Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החלטתי! פיאט פונטו איבו 135 כ"ס 2011

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אחרי המון התחבטויות וספקות ובדיקות באינטרנט ונסיעות מבחן ושאלות ותשובות - הגעתי היום לידי קניית רכב - פיאט פונטו איבו גרסת ספורט 135 כ"ס ידנית!

דבר ראשון אני רוצה להודות לחברי הפורום היקרים שעזרו לי, במיוחד ל GhostBuster -בעל איבו בפני עצמו, אדם מקסים שכמעט רכשתי ממנו את רכבו השמור :)Matanel בעל איבו 135 שעזר לי גם להגיע לידי ההחלטה ששוה להשקיע בחיפושים אחרי הרכב הזה!

טיפל'ה היסטוריה. אחרי חיפושים לרכב שישרת אותי בנסיעה עירונית ברובה של 25 ק"מ ביום, חיפשתי רכב חדש בהתחלה. התלבטתי בין הפיאסטה הידנית החדשה ב70 אלף (מחיר מבצע), ובין הI10 החדשה ב-60 אלף לדגם הידני הפחות מאובזר. בנסיעת המבחן לא התלהבתי, בלשון המעטה, מהנסיעה, ולא נראה לי היה מתאים לשים כ60 אלף שקל ומעלה על רכב שאומנם נראה טוב (שניהם) - אך לא... עושה לי את זה, מבחינת הנאת נהיגה או ביצועי מנוע. ואז הלכתי לבחון את הקלאו החדשה 0.9 טורבו ידנית, באמת אוטו נחמד, מאובזר והכל, מרגיש קצת פלסטיקי מבפנים - אבל... המון כסף. גם את האיביזה במבצע, דרגת גימור AM5 לקחתי למבחן - הרכב עצמו מאוד פשוט מבפנים, והיו לי חששות (שאולי לא היו נכונים) לגבי האמינות של הגיר - נושא שנטחן פה על גבי הפורום בלי סוף - אבל איפה שיש ספק - אין ספק.

לאחר מכן התחלתי לבחון רכבים יד 2 - משנתונים 2011 ומעלה. מה לא בדקתי וחקרתי? מאזדה 2, סוזוקי סוויפט, I20 - אצל כולם הייתי צריך להתפשר על משהו - ולא היה לי בא להתפשר. ואז גיליתי את האיבו - קראתי עליו המון, נסעתי עליו והתרשמתי מהגיר הרובוטי ומצריכת הדלק הטובה, הלוק העדכני, רמת האבזור - ומה לא! הדבר היחיד שלא קסם לי הוא העדר הכוח - 77 כ"ס. רציתי משהו עם יותר בשר...

שמתי פעמי שבוע שעבר אל אוטודיל, סניף בני ברק, ועברתי על מספר איבו שעמדו יפה בשורה. פתאום קלטתי איבו עם נקודה אדומה מתחת ל-T. אמרתי לעצמי - איך זה יכול להיות שיש פה את הדגם הספורטיבי? לא כתוב על זה כלום באתר וגם איש המכירות לא הצביע לי על כך, רק אחרי ששאלתי קצת. בחנתי אותה - אל מול עוד איבו 2012 רובוטית עם נסועה נמוכה - והתלבטתי. על הספורטיבית רצו 73 - על הרגילה רובוטית רצו 60. לקחתי את הספורטיבית לנסיעת מבחן - ואמרתי לעצמי - את זה אני רוצה :)

באותו היום לקחתי אותו ל'אוטו איטליה' בפתח תקווה, והבוחן התרשם לטובה מהרכב - היו כמה ברגים חסרים בפלסטיקה התחתונה (שסודרו) - והצבע של הרכב (בורדו) איבד קצת מהקסם שלו בגלל שהבעלים הקודמים לקח אותו למכונה (לא מבין למה). חוץ מזה ברקסים שעשו משהו כמו 60% מחייהם - הבודק נתן להם עוד משהו כמו 5K ק"מ. הגג של הרכב לא נסגר לחלוטין, ומערכת Stop Start לא עובדת כמו שצריך.

