Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הסבת רכב ל-גז, בנוסף לדלק.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4135 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

א: מבין הג'יפים הללו, אלו מתאימים יותר להסבה (היינו, השסתומים והראש מנוע עומדים בטמפרטורה הגבוהה ולא נזקקים למשמנת)?:

וולוו XC90, ביואיק רנדוו, קרייזלר ג'יפ קומנדר (מנוע של גרנד צ'ירוקי).

לביואיק רנדוו מנוע וגיר זהים בדיוק לאלו של שברולט אימפלה, מנוע 3.4L וגיר 4t65e. מ 2007 אני חושב שהמנוע התקדם קצת למנוע 3.5L של המאליבו אבל עדיין דיי דומה מבחינת המבנה. מדובר במנועים דיי ענתיקות V6 עם 12 שסתומים ללא תזמון משתנה (תזמון משתנה ממה שאני יודע הוא אחד הגורמים לבעיות תאימות עם מערכות גז). אצלי ברכב מותקנת מערכת כבר שנתיים ללא משמנת, ובינתיים הכל תקין.

החיסכון בפועל הוא לא 50% כי המנוע עדיין שורף קצת בנזין (וזה לא רע דרך אגב כי זה עוזר לשימון השסתומים אפילו טוב יותר ממשמנת ייעודית), הצריכה גבוהה יותר על גז באזור ה 15% יותר עם המערכת שיש אצלי. חוץ מזה כניסה לחניונים ומקום בתא המטען (ברכב שלי לא נורא גם ככה התא ענק).

ממה שאני יודע המנועים של קרייזלר גם מתאימים. לגבי הוולוו לא יודע לומר לך אבל אני חושב שגם אמור להתאים כי זה רכב אירופאי. גם יצא לי לדבר פעם עם מישהו עם וולוו S80 (צורה ישנה, שנת 2005 או 2006 אם אני זוכר נכון) בתחנת מילוי גז שהיה נוסע דיי הרבה, בעיקר בינעירוני ואמר לי שיש לו מערכת גז כמעט 3 שנים ללא שום בעיות.

בהצלחה!

ניסאן מקסימה 2015 גפ"מ

סוניק RS 2014

בעבר: אימפלה 2005 3.4 :( , ספארק 2016 LT+ בליסינג, ספארק 2013 ידני 1.2 בליסינג, לנטרה 94

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שלום מוטי!

אחר שבדקתי בשטחיות את נושא ההסבה לגז, הייתי רוצה לשאול אותך מספר שאלות:

א: מבין הג'יפים הללו, אלו מתאימים יותר להסבה (היינו, השסתומים והראש מנוע עומדים בטמפרטורה הגבוהה ולא נזקקים למשמנת)?:

וולוו XC90, ביואיק רנדוו, קרייזלר ג'יפ קומנדר (מנוע של גרנד צ'ירוקי).

ב: האם ישנם מתקינים המחזיקים מוסכים לטיפולים מכניים רגילים (למעט סובארו), בכדי למנוע מצב של פינג-פונג בין המוסך שלי למוסך של הגז בעת בעיה עתידית כלשהיא במנוע? אפשר דוגמאות בבקשה (באזור המרכז)

תודה אחי!

היי

אני אישית התקנתי את כל המכוניות המדוברות.

לגבי משמנת שים היא ללא עלות (כלולה בהתקנה) מה איכפת לך נזק זה לא יכול לגרום.

לגבי התקנת מערכת אם אני לא טועה בביואיק המיכל הוא קטן (מגבלות מקום האוטו ובגלגל ספייר)

בשני האחרים יש הרבה יותר מקום להתקין מיכל גדול (רצוי לרכב שותה הרבה).

לגבי מוסכים נכון שיש בעיה אבל:

אם אתה מטפל אצל היבואן סה"כ צריך אישור שאין גז במיכל.

אם יש לך מוסכניק שלך דבר איתו שאל האם תפריע לו מערכת גז.

אתה יכול להפגיש בינו לבין המתקין. (קרה לי עם וולבו XC90 הלקוח הביא מכוונאי מהחברה שנסביר לו את אופן פעולת המערכת) אם המתקין טוב לא תהיה לו בעיה.

בהצלחה

מוטי

פורסם

שאלה בעיקר למוטי כמתקין מנוסה:

האם כדאי לקנות רכב יד שניה עם המערכת גמ"פ כבר מותקנת?

