Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

z4 ידנית בארץ?


TurboR
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4184 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום לכולם,

מחיפוש בפורום הבנתי כי היצע במוו z4 ידניות דליל מאוד.

רציתי לדעת אם מישהו יודע, כמה z4 מהשנים 03-06 ידניות יש בארץ? (הדור הראשון המוקדם)

הבנתי שמהמנוע 3.0 יש רק אחת. מה לגבי 2.5 או 2.0 ידניות?

 

 

תודה מראש :)

עריכה אחרונה על ידי TurboR
פורסם

לפי נתוני משרד התחבורה, לא רק שלא הגיעו כלל Z4 ידניות בין 2003 ל-2006, אלא שסה"כ הגיעו רק 5 Z4 ידניות (בין 1996 להיום), אחת Z4M עם מנוע 3.2 ליטר ב-2007, אחת עם מנוע 3 ליטר ב-2012 ו-3 עם מנוע 2 ליטר ב-2014. זאת לעומת 54 אוטומטיות שהגיעו לארץ, שמתוכן רק 50 עדיין רשומות.

פורסם

:shock:

שמע לתגובה כזו לא ציפיתי! קודם כל תודה רבה על הפירוט.

אפשר לרדת מהחלום בנתיים (או עד גיל 40...)

אבל מה כן אני ראיתי חבר פורום שבידו z4 3.0 ידנית שנת 2004.

כנראה זו יחידה בארץ מהדור הראשון שהיא ידנית... חבל.

 

אגב, איפה בדיוק אפשר לבדוק את הנתונים האלו במשרד התחבורה??

פורסם
אגב, איפה בדיוק אפשר לבדוק את הנתונים האלו במשרד התחבורה??

 

משרד התחבורה מפרסם נתונים מלאים משנת 1996. פרסמתי בזמנו מספר פעמים את הקובץ שלהם מעובד לכדי Excel נוח, אולם עקב עניין נמוך הפסקתי. חבר הפורום car_me ממשיך לפרסם סטטיסטיקות המבוססות על אותם הנתונים מידי חודש. תוכל למצוא את השרשור האחרון שלי בנושא כאן (כמובן שהנתונים ההיסטוריים לא משתנים יותר מידי, למעט כלי רכב שיורדים מהכביש): http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?547375-%D7%A0%D7%AA%D7%95%D7%A0%D7%99-%D7%9E%D7%9B%D7%99%D7%A8%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%A2%D7%93-%D7%A0%D7%95%D7%91%D7%9E%D7%91%D7%A8-2014&p=4541958#post4541958

 

יש גם z4 שהגיעו בייבוא אישי שלא נלקחו בחשבון.

 

לדעתי קובץ הנתונים של משרד התחבורה כולל גם ייבוא אישי (לראייה יש דגמי טויוטה סיינה מלפני היבוא המקביל של אלבר), אולם אין לי וודאות שזה כולל את כל הייבוא האישי.

פורסם

ישנן מספר 3.0 ליטר ידניות בארץ,

אני באופן אישי חושב שהZ4 לשימוש יום יומי עדיפה כאוטומט,יש לרכב מספיק מומנט ותיבה מספיק חרוצה לעומת הידנית שהיא מאוד נוקשת עם קלאץ' ממש ממש כבד.

Porsche 944 turbo

פורסם

שאלה פחות קשורה, אבל מכל היצע הרודסטרים בארץ (SLK, MX-5, S2000, Mini, Solstice, TT, Spider, MR2, Z370, Boxster), למה דווקא Z4 ולמה דווקא ידנית?

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

פורסם
שאלה פחות קשורה, אבל מכל היצע הרודסטרים בארץ (SLK, MX-5, S2000, Mini, Solstice, TT, Spider, MR2, Z370, Boxster), למה דווקא Z4 ולמה דווקא ידנית?

 

אני אענה במקום פותח השרשור:

בוסטר יקרה להחריד לרכישה,המוכרים חיים בסרט שיש להם ביד מינמום פרארי GTO וגם התחזוקה תהיה יקרה מאוד מאוד.

S2000 נדירות מאוד,השמורות נמכרות ביקר והן מצדיקות את עצמן רק אם אתה נהג אגרסיבי שאוהב לבלות את חיין מעל 5 אלף טור

TT דור ראשון חווית נהיגה דיי פושרת עם הנעה קידמית,אומנם פוטנציאל שיפורים דיי נרחב,ואפשר עוד למצוא כמה שמורות,נותנת תמורה לא רעה לכסף אך מזדקת בעיצוב למרות שהפוזה מחזיקה יפה את השנים.

SLK-לדעתי האופציה השפויה מכולן -נמכרות במחירים יחסים קרובים למחירון,יש מבחר לא רע (כנראה שנמכרה כמות יפה) מנועים טובים,דיי מודרנית ומאובזרת עם סטטוס ופוזה תרגש בנהיגה את מרבית הנהגים (אלו שיתאכזבו יקנו S2000)

סולסטיס-תמורה טובה לכסף יחסית למתחרות,במיוחד במנוע 2 ליטר טורבו ,לא נהגתי על אחת,אבל למיטב הבנתי חווית הנהיגה מאכזבת,איכות החומרים כמו באמריקיות של פעם והצורה איזה מזדקנת יפה בעיני.

מיאטה NC-פוזה לא רעה,ומחירי רכישה אפשריים,דורשת קצת שיפורים כדי להיות חדה כמו הדורות הקודמים מנוע פושר מאוד אך סך הכל חבילה שמאוד מתאימה לצרכן הישראלי בעל הארנק הממוצע.

וZ4-נראת מעולה,שלדה והגה מצויינים לצערי השנים הראשונות סבלו מכמה בעיות אמינות,וקשה מאוד מאוד למצוא אחת נורמלית,

השנים המאחרות החבילה מעולה יבואו הרבה לארץ ולדעתי אחת הרכישות הטובות ביותר מתחת ל150K.

Porsche 944 turbo

פורסם

99.9 אחוז מהZ4 משנתון 2008 ועד 2010-2011 בערך, הגיעו ביבוא אישי. המודעות החלה ב2008 כאשר הדולר צנח ל3.2 וכמה נוח הZ4 E85 יוצרה בארה"ב. בהשפעת הלוביסטים של יבואני הרכב, במהלך 2009 נאסר על יבוא אישי של רכב לא מארץ מוצאו, כך נעצר למשל יבוא פורשה בוקסטר מארה"ב אך Z4 המיוצרת בארה"ב- חופשי. בתוספת העובדה שזיכיון היבוא עדיין היה בידי קמור עם אסטרטגיית תמחור שערורייתית היבוא של הרכב הנ"ל מארה"ב התגבר. לאחר מכן, E89 מהדור החדש כבר יוצרה מאירופה, התמחור של היבואן הרשמי נעשה נורמלי יותר והיבוא האישי של הרכב נרגע (למה אני צריך לייבא Z4 בלי אבא ואמא ב420 אלף ש"ח מאירופה (יורו היה בשמיים) כשבתוספת קטנה נקבל את הרכב בסוכנות בישראל?).

 

בקיצור, הגיעו הרבה, רובם עם מנוע 3 ליטר מחוזק מעט "SI" כח סוס 265. יש ידניות, יש קופה ורודסטר וכמובן גם דגם הM המיוחד עם המנוע האגדי 3.2 S54B32 של הE46 M3, בגרסת הקופה היא באמת פנינה ייחודית ונדירה (גרסת הקופה הייתה ניסיון של המהנדסים בשעות הפנאי לשם תחביב ונדירה יחסית, כל שכן בגרסת M).

×
×
  • תוכן חדש...