Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני דיי בטוח שלא נסעת בו אלא רק שמעת עליו.על הטווין איר אני מתכוון..אני דיי בטוח שתהיה מופתע ותוריד את הגבה..מי שיש לו את הדגם הזה יבין אותי ואין הרבה כאלה בארץ שיבינו אותו כי זה לא דגם כלכך נפוץ שהצליח פה כי הוא דיי יקר יחסית ל 500

אני הגבתי ראשון ואני נהגתי, so?

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
שי, עקרונית אתה צודק, מעשית טועה.

כי עדיין ישנה נורמה לביצועים סבירים שמתייחסים לרוב כלי הרכב שעל הכביש (נניח יכולת של סדאן 1600 אוטומט).

כשבעלי הרכב לוקחים רכב שהוא סביב הממוצע ביכולותיו ובהרבה מקרים גם מתחת לנורמה - והופכים אותו בתיאוריהם למפלצת לועסת אספלט, מה אגיד - זה גורם לחלק מהחברים (גם לי) להרמת גבה.

אתה למעשה חוזר שוב על הטיעון של רומן ומתייחס לנורמות והרגלים. ובעניין זה אין לי מה להוסיף.

אציין שלא נהגתי ולא מכיר את הטווין אייר על ה 500.

רק שלא פעם לאופי המנוע יש תרגום לתחושות כאלה ואחרות שלא דווקא מתורגמות למספרים מרהיבים.

חסרות דוגמאות מלפני 30-40 שנה של מכוניות שנתנו תחושה ספורטיבית ומהנה, ואף היו מעורכות, שלא לדבר ביצועיסטיות, אבל היום הביצועים שלהן נחשבים עלובים?

ככה שמעבר למספרים (שבהם היחסיות זזה עם הזמן) יש אופי. ואני לא באמת יודע למה התכוון המשורר במקרה הזה במינוח "חיה". עד כמה שאני זוכר הוא לא סיפר שנתן בראש ל 435I, גם לא ל 156.

לילה טוב!

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי הדיון איננו על "למי יש יותר גדול" ולמי יש מכונה מהירה יותר.

השאלה לטעמי היא האם אין מידה של הפרזה בתיאור רכב כחיית אספלט, זאת בשעה שכל ליסינגטומטית ממוצעת נותנת בראש לאותה מכונית.

זו הכוונה במינוח "פרופורציה".

ליל מנוחה!

פורסם
AMIT94 - אני אפילו לא יודע מה הכפתור הזה עושה בדגם 1.4, יש למישהו מושג באמת?

האם זה מכבה בוכנות / צילינדרים או שאר ירקות שאיש לא טכני כמוני לא מבין, או שזה פשוט "חותך" מפעולת הדוושה?

אם מצב ספורט היה מפסיק פעולה של כמה בוכנות במנוע שלך היית כנראה צריך איזה סודני\אריתראי שידחף את הרכב בכל פעם שמצב ספורט מופעל....

מצב ספורט לרוב גורם לשינוי עבודת הגיר על ידי משיכת הילוכים לסל"ד גבוה יותר והשארת המנוע בסל"ד שבו הוא נמצא בתוך רצועת הכוח, בחלק מהרכבים זה משנה גם את משקל ההגה, ברכבים אחרים זה גם משנה את כיול המתלים וכן הלאה.

אני דיי בטוח שלא נסעת בו אלא רק שמעת עליו.על הטווין איר אני מתכוון..אני דיי בטוח שתהיה מופתע ותוריד את הגבה..מי שיש לו את הדגם הזה יבין אותי ואין הרבה כאלה בארץ שיבינו אותו כי זה לא דגם כלכך נפוץ שהצליח פה כי הוא דיי יקר יחסית ל 500

מודה שגם אני לא נהגתי בדגם הזה מעולם וגם הרמתי גבה נוכח הדיבורים על כמה הוא חייה, עכשיו אני באמת משתוקק לנסות את המנוע הזה.

:wink:

סטיו,

אבארת' עשו מהלך שיווקי גאוני בכך שלקחו מכונית "אופנתית" ממותג לא נחשק וממנו גזרו מכונית ספורטיבית מהנה עם סמל נחשק יחסית.

ההשוואה אל הגולף GTI אינה במקומה ומהסיבה הפשוטה:

קח גולף רגילה ושים לידה גולף GTI- הן כמעט זהות אחת לשניה ומי שלא מבין עניין גם לא יבדיל בין הגרסה הרגילה לזו הספורטיבית.

קח 500 רגילה ושים לידה 500 אבארת'- לא צריך להיות גאון כדי להבין שמדובר ברכבים די שונים, רכב אחד נראה די "נשי" והרכב השני נראה יותר ביצועיסטי (לבעלי ה-500 הרגילות בלי רגשי והעלבויות, אתם יודעים שזה נכון..... :wink: ).

