Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4159 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצמיגים יוצרו בשבוע האחרון של 2011 - כלומר 5211.

נסעו בערך 25,000 ק"מ.

בשנה הקרובה הרכב כמעט ולא יסע.

הייתם מחליפים?

להשכרה: חתימה בפורום הרכב המוביל בישראל!

פורסם

אם אין סימני יובש, סדקים, וכו' (במיוחד אם הרכב חונה בד"כ במקום מוצל) - אני לא הייתי ממהר להחליף. כמה זמן הם בשימוש?

:turn-l:
פורסם

אם לא טועה, היה לי 4011, החלפתי לאחר גשם ראשון, את כל רביעה.

מטעמי בטיחות ושקט נפשי.

Chevrolet cruze turbo 1.4L 140hp LTZ

פורסם

מה שכתב yuvk

בנוסף כדאי להתייחס גם לגמישות/דרגת הקושי של הגומי. צמיג מתיישן מאבד את גמישותו ושטח המגע שלו עם הכביש הופך נוקשה ופריך.

חפש סימני התפוררות.

פורסם (נערך)

גומי הצמיגים מספק אחיזה טובה לתקופה של שלוש עד ארבע שנים ממועד ייצורם - המועד המדויק תלוי בהתרשמות שלך ממצב הצמיגים. חפש יובש, סדקים, דהיה ואפילו נסה לחוש את קשיחות הגומי למגע היד.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נסעו בערך 25,000 ק"מ.

הייתם מחליפים?

צלם אותם ותעלה כאן נראה

פורסם

יש לי קושי עם קביעות נחרצות לגבי אורך החיים של הצמיג.

ישנם לא מעט משתנים שכל אחד מהם משפיע לחיוב או לשלילה ולכן אמד שמבוסס רק על זמן בעייתי בעיני.

אציין שברכב שחונה בקיץ בחניה תת קרקעית הצמיגים יחזיקו יותר זמן, נסיעה מתונה תאריך את חיהם, שמירה על לחץ אוויר תקין תתרום לבריאות שלהם וכו׳ וכו׳ וכו׳.

פו"ש, אנא העלה צילום הצמיגים.

פורסם
גומי הצמיגים מספק אחיזה טובה לתקופה של שלוש עד ארבע שנים ממועד ייצורם - המועד המדויק תלוי בהתרשמות שלך ממצב הצמיגים. חפש יובש, סדקים, דהיה ואפילו נסה לחוש את קשיחות הגומי למגע היד.

הערה: תחת לחץ אוויר וחשיפה לקרינה, באחסון סביר אין בעיה להשתמש בו גם לאחר 10 שנים.

פורסם

להשתמש בו לטובת מה?

הצמיג בדוגמה שלך טוב לשימוש מבחינה אחת פשוטה: בתנאי נסיעה נורמטיביים, הסבירות שהוא יתפרק היא נמוכה. זה הרעיון מאחורי התקנות בנושא וגם מאחורי התנהלות הצמיגאים, מכוני הרישוי וכך הלאה - בבדיקת צמיגים והחלפתם.

אבל אני לא קונה (או שומר) צמיג רק כדי שהוא לא יתפרק. זה קריטריון קצת בנלי לטעמי. אני משתמש בצמיג מסוים כי הוא מספק יכולות בלימה, האצה ופניה מסוימות. אלו חשובות לי בעיקר במקרה שבו אדרש לבלימה חזקה בכביש.

צמיג תקין בדוגמה שלך (בן שש שנים לדוגמה) לא יתפרק כאמור, אך יספק ביצועי בלימה ירודים וסביר שלא יאפשר לעצור בזמן ולמנוע התנגשות. צמיג תקין בדוגמה שלי (נגיד בן שנתיים) כן יספק ביצועים סבירים, ואפילו הוא יהיה נחות משמעותית לעומת צמיג חדש!

את ההבדל הזה בהשקפות לגבי מהו רכיב בטיחותי תקין אפשר להקיש גם לסוג הצמיגים (הרי גם הצמיגים של החברות עלומות השם הם "תקניים") וגם בכל הנוגע לנושא בולמי הזעזועים. עבורך בולם טעון החלפה כשהוא נוזל. עבורי, די שעבר 80-100 קילומטרים ואחת דינו להיזרק.

