Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4189 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם (נערך)

נסעתי בכזאת בדיוק מהשכרה, מנוע 1.4. מסכים עם הרבה דברים שכתבת, אבל באופן כללי היונדאי הזאת מציעה חבילה סבירה למדי ביחס למחיר ולקטגוריה. כמובן שאין מה להשוות אותה למשפחתיות אמיתיות...

הנוחות אכן לא משהו, בעיקר המתלים שלא מרגישים איכותיים. התחושה מהם חלולה וזולה והם לא מצליחים לשלב בין ריסון לנוחות בצורה טובה. אולי ה-3 (שלמעשה החדשה נוחה למדי ולא קשיחה מדי כמו הדורות הקודמים), האוקטביה והסופרב קצת יותר נוקשות, אבל הן עושות את זה בצורה איכותית ומוצקה ולא חלולה כמו היונדאי. המושבים דווקא סבירים מאוד. רעשי רוח נוכחים כמעט תמיד, צמיגים גם כן, המנוע די שקט כל עוד לא לוחצים אותו חזק. צריכת דלק בנסיעה רגועה, בערך כמו כל משפחתית 1.6 רגילה... אחיזת הכביש בסך הכל בסדר גמור לדעתי, בקרת היציבות קצת היסטרית כאשר מתקרבים למגבלות, זוויות גלגול מוחשיות, היגוי לא מוצלח (לדעתי אפילו מעצבן בדומה לכל דגם יונדאי/קיה שהתנסתי בו), דוושות חסרות תחושה לחלוטין ועם תגובה עצבנית מדי כמו ביפניות של פעם ודוושת הבלם קצת חדה בהתחילת המהלך ונותנת תחושה שהבלמים חזקים, אבל בהמשך מתגלה שהם רחוקים מלהיות כאלה והעוצמה מתחלשת וזה מצריך לחיצה בריאה יותר. לנהיגה דינאמית היא בכלל לא מתאימה, אבל לכל מי שקונה את הרכב הזה זה לא אכפת באמת.

מבחינת איכות, רואים איפה חסכו את הכסף בשביל לייצר אותה, בתא הנוסעים האיכות סבירה לגמרי, אבל הדלתות קלילות ותא המטען נסגר בטריקה קפיצית ולא נעימה לאוזן. לפחות המרווח טוב ותא המטען מציע נפח די מכובד והגישה אליו לא רעה יחסית לרכב סדאן.

עם המנוע 1.4 לדעתי הריו עדיפה, אבל ליונדאי יש גם מנוע 1.6 שלא מוצע בקיה והוא עדיף משמעותית בהשוואה ל-1.4 שנמצא ביונדאי.

בכללי בקטגוריה הזאת היונדאי נמצאת במקום טוב והיא מביאה חבילה שלמה יחסית בלי הרבה ויתורים קטנים ומעצבנים כמו שיש ב-301 לדוג' עם מיקום מתגי החלונות האחוריים או בראפיד שאי אפשר לשלוט מקדימה על החלונות האחוריים. אמנם האחת מציעה נוחות עדיפה והשניה מנוע חזק וחסכוני, אבל התחושה הכללית ביונדאי טובה יותר. לפחות לדעתי.

עדיין, פער המחיר בינה לבין המשפחתיות הנורמטיביות לא מצדיק להעדיף אותה. מתאימה בעיקר לציי רכב, לאנשים פרטיים אני ממליץ להוסיף עוד קצת מרשרשים (אם כבר קונים חדש...) ולהנות מרכב איכותי, עדכני ומעודן בהרבה.

