Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4187 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

הרכבים האלה כן מתאימים בעיקר לשווקים מתפתחים, וגם היצרנים עצמם לא מסתירים את זה (סקודה למשל שמה את הראפיד מתחת לפאביה בהיצע הדגמים שלה). זה לא אומר שהן לא נמכרות במדינות מפותחות, כי הן כן. הן אפילו נמכרות שם בכמויות מכובדות יחסית.

הדוגמה של הטאטא נאנו זו לא דוגמה טובה. הנאנו לא רק שהיא מיועדת רק לשווקים מתפתחים, הצהרות היצרן כאשר הוא שיווק אותה היו בעיקר להפוך אותה לתחבורה הכי בסיסית וזולה שיש. ה-I25, הריו סדאן, הראפיד/טולדו, 301 רחוקות מלהיות כאלה. אבל הן כן תחבורה בסיסית שאמורה להתאים לכמה שיותר כיסים. הייעוד שלהן הוא להיות תחלופה זולה ומתפשרת ביחס למשפחתיות הקומפקטיות. הן מכוניות שימושיות יחסית, מרווחות, חלקן אפילו די מעוצבות ומציעות בסך הכל הרבה ביחס לכסף.

דוגמה נוספת (וקיצונית לצד השני, בניגוד לדוג' של הנאנו) היא הפלואנס, שהיא מכונית די טובה לדעת רבים (אני אישית בכלל לא אוהב אותה). היא גם כן מיועדת בעיקר לשווקים מתפתחים ועובדה שרנו ממתגת אותה קצת נמוך יותר מהמגאן שעליה היא נשענת. זה לא אומר שבמדינה מפותחת לא תראו אותה נמכרת.

המכוניות האלה לא זוועה מוטורית, אבל הייעוד שלהן זה לתת הרבה בקצת כסף. אז בתמורה לגודל ושימושיות צריך להתפשר על איכות נסיעה, איכות חומרים והרכבה, בידוד, הנדסת אנוש וכו'. במחירים הנכונים זה בסדר גמור. גם בתור רכב ליסינג. בתור קונה פרטי, הפרש המחירים בין התת-משפחתיות (ראפיד, 301, I25 ודומותהן) למשפחתיות הקומפקטיות (פיג'ו 308, מאזדה 3, לאון, קורולה ודומותיהן) לא גדול ואני לא רואה שום הצדקה להעדיף תת-משפחתית מרווחת ומאובזרת ככל שתהיה לעומת משפחתית קומפקטית שתציע איכות חיים גבוהה יותר.

פורסם

המסקנה העיקרית שלי מקריאת השרשור:

חלק ממי שנהג על i25 ככל הנראה נוהג הרבה גם על רולס רוייס פאנטום.

יתר האנשים שהתנסו עם i25 עשו תיאום ציפיות הולם.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

חברים

נראה לי הדיון קצת יצא מפרופורציות.

ה i25 מכונית לא רעה בכלל, כל עוד מבינים מה הייעוד שלה.

הגה זוועה????

את מי מרוכשי האוטו הזה זה יעניין?

אנשים נותנים פה דוגמאות והשוואות לאוקטביה וכד'.

טוב שלא עשו השוואה מול סופרב וזהו.

בקטגוריה שלו, הרכב לא רע בכלל, גם אם לא מצטיין בכלום אבל זה בסדר , כי הוא לא נועד לזה.

לגבי צריכת הדלק - ערימה של בולשיט.

לחבר טוב שלי יש רכב כזה מהעבודה ב - 3 שנים האחרונות.

מעולם לא איפס את מחשב הדרך.

הצריכה הממוצעת היא 1:12 , מזגן רוב הזמן ורגל לא ממש עדינה...

אז צאו מהסרט ומהדעות הקדומות כי אתם ממש לא בכיוון.

פורסם

אני בטוח שזה שלחבר שלך יש רכב כזה (אגב, איזה שנתון? גיר אוטומטי או רציף?) זה נתון הרבה יותר רציני ומהימן

מאשר התרשמות של חברי פורום שנסעו על רכב זה (כשחלקם, כמוני למשל, עם ניסיון של אלפי ק"מ עם רכב זה בשנה האחרונה).

אגב, עיקר השאלה היא בצריכת הדלק מבחינתי.

פורסם

ת'אמת, נסעתי על אוטו כזה כמה אלפי קילומטרים אבל בכוונה לא אמרתי את זה כי זה לא מדד. אלו היו נסיעות מזדמנות שהתפרסו על פני שנה כמעט. וגם אז הצריכה היתה בסדר.

בכוונה נתתי דוגמא מהרכב ההוא שנוסע עם אותו נהג 3 שנים.

זה מדד הרבה יותר אמין משלי ושלך.

אין מה לעשות.

פורסם

אם הוא נוסע על הרכב הזה 3 שנים, אני בכלל לא התכוונתי לאותו דגם - בכוונה שאלתי אותך על איזה גיר ומנוע מדובר.

במקרה של הדגם שאצלי (2014), הוא עבר כ 20K תוך כדי מדידה שלי של צריכת הדלק - הצריכה הממוצעת רחוקה מ 12

ק"מ לליטר במקרה שלי.

• תוכן חדש...