Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פעם קראתי איזה משו שכאשר מקבלים העתק של חשבונית מס זה לא כביל ואי אפשר לקבל על זה החזר מס

אם אני מקבל העתק של חשבונית מס וחותמים לי על זה עם חותמת של נאמן למקור זה בסדר ?

פורסם

כל עוד יש על הקבלה את הכיתוב "חשבונית מס/ קבלה XXXXXXXXXX" זה כביל עבור החזרי מס גם בלי שום חתימה.

קיבלתי ככה החזרים על דלק ממקום העבודה על אלפי ש"ח.

פורסם

מישהו יכול להסביר לי איך עסק פחות או יותר מתנהל מבחינת מס הכנסה ומע"מ ?

עסק משלם מע"מ על ההוצאות שלו לטובת העסק ומקבל החזר מע"מ מהמדינה ?

אם לדוגמא אני בעל תחנת דלק שהיא גם תחנת דלק וגם סופר , על המוצרים שאני מוכר כולל מע"מ -זה נחשב חלק מההכנסה שלי נכון ?

השאלה היא איך עובד מס הכנסה , אני משלם על כמה שניכנס לי כולל מע"מ פחות כמה שהוצאתי ?

ועל מה עוסקים מורשים מקבלים החזר מע"מ ? אם לדוגמא בחודש אני מכניס רק משירותים ומוצרים מע"מ בסך 20,000 אלף שקל

ובאותו חודש ביזבזתי על שירותים לעסק ומוצרים שקניתי 30,000 אלף שקל רק ממס של מע"מ

אני מקבל החזר מהמדינה ?

אשמח אם מישו יוכל להסביר לי על המע"מ /מס הכנסה / חשבוניות מס/חשבונית עסקה /חשבונית מס,קבלה

יש עוסק מורשה / ויש עוסק פטור

עוסק מורשה משלם מע"מ ועוסק פטור לא משלם .

רק לעוסק מורשה יש אפשרות להוציא חשבונית מס וללקוח יש אפשרות להזדכות על המע"מ

לעומת עוסק פטור שיכול להוציא חשבונית עסקה , שבה הוא לא משלם על המע"מ שהוא דורש והלקוח אינו יכול להזדכות עליו .

זה פחות או יותר מה שהבנתי על ההגדרות האלו באינטרנט ...

פורסם

כעובד בתחנת דלק, יש הרבה שיש להם בעיות עם המס וכבר אסביר לך את זה

אם אתה משלם אחרי התדלוק, תצא לך חשבונית שבראשה יהיה רשום חשבונית מס/מקור.

אם אתה מתדלק אבל משלם מראש ( מה שקורה בצפון בתחנות משעות הצהריים עד 6 בבוקר) יוצאת לך קבלה ראשונית, רשום למעלה רק "חשבונית" במקרה כזה שאתה מסיין את התדלוק תבקש חשבונית, ברגע שידפיסו לך אותה יהיה רשום חשבונית מס/מקור.

במידה והמתדלק שכח להכניס מספר רכב ( קורה לי לפחות 10 פעמים במשמרת) יש חותמת, בסונול זה נקרא חותמת אדומה, לידה אתה יכול לשים כל מספר שתרצה, אתה תקבל החזר מס.

מקווה שעזרתי

פורסם

קבל קורס חשבונאות מקוצר לעוסק מורשה המתחיל.

מע"מ- כשמו "מס ערך מוסף" אתה משלם בכל חודש את ההפרש בין המע"מ שגבית "מע"מ עסקאות" לבין המע"מ ששילמת "מע"מ תשונמות". בחודש בו ישנן יותר הוצאות מאשר הכנסות אתה זכאי להחזר מע"מ. יש לציין כי הדיווח הוא בדר"כ דו-חודשי.

מס הכנסה- בכל חודש אתה משלם מקדמה המחושבת לפי צפי הרווחים שלך. בסוף שנה אתה מחויב בהגשת דוח שנתי בו מחושב המס האמיתי ואתה משלם את ההפרש מהמקדמות שילמת במהלך השנה. אם יצא שהסכום הסופי נמוך יותר מהמקדמות, אתה מקבל החזר מס בתוספת ריבית.

עוסק פטור- עוסק שההכנסות שלו מתחת למחזור מסוים, רשאי להירשם כעוסק פטור מדיווח למע"מ, הוא לא משלם למע"מ וכמובן שלא זכאי להחזר ממע"מ.

חשבונית- הוראות ניהול ספרים מגדירות תנאים להכרה בחשבונית, חובה שיהיה מס עוסק מורשה וכיתוב חשבונית מס ועוד. וכן, מבחינת הרשויות ניתן להשתמש בהעתק, גם ללא חותמת נאמן למקור.