עריכה אחרונה על ידי cars-@-lover
פורסם (נערך)
לא רציתי ללכלך כבר בכותרת, אבל, הספיקו לי כמה שעות במחיצת יונדאי i25 שאשתי קבלה באופן זמני בשביל להבין, כמה הרכב הזה גרוע או לפחות, בסיסי ועלוב. המנוע אנמי, או יותר נכון, מסורס ע"י הגיר האוטומטי. יותר מדי פעמים הרגשתי שאני חייב ללחוץ חזק על מנת לקבל ביצועים זו תופעה שקיימת גם ברכבי ספורט, לא בדקתי, אבל אין לי ספק שזה מתבטא בצריכת דלק גרועה אבל לא בדקת????. אחיזת הכביש, לא קיימת, אפילו קצת מפחיד בסיבובים לא הבנתי, חשבתי שזה רכב לאישתך? כזה לעבודה-חזרה-גנים-קניון ואולי איזה טיול קצר בשבת, מה חשבת שקיבלת רכב מסלול??? לפי הכתיבה שלך גם רכב מסלול לא היית מצליח לזהות, מה היה היגוי יתר? , תת היגוי? איך קבעת?, . גם הבלימה לא משהו - ממש כמו מבחן בטופ גיר. לגבי נוחות, היא גם לא קיימת - הבולמים, פשוט גרועים: הרכב מתרסק על בורות, ובשאר הזמן מתנדנד כמו לולב נסעת פעם בג'יפ מוגבה? זה בטוח לא "כמו לולב....." . בידוד לא קיים - רעשי רוח וצמיגים ומנוע נשמעים נהדר תמיד ה I20 של אישתי דווקא לא רעה . ועוד שני דברים קטנים שהציקו לי: לא ניתן לפתוח תא המטען מבחוץ, רק מבפנים ; ודבר נוסף: רכב 2013 ואין מד טמפרטורה חיצונית?

נ.ב.

זה האח של קיה ריו. מוזר, אני זוכר שבדקתי קיה ריו סדאן לפני שנה וחצי והיא הרגישה לי הרבה יותר אטרקטיבית, מכל הבחינות, לי מתחיל להשמע כאילו מישהו שילם לך על המבחן רכב הזה.

דבר ראשון, אתה נשמע קוטר ממדרגה ראשונה "אין מד טמפ' חיצוני?" - רד, רד מהעץ. (ד"א בשביל לרצות "אנשים שמבינים ברכבים" כמוך, בדגמים החדשים דווקא יש, ב-I20 אני יודע שיש).

דבר שני, אם כבר אתה מנסה להשוות אותה לאיזה וואגית, נסה להשוות לראפיד, ובוא נדבר גם על אמינות.

לדעתי הכתיבה שלך מביישת את הפורום, לא מנוסחת נכון, ובטח ובטח שאיננה מדד לטיב הרכב, יש קהל ספציפי לפלח השוק הזה - שם הרכב הזה דווקא לא רע בכלל

ואתה צריך להבין שאתה לא יכול להתיישב מול מקלט רדיו, ולהתלונן למה אין תמונה צבעונית ב HD.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

• אחראי פורום
פורסם

נהגתי כמה ק"מ טובים על ה-1.6.

גם ה-1.6 לא זזה לשום מקום. המון רעש, המון טורים, לא מעט כ"ס - אבל תפוקה נמוכה מאוד. תופעה לא נדירה בקרב תוצר יונדאי-קיה.

זאת מכונית בסיסית וכך צריך להתייחס אליה, סה"כ היא לא מביישת ולא מתעללת בבעליה. מכונית סבירה פלוס.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

בעיה אחת יש לי עם רוב דגמי יונדאי.

הגה מ-ז-ע-ז-ע.

בהגה של ספינה מרגישים יותר כביש. ממש תחושה שאין קשר בין סיבוב ההגה להתנהגות על הכביש.

אגב זה תחום שמאזדה מעולה בו.

פורסם

אכן בקוריאניות ההגה פשוט זוועה,אצלי לדעתי זה שובר כל שיא בפורטה.

אבל תדמיינו לכם איך זה לנהוג עם הגה כזה ברכב כמו I800,פשוט לא מרגישים את האוטו,פחד אלוהים.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

רוב רובם של הנהגים לא יבינו על מה אתם מדברים.

הI25 היא רכב שלא נבנה במטרה להצטיין בשום דבר. הוא צריך להיות יחסית מרווח, יחסית זול, ועם תא מטען גדול, להיות פשוט אמין ובעל עלויות אחזקה סבירות. כל השאר זה בונוס. אפשר לראות שהם גם הצליחו במשימה הרכב יחסית מרווח עם תא מטען סביר, ואם לשפוט לפי העבר שלהם בצה"ל גם מגלה אמינות מופתית.

