Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צומת להבים - עמוסה ומסוכנת - דיון

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4157 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם.

אני רוצה להעלות לכאן דיון בנוגע לצומת להבים.

ידוע שעובדים כרגע על כביש 6 אבל לדעתי זה לא יפתור את הבעיה. הצומת עדיין עמוסה, מסוכנת, הישובים באזור גדלים בקצב מטורף (מיתר, להבים, כרמית-ישוב חדש, אשכולות, גבעות בר, רהט וכו').

אין שבוע שאין שם תאונה, רק בשבועיים האחרונים היו שם כמה תאונות וזה סבל בלתי נסבל:

http://news.nana10.co.il/Article/?ArticleID=1087481

http://www.mako.co.il/news-israel/local-q3_2014/q4_2014/Article-fc3440b6454f841004.htm

וכמובן שהיו עוד שלא פורסמו/דווחו לחדשות.

פניתי לשר התחבורה בנושא והוא טוען שכביש 6 יפתור את הבעיה ולא ייבנה מחלף בצומת להבים אבל תנחשו מה. העליה לכביש 6 היא אחרי הצומת ולא לפניה! כלומר מי שמגיע מבאר שבע יהיה חייב לעבור בצומת להבים או לחילופין לנסוע לכיוון מיתר ואז לעלות על כביש 6.

ישראל כץ.png

למה המדינה מתעללת בתושבי הדרום? למה לא לבנות מחלף גם בצומת להבים בנוסף לכביש 6 כדי לפתור את הבעיה אחת ולתמיד?.

פניתי שוב לשר התחבורה אך לא היתה תגובה עד היום.

אם למישהו יש קשרים במשרד התחבורה או בערוצי החדשות, אני מאוד יודה לו אם הוא יעלה את הבעיה הלאה.

זה פשוט סיוט לכל מי שגר באזור ולא רק למי שתלוי בתחבורה ציבורית אלא גם למי שנוסע ברכבים פרטיים.

עריכה אחרונה על ידי itamarg
  • תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא יודע מה קורה עם זה, אבל היה תכנון שכביש 6 יימשך עוד דרומה במקביל לכביש 40, עד לאיזור ירוחם - עיר הבה"דים המתוכננת.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

עדיין, הישובים גודלים שם בקצב מטורף (גם ישובים קיימים וגם חדשים כמו כרמית).

מי שרוצה לצאת מלהבים למשל זו משימה בלתי אפשרית בשעות הבוקר גם אם יוצאים מוקדם.

פורסם

אני לא מכיר את התוואי המתוכנן של כביש 6 (המקטע שאמור להיות דרומית ל-21), אבל אולי התכנון הוא שכביש 6 יהיה המרכזי באיזור ותהיה גישה מהישובים שלא דרך כביש 40.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

אין בוקר שאין פקק לפני צומת בית קמה בגלל כל הרכבים שיוצאים מכביש 6 ואכן בכיוון ההפוך הפקק הוא מלהבים (בגלל המשאיות שיוצאות מעוקף באר שבע).

ממה שאני הבנתי, צומת בית קמה יבוטל ובמקומו יהיה מחלף, כביש 6 יתפצל לכיוון צומת שוקת והפיצול מכביש 40 יהיה בין להבים לבית קמה.

לגבי צומת להבים, שכביש 6 יושלם עד צומת שוקת, יהיה אפשר לצאת מבאר שבע לכיוון כביש 6 גם אם תיסע לכיוון ערד.

ואם כבר היה עדיף שבמקום הכניסה לשכונת רמות שמוסיפה עוד רמזור בדרך לבאר שבע, היו עושים כניסה לרמות בתור עוד מחלף בכביש עוקף באר שבע.

עריכה אחרונה על ידי itsik170
קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

היה לי חבר שנהרג שם ב-2004 ומאז שמעתי בחדשות על עוד הרבה תאונות קשות שהיו שם, האחרונה הייתה נדמה לי לפני חודש..

GOT סחוג?

פורסם

דווקא לפי ויקיפדיה כתוב שכן ייבנה מחלף להבים.

מקטע מס' 2 בין מחלף רהט למחלף שוקת (כ-17 קילומטר) - אושר לביצוע על ידי הממשלה בתחילת 2010. בשנת 2011 היה הקטע בעבודות הכנת התוואי לביצוע. הקטע צפוי להפתח לתנועה באמצע שנת 2015. ממחלף רהט יפנה הכביש לדרום מזרח ויתמזג לאחר כ-7 ק"מ עם כביש 31 במחלף להבים החדש, מזרחה מהיישוב להבים. כביש 31 ישתדרג לרמת כביש מהיר עם קטע משותף שלו ושל כביש 6 כ-5 ק"מ, עד הצומת עם כביש 358 שיוסב למחלף לקיה מערב, ובו יתפצלו כבישים 6 ו-31. מחלף שוקת יקום על כביש 60.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם

הייתי בסיור תשתיות שנגע לחלקו הדרומי של כביש 6.