לאחר הבדיקה החיובית, אני והמוכר הגענו למחיר הגיוני לחלוטין (הוא הוריד עוד מהמחיר הנקוב + עוד על היישור קו שאני צריך לעשות) ובנוסף העביר את הרכב טסט עד ינואר 2016 ושילם כמובן אגרת רישוי של הרכב. הוא הבטיח לי כי נושא ה Stop Start יסודר, דבר שכנראה ידרוש החלפת מצבר והוא יבדוק את נושא הגג - אך לא מתחייב על כך. רוצה בזאת לציין לטובה את אוטודיל, שביינתים, עשו עבודה טובה בלהבטיח את שביעות רצוני. נקווה שלא אתבדה בנושא...

היום בשעה טובה לקחתי את הרכב מהמגרש! הוא הגיע לשביעות רצוני עם לאחר שהוא עבר פוליס ווקס, כל הדברים הקטנים סודרו - כולל החלפה של מצבר חדש (הראו לי קבלות). הרכב מגיע עם חיישני רוורס מקוריים, ציפוי עור על ההגה וידית ההילוכים, בקרת אקלים, חלון שמש בגג כפול - והכי חשוב עם 135 כ"ס מספקים בהחלט! מהנסיעה הקצרה של 10 ק"מ הראשונים.

עשיתי צילום קטן מסביב - תוכלו לראותו כאן:

https://drive.google.com/file/d/0B4q17qH497ebNmdKX0JRR1I4aEE/view?usp=sharing

1. לגבי מערכת הStart & Stop - איך היא בדיוק פועלת? מתי היא נכנסת לפעולה? מישהו יכול לציין לטובה / לרעה את המערכת הנ"ל? שלקחתי את הרכב לבדיקה הוא הציג לי הודעת שגיאה על מסך המחשב של הרכב, משהו בסגנון, Stop & Start not working - עכשיו כבר אין את הודעת השגיאה הזאת - אבל לא שמתי לב שהמנוע כבה ברמזור (כאשר הרכב על ניוטרל).

2. לגבי הגג - הוא נפתח ונסגר ללא בעיות, אך בסגירה ההרמטית שלו הוא כאילו 'נתקע' וצריך לעזור לו. מישהו יכול להמליץ על מה יכול לגרום לבעיה הזאת (אמרו לי בדיקה של מסילות) או לחילופין מקום אמין שיכול להעיף מבט?

3. לגבי המערכת - הסאונד מאוד בסיסי אבל בהחלט מספק אותי עכשיו - הדבר היחיד שחסר לי הוא חיבור AUX. מישהו יכול לשלוח לי את הקישור לכבל שצריך לקנות על מנת לקשר את המערכת (אם אני לא טועה, המערכת המקורית של הרכב היא מסוג delphi f199).

4. הומלץ לי במוסך לקחת את הרכב לדיטיילינג - העריך את ההשקעה ב-1500 ש"ח - ואמר שהרכב יצא כמו חדש! המליץ לי על אחד בשם - דימיטרי - http://www.pdrplus.co.il - מה אתם אומרים? שווה?

5. אני מחפש מוסך אמין המתמחה בפיאט - ביינתים שמעתי על מוסך אמיר בתל אביב ומוסך שמשון ביהוד (שניהם מוסכים מורשים) - יש המלצות? אשמח לשמוע! כמו כן, האם אתם ממליצים לי להכניס את הרכב למוסך לבדיקות נוספות כבר עכשיו?

6. כמו שתוכלו לראות - בעליו המקוריים של הרכב - החליט לשים את ההדבקה המכוערת Sport מאחורה. אני מעוניין להוריד את זה. האם לדעתכם זה יפגע בצבע של הרכב?

תודה רבה לכל המגיבים!

אמיר

היום: Fiat Bravo Tjet

בעבר: Ford Focus Mk3 2.0 Titanium, BMW Z4 E85 3.0, BMW 118i F20
בעבר הרחוק: האיטלקיה האדומה - Fiat Punto Evo MultiAir Turbo 135 HP

פורסם

קודם כל תתחדש, אחלה רכב.

לגבי המצבר: מערכת

הStart & Stop דורשת מצבר שונה מהרגיל (יותר חזק או משהו בסגנון).

