Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ע"פ מודלים לחיזוי מזג אוויר אנו בפתחה של מערכת שלג היסטורית שלא נראתה כמוה שנים רבות. שלג ייתכן מגובה 0 מטר בצפון, וייערם ככל שנעלה בגובה. המשמעות מלבד חסימות צירים ושיתוק חצי מדינה, שאסור! להזיז את המכוניות בתנאי מזג אוויר כאלה. לא כדי לצלם שלג במצלמת הרכב, לא כדי להרגיש איך זה לנהוג בשלג. אנחנו לא ערוכים לדבר כזה.

מדובר קודם כל על שכבות על גבי שכבות של קרח על הכבישים כמעט בכל מקום בארץ, שבתרגום לעברית סכנת החלקה ותאונה. זה ממשיך עם היערמות של שלג וסכנת היתקעות.

לחברי הפורום שלא מצוידים בצמיגי חורף ו/או שרשראות שלג על הציר המניע, הנסיעה ברכב אסורה בהחלט!

מתי? כבר עכשיו בחרמון סופות שלגים, רום השלג ינמיך הלילה ומחר להרי הצפון, אך המנה העיקרית תכה במדינה ממחר (חמישי) בערב, לתוך הלילה ועד לשישי בצהריים. אח"כ רום השלג יעלה.

לידיעתכם, ולא לשחק אותה גיבורים. תקדימו את הקניות בסופר עד מחר בצהריים/אחה"צ. למי שצריך לעלות לצפון או לירושלים תקדימו את הנסיעה שלכם.

• תגובות 125
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני מחזק ומוסיף ששרשראות אינן רלוונטיות אלא לנהיגה בשלג עמוק ורך כמו בשבילי הרים. לכן ממילא הפתרון הוא פשוט לא לנהוג. לא משנה שיש בקרת יציבות, הנעה כפולה או רכב שטח. הסכנה קיימת גם על כביש מפונה בשל הטמפרטורות שצמיגינו לא יעילים בה.

אגב, בישראל לא הייתי נוהג גם עם צמיגי שלג או קרח כי תמיד יהיה ישראלי חכם שיחליט בכל זאת לנהוג עם צמיגי הקיץ הלא מנופחים שלו לידי...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

יש לך את זה ביותר היסטרי?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

סטיו, אני קורא את השרשורים שלך וביותר מידי מהם אתה פשוט היסטרי. אני באמת מציע לך ללכת לקבל משהו שירגיע אותך קצת.

עם כל הכבוד לשלג, כמו עם כל מפגע אחר צריך להפעיל שיקול דעת ולא לצאת לנס הרים לסשן מהיר מצד אחד אבל לא לרדת למקלטים האטומיים מצד שני. קצת פרופורציה ושיקול דעת בנאדם.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

אני הייתי מאוד עדין לאור הנתונים שאני רואה מולי במפות, אני יכול לנסח הודעה היסטרית כדי שתראו איך היא נראית. מי שרוצה לעלות על ההגה בין חמישי בערב עד שישי בצהריים במקומות בהם הטמפ' תהיה מתחת לאפס (רוב המדינה), מוזמן להעלות את הסרטון מהמצלמה שלו לכאן, אני מכין פופקורן.

הסערה האחרונה בסדר גודל הזה היתה בפברואר 1992, ויש שיגידו שאפילו זאת של ינואר 1950.

[video=youtube;o-TI7r7krKM]

[video=youtube;zMZ-R4sYeAk]

בינתיים יש לי את שני אלה, מי שמחליט לשחק אותה "גבר" שיהיה לו המון בהצלחה. אני את שלי עשיתי :)

עריכה אחרונה על ידי stio
פורסם

מד חום מנוע - צ'ק

צמיגי AT - צ'ק

4WD - צ'ק

מי בא טיול? :lol:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אגב, נניח שיש לי שרשראות שלג על הסרן האחורי המניע, אבל לא על הקדמי, אז עדיין אני יכול לנסוע?

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

לא הצלחת להפחיד אותי.

עדיין מתלבט אם לצאת לתפוס שלג בצפון או שטפונות בדרום.

ABS - אין

ESP - אין

TC - אין

כובע גרב - יש

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אם מישהו בכל זאת יחליט לצאת לצלם שלג, תזכרו לנהוג בעדינות ובלי תנועות חדות. גז עדין, הגה עדין, והכי חשוב ברקסים עדינים. כל תנועה לא נכונה גוררת תגובה חריפה משמעותית מאשר על כביש נורמלי. כלומר במקום לפרפר קצת, אתם תפרפרו שבוע, במקום שה-ABS יפעל קצת והאוטו יעצור, ה-ABS יתחרפן והאוטו ימשיך לנסוע עד למישור. אה כן, ואל תעצרו בעליות ואל תבלמו חזק בירידות.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
לא הצלחת להפחיד אותי.

האמת, היחס של הגובה / בסיס גלגלים הזה מפחיד גם בכביש יבש :roll:

האוטו הכי מפחיד שנהגתי עליו אי פעם היה סובארית - בפרופורציות דומות + הנעה אחורית + צמיגים של עגלת סופר.

:turn-l:
פורסם

אז... מאיפה קונים רביעיית שרשראות שלג? D:

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

אני חייב להבין משהו, בשיא הרצינות: במדינת ישראל אין באמת חורף. במרבית מדינות צפון אירופה, צפון אמריקה וצפון אסיה התחזית הסוערת אצלנו זה עניין שבשגרה אצלם.

ולמרות זאת, ראו זה פלא: החיים שלהם ממשיכים כסדרם. אף אחד לא צובא על הקופות של רמי חוי כדי להצטייד במזון, אין הפסקות חשמל, הלימודים בבתי הספר מתקיימים כסדרם ואנשים מגיעים לעבודה.

מישהו מוכן להסביר לי ברצינות את פשר ההיסטריה? רק אני לא מבין מה פיספסתי פה?

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

בשתי מילים - צמיגי חורף. או אפילו צמיגי all weather.

מעבר לזה, שם גם יותר מורגלים לזה, יודעים להתנהל יותר טוב מול מזג אוויר כזה. בארץ, בשביל אותם ארבעה ימים בשנה, לא שווה להשקיע בתשתיות האלו.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

הודעה היסטרית כהרגלך, הגזמה פראית.

אז יהיה שלג בכמה מקומות, קצת רוח וגשם, ביג דיל, יש מקומות בעולם שזה שגרה אצלהם, אז נכון התשתיות שלנו לא להיט ולא ערוכות לזה יותר מידיי, אבל מפה ועד לשים קפלסט חלפס שכפץ ולהינעל במקלט הדרך עוד ארוכה.

אתה גורם לזה להישמע כאילו מינימום הוריקן קתרינה הולך לפגוע בנו

• תוכן חדש...