Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4162 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כאשר ברכב יש נהג ותינוק היושב בכסא יעודי, יש יתרון להושבת התינוק מקדימה, מכיון שהתינוק יהיה קרוב יותר לנהג\ נהגת ולכן יהיה רגוע יותר ויהיו פחות סיכויים להסחת דעת הנהג שבעקבותיה תאונה. מצד שני, מאחורה בטוח יותר . מה עדיף?

1-mx5-images.jpg

ציטוט מאיגוד הנהגים בבריטניה-

Having said that the back is the safest, if it's just you and one child in the car then it might be best for the child to ride

up-front - as long as they use an appropriate child restraint. The closer contact may be more reassuring for the child and less distracting for you, therefore reducing the risk of an accident

יהודה .

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כשנוהגים לא אמורים להסתכל על התינוק בכלל גם לא לרגע, אם קורה משהו עוצרים בצד.

ועד כמה שידוע לי, עדיף לתינוק במושב האחורי.

פורסם

בכל הקשור לבטיחות הילד בזמן תאונה, עדיף מאחור במרכז המושב.

יש משהו במה שמציעים הבריטים בבחינת "אנחנו יודעים שגם כך אתם עושים את זה, אז לפחות עדיף שזה יהיה כך". כפי ש-

TRONCHO כבר כתב, תינוק באוטו זה כמו סלולרי, לא מתעסקים עם זה בזמן הנהיגה ואם צריך פשוט עוצרים בצד.

פורסם

חד משמעית המקום המתאים לילד הוא מאחור ובשאיפה במרכז הרכב.

בכל הנוגע להסחת דעת, ניתן להרכיב מראת פלסטיק (לא שבירה) מאחור שבעזרתה ניתן לראות את הילד בראי הפנימי או במראת וקואום נפרדת. כך הילד מוגן יותר ועדיין מסיח את הדעת פחות מאשר במושב הקדמי.

אני אמנם לא הורה, אבל הנטיה של הורים רבים להתעסק עם הילד בזמן נסיעה, גם אם הוא בוכה או משתעל, היא מטופשת. הסיכון הגדול ביותר לילדים כמו למבוגרים הוא פציעה בהתנגשות בדרכים. לכן עדיף לשמור על ביטחונם על ידי שמירה על ריכוז בכביש ולא בהם עצמם.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

עד שנה, מלפנים עם הגב לכיוון הנסיעה וביטול כרית אוויר. אל תזלזלו בהיסח הדעת של תינוק שבוכה במושב האחורי ואימא מפנה את הראש וההגה יחד איתו

פורסם

שאמא תרכיב מראה שתאפשר לה קשר עין עם התינוק בלי לסובב את הראש, ושאמא תזכיר לעצמה שהסכנה הכי גדולה לתינוק היא לא שהוא בוכה או משתעל אלא מה שקורה בדרך ממול!

פורסם

לא מבין למה ההמלצה היא במרכז המושב האחורי ? לא עדיף בצד ? כך שהמושב הקדמי יגן עליו בזמן תאונה ? מרבית האנשים שאני מכיר שמים את כסא התינוק בצד.

נוסע בפריוס 2008

פורסם
לא מבין למה ההמלצה היא במרכז המושב האחורי ? לא עדיף בצד ? כך שהמושב הקדמי יגן עליו בזמן תאונה ? מרבית האנשים שאני מכיר שמים את כסא התינוק בצד.

למושבים הקדמיים אין כל תפקיד בבטיחות של כסא תינוק שמותקן מאחור. מרבית יצרני כסאות בטיחות ממליצים על מרווח של כ-2 ס"מ בין כסא הבטיחות למושב הקדמי. כאשר כסא הבטיחות מותקן באמצע המושב האחורי יש מרחק רב יותר בין הכסא לצידי הרכב למקרה של תאונת צד.

הסיבה שרוב האנשים לא שמים את כסא הבטיחות במרכז המושב האחורי היא שברוב כלי הרכב אין מספיק מקום לשים כסא נגד כיוון הנסיעה באמצע (שכן אז יש צורך שגם כיסא הנוסע וגם כיסא הנהג יהיו מוזזים קדימה, דבר שלא בהכרח אפשרי לנהג). בנוסף, ברוב כלי הרכב גם קשה לשים 2 כסאות צמודים (כאשר יש יותר מכסא אחד), כך שכל כסא נמצא בצד של המושב האחורי, ולא אחד בצד ושני במרכז. כמובן שגם נוחות הקשירה של תינוק בכסא שנמצא במרכז המושב האחורי פחותה.