מצבר כזה עולה בסביבות כ - 1500 שח. במוסך התקינו לי מצבר רגיל תוך הדגשה מפורשת לנטרל את המערכת לפני

כל נסיעה אחרת הוא יגמר בכלום זמן. לכן תבדוק טוב מאוד איזה מצבר התקינו לך החברה מאוטו דיל !!

לגבי המוסך, אני הייתי ממליץ לך על חיים ממוסך שמשון, בעל מקצוע מעולה, אחלה שירות ואחלה בן אדם.

תתחדש ותיהנה.

Fiat Punto Evo 1.4 Multi-Air, 2010 - Sold

Mazda 2 Pure White, 2016

פורסם

מוסך שמשון ביהוד טוב רק אם אתה עמוס בכסף. כל כניסה למוסך שלו מצריכה ביקור אצל יועצת משכנתא.

פורסם

תתחדש ומקווה שמאוד תהנה מהרכב.

קודם כל תתחדש, אחלה רכב.

לגבי המצבר: מערכת

הStart & Stop דורשת מצבר שונה מהרגיל (יותר חזק או משהו בסגנון).

מצבר כזה עולה בסביבות כ - 1500 שח. במוסך התקינו לי מצבר רגיל תוך הדגשה מפורשת לנטרל את המערכת לפני

כל נסיעה אחרת הוא יגמר בכלום זמן. לכן תבדוק טוב מאוד איזה מצבר התקינו לך החברה מאוטו דיל !!

לגבי המוסך, אני הייתי ממליץ לך על חיים ממוסך שמשון, בעל מקצוע מעולה, אחלה שירות ואחלה בן אדם.

תתחדש ותיהנה.

בכל רכב עם המערכת הזו נדרש מצבר של 1500 ש"ח ?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
מוסך שמשון ביהוד טוב רק אם אתה עמוס בכסף. כל כניסה למוסך שלו מצריכה ביקור אצל יועצת משכנתא.

זה לא באשמתו, מדובר על שעתון שקבע היבואן כי זה מוסך מורשה. אתה חושב שבמוסכים של מותגים אחרים המצב טוב יותר?

הפתרון הוא למצוא מוסך פרטי איכותי שמתמחה בסוג הרכב שלך ולסגור עניין.

לפותח השרשור תתחדש, הפיאט פונטו היא מכונית נחמדה במיוחד בדגם ה- 135 ובדגם 165/180 המכונים 'אבארט'. חוץ מזה אם אני לא טועה יש גם דגם של 105. המחיר שלהן כחדשות היה גבוה מהמקובל ולכן לא נמכרו הרבה כאלה, אבל אין ספק שמי שקנה הרוויח.

שים לב לבעיה הידועה בנפיחות של כרית האוויר בדשבורד, עוד לא הוחלט אם זו בעיה בטיחותית או לא.

פורסם

אחלה אוטו. הייתה לי פגישה עם האקסמפלר המדובר, ולי היא נראתה במצב קוסמטי לא מזהיר. מקווה שסידרו לך את כל מה שהיה צריך לסדר (במיוחד את הגג שנסגר... ואז נפתח. ואז נסגר... ואז שוב נפתח. נאבקתי איתו הרבה זמן עד שהוא הועיל להיסגר).

אם אפשר לשאול, בכמה היא נקנתה (אפשר גם בהודעה פרטית אם לא נוח לך כאן)? אני פשוט גם בוחן את הכדאיות של האופציה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הגזמת

טיפול טיימינג לדוגמא לרכב שלי (פיאט 500) עלה 1200 ש"ח, ומצד שני על השירות והטיפול הכי טוב שיצא לי לקבל אי פעם ממוסך גם צריך לשלם לפעמים. מעדיף לשלם על רכב שעלה 50K+ קצת יותר בטיפולים וללכת עם ראש שקט. אני בטוח שגם פותח השרשור

וכמובן - תתחדש! הרכב מהמם ביותר ואני מקנא בך על ה 135 סוסונים שיושבים מתחת למכסה מנוע :)

כמו שאמרו שים לב לאיזור הדשבורד, שנוטה להתנפח.

Opel Adam S 2017

פורסם

מעניין שחוץ מהכיתוב "ספורט" לא ניתן להבחין שזו גרסה חמימה.