אתם מתלוננים על הגה? לא מזמן מישהו כאן התלונן שההגה בפיאט 500 שלו כבד מדי. אנשים רוצים הגה כמה שיותר קל, וכמה שיותר מת שיהיה קל לסובב.

הם לא נסעו על סקסו שנת 99 בלי הגה כוח, ולא מבינים מה זה הגה "קשה".

סך הכל יונדאי השתפרו מאוד, המכוניות שלהם הרבה יותר טובות ממה שהיה לפני 10 שנים.

שבאים וכותבים ביקורת על רכב רצוי לצאת רגע מהנעליים של חובב הרכב הממוצע בפורום, ולהבין למי הרכב הזה מיועד.

אפשר לקחת אחלה דוגמה מההשוואה בין הפיקנטו לספייס סטאר. הפיקנטו היא יותר אוטו, אבל בסופו של דבר ל90% מהאנשים שקונים את הרכב הזה עדיף(ואני מודה שהופתעתי) לקנות את הספייס סטאר.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

אני פחות מתייחס לרכב כזה כמוביל נוסעים הכי בסיסי שיש,אבל אפילו בזה הרכב נכשל,כמעט כל רכב מקביל לא יהיה עד כדי כך גרוע.

פורסם

חשוב להבדיל בין הרכב שהיה לך לבין הדגם החדש - מדובר בגיר ובמנוע אחר (רציף במקום אוטומטי, 1.4 100 כ"ס במקום 1.4 109 כ"ס).

כוח וצריכת דלק: הרכב מרגיש יחסית חזק בהתחשב בגודלו והמנוע הקטן שלו, בעיקר כשלוחצים אותו -

זה בא על חשבון צריכת דלק גרועה מאוד, בעיקר בנסיעה עירונית. צריכת דלק של 20 ליטר ל 100 ק"מ בנהיגה עירונית רגילה היא לא זרה לרכב הזה ומתקבלת גם בנהיגה ממוצעת.

שיוט בינעירוני סביב 100 קמ"ש יביא לצריכה לא רעה, כשהמקסימום שהצלחתי להפיק התקרב ל 7 ליטר ל 100 ק"מ (כליטר ל 14 ק"מ).

היגוי - היגוי משעמם ומזכיר מעט הגה של משחק מחשב.

גודל - הרכב מספק צרכים של רכב משפחתי והוא מספיק לחלוטין למשפחה ממוצעת בת 4 נפשות.

אחיזה - לא יוצאת דופן לטובה אך עם צמיגים איכותיים חד משמעית לא הייתי מגדיר רכב זה כבעל אחיזה בעייתית (תשוו לרכבים

מאותה קטגוריה ולא לרכבים שעולים כפול או מקטגוריות אחרות).

* לאורך כל ה 20K ק"מ מורגשת קפיצה לפני עצירה מלאה, למיטב הבנתי וממה שעלה בפורום בעבר מדובר בהעברת הילוך של הגיר הרציף, אני לא היחיד שהתלונן על כך והאוטו מתנהג כך מהקילומטר הראשון - כך שכנראה מדובר במשהו סידרתי.

אם היום הייתי צריך לרכוש רכב פרטי מקטגוריה זו, לא הייתי בוחר ב I25 בראש ובראשונה בגלל צריכת הדלק שלה.

פורסם

GUGI הרכב הזה מכוון ליסינג.

המחיר שלו כחדש הופך אותו לדעתי ללא רלוונטי, עדיף להוסיף כמה שקלים ולקנות סוזוקי קרוסאובר.

מי שמקבל אותו בליסניג מקבל רכב עם תא מטען גדול מאוד, והרבה מקום מאחור לילדים/כסא תינוק.בנוסף קיים שקע לאייפון ויכולות שטח סבירות. זה פחות או יותר מה שמעניין אותו.

מנוע חלש? גם ככה יש דלקן ומדביקים את הרגל לרצפה 90% מהזמן.

הגה מת? אתה מתכוון הגה שקל לסובב מצויין.

