Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בלי קשר לדגם הרכב, אני לא יודע איך אפשר להפסיק לנהוג במצב ספורט אחרי שנהגת בו פעם אחת.

בכל הרכבים שנהגתי מצב ספורט הרבה יותר מהנה מדרייב.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
חנית פעם רכב בלי הגה כוח?

#פרופורציות, טייק 2

האמת ששיחקתי פעם בהגה של האוסטין מונטגו שהיתה לאבא, היה קשה ת*ת.

AMIT94 - האמת שמצב ספורט זה סה"כ מצב רגיל ולא מסורס כמו ECO, אני אפילו לא יודע מה הכפתור הזה עושה בדגם 1.4, יש למישהו מושג באמת?

האם זה מכבה בוכנות / צילינדרים או שאר ירקות שאיש לא טכני כמוני לא מבין, או שזה פשוט "חותך" מפעולת הדוושה?

Opel Adam S 2017

פורסם

גם ב500 אבארט במצב אקונומי הרכב נוסע כמו עגלה מתה.נראה לי שהרכב אוכל יותר דלק מאשר במצב ספורט .כי לוחצים יותר על דוושת הגז בכדי שהרכב יזוז.

פורסם

הדברים ששמתי לב שהכפתור עושה:

1) הקשחת ההגה

2) שמירה על סלד גבוה וכוח זמין הרבה הרבה יותר מאשר במצב הרגיל.

חוץ משני האופציות האלו לא שמתי לב להקשחת מתלים או משהו בנוסף.

8)
פורסם
גם פודל זה גזע של חיה....

האמת שאני לא מאשים את בעלי הרכבים ה-SPORTיביים השונים, זה היצרנים\יבואנים שעשו להם סלט בראש והוציאו אותם מפרופורציות עם מתכון מנצח:

במקום 1.6 ליטר עם גיר אוטומט 4 הילוכים מקבלים מנוע בנפח קטן עם שבלול בגודל משרוקית וגיר עם 19 הילוכים, הרכב קצת יותר זריז, על זה מדביקים תג SPORT ויש להם אס ביד.

כולם ספורטיביים, יצרן אחד אפילו שפורטיבי, כולן חיות גודשות.

גם עם מנוע 1.6 עם גיר אוטומט 6 הילוכים סקודה קפצה על העגלה, ולרמת אבזור גבוהה היותר קראה "ספורט". עכשיו 6 שנים אני מתווכח עם חברת הביטוח שזה לא רכב ספורט, ושהספורטיביות שלו מסתכמת בחישוקים קצת יותר רחבים ובמושבים עם תמיכה לגב.

הדבר הזה ממשיך עם מכוניות עממיות נוספות, היצרן זורק איזה עצם אבזורי לנהג או 2.5 כ"ס והנה נולדה מכונית ספורט.

קיה פיקנטו ספורט - הגריל האדום בחזית מוסיף עוד 200 כ"ס, האגו של הנהגים כ"כ גבוה שזה מדהים, לך תסביר להם מה יש להם ביד.

סיאט איביזה ספורט FR - העיפו את הדלתות מאחור, הדביקו סמל של רכב ספורט, שמו אגזוז כפול והנה - מכונית ספורט לתפארת עם מנוע 1.4 או 1.2 עם טורבו בגודל של הזרת שלי.

בתחום מכוניות הספורט גם העניין נפוץ, מספיק לראות את פיאט 500 עם סמלים של אבארט - לא תמצא סמל אחד של פיאט כאילו מדובר ביצרן אחר לגמרי (אולי חוץ מההטבעה על השמשות).

מעניין אותי ספציפית לגבי ה- 500 כמה היו נמכרות עם אותו המנוע, גיר, כיול וכ' אם היה על הפרונט את סמל פיאט הרגיל במקום העקרב. גאונים שם באיטליה, גימיק שיווקי מעולה.

פורסם

לא יותר פשוט לפתוח ספר רכב ולקרא מה הוא עושה?

לתגובה רצינית, ראה את הודעתו של gsi16v.
זה משפט שלא ציפיתי לראות בפורום הזה
פורסם

בתחום מכוניות הספורט גם העניין נפוץ, מספיק לראות את פיאט 500 עם סמלים של אבארט - לא תמצא סמל אחד של פיאט כאילו מדובר ביצרן אחר לגמרי (אולי חוץ מההטבעה על השמשות).