פורסם

עשית לי את הלילה.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם
הערה: תחת לחץ אוויר וחשיפה לקרינה, באחסון סביר אין בעיה להשתמש בו גם לאחר 10 שנים.

צודק,

אפשר להשתמש בצמיג גם לאחר 10 שנים, או בתור אדנית לפרחים כפי שתום ציין או לזה:

AP0CAI114-Main-2012-09-13T10-33-52.990Z738464_wa.jpg

וברצינות,

כאשר קניתי את רכבי היו מותקנים עליו צמיגים עם המון בשר בסולייה, הם נראו טוב והיו מחוברים לרכב בן 10 שעבר בסה"כ 39K קילומטר, אבל הם היו בני 6 (דגם כלשהו של מישילין, לא זוכר בדיוק איזה).

כבר ביציאה לנסיעת מבחן הרגשתי שהאחיזה שלהם גרועה ופחותה משמעותית מהאחיזה ברכב שלי שנעל קונטי ספורט קונטקט בני שנה וחצי.

מיד עם רכישת הרכב החלפתי צמיגים לרבעייה טרייה ודביקה במיוחד (מישלין PSS) והיום, שנתיים בדיוק וכ-15K קילומטר מאז ההתקנה, אני יכול לומר לך שהאחיזה אינה כפי שהיתה כשהיו חדשים, אם ביום הרכישה האחיזה היתה 100% אז היום נותרתי בערך עם 50-60% וזה למרות פרק הזמן הקצר יחסית ולמרות העובדה שהצמיגים עם הרבה בשר (הקדמיים בערך 70-80%, האחוריים 50%).

הרכב אגב חונה רק בחניות תת קרקעיות ואם חונה תחת כיפת השמיים זה לפרקי זמן קצרים מאוד, האויר פה תמיד עם רמת לחות שלא יורדת מאיזור ה-70% ואת השמש פוגשים פעם באף פעם, כלומר תנאים די אידיאליים לשמירת חיי הצמיגים.

פותח השרשור,

זה מאוד סובייקטיבי, אתה צריך לדעת לזהות עד כמה אחיזת הרכב טובה או לא ולנהוג בהתאם.

אם אחיזת הרכב סבירה ואין כוונה לנהוג בו הרבה בשנה הקרובה אז כנראה שהייתי ממתין עם החלפת הצמיגים ופשוט נוהג בזהירות יתר עם אקסטרה מרווחי בטחון.

הלוואי שכל נהגי ישראל היו מתלבטים אם להחליף צמיגים אחרי 3 שנים בתנאים שאתה ציינת.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

נסעו בערך 25,000 ק"מ.

הייתם מחליפים?

לא היתי מחליף (לוקח בחשבון שאני שומר על לחץ אוויר ונוהג זהיר ושמרני)

ראה המלצות של גופי בטיחות ויצרני רכב פה.

פורסם

ההמלצות שצירפת מתייחסות לסכנת פיצוץ של הצמיג - לא לירידה ברמת האחיזה.

אפשר להשוות את זה לבטיחות ראשונית (אקטיבית) ומשנית (פסיבית) ברכב.

פורסם

מה זה הבדיחה הזאת של נוהג זהיר, ב30 קמ"ש ברחוב צר כשיקפוץ לכם ילד ה300 שקל שחסכתם עלולים להיות ההבדל בין כלום לניידת טיפול נמרץ.

אם הצמיג תקין ואוחז, סע - תאריך הוא לא פרמטר ליניארי.

אם הצמיג לא תקין - תחליף. רכב מודרני, תקין עם צמיגים תקינים בולם מ100 קמ"ש בפחות מ50 מטר, אם זה לא המצב אצלך - או אם הABS נכנס בכל בלימה חזקה והרכב נכנס לתת היגוי בכל פניה מהירה - הצמיג גמור ומקומו באחת הסיטואציה הנ"ל.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

• תוכן חדש...