כביש 40 הולך לעבור שינוי די רציני בשנים הקרובות והוא יכלול את ה'חיתוך' של צומת בית קמה (אפשר לראות היום את התוואי העתידיו שעובר דרך השדות) והקמת מחלפון וכביש גישה חדש לעבר היישובים שממערב לו, הקמת מחלפון בצומת דבירה, מחלף רהט / להבים צפון ומחלף במקום צומת להבים המוכרת.

השאלה שהעלתי למנהל הפרוייקט הייתה למה משאירים ציר תנועה אחד ויחיד המקשר את מרכז הארץ ודרומה. תאונה אחת רצינית במקטע הכביש הזה מנתקת את התנועה המוטורית מדרום הארץ למרכז (ולהפך) ומצריכה ביצוע עיקוף ארוך מאוד. טענתי שיותר חכם היה להמשיך את כביש 6 ממחלף מאחז דרומה במקביל לכביש 40. נענתי שהכל עניין של כסף. צודק.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

לא בהכרח דרך יחידה.

יש גם את כביש 34/25 דרך נתיבות ושדרות או כביש 60 דרך מיתר.

לפני כמה שנים פתחו גם כביש גישה משקף לדבירה, שאשר לנסוע משם עד לעליה של כביש 6 בקריית גת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

לפני כמה שנים פתחו גם כביש גישה משקף לדבירה, שאשר לנסוע משם עד לעליה של כביש 6 בקריית גת.

כן אבל זה וואחד עיקוף.

משתלם לנסוע בו רק כמו שקרה לפני שבועיים עם התאונת שרשרת בצומת להבים שחסמו את הכביש לכמה שעות.

פורסם (נערך)
לא בהכרח דרך יחידה.

.

כבאר-שבעי במקור, אכן זו האופציה המועדפת, לכל מי שרוצה להגיע לבאר-שבע ודרומה!

פנו בצומת בית-קמה לכיוון דרום מערב (כביש 264), התחברו לכביש 25, והגיעו לבאר-שבע מכיוון צפון מערב.

גם מקצר זמן (לא יותר מ-20 דקות), וגם בטוח יותר.

למרות ש-264 הוא דו-סטרי, הוא כביש טוב, ואגב, גם די יפה.

זה המסלול...

https://www.google.co.il/maps/dir/31.4430446,34.7649435/31.2593976,34.7562137/@31.2609856,34.7417099,15z/data=!4m14!4m13!1m10!3m4!1m2!1d34.7586014!2d31.2570222!3s0x150265e9e699da07:0x99afd69c4430aa50!3m4!1m2!1d34.7574983!2d31.2585432!3s0x150265c1f74db38b:0xc18819848e64e4d6!1m0!3e0?hl=iw

סעו בזהירות!

עריכה אחרונה על ידי daido1
פורסם

אני נוסע לדימונה כפעם פעמיים בחודש, ובכל פעם אני עובר דרך האיזור הנ"ל, כל הכבישים שם ובהמשך במיוחד היכן שהמהירות ירדה ל 70-80 נראה כמו בלאגן גדול, יש כניסות פתוחות לכבישים סגורים משום מה, מלא בוץ בצידי הכביש שלא מטיבים עם גלגלי הרכבים, מקום צר וצפוף והכי חשוב שאף אחד לא נוסע שם על 70.

Opel Adam S 2017

פורסם
לא בהכרח דרך יחידה.

בעיקרון אפשר לנסוע בדרך הזו ואז אם אתה בא מדרום בצומת שוקת לפנות שמאלה ובסנסנה ימינה ואז אתה נוסע דרך יער להב ויוצא בצומת דבירה (ולהיפך אם באים מצפון בדבירה לפנות שמאלה..) הבעיה היא שהכביש לא הכי ידידותי, הרבה סיבובים (מצד אחד זה מאוד כייף אבל אנשים נוסעים שם כמו מטורפים דווקא בקטעים הצרים...) וכשיורד החושך בכלל מפחיד לנסוע שם כי זה ממש קרוב לגדר המערכת, אם תשים לב בפנייה לסנסנה יש אנדרטה לזכר זוג שנרצח בפיגוע ירי בשנת 2004...

והקמת מחלפון וכביש גישה חדש לעבר היישובים שממערב לו, הקמת מחלפון בצומת דבירה, מחלף רהט / להבים צפון ומחלף במקום צומת להבים המוכרת.

אז רגע, האם בשורה טובה בפיך שהצומת המדוברת תהפוך למחלף?? אם כן, מתי זה אמור לקרות?.

פורסם

כן.

אין לי שמץ מתי זה יקרה, מה שבטוח הוא שיש עוד כמה שנים, כפי שבוודאי שמת לב לא נצפה ולו בולדוזר בודד באיזור הצומת. הימור שלי? בטח מדובר בחלק 2 של הפרוייקט, אחרי שיסיימו את העבודות בבית קמה, דבירה ורהט צפון.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תוכן חדש...