Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4174 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

זה משתנה, בחורף המצב טוב יותר.

על מיכל של 35 ליטרים נורית האזהרה נדלקת שהרכב עובר כ- 320 ק"מ (בקיץ עם מזגן) בחורף טיפה יותר מגיע לכיוון ה- 400 ק"מ.

כ- 1/12 ק"מ בממוצע לנסיעה משולבת.

היום נסעתי איתה לרחובות ובחזרה כ- 50 ק"מ כל לכל כיוון בסה"כ הסתדרתי, זאת הייתה נסיעה מעולה לבדיקת הצריכה. (עם מזגן לסירוגין) נסיעה רגועה על 100-110 קמ"ש בחזור הפקקים של איילון.

כרגע, סגרתי איתה 250 ק"מ ו-2 הקווים ירדו במדד הדלק... נראה מה הלאה.

אני עדיין צריך לבדוק אותה בעליות, אני שוקל לעשות את העליות של הכרמל לבדוק ולראות איך היא מסתדרת שם.

אני בסה"כ מסתדר עם התיבה הרובוטית הזו, היא בהחלט לא נוחה כמו התיבה האוטומטית הסטנדרטית אבל בהחלט אפשר להסתדר. לדעתי, זה בכלל לא נורא... לאוטו עצמו, יש דברים הרבה יותר "מציקים" מאשר התיבה הזו.

עריכה אחרונה על ידי Benor
פורסם

בפקקי זחילה ה 107 הרובוטית פשוט מחרפנת ולאו דווקא בגלל הקפיצות, אלא בגלל התגובה המאוחרת הן של המצערת והן של דוושת הבלם, שלרגע נראה שהרכב פשוט מתנגד לבלימה ואתה צריך להפעיל אקסטרה כח על הבלם (ה C1 לא אמורה להיות שונה). בכל שאר המצבים, סביל בהחלט.

פורסם (נערך)

בדיוק היום קיבלתי 107 ידנית בהשכרה. אחד הרכבים הגרועים שנהגתי בהם אי פעם. רנו (דאצ'יה) לוגן ידנית (מסתבר שיש כזה דבר בארץ) שקיבלתי לשלושה ימים הרגישה הרבה, הרבה יותר רכב. ה-107 רועדת בצורה מאוד מוחשית בעמידה. הילוך ראשון אפשר למשוך עד 50 קמ"ש, הילוך שני עד 80 והילוך שלישי עד המהירות החוקית המירבית. מצאתי את עצמי על 45-50 קמ"ש בהילוך שלישי והרכב פשוט לא היה מסוגל לסחוב. פלסטיק זול, אבזור מינימלי ביותר, כפתורים זולים. העצה שלי - תשאר עם הפיקנטו. עדיף לשלם עוד 100 שקל דלק בחודש. יש גבול לספרטניות שאפשר לסבול בשם החסכון.

אני בפיקנטו ידנית הייתי מוציא 1:15-16 בעקביות במשך שנתיים וחצי. בקיץ טיפה פחות בגלל המזגן. נסעתי אשדוד - תל אביב. מוזר שאתה מקבל 1:12 במסלול רחובות - תל אביב. אולי יש יותר פקקים בדרך...

עריכה אחרונה על ידי ChemGuy85
פורסם

הפיקנטו אוטומטית, הצריכה הגיונית לדגם האוטומטי.

הפיקנטו של אמא שלי, אני מחפש לעצמי רכב זול וחסכוני בדלק םםלאחזקה לעצמי בטווח של עד 30-40K.

פורסם

סגרתי 522 ק"מ על 31 ליטר.

יצאה לי צריכה ממוצעת של 17 ק"מ משולב עם מזגן.

נסיעות עירוניות בתוך נתניה, נתניה - רחובות, נתניה - כרמל/דאליית אל כרמל.

לא הייתי עם רגל כבדה על הגז אבל מצד שני לא נסעתי כמו סבתא, בחלק מהזמן בדקתי את התאוצה ונסעתי רוב הזמן במהירות ממוצעת של 100-110.

חבל שהאוטו מאוד לא נוח וקצת "שובר" את הגב.

אין אוטו "נורמאלי" חסכוני וזול לאחזקה בטווח של עד 30-50K?

פורסם

פונטו איווי,נוחה וחיסכונית גם לה גיר רובוטי.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אותו דבר בערך.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בפקקי זחילה ה 107 הרובוטית פשוט מחרפנת ולאו דווקא בגלל הקפיצות, אלא בגלל התגובה המאוחרת הן של המצערת והן של דוושת הבלם, שלרגע נראה שהרכב פשוט מתנגד לבלימה ואתה צריך להפעיל אקסטרה כח על הבלם (ה C1 לא אמורה להיות שונה). בכל שאר המצבים, סביל בהחלט.

לא ממש הצלחתי לשים לב אבל בלימות פתע/מהירות זה לא משהו שהכי סימפטי לעשות איתה.

פורסם
אין אפס, זה או להתפשר על הנוחות או להתפשר על החסכון בדלק.

או לקנות דיזל,אבל דיזל קונים כמה שיותר חדשה ולא הייתי הולך בכזה תקציב.

פורסם
הפיקנטו אוטומטית, הצריכה הגיונית לדגם האוטומטי.

הפיקנטו של אמא שלי, אני מחפש לעצמי רכב זול וחסכוני בדלק םםלאחזקה לעצמי בטווח של עד 30-40K.

זהו שלא. הגרסה האוטומטית מציגה צריכת דלק זהה ואפילו קצת יותר טובה בהשוואה לגרסה הידנית. מנוע 1.0 חלש מידי ומצריך לחיצה חזקה על הגז בשביל ביצועים בינעירוניים סבירים.

אני לא יודע כמה אתה נוהג בשנה ולאן, אבל הפער בהוצאות דלק בין 1:17 ל-1:14 לא כזה משמעותי. אני אישית הייתי הולך על הגרנדה פונטו (כנראה זה גם מה שאעשה) ידנית 1.4 (דגם נדיר, אבל אפשר למצוא). בכלל כל סופר מיני ידנית תהיה טובה פי כמה וכמה בהשוואה ל-107 ולפיקנטו.

פורסם

בפיקנטו הנורית של הדלק נדלקת שאני מגיע ל- 320-400 ק"מ.

עם הסיטרואן כמו שאמרתי, הצלחתי לסגור מיכל של 500 ק"מ על 30 ליטר ועוד עם מזגן ועם נסיעה וטיפוס באיזור הכרמל.

זה משמעותית יותר טוב.

מלא אנשים בפורום טוענים, שהם סוגרים עם הפיקנטו האוטומטית 1/12 או 1/11 זאת לא המצאה שלי.

יש לציין שלא התאמצתי בכלל עם הסיטרואן בשביל להשיג צריכה ממוצעת של 1/17 נסעתי "רגיל" ולא זחלתי, עקפתי בחלק מהזמן ונסעתי במהירות של 100-110 קמ"ש.

כל שקל שיוצא לי מהכיס זה משמעותי בשבילי, אין לי עודף כסף כרגע.

• תוכן חדש...