המנוע הזה הוא אותו מנוע שמשמש את האבארט'.

כדי להבין למה הרכב לא הצליח, צריך לראות את המחיר שב-2010 עמד על 136,000 שקלים.

סוניק RS (מתחרה של הפונטו) המחירון שלה כיום הוא 115,000 לגרסה אוטומטית (ובמבצעים שנה שעברה נמכרה ב-130,000).

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

תודה לכל המגיבים!

אתחיל מהסוף להתחלה:

roeecohen01 כן, זאת מזארטי - אוטודיל מתמחים במכירה של רכבי יוקרה יד שנייה (תוכל לראות שם גם פורש AMG למיניהם - ממש תאווה לעיניים).

itsik17 - אפשר לזהות על פי הנקודה האדומה מתחת לאות T בשם PUNTO - המילה sport סתם הודבקה שם. מעבר לכך, יש אגזוז רחב יותר וחצאיות.

liav12 - אני בהחלט מודע לנושא הזה של הדשבורד - באור יום אבדוק לעומק את הנושא.

spire -הגג ברכב הזה באמת קצת בעייתי - אני מתכוון לסדר אותו בהקדם , נלקח בהחלט בחשבון במחיר הסופי (אשלח לך הודעה פרטית)

לגבי המוסך - זאת בהחלט ההתחבטות שלי - אני צריך למצוא מוסך אמין (לא חובה מורשה) שאוכל לסמוך עליו. אולי אחזור לאוטו איטליה - באמת התרשמתי מהם מאוד לטובה! לגבי המצבר - נראה לי אפתח שרשור נוסף בפורום בעיות טכניות ברכב (צילמתי כמה תמונות של המצבר).

ביינתים מאוד מרוצה! ממליץ בחום על הרכב הזה - יש לו משהו שאין לרכבים אחרים... ביינתים אני עדיין צריך להתרגל למימדים שלו... רק שלא תדעו מאיזה רכב עברתי :)

פורסם

mightybear,

קודם כל תתחדש וסע בדרכים טובות! רכשת רכב נדיר למדי ועם המנוע הנכון.

כעת אנסה לענות על חלק משאלותייך (לפי הסעיפים שרשמת):

1. ייתכן שהמצבר שלך חלש. בעקרון יש מגוון תנאים אשר צריכים להתקיים על מנת שהמערכת תכנס לפעולה - קיים פירוט מלא בספר הרכב.

2. לגבי הגג, גש למוסך ובקש לבדוק את העניין.

4. הבחור שהזכרת אכן עושה עבודה טובה. אני ממליץ על יבגני (nessdetail.com) אשר עושה עבודה יוצאת מן הכלל! (המחיר לא נמוך אך משקף את איכות העבודה).

5. במרכז יש לך את מוסך "אוטו-איטליה" בפ"ת והוא מומלץ בחום. מוסך נוסף עליו אני יכול להמליץ בלב שלם הוא מוסך "עדי" בחדרה, מורשה פיאט/אלפא/לנצ'יה/סובארו (זהו המוסך המוביל ברשת המוסכים המורשים של סמל"ת ומעולה לכשעצמו).

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

סורי על ההקפצה - מעוניין לעדכן את המצב.

מערכת ה STOP & START החלה לעבוד כיומיים לאחר התקנת המצבר החדש - כנראה שלקח זמן לרכב ללמוד את המצבר החדש.

לגבי הגג - עדיין מחפש מקום מומחה.

לגבי הדיטיילינג - לא בטוח לגבי זה, רוצה שהרכב שלי יראה טוב, אבל לא בא לי להיות חרד על כל פגיעה קטנה, או משהו שיכול לפגוע בצבע. מצד שני, יכול להיות שאחליט אחרת :)

לגבי המוסך - מצאתי היום את מוסך פיאטון - מוסך מאוד מקצועי עם אווירה ידידותית לנהג הלא טכני, ומציג שקיפות מלאה - אתה יכול להסתובב ליד הרכב - אין שום בעיה.התרשמתי מאוד לטובה. בנוסף מחזיק שמנים איכותים (AGIP) דבר שכבר קנה אותי.

• תוכן חדש...