רוצה לומר שיש פערים גדולים בצורת ההגשה של פיאט לעומת זו של פולקסוואגן.

לעניין זה שאבארת' זה "חיקוי" של פיאט, אתה בהחלט צודק, אבל בוא נזכיר שהיא לא לבד:

לקסוס זה חיקוי של טויוטה.

אינפיניטי זה חיקוי של ניסן.

אקורה זה חיקוי של הונדה.

רנו זה חיקוי של דאצ'יה (או שזה בכלל ההיפך?)

סקודה זה חיקוי של סיאט שבתורה מחקה את פולקסוואגן שבתורה מחקה את אאודי שבתורה מחכה את פורשה (או שזו בכלל למבורגיני?...).

מזראטי מחקה את פרארי.

בקיצור, יש לא מעט מותגים שחלקם עשו מיזוגים, אחרים הולידו מותגים, אחרים צירפו מותגים אחרים מבלי לשנות זהותם וכן הלאה.

זה שיווק, ככה זה עובד ובשורה התחתונה, בין עם חיקוי או לא, פיאט תפסה חתיכת קלף עם ה-500, הן בגרסאות הרגילות והן בגרסאות האבארת' אז לך תתווכח עם הצלחה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

גולף GTI אכן דומה לגולף רגילה, אבל זה במכוון ותמיד היה ככה. הרכב חזק מאוד, מעל 200 כוח סוס לרכב הנעה קדמית במשקל כזה זה בערך המקסימום ההגיוני כרגע בלי לאבד אחיזה כל פעם שלוחצים. אבל הרכב מנסה לשדר פרקטיות ולכן הוא נראה כמו שנראה.

"Weyland Yutani Corp - "Building Better Worlds

Porsche GT4, Subaru BRZ, Audi A3

פורסם

הרכב ימשיך לשדר פרקטיות גם אם יתנו לו מראה קצת יותר ספורטיבי ולא חסרות דוגמאות לרכבים שיודעים לשדר פרקטיות בלי להתפשר על מראה פושר וחסר מעוף.

פורסם

edan82 - תודה על ההסבר :)

אבל גם במצב חיסכון על סלד גבוה הרכב לא נותן את אותה תגובה / תאוצה כמו שהוא על מצב ספורט

Opel Adam S 2017

פורסם

ליאב, בנוסף לדברים שעידן כתב, הרבה פעמים מצב ספורט משנה גם את ניהול הטורבו.

לחץ גבוה יותר יעלה את הספק המנוע, ניהול ליברלי יותר יאפשר למנוע לפתח הספק גבוה יותר.

זה ביחד עם משיכת הילוכים בגיר מעניק נסיעה נמרצת יותר.

מכאן באה התחושה שלך.

פורסם

התכוונתי בעקרון לכפתור הספורט ב 1.4 הרגיל כמו שיש אצלי וכפי ששאל פותח השרשור, אבל גם לגבי הטורבו טוב לדעת כי גם שם יש את הכפתור שעושה את אותה הפעולה, מישהו כאן כבר טען שהרכב מרגיש לו עגלה כשהכפתור לא לחוץ

Opel Adam S 2017

פורסם

מעניין אם בגרסת הטורבו של ה-500 הרגילה הגדישה עולה במצב ספורט, אני נוטה להאמין שלא כיוון שמדובר בטורבו קטנטן אבל אולי אני טועה.

אל תיקח ברצינות תהומית כל התייחסות לתחושה סובייקטיבית של "כח", כשמצד אחד יש מי שטוען שבמצב רגיל ה-500 ממש עגלה ובמצב ספורט המנוע ממש חיה זה גורם לי לחשוב שב.מ.וו פספסו משהו ב-M5 V10 כאשר שמו כפתור M שבלחיצה עליו הספק המנוע משתנה מ-400 כ"ס ל-500 כ"ס.

פיאט הצליחה בלחיצת כפתור לשנות הספק מ-32 כ"ס ל-799 שזה כידוע הפער הרשמי בין "עגלה" ל-"חיה".

פורסם

נראה לי צריך לארגן איזה מפגשון של בעלי הפיאט 500 לכל דגמיו ולעשות כמה נסיעות מבחן כדי שנרגיש את ההבדלים בדגמים.

אף פעם לא נסעתי בפיאט 500 חוץ מהדגם שלי אז יכול להיות שזה רק נושא שמעניין אותי אבל אשמח להיפגש עם כל בעל פיאט 500 מדגם שונה :)

8)
פורסם

יש לי פיאט 500 אבארט - כפתור הספורט גם אצלי קיים - הגדישה משתנה .

בספורט אני ב- 1.5 באר וברגיל 0.9 עם פיקים ל- 1.1

כמו כן צליל שונה בפליטה .

• תוכן חדש...