אם העסק שלך כולל תחנת דלק וחנות, אז בסה"כ יש לך בעסק אחד שני סוגי הכנסות, זה לא משנה את כללי הדיווח, ואתה מדווח על שניהם ביחד, הן למע"מ והן למס הכנסה.

עד כאן, מבוא לחשבונאות על רגל אחת ואפילו ב "פלייה".

נוסע בפריוס 2008

פורסם

ביותר פשטות :

אתה קונה מוצר ומשלם עליו מע"מ (לספק).

אתה מוכר מוצר ומקבל עליו מע"מ (מהלקוח).

אתה מעביר למדינה את ההפרש, המע"מ שקיבלת פחות המע"מ שהוצאת. את המע"מ ששילמת לספק, הוא בתורו מעביר למדינה וכך נוצר גלגל שבסופו של דבר כל העסקים משלמים למדינה את המע"מ שרק עובר דרכם, מי שמשלם בסוף את המע"מ בפועל זה כולנו כלקוחות פרטיים (כי חברה כמעט תמיד מזדכה על מע"מ).

מס הכנסה אתה משלם על הכנסה בלבד (כלומר רווח, כלומר סה"כ כמה הכנסת פחות סה"כ כמה הוצאת כאשר מע"מ אינו חלק מהתחשיב כלל (לפני מע"מ).

עוסק פטור מתעלם מכל עניין המע"מ (זהו רווח רק בעבור הלקוח הפרטי, הלקוח העסקי אינו משלם מע"מ ולכן אינו מזדכה על מע"מ ובכל מקרה זה לא משנה לו), זה מקל על בעל העוסק הפטור מההתעסקות במע"מ אבל מעבר לכך אין לזה יתרונות אחרים שאני רואה. הבעיה - עוסק פטור מוגבל בהכנסה של מקסימם של בערך 60K לשנה (איני זוכר את הסכום המדויק). מדובר בהכנסה סה"כ ולא רווח, כך שאם אתה קונה סחורה יקרה אתה מהר מאוד תעבור את התקרה.

למיטב זכרוני חשבונית שאינה מקור אינה קבילה ואין אפשרות להשתמש בה, שכן כל רעיון המקור הוא שהישראלי החכמולוג לא יוכל להזדכות/להכיר בחשבונית כמה פעמים עם העתקים. אולי זה השתנה אבל אני לא מכיר את זה.

פורסם

ההחזר מגיע בשתי דרכים.

הוצאות הדלק (והרכב) שלך מוכרים כהוצאה לצורכי מס, משמע הן מוחסרות מההכנסות שלך בחישוב ההכנסה החייבת במס.

תבדוק עם רואה החשבון שלך מה % ההוצאות שיוכר לך למס הכנסה.

אם ביטוח לאומי מחושב מההכנסה החייבת במס (לא זוכר), הרווחת עוד כמה שקלים.

לצורך מע"מ במקרה שהרכב משמש בעיקר לעסק, שני שליש מהמע"מ על הדלק מוכר. כך שאם אתה שורף דלק בשווי 2000 ש"ח בחודש, זה משאיר לך בכיס כ-240 ש"ח.

http://www.rlcpa.co.il/guide_expense.html

עוד מדריך טוב

si vis pacem, para bellum

פורסם

תודה רבה לכם על ההסבר אני הבנתי פחות או יותר הכל .

רק העניין של עוסק פטור זה הקטע שלא הבנתי

עוסק פטור הרי קונה סחורות ושירותים ... על הסחורות והשירותים האלו הוא משלם מע"מ ?

הרי עוסק פטור רשאי להוציא חשבונית עסקה שבה הוא לא מחייב על מע"מ והוא לא יכול להזדכות על מע"מ

השאלה היא אם בסחורות שהוא קונה מהספקים הוא משלם עליהם מע"מ או לא ?

ואם אני משתמש בשירותיו של עוסק פטור , אני לא משלם על השירות או המוצר מע"מ הבנתי נכון ?

פורסם

אם אתה פטור, אתה לא מחייב מע"מ ולא מתקזז על מע"מ, כלומר אתה משלם את המע"מ ולא מקבל החזר.

עוסק פטור מתאים בדר"כ לנותן שירות שלא מרוויח יותר מדי, אחד שלא קונה כמעט סחורות אבל מכניס כסף בהיקף קטן.

ברגע שאתה מתעסק עם רכישת סחורות/הרבה הוצאות למיניהן, כבר עדיף לך להיות עוסק מורשה. כמובן שכל מקרה לגופו וכדאי לשקול בהתייעצות עם רואה חשבון/יועץ מס.

פורסם (נערך)
אם אתה פטור, אתה לא מחייב מע"מ ולא מתקזז על מע"מ, כלומר אתה משלם את המע"מ ולא מקבל החזר.

עוסק פטור מתאים בדר"כ לנותן שירות שלא מרוויח יותר מדי, אחד שלא קונה כמעט סחורות אבל מכניס כסף בהיקף קטן.

ברגע שאתה מתעסק עם רכישת סחורות/הרבה הוצאות למיניהן, כבר עדיף לך להיות עוסק מורשה. כמובן שכל מקרה לגופו וכדאי לשקול בהתייעצות עם רואה חשבון/יועץ מס.

הבנתי אחי תודה !

ודקסטר סדרה ענקית

יש לי עוד כמה שאלות שלא קשורות אבל אני לא יודע איפה לשאול אותן .

לגבי הלוואה עם ריבית צמודה למדד.

אם אני לוקח הלוואה של 100,000 אלף שקל , ואני צריך לשלם על ההלוואה הזו ריבית צמודה למדד של 5% בחודש.

אז איך זה הולך ?

אם המדד לדוגמא הוא 4% כרגע , וחודש הבא הוא עולה ל 6% , אז זה אומר שיש אינפלציה של 2% במדד המחירים לצרכן

אז הריבית שאני אשלם תיהיה בהתאם לאינפלציה ?

זאת אומרת שאני ישלם ריבית על 100,000 אלף כפול 2% לחלק ל 100 = 2000 שקל

זאת אומרת שאני אשלם ריבית על 102,000 אלף שקל כפול 5% הריבית שקבעתי ?

עריכה אחרונה על ידי RenoMegan
פורסם

בכל יום מחושב ערך ההלואה, אחרי שצורפה לה הרבית היומית (שים לב שחוזה בהלואה מצויינת "רבית מתואמת" - שהיא הרבית המתוקנת לחישוב היומי). כאשר מוכרז מדד חדש - כל הסכום מוכפל ביחס שבין המדד החדש למדד הישן _לכומר אם המדד הקודם הוא 10000 נקוות וחדש הוא 10010 נקודות הסכום יוכפל ב-1.0010) והרבית תחושב מסכום זה. שים לב שזה לא פועל בכוון ההפוך, לפחות בהלואות שהכרתי בחודשים שבהם המדד ירד לא בוצע תיקון כזה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

הלוואה צמודת מדד היא גרועה בתפיסה שלי (כאשר מדובר במשכנתא בכל מקרה), אם אתה יכול לקחת הלוואה על בסיס פריים לדוגמא, או על בסיס ריבית קבועה, זה עדיף לטעמי.

פורסם (נערך)
בכל יום מחושב ערך ההלואה, אחרי שצורפה לה הרבית היומית (שים לב שחוזה בהלואה מצויינת "רבית מתואמת" - שהיא הרבית המתוקנת לחישוב היומי). כאשר מוכרז מדד חדש - כל הסכום מוכפל ביחס שבין המדד החדש למדד הישן _לכומר אם המדד הקודם הוא 10000 נקוות וחדש הוא 10010 נקודות הסכום יוכפל ב-1.0010) והרבית תחושב מסכום זה. שים לב שזה לא פועל בכוון ההפוך, לפחות בהלואות שהכרתי בחודשים שבהם המדד ירד לא בוצע תיקון כזה.

תגיד לי אם הבנתי

אם לדוגמא היום המדד עומד על 3% , וחודש אחר כך הוא השתנה ל 5%

אז ההלוואה שלקחתי (לדוגמא 10,000 אלף שקלים ) משתנה בהתאם למדד , זאת אומרת שההלוואה שלקחתי היא עכשיו תיהיה 2% יותר - ז"א - 10,200 -

ובהתאם להלוואה הזו אני משלם את הריבית שקבעו לי , אם סתם דוגמא יש לי ריבית חודשית של 5% אז אני משלם אותה על הסכום החדש 10,200

הבנתי נכון ?

ואם זה הלוואה על סמך ריבית צמודה למדד שנתית ?

זאת אומרת שאני כל חודש מחויב על ריבית מסוימת ומשלם בסוף שנה את כל מה שאני חייב ?

או כאשר חולפת השנה , על פי המדד שקיים באותו רגע בשוק אני משלם את הריבית שנקבעה?

הלוואה צמודת מדד היא גרועה בתפיסה שלי (כאשר מדובר במשכנתא בכל מקרה), אם אתה יכול לקחת הלוואה על בסיס פריים לדוגמא, או על בסיס ריבית קבועה, זה עדיף לטעמי.

שאתה אומר ריבית פריים אתה מתכוון לריבית על פי בנק ישראל בתוספת של 1.5% קבוע? זה הכוונה בפריים ?

עריכה אחרונה על ידי RenoMegan
  • תוכן חדש...