Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4195 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נפתח בווידוי: קיוונו שהספייס סטאר תהיה הרבה יותר חסכונית. במבחן שעשינו לרכב עם השקתו בישראל הוא היה ממש חסכוני ובתכלס, כשקונים מכונית קטנה בדרך כלל רוצים שהיא תהיה קודם כל חסכונית. הפיקנטו הייתה אמורה להיות פחות חסכונית, אם להאמין למה שכולם כותבים בפורומים.

אז נהגנו. ומדדנו צריכת דלק, גם לפי המחשב אבל בעיקר בשיטה המסורתית של ספירת קילומטרים ומדידת ליטרים בתחנה. בפועל, הפער היה קטן מכפי שציפינו, מה שקצת ערער לנו את הרושם הראשוני שאיתו הגענו למבחן.

אז קיה פיקנטו או מיצובישי ספייס סטאר? שאלה טובה...

%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1-%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-29.jpg

%D7%9E%D7%99%D7%A6%D7%95%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%99-%D7%A1%D7%A4%D7%99%D7%99%D7%A1-%D7%A1%D7%98%D7%90%D7%A8-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A4%D7%99%D7%A7%D7%A0%D7%98%D7%95-21.jpg

הצטרפו לקהילת הרכב של ישראל בפייסבוק ובאינסטגרם

אוהבים את מה שאנחנו עושים? רוצים לתמוך בנו ולקבל הטבות בו זמנית? עשו מנוי לאתר.

פורסם

מאד מתחבר למסקנה לגבי התנהגות הכביש. לא מזמן ביצעתי נסיעת מבחן על האטראז', וניסיתי להיכנס לראש של לקוח מן השורה, לא של חובב הגה או חובב נהיגה ספורטיבית. נכון שכשלוחצים את הרכב בפניות הוא נמרח ומתבלבל לכל כיוון, אבל חוץ מזה - באמת שהרכב סביר - נוח למדי, מרווח מאד ומאובזר ביחס לקטגוריה. כשמביאים בחשבון את צריכת הדלק ומחיר הרכישה הזול (ביחס לארץ, כמובן), כל היתר כנראה לא מעניין.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני מודה שהשתתפתי במבחן, ועבורי זה היה יום מלא בתובנות.

חסכון:

באתי למבחן עם דעה קדומה, מוצקה ומעט מתנשאת.

כמו כולם גם אני קראתי כאן תלונות על צריכת דלק של הפיקנטו שאינה תואמת את המובטח. מכיוון שביום-יום אני מתנייד עם ריו ידני ומוציא ממנה צריכת דלק מצויינת, באתי בגישה של "אני אראה לנהגים האלה שאפשר להוציא 1:20 בפיקנטו, והכל תלוי בנהג, ובסגנון הנהיגה." המנוע של הריו והפיקנטו - זהים. הריו כנראה קצת יותר כבדה מהפיקנטו וזה יתקזז עם הגיר האוטומטי. בסופו של יום נהיגה, ש 95% ממנו היה מחוץ לעיר התוצאות היו עלובות ומאכזבות. המיצובישי קצת יותר חסכונית, אבל לא איתגרנו את שתי הגמדות בנהיגה אגרסיבית. למעט ירידה (ירידה!) אחת ארוכה שבה נראתה לכאורה מהירות של קורפו וחצי (ואולי זה בכלל לא קרה), אבל זו בוודאי לא הסיבה לצריכת הדלק הזו. בסופו של דבר טעיתי. הן באמת לא ממש חסכוניות. למי שרוצה חסכון, תפסיקו להיות מוגבלים ותקנו רכב עם גיר ידני.

אבזור:

הספייסטאר גדושה בכל גאדג'ט אפשרי. במידה מסויימת, עם טוויסט צופה פני עתיד, אני יכול לומר שחבל שלא שמו בהאנטר שעולה פי שלוש כמעט, את האיבזור של הספייסטאר. הפיקנטו שהיתה מורת דרך בנושא נשארה מפנקת במידה מספקת, והיא בוודאי לא מאובזרת בקמצנות.

תחושת נהיגה:

אלירן בא לאסוף אותי בבוקר במיצובישי הקטנה. אי שם באמצע הדרך התחלפנו, ופגשנו את פבל בדרך לצילומים בחיפה. על שברי הכבישים המובילים למכון לחקר הים, המיצובישי הקטנה הציעה נוחות גבוהה יותר ויכולת ספיגת מהמורות טובה יותר. ואז העמדנו את המכוניות לצילומים, ומנהל האתר ביקש שאוזיז את הפיקנטו איזה 5 מטר אחורה, וטיפה ימינה. נכנסתי לפיקנטו (כאמור אחרי נסיעה של ת"א חיפה בספייסטאר) ויצאתי ממנה אחרי 5 מטר בקריאת התפעלות זו תחושה אחרת לגמרי.

גם בכבישי נוף הגלבוע, בגשם מטפטף לסרוגין וכבישים רטובים כל הזמן, הספייסטאר לא אהבה את המתווה, ואני לא אהבתי לנהוג בה. היא הרגישה כמו דג גופי ששמו אותו על מחבת. הוא לא ממש רוצה להיות שם, וגם אתה לא רוצה שהוא יהיה שם.

גיר:

חששתי מאוד מהתחושה עם הגיר הרציף של הספייס - חששתי לחינם. זה עובד מצויין.

מבחן התוצאה:

הפיקנטו מרגישה הרבה יותר "אוטו". ואז נשאלת השאלה למי זה באמת משנה?

במבחן אולם התצוגה - הספייס לוקחת. אני חושב על חלק גדול מהחברים שלי בחיים האמיתיים - אף אחד מהם לא היה מרגיש את מה שאנחנו הרגשנו, ואולי להיפך, רשימת האיבזור, וצריכת הדלק המתונה יותר, היתה גורמת להם להרגיש שהם עשו את העסקה הנכונה. הם היו מאושרים עם הספייסטאר, ואם היו עושים סיבוב על פיקנטו או ב.מ.וו סדרה 3 - זה היה עדיין נראה להם אותו הדבר. מניעים, שמים בהילוך ונוסעים.

הסיכום שלי:

רוצים חסכוני - תקנו רכב עם גיר ידני (אם אין לכם מגבלות פיסיות שמונעות מכם להשתמש בגיר ידני. ).

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

התמונות מאוד איכותיות

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

מבחן מעניין מאוד,סך הכול מסכים עם מה שנחשב לגבי הספייס סטאר מבחינת התנהגות הכביש בתור רכב לנהג,אבל נהג ממוצע שאני אישית כזה זה לא מפריע.

לגבי הצריכה הרכב מקבל אצלי צריכה דומה למה שהייתה בפנדה הידנית במסלול נסיעה דומה כ -1/17.5,אישתי נוסעת בצורה רגועה יותר מעלות >קצרין 3 פעמים בשבוע וכול פעם בחישוב שלי יותר בין 1/19-1/20.

נהגתם בצורה רגועה או קצת :twisted:?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

רגועה.

לא מוד "סבתא קיבלה התקף לב על ההגה וממש עכשיו מתה ועדיין נוהגת" אלא מוד "אנחנו לא משתוללים, לא ראשונים ברמזור, לא מאיצים ובולמים באגרסיביות, רגוע".

במתווה דומה של נהיגה אני מוציא מהריו שלי לפחות 1:18 בלי מאמץ.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

לשעבר:

פורסם

הספייס משמעותית זריזה מהפיקנטו?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא. אבל יותר זריזה. בקטנה. שתיהן עגלות.

לשעבר:

• תוכן חדש...