אמנם המבחר מאד מצומצם אבל בכ"ז - לא עדיף לחסוך 6-8 אלף ש"ח בקנייה כזו כאשר לוקחים רכב יחסית חדש שלא עבר בינתיים יותר מידיי קילומטרים?

ואם כן - מה ואיפה אפשר לבדוק כאן?

פורסם

motimv - אני מבין שהניסיון שלך הוא ב גפ"מ .תוכל להסביר מה ההבדל מול גאז טבעי ? והאם מערכת גפ"מ שמותקנת ברכב היום

תהייה מסוגלת לפעול בעתיד על גאז טבעי ?

תודה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
motimv - אני מבין שהניסיון שלך הוא ב גפ"מ .תוכל להסביר מה ההבדל מול גאז טבעי ? והאם מערכת גפ"מ שמותקנת ברכב היום

תהייה מסוגלת לפעול בעתיד על גאז טבעי ?

תודה.

אז לגבי גז טבעי

המערכת אינה שונה בהרבה ועובדת על אותו עיקרון ההבדל הוא הגז טבעי הלחצים הרבה יותר גבוהים כמו כן קשה מאד להפוך אותו לנוזל לכן המיכל וצנרת עמידים בלחצים יותר גבוהים.

בארץ אין תשתית לתדלוק בגז טבעי ולפי דעתי גם לא תהיה בקרוב (חברות הדלק ) אני אישית לא נתקלתי בערכה כזאת אבל הבנתי את זה כשהייתי בחו"ל ועשיתי השתלמות להתקנת מערכות גז.

תאורתית המערכת תהיה מסוגלת לעבוד על גז טבעי עם החלפת מרכיבים אבל לא הייתי בונה על גז טבעי.

מקווה שעזרתי

מוטי

פורסם

בל לא הייתי בונה על גז טבעי " - לפחות ברמת ההצהרות הממשלה מפרסמת מדי פעם כוונות לניצול אנרגתי של גאז טבעי

לתעשיה ותחבורה.

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
שאלה בעיקר למוטי כמתקין מנוסה:

האם כדאי לקנות רכב יד שניה עם המערכת גמ"פ כבר מותקנת?

אמנם המבחר מאד מצומצם אבל בכ"ז - לא עדיף לחסוך 6-8 אלף ש"ח בקנייה כזו כאשר לוקחים רכב יחסית חדש שלא עבר בינתיים יותר מידיי קילומטרים?

ואם כן - מה ואיפה אפשר לבדוק כאן?

כעיקרון אתה צודק כדאי לקנות רכב עם מערכת גז אבל כמו שאתה בודק את האוטו כדאי לבדוק גם את המערכת אצל מתקין מורשה.

רוב המתקינים נותנים 24-36 חודשי אחריות תבדוק את הנושא אולי המערכת באחריות. יש לבדוק אם החלפת הפילטרים היתה בזמן (אמור להיות אצל המתקין היסטוריה).

אגב רוב המוכרים שיש להם מערכת גז דורשים עליה תוספת.

בעיקרון מערכת גז מתוצרת טובה והתקנה טובה יכולה לעבור יותר מ-300000 ק"מ (ניסיון של אמא שלי המערכת עברה 3 מכוניות).

בהצלחה

מוטי

פורסם
בל לא הייתי בונה על גז טבעי " - לפחות ברמת ההצהרות הממשלה מפרסמת מדי פעם כוונות לניצול אנרגתי של גאז טבעי

לתעשיה ותחבורה.

תחבורה הם מתכוונים אולי לרכבות או לאוטובוסים אבל עד שזה יגיע למכוניות פרטיות יקח זמן אבל אולי אני תועה הלוואי זה אמור להיות הרבה יותר זול

פורסם
שלום

אני אסביר לך בקצרה איך מתבצעת ההסבה ואתן לך תשובות לגבי השאר:

ההסבה מתבצעת כך:

מבצעים מעקף חשמלי במזרקים של הרכב ומריצים חוטים אל מחשב הגז.

קודחים בסעפת הפליטה את המזרקים של הגז.

מיכל הגז יושב מאחור ישנה צנרת גז שרצה מתחת לאוטו עד לתא המנוע.

בתא המנוע יש מאדה (רדיוסר) שהופך את הגז מנוזל לגז ע"י חימום, המאדה מחובר לצנרת המים של הרכב.