פורסם

המקום הבטוח ביותר ברכב הוא מרכז המושב האחורי, מכיון שהוא הרחוק ביותר מכל הדלתות ומכל חלק אחר של הרכב שיכול לקרוס עליו בזמן תאונה. יחד עם זאת, בלא מעט מכוניות, מיקום מושב הבטיחות במרכז המושב האחורי יהפוך את שני המושבים שנותרו לצדו לתיאורטיים, לכן בלית ברירה אני ממקם אותו במושב האחורי-ימני.

על המושב הקדמי אין מה לדבר בכלל. כבר היו לי נסיעות שבהן רק אני והבת שלי היינו ברכב והיא בכתה. אני מעדיף שהיא תבכה מבלי שיש ביננו קשר עין מאשר שהיא תהיה רגועה עם קשר עין איתי ותיפגע חו"ח בתאונה.

בלי קשר, לרכב לרוב יש אפקט מרגיע על תינוקות וחלק לא מבוטל מהנסיעות הם מעבירים בכלל בשינה עמוקה, כך שהפקטור של קשר העין הוא בקושי שולי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם (נערך)

שמעתי גם דעות שאומרות שהמושבים הצדדיים בטוחים יותר, אבל הדעה הרווחת היא שישיבה באזור מרכז הרכב (גם ברכב עם יותר משתי שורות מושבים) היא הבטוחה ביותר כי היא הרחוקה ביותר מכל נקודת פגיעה בכל סוג של התנגשות.

עם זאת, לא תמיד הקיבוע במרכז הרכב קל ונוח ואין בעיה להושיב ילד בצד - ההבדל אינו גדול. ההבדל לעומת ישיבה מלפנים, מנגד, גדול מאוד ואף אחד מההתקנים שמסייעים לקבע מושב תינוק (חגורות דו כיווניות, ISOFIX, LATCH) לא קיים מלפנים.

כמו כן, הילד לא תמיד יושב במושבו ולכן אם יש נוסע מבוגר תצטרכו להוציא את הכסא ולהפעיל מחדש את כרית האוויר, או שתאלצו את הנוסע לנסוע מאחור או לשבת מול כרית אוויר מנוטרלת.

כמו כן, אני טוען שאם יש אמצעים לשמירת קשר עין עקיף עם הילד כשהוא מאחור (מראה נפרדת ייעודית ולא שבירה), הסחת הדעת תהיה קטנה יותר מאשר כשהוא יושב מלפנים בקשר עין ישיר עם הנהג.

אבל הורים שרוצים להשגיח על הילד תמיד ימצאו תירוצים ויגידו שהמזגן לא יגיע אליו מאחורה ויהיה לו חם, יגידו שסלקל שמורכב בזווית הנכונה לא נוח לילד, יגידו שלשבת נגד כיוון הנסיעה מפריע לילד שלא רואה איפה הוא, וכך הלאה...

עריכה אחרונה על ידי חן ג.

פורסם

אין שום צורך מעשי לשמור על קשר עין תמידי עם הילד כשהוא באוטו. הילד מרוסן, מקווה בשבילכם שהחגורות מתוחות - לא באמת יקרה לו משהו. אם הנסיעה ארוכה, רוב הסיכויים שיש שני הורים ברכב ודברים כמו להגיש בקבוק מים/לנגב את האף עושה ההורה שלא נוהג. ילד מהווה הסחת דעת גבוהה, במיוחד אם הוא בהישג יד ועין (במושב הקדמי) - וזה מתכון לאסון.

מושב אחורי, חגורות מתוחות היטב, דלת נעולה בנעילת ילדים וחלונות נעולים מבלוק השליטה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני רוצה לחדד את השאלה ולהציב 2 אלטרנטיבות, האחת כאשר הילד בספסל האחורי כאשר פניו לכיוון הנסיעה, והשניה כאשר הילד בכסא הקדמי של הרכב כאשר פניו נגד כיוון הנסיעה.

