הדרך. כך שמו גם באנגלית - Dipped Beam או Passing Beam.

אור הדרך, כשמו, הוא האור העיקרי לנהיגת לילה וכך שמו גם בשפות אחרות: Main Beam והשימוש בו שם הוא בהתאם! בישראל, לצערי, נהגים טובים פשוט למדו לא להשתמש באור הדרך לכלום מלבד כדי לסמן לנהגים אחרים. מכאן גם שמו הנפוץ בעברית: אור "גבוה".

כמות הנסועה בלילה נמוכה מאוד ולכן במרבית נסיעות הלילה בהחלט ישנם קטעי כביש רבים שבהם אין את מי לסנוור. אני נתקל בזה כל הזמן ומדליק אור דרך. כשאני כן רואה נהגים אחרים (ומעמעם כנדרש) אני רואה שהם נוסעים רצוף עם אור המעבר.

זה חבל להם ולפעמים זה גם חבל לי כי כמו שאמרתי בשימוש מושכל באור הדרך לא תסנוור את זולתך אלא תעזור להם לראות. למשל כשאתה פונה שמאלה או כשאתה נמצא לפני הנהגים האחרים ומאיר להם את הדרך.

פורסם

היחס בין נסיעות היום והלילה שלי בערך שווה. אמנם אין לי נסועה של נהג מונית, אלא (להערכתי) כ-350K ק"מ, ואני חייב לציין שפרט לכבישים משניים ביותר לא נתקלתי בצורך אמיתי לנהוג עם אור גבוה (שאגב שמו נובע מהעובדה הפשוטה שהוא מאיר גבוה יותר). באם הנהג עירני, ניתן לנהוג בבטחון גם עם אורות המעבר. רובם המכריע של הנוהגים דרך קבע עם אור גבוה בדרכים ראשיות ומוארות עושים זאת בהיסח דעת (ובשל כך לא מעמעמים כי לא מבינים מה רוצים מהם) או בכוונה, תוך שהם משליכים שטרונגול על יתר המשתמשים בדרך, ואז לעתים לא רחוקות תראה אותם גם עם אורות ערפל, מלפנים ומאחור. לכן, ברירת המחדל צריכה להיות אורות מעבר. בסופו של דבר לצד שיקולי בטיחות (אשר פנסים תקינים עונים עליהם באור מעבר, גם לעניין ראות וגם לעניין נראות) יש גם שיקול סוציאלי.

זה שתדגיש את דבריך, לא יעשה אותם צודקים יותר וכמו שאתה שמח מאד ביחס לחוק, כך ואף יותר גבוהה שמחתי באשר לשמם האנגלי של אורות הרכב. ברוסית זה בכלל "אור קרוב" ו"אור רחוק", אז?

נסיעה עם אורגן אורות ברכב שלך מסנוורת את כל העולם ואחותו, חוץ מסיוויק 08 כמו שכתבתי לעיל. מכיוון שאין לי מושג איפה הוא גר, ברירת המחדל צריכה להיות אור מעבר וכל אור נוסף, בין אם אור גבוה או אור ערפל, כאשר תנאי הדרך דורשים זאת.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

כמו שרומן כתב, מעשית אני נוהג עם אור גבוה רק בכבישים ללא תאורה ורק כאשר אין רכבים לפני או מולי, כל שיעור הגאומטריה שהעברת למעלה הוא אולי נכון ומעניין, אבל לא מצדיק הסתה של אפילו 0.001 אחוז מהריכוז של הנהג, וזה עוד בהנחה שאתה יודע מתי ואיך בדיוק אתה מסנוור רכב כשמהירות הסגירה ביניכם היא 220 קמ"ש... בחושך...

את שיפוע הצד של הכביש לקחת בחשבון פה? ואת רדיוס הסיבוב? ואת אורך עקום המעבר? אהה אנחנו לא בשיעור של תכן דרכים.. סליחה...

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם
תודה על ההסבר הממצה!

אם אתה ממש מתעניין בזה הרי לך סרטון של הטכנולוגיה המצויה ב BMW:

Shellcase +1

רק אם הדרך חשוכה לחלוטין ואין לפני\בכיוון הנגדי רכב אני משתמש באור גבוה.

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

פורסם

ואם אין לפניך רכב אבל הדרך לא חשוכה? למה שלא תשמש במצב כזה באור הדרך? למה להגביל את שדה הראיה לחינם?

פורסם

שדה הראייה שלי לא מוגבל ב90% מהפעמים שאני בדרך עירונית \ בין עירונית מוארת.

כשאני אכן מרגיש שיש צורך בתאורה הגבוה אני כמובן מדליק אותה ולא משנה היכן אני נמצא (וכמובן בהתחשב בעוברי הדרך וכו.)

כל כך קר היום שראיתי פוליטיקאי מכניס את היידים רק לכיס הפרטי שלו.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אם אין לפני רכב והדרך מוארת, אין טעם להדליק אורות גבוהים.

יש אנשים סתומים שנוסעים עם אורות גבוהים תדיר וזה ממש מחרפן. הם בד"כ נוסעים לאט ביחס לתנועה וכשאתה עוקף אותם אתה נידון לסנוור תמידי עד שדרכיכם נפרדות.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מה זה שדה ראיה מוגבל? זה מצב בינרי? בכל מצב יש עומק (ורוחב!) נתון לשדה הראיה שיש לנהג בנוגע למתרחש מלפנים. אם אפשר להגדיל אותו - מה טוב. מה גם שבנהיגת לילה יש גם משמעות לבהירות הראיה והאזור שמואר בפנסי הרכב ברור הרבה יותר.

תאורת רחוב לא תמיד תגלה לך בזמן מכשול קטן וכהה כמו רוכב או הולך רגל שלבושים כהה, בור או פגר גדול. פנסי הרכב - כן. אם נסעת עם אור מעבר השארת לעצמך לכל היותר 29 מטר לעצור, שכוללים לפחות שניה של זמן תגובה. בחמישים קילומטרים לשעה אתה כבר רוקד על הקצה של הטווח הזה. עם אור דרך תראה רחוק יותר (מאה מטר), רחב יותר ובהיר יותר, כך שגם זמן התגובה שלך יתקצר.

בפירוש כשאין רכב ממול אני כמעט תמיד אפעיל אורות דרך. וזו לא המצאה שלי.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

כל עוד אתה מקפיד לא לסנוור אף אחד תעשה מה שאתה רוצה.

אבל אם שם המשחק זה ראייה למרחק כמה שיותר גדול אין לזה סוף.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...