מהמאדה יוצאת צנרת למזרקים ובדרך ישנו פילטר (רצוי להחליף כל 10000 ק"מ).

בעת פקודה לעבור לגז מנתק מחשב הגז את מזרקי הדלק ומפעיל את מזרקי הגז, למערכת ישנו חיישן לחץ וכאשר לחץ הזג יורד (משמע נגמר הגז) המערכת מחזירה את מזרקי האוטו לפעולה ומנתקת את מזרקי הגז.

כל המערכת עובדת אוטומטית וכמעט אין התערבות של הנהג.

הסבר זה היה על רגל אחת.

לגבי שאר השאלות:

ברוב המנועים הגז לא פוגע ישנם מנועים קצת יותר רגישים אך בעיה זאת נפתרת עם משמנת (הסבר אצל המתקין).

לגבי צריכת דלק האמור הוא נכון בסטיה של 5 אחוז אך זה תלוי מאד במיומנותו של המתקין וברמת ההתקנה.

לגבי התחשיבים צריך להוסיף 1/2 טנק דלק לחודש אם אתה מקפיד לנסוע על גז כי הרכב מניע על בנזין.(אגב גם את זב ניתן לעקוף).

מקווה שעניתי לך על השאלות.

גילוי נאות הייתי מתקין מערכות גז במשך 8 שנים.

הי מוטי, האם אתה ממליץ על התקנת מערכת גז ברכבי איסוזו??. רודאו או טרופר??? אני מחפשת רכב מהשנים 2003 -2004 להסב לגז. יש לך מתקין מומלץ מאזור השרון ( כפר סבא רעננה) ???

פורסם
הי מוטי, האם אתה ממליץ על התקנת מערכת גז ברכבי איסוזו??. רודאו או טרופר??? אני מחפשת רכב מהשנים 2003 -2004 להסב לגז. יש לך מתקין מומלץ מאזור השרון ( כפר סבא רעננה) ???

ממליץ על איסזו לא משנה איזה דגם רק בנזין לא סולר כן.

הרכב מקבל גז מעולה אתה תחסוך הרבה כסף תאמין לי.

שוב לך למתקין טוב אני יכול להמליץ לך אם אתה רוצה חשובה מאד ההתקנה

יום טוב

מוטי

פורסם

רנו לוגן

האם רנו לוגן מתאים להסבה לגז?

יש מקום?

יש נזק למנוע

ביצועים ? גם ככה הוא די עגלה אז איך זה עם גז?

תודה ברק

על פחד תמיד הכי חשוך לפני עלות השחר

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

שבוע טוב למוטי ולכל חברי הפורום!

מוצע לי לקנות ג'יפ קומנדר (מנוע 3700 סמ"ק של גרנד צ'ירוקי) עם מערכת גפ"מ תוצרת LOVATOS שנת 2009 עם 190,000 ק"מ (50,000 לשנה).

שאלות:

- האם מערכת הגז הזו טובה? לכמה ק"מ היא בערך מספיקה?

- מכוני הבדיקה לפני קנייה המקצועיים והמוכרים, יודעים לבדוק גם את תקינותה של מערכת הגז? או שאצטרך ללכת גם למתקין מערכות גפ"מ לשם בדיקה?

- ברצוני לטפל במוסך פרטי (לא של היבואן, בגלל העלויות המופרכות). אשמח לקבל ממך המלצה על מוסך באזור המרכז רבתי אמין ומקצועי אשר גם מטפל במערכות גפ"מ, זאת בכדי למנוע מצב של פינג פונג והטלת אחריות הדדית בין המוסך שלי למוסך של הגפ"מ במקרה תקלה במנוע וכד'.

תודה מראש!

אם אתה מאמין שיכולים לקלקל, תאמין שיכולים לתקן.

- רבי נחמן מברסלב

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

אהלן מוטי וכל חברי הפורום

אשמח אם תוכלו לעזור לי בתשובה

אני מעוניין להתקין מערכת גז בניסן פרימירה

יש כמה בעליי מקצוע שאתה ממליצים עליהם ?

אני גר בכרמיאל

תודה

אין לי בעיה עם מי שנוסע לאט יש לי בעיה עם מי שחושב שהוא יודע לנסוע מהר

• תוכן חדש...