2index.jpg

הצי

. גם אם הטענות שם בזכות הושבת הילד בכסא הקדמי אולי מוגזמות, יש לדעתי (החובבנית) חשיבות גדולה יותר להושבת הילד עם פנים אחורה מאשר למיקום כסא הבטיחות בספסל האחורי או בכסא הקדמי.

1index.jpg

הראש של ילד קטן הוא גדול וכבד יחסית לממדי גופו. בבלימה חזקה הראש נוטה להמשיך לנוע קדימה בזמן שגוף הילד עוצר מכיון שהוא קשור. מצב כזה יכול להיות פטאלי לילד. לעומת זאת, כאשר פני הילד נגד כיוון הנסיעה, אין בעיה כזו והראש נעצר יחד עם הגוף.

לעומת זאת, ההבדל בסיכון בין מיקום בכיסא קדמי ובין בספסל אחורי לא כזה גדול, לפחות מתוך התרשמות מצילום רכב בניסוי התרסקות.

3index.jpg

כדי להוכיח, צריך לעשות נסויים השוואתים בין 2 המצבים, ועד אז לא ניתן לדעת בבבטחון מה עדיף, אבל ההשערה שלי היא שהעדיפות הקובעת היא הושבת הילד כשפניו אחורה.

כמובן שהטוב מכל הוא גם וגם, אבל יש ילדים שימחו בקולי קולות על הושבתם בספסל האחורי אבל יסכימו לשבת מקדימה אפילו כאשר הפנים נגד כיוון הנסיעה, בגלל הקרבה לנהג\ נהגת.

יהודה

פורסם
יש לדעתי (החובבנית) חשיבות גדולה יותר להושבת הילד עם פנים אחורה מאשר למיקום כסא הבטיחות בספסל האחורי או בכסא הקדמי.

הראש של ילד קטן הוא גדול וכבד יחסית לממדי גופו. בבלימה חזקה הראש נוטה להמשיך לנוע קדימה בזמן שגוף הילד עוצר מכיון שהוא קשור. מצב כזה יכול להיות פטאלי לילד. לעומת זאת, כאשר פני הילד נגד כיוון הנסיעה, אין בעיה כזו והראש נעצר יחד עם הגוף.

אני מסכים איתך מאוד, וכך גם איגודי רופאי ילדים ואחרים ברחבי העולם - במדינות סקנדינביה ההמלצה היא להושיב ילדים עד גיל 3 ואפילו 4 נגד כיוון הנסיעה, בארה"ב ההמלצה לאחרונה עלתה לשנתיים, ואפילו בארץ ההמלצה המעודכנת של ארגון בטרם היא להשאיר תינוקות נגד כיוון הנסיעה עד גיל שנתיים לפחות. הילדה הגדולה שלי בת שנתיים וחצי ויושבת נגד כיוון הנסיעה במידת האפשר (במונדאו שמשמשת כרכב הראשי שני הילדים נגד כיוון הנסיעה, ב-208 לצערי אי אפשר להושיב את הגדולה נגד כיוון הנסיעה מאחוריי כנהג, שכן אין מרחק מספק בין מושב הנהג למושב האחורי להתקנה של כסא הבטיחות). לפי מגבלת המשקל של כסא הבטיחות (18 ק"ג, שהיא קיימת בלא מעט כסאות בטיחות) ועקומות הגדילה של משרד הבריאות, ניתן להמשיך ולהושיב ילדים נגד כיוון הנסיעה עד גיל 3.5 לפחות, ואפילו עד גיל 5 אם הילד באחוזון משקל נמוך (למרות שישנה גם מגבלת גובה לכסא הבטיחות).

לעומת זאת, ההבדל בסיכון בין מיקום בכיסא קדמי ובין בספסל אחורי לא כזה גדול, לפחות מתוך התרשמות מצילום רכב בניסוי התרסקות.

מהתמונות והסרטונים זה אכן לא נראה מהותי, אבל מניתוח של התאוצה על גוף האדם יש הבדלים גדולים. לפני כשנה נתקלתי במחקר שבדק השפעה של מיקