Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4148 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בפורטה אני מת לפני שהחימום מספיק לעבוד.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
ב-106 שאני נוסע בה לאחרונה, החימום מורגש לאחר כחצי קילומטר נסיעה. אני מניע וישר מתחיל נסיעה מתונה. החימום אמנם לא בשיאו, אך מרגישים בהבדל. סירקולציה סגורה.

אלעד

נסיעה המתונה טובה לתבת ההילוכים(בכדי שנוזל התבה יתחמם), אך לשם חימום המנוע רצוי סל"ד גבוה והילוך גבוה.

אתה יכול להשוות זאת לרכיבה על אופניים, מתי הרוכב מתחמם מהר יותר?

בנסיעה בהילוך גבוה ומהירות סיבוב דוושה גבוהה(סל"ד גבוה).

קהילת אוהדי ווסטהאם יונייטד בישראל - https://www.facebook.com/groups/whuil/

'פטישי ישראל' - https://www.facebook.com/WHUIL/

טוויטר - https://twitter.com/AmitDim

פורסם

תקח את אותו הרוכב ותעיר אותו באמצע שינה טוב.

הוא ירכב בשיאו?

עד שהרכב לא מגיע לטמפרטורת עבודה לפי השעון, אני לא לוחץ על הרכב חזק. ב-106 זה לוקח לי מרחק של 3 קילומטר שרובו ירידה. כאשר הירידה מסתיימת יש עליה חזקה. שם כבר החימום בשיאו.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

אצלי בוולבו (144 שנת 73') מעגל המים שעובר דרך רדיאטור החימום הוא לפני הטרמוסטט, כך שמרגע ההתנעה תוך חצי דקה מוזרם אוויר חם מאד דרך פתחי האיוורור, ובנוסף קיים מעגל סרקולציה פניאומטי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

בקיה פורטה 2014 שקיבלתי בהשכרה החימום היה מיידי ביום גשום אחרי שהרכב עמד כמה שעות טובות לא מונע, כנל לגבי חום מנוע, בפחות מדקה המנוע היה בטמפ' עבודה. ממש הופתעתי!

פורסם
אצלי בוולבו (144 שנת 73') מעגל המים שעובר דרך רדיאטור החימום הוא לפני הטרמוסטט, כך שמרגע ההתנעה תוך חצי דקה מוזרם אוויר חם מאד דרך פתחי האיוורור, ובנוסף קיים מעגל סרקולציה פניאומטי.

למייטב ידיעתי בכל רכב רדיאטור חימום נמצא במעגל הקטן, לפני הטרמוסטט.

אם זה לא היה כך, מעבר לזמן המתנה גדול הרבה יותר לפעולת חימום, במצבים בהם טרמוסטט פתוח חלקית חימום בקושי היה עובד.

פורסם

BMW סיפקו חימום חשמלי מיידי עם התנעת הרכב כבר ב-1997 עם הצגת סדרה 5 החדשה דאז (E34). לא יודע אם הם היו הראשונים.

פורסם

יש היברידיות עם מזגן וחימום חשמליים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

טוב, זה הגיוני מאוד בררב שיש לו יכולת לנוע למרחק מסויים על כוח מצברים בלבד בלי להניע את המנוע.

אגב, דרך נוספת להתמודד עם הבעיה של העדר חימום בתחילת נסיעה היא מערכת התנעה מרחוק.

מניעים את הרכב על ידי לחיצה על השלט מחלון הבית 10 דקות לפני שיורדים למטה, בזמן זה מנוע מספיק להתחמם קצת.

לא הדרך הכי מומלצת לדעתי אבל קיימת.

פורסם

יש עוד סוג של חימום מיידי שמופעל על ידי שלט. ברכבים שמיועדים למזג אויר קר יש לעיתים תנור בנזין. היה לי כזה במרצדס. התנור מחמם בלוק מנוע וסאלון. התנור היה של חברת WEBASTO.

בזופורוז'ץ תנור דומה היה סטנדרט.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בפז'ו 406 יש גוף חימום חשמלי בנוסף לרדיאטור חימום.

בכללי, אם החימום לא עובד טוב, יש סיכוי שהטרמוסטט לא תקין. אצלי במיצובישי, אחרי החלפת רדיאטור וטרמוסטט, החימום מתחיל לעבוד כדקה-שתיים לאחר ההתנעה, ותוך כ5-10 דקות האוטו הופך לסאונה ניידת.

בזופורוז'ץ תנור דומה היה סטנדרט.

תנור חימום על בנזין, שהיה ממוקם בתא המטען יחד עם מצבר (או בחלק מהדגמים בתא מנוע, שנטה להתחממות בלי קשר), והיווה סכנת התלקחות של ממש, לכן היה מפורק מהרכב בהזדמנות הראשונה.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
יש עוד סוג של חימום מיידי שמופעל על ידי שלט. ברכבים שמיועדים למזג אויר קר יש לעיתים תנור בנזין. היה לי כזה במרצדס. התנור מחמם בלוק מנוע וסאלון. התנור היה של חברת WEBASTO.

וובאסטו מוכרים בארת רק בזכות גגות שמש שהם מייצרים אבל למעשה מדובר בחברה המובילה באירופה וכנרה בין המובילות בעולם בייצור מערכות חימום לכלי רכב.

הם ספק OEM של הרבה יצרנים וגם מייצרים לאפטרמרקט כמה דברים מעניינים בתחום חימום במזג אוויר חורפי.

פורסם
אם אני לא טועה ברכב של מכיר e90 325 - לחיצה על דוושת הגז מספר פעמים כשהרכב מכובה וסוויץ' פועל ותוך דקה יש חימום.

116D חדשה, 318D חדשה, 235M חדשה ו-535D חדשה. באף אחת מהן החימום לא פעל מידית - אבל היה זריז למדי (לפחות בהשוואה ל-VAGיות). מזל שיש חימום מושבים כהפשרה ראשונית ומהירה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

ברכב לאקלים קר מאוד, בלוק המנוע מותקן בתוך צידנית מבודדת, וכל עוד אתה נוסע עם הרכב כל יום, הוא יחכה לך חם. (הרדיאטור מחוץ לבידוד, כמובן)

• תוכן חדש...