לגבי התנהגות כל מה שחשוב זה שאפשר לעבור פסי האטה במהירות.

הכל עניין של הסתכלות וציפיות אפשר להקצין את זה לכאן או לכאן. יש סיכוי לא רע שיש אלטרנטיבות עדיפות, אבל הרכב הזה סביר למה שהוא צריך לבצע.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

בדיוק מה שפרקש כתב למעלה; אתם שוכחים שאנחנו פה בקארספורום נחשבים למיעוט שבמיעוט בתוך האוכלוסיה הנוהגת (עזבו שחלק מאיתנו פה חושבים שהם מבינים על מה הם כותבים וזה לא תמיד נכון).

"מר נהג ישראלי" הנפוץ לא מתעניין בשום דבר מהדברים המוטוריים שהועלו פה בשרשור (הגה מתקשר, התנהגות כביש). מבחינתו זה מקרר- פותח דלת\סוגר דלת. זהו. מה שמעניין זה אולי אבזור, ושיהיה כמה שיותר גדול בכמה שפחות כסף. כל השאר לא משנה. והכי גרוע שהם גם מקובעים בדעתם ויודעים הכי טוב.

קחו דוגמא מחמי. האיש נהג בקורולה ליסינג (דור קודם), ועכשיו הגיע בשעה טובה לגיל פרישה. החזיר את הרכב, ורץ מהר לקנות עוד קורולה, בדיוק כמו הקודמת (וגם כן מליסינג). עזבו כרגע את האיכויות של הקורולה, אם יש או אין לה- האיש לא רצה לשמוע על שום אלטרנטיבות. הצעתי לו שאלך איתו לסיבוב יבואנים. אולי יש דברים טובים יותר? בשום פנים ואופן לא. והוא דוגמא מצויינת לאדם שלא איכפת לו מהתנהגות כביש וכד'. תן לו מזגן והגה כוח הוא מאושר. גם העובדה שהרכב בא מליסינג, ושבכל טיפול עשו לו ברקסים (וזה עוד היה אחד הטובים) לא שינה את דעתו.

ואתם יודעים מה? הוא צודק, מבחינתו. אם כל מה שהוא רוצה זו עגלה ניידת, למה שלא יהיו מכוניות כמו היונדאי הנ"ל או ספייס-סטאר או כל דבר דומה? נכון, היה רצוי שיחפש דיל טוב יותר או שיבדוק לעומק כמה באמת הרכב צורך דלק או עלות טיפולים משוערת, אבל הרכב כא' ל-ב' נטו? מה רע בו?

ובמילים אחרות- פות"ש- מה אשתך חושבת על הרכב? ואני לא מתכוון "בגלל שהיא אשה, היא לא מבינה", אלא אולי היא לא רואה את כל מה שאתה רואה, ולכן היא בדיוק מי שיונדאי כיוונו אליו כשייצרו את ה-i25.

פורסם
דבר ראשון, אתה נשמע קוטר ממדרגה ראשונה "אין מד טמפ' חיצוני?" - רד, רד מהעץ. (ד"א בשביל לרצות "אנשים שמבינים ברכבים" כמוך, בדגמים החדשים דווקא יש, ב-I20 אני יודע שיש).

דבר שני, אם כבר אתה מנסה להשוות אותה לאיזה וואגית, נסה להשוות לראפיד, ובוא נדבר גם על אמינות.

לדעתי הכתיבה שלך מביישת את הפורום, לא מנוסחת נכון, ובטח ובטח שאיננה מדד לטיב הרכב, יש קהל ספציפי לפלח השוק הזה - שם הרכב הזה דווקא לא רע בכלל

ואתה צריך להבין שאתה לא יכול להתיישב מול מקלט רדיו, ולהתלונן למה אין תמונה צבעונית ב HD.