מעניין אותי ספציפית לגבי ה- 500 כמה היו נמכרות עם אותו המנוע, גיר, כיול וכ' אם היה על הפרונט את סמל פיאט הרגיל במקום העקרב. גאונים שם באיטליה, גימיק שיווקי מעולה.

לא הבנתי. ה-abarth זה כמו ב-fr? שמו מדבקות ואגזוז כפול? או שיש בכל זאת הבדל "במנוע, גיר, כיול וכ'"? זו "מכונית ספורט" או לא, לפי עולם המושגים שלך? ואם כן - אז מה הקשר בינה לבין מה שתיארת בפסקה לפני? ומה כזה שונה במיתוג של Abarth מהוספת GTI על הגרסאות החמות של פוולקסוואגן (שהן גם לא בדיוק הדגמים שמגיעים לאולם התצוגה היישר ממרוץ Le Mans)?

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם
לא יותר פשוט לפתוח ספר רכב ולקרא מה הוא עושה?

לא מצאתי על זה הסבר מפורט, נדמה לי שקראתי שזה פשוט חוסך בדלק ומתאים לנסיעה עירונית.

לגבי המילה "ספורט", על פיאט 500 לא כתוב שום דבר שמראה הבדל בין 1.2 לבין 1.4 מלבד הכפתור בתוך תא הנהג, אין כיתוב ספורט מאחור או סמל 1.4 כמו בהרבה רכבים והם נראים זהים לחלוטין, לא שמים לב עד שנוהגים.

מה שכן זה עצוב לראות אנשים עם פיאט 500 1.2 ששמים מדבקות של אברת או קיטים, אני זוכר בחיפושים כשחיפשתי אחת לקניה מצאתי דגם 1.4 שפשוט כל הרכב מלא בקיט שלם של אבארת' בתוספת של כ 30 אלף ש"ח - רבאק, לא היה עדיף לך להוסיף את הכסף ולקנות אבארת' אמיתית ועוד להשאר עם עודף לצריבת תוכנת ניהול ודלק לשנה??

ולגבי דגם 1.4 מול האברת יש הבדל שמים וארץ גם בכוח וגם בהתנהגות, אין מה להשוות כלל ואין פה שום רעיון שיווקי מיוחד מלבד עצם היות שם הרכב פיאט אבארת' 500.

ובכן סטינו מהנושא :)

נ.ב - לגבי האברת' - הכפתור SPORT ממש חותך בביצועים? הטורבו ממשיך לעבוד?

Opel Adam S 2017

פורסם
נ.ב - לגבי האברת' - הכפתור SPORT ממש חותך בביצועים? הטורבו ממשיך לעבוד?

לא. ברגע שמצב הספורט מתנתק, רובוט קטן מושך את כל הצנרת של הטורבו, מזיז אותה הצדה, ושם צנרת אחרת. על הדרך משחק עם יחס הדחיסה ומשנה פרמטרים בניהול המנוע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

מצב ספורט ממכר, נותן לרכב שלי תגובות של טרקטורון. החסרון זה בזבוז הדלק והגעה מהירה מדי למהירויות לא חוקיות.

פורסם
לא הבנתי. ה-abarth זה כמו ב-fr? שמו מדבקות ואגזוז כפול? או שיש בכל זאת הבדל "במנוע, גיר, כיול וכ'"? זו "מכונית ספורט" או לא, לפי עולם המושגים שלך? ואם כן - אז מה הקשר בינה לבין מה שתיארת בפסקה לפני? ומה כזה שונה במיתוג של Abarth מהוספת GTI על הגרסאות החמות של פוולקסוואגן (שהן גם לא בדיוק הדגמים שמגיעים לאולם התצוגה היישר ממרוץ Le Mans)?

מה לא ברור? ננתח את ההודעה:

האבארט היא לא כמו ב- FR. בסיאט והקיה הם חיקוי לרכב ספורטיבי, אצל אבארט זה עוד יותר גאוני - חיקוי כאילו מדובר על מותג נפרד מפיאט. לקחו את הפיאט 500, וייצרו אותה בדגם ספורטיבי - כמו GTI של פולקסווגן, ה- ST של פורד, ה- OPC של אופל וכ'.

עשו את הפיאט 500 מסתם רכב אופנתי - לרכב ספורט מהנה לנהיגה.

עד כאן הכל טוב.

אממה? מחלקת השיווק הגאונית של פיאט, החליטה שהם פותחים עוד יצרן כדי לשפר תדמית ולמשוך לקוחות. העיפו את כל הסמלים של פיאט, והתקינו סמלים בצורה של עקרב - כאילו מדובר ביצרן אחר.

כל סמל של פיאט הוחלף בסמל של עקרב. שלא תטעה - מדובר במהלך שיווקי גאוני, אבל זאת פיאט. פיאט ספורטיבית, מהנה לנהיגה, אבל פיאט (לא שזה רע, כן? אבל זאת פיאט).

זאת לא "אבארט 500", זאת "פיאט 500 אבארט" רבותיי.

כמו שלפולקסווגן פולו/גולף יש דגם ספורטיבי ושמו GTI,

כמו שלפורד פיאסטה/פוקוס יש דגם ספורטיבי ושמו ST,

כמו שלאופל יש את הקורסה הספורטיבית ושמה OPC,

כך גם לפיאט יש את ה- 500 ולה דגם ספורטיבי, ושמה "אבארט".

זה הכל רבותיי. גדלתי על פיאט והכל אחלה, אבל זאת פיאט.

נ"ב

בקשר ל"שקודה" זאת גם טעות. אתם לא גרים בצ'כיה. פה אומרים "סקודה".

פורסם
לא. ברגע שמצב הספורט מתנתק, רובוט קטן מושך את כל הצנרת של הטורבו, מזיז אותה הצדה, ושם צנרת אחרת. על הדרך משחק עם יחס הדחיסה ומשנה פרמטרים בניהול המנוע.

ותמיד רציתי לדעת איך זה עובד

תודה

:p

וברצינות אין לי כל ידע טכני הקשור בטורבו של רכבים אז אכן השאלה שלי טפשית :)

Opel Adam S 2017

פורסם
אתם צריכים קורס מבוא לפרופורציות. טווין אייר חיה? מנוע חביב, מומנט לא רע בכלל, צליל מוזר ומצחיק - אבל חיה?

נכון, אבל לא יפה... פרופורציה זה נכון לכולם.

גם במה שמבחינתך "חייתי", יבוא אחר שרגיל ליותר וישתומם.

ודווקא נחמד שמשתמשים בביטויים שאינם מכאנים או פיזקאליים.

אני בטוח שכולם מבינים את מה שצריך.

כשרוצים להשוות ביצועים זה מאוד קל עם מספרים.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

שי, עקרונית אתה צודק, מעשית טועה.

כי עדיין ישנה נורמה לביצועים סבירים שמתייחסים לרוב כלי הרכב שעל הכביש (נניח יכולת של סדאן 1600 אוטומט).

כשבעלי הרכב לוקחים רכב שהוא סביב הממוצע ביכולותיו ובהרבה מקרים גם מתחת לנורמה - והופכים אותו בתיאוריהם למפלצת לועסת אספלט, מה אגיד - זה גורם לחלק מהחברים (גם לי) להרמת גבה.

פורסם
שי, עקרונית אתה צודק, מעשית טועה.

כי עדיין ישנה נורמה לביצועים סבירים שמתייחסים לרוב כלי הרכב שעל הכביש (נניח יכולת של סדאן 1600 אוטומט).

כשבעלי הרכב לוקחים רכב שהוא סביב הממוצע ביכולותיו ובהרבה מקרים גם מתחת לנורמה - והופכים אותו בתיאוריהם למפלצת לועסת אספלט, מה אגיד - זה גורם לחלק מהחברים (גם לי) להרמת גבה.

אני דיי בטוח שלא נסעת בו אלא רק שמעת עליו.על הטווין איר אני מתכוון..אני דיי בטוח שתהיה מופתע ותוריד את הגבה..מי שיש לו את הדגם הזה יבין אותי ואין הרבה כאלה בארץ שיבינו אותו כי זה לא דגם כלכך נפוץ שהצליח פה כי הוא דיי יקר יחסית ל 500

• תוכן חדש...