הי BENGEE. הכתיבה שלי מביישת את הפורום? לא נראה לי. אנחנו פורום נישתי עם התמקצעות בענייני רכב ולא אתר המוני של כל אדם שרכש רכב. לעומת זאת, אני חושב שלקחת את העניין קשה וגם מאד אישי-פוגעני. אבל...זה בדיוק מה שקורה כאן בארץ, כל מי שקנה רכב, מנסה להצדיק את השקעתו (אמרת שלאשתך יש i20 כמדומני?)(-:

אני בטוח שיש קהל טוב בארץ (או במדינת עולם-שלישי) לרכב הזה ובעצם, לרוב הסירים יש מכסים... יש בכל רכב גם יתרונות, ומן הסתם גם ל-i25 יש מספר יתרונות (אולי תמורה סבירה למחיר? מרווח פנימי סביר ביחס לתת-משפחתית? מישהו דיבר על אמינות? אין לי מושג לגבי אמינות כי היא רק הגיעה אלינו וגם צפויה להישאר אצלנו באופן זמני...). על כל פנים, זכותי המלאה לכתוב דברים שליליים על רכב מסוים, ולא להתייפייף כפי שעושים פה רבים, על מנת שמכירת הרכב שלהם בעתיד לא תינזק להם חלילה.

נ.ב.

ייתכן וחלק מהדברים שכתבתי קשורים אכן לכך שהרכב מהשכרה. אבל, אני מספיק שנים על הכביש בשביל לקחת הכל בפרופורציות והרושם הכללי שהרכב הזה השאיר אצלי פשוט לא טוב.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

לא מנסה להצדיק שום דבר.

את ה I20 שקנינו קנינו לאישתי, עשינו נסיעות מבחן על המתחרים ובזה היא בחרה, היא מאד מרוצה, ואם היא מרוצה, אני עוד יותר מרוצה (זה לא הנושא, כן, אבל העלת את זה, אני לא הולך להתעסק במכירה של הרכב הזה לרגע, ככה שזה לא ממש מעניין אותי).

אני נוסע ברכב מקטגוריה אחרת לגמרי, פי 2 במשקל, פי 2 בכוח, ופי 7 בהנאה.

אין בתגובה שלי שום דבר אישי, נניח והיית נותן לנו לנחש על איזה רכב כתבת את מה שכתבת, אולי היו עולים השערות על רכבים בני 20, ואני עדין.

אתה מניח שיש קהל טוב לרכב הזה בארץ או במדינת עולם שלישי?

יפה לך ולאישתך שאתם חלק מהסטטיסטיקה הזו, גם בארה"ב, וגם באירופה הנאורה - לרכבים האלה יש פלח שוק "קטן" לעומת ציי המקלארנים ברחובות.

אף אחד לא ביקש ממך להתיפייף, אבל דחילק, מדובר ברכב סופר מיני עם בגאז? למה ציפית?

אני יודע למה ציפית!

למד טמפרטורה חיצונית.

קוטר.

SCANSPEAK

פורסם
לא מנסה להצדיק שום דבר.

את ה I20 שקנינו קנינו לאישתי, עשינו נסיעות מבחן על המתחרים ובזה היא בחרה, היא מאד מרוצה, ואם היא מרוצה, אני עוד יותר מרוצה (זה לא הנושא, כן, אבל העלת את זה, אני לא הולך להתעסק במכירה של הרכב הזה לרגע, ככה שזה לא ממש מעניין אותי).

אני נוסע ברכב מקטגוריה אחרת לגמרי, פי 2 במשקל, פי 2 בכוח, ופי 7 בהנאה.

אין בתגובה שלי שום דבר אישי, נניח והיית נותן לנו לנחש על איזה רכב כתבת את מה שכתבת, אולי היו עולים השערות על רכבים בני 20, ואני עדין.

אתה מניח שיש קהל טוב לרכב הזה בארץ או במדינת עולם שלישי?

יפה לך ולאישתך שאתם חלק מהסטטיסטיקה הזו, גם בארה"ב, וגם באירופה הנאורה - לרכבים האלה יש פלח שוק "קטן" לעומת ציי המקלארנים ברחובות.

אף אחד לא ביקש ממך להתיפייף, אבל דחילק, מדובר ברכב סופר מיני עם בגאז? למה ציפית?

אני יודע למה ציפית!

למד טמפרטורה חיצונית.

קוטר.

אדיר, פשוט עשיתם לי את היום.

אם רק היה פה כפתור לייק!

:lol:

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

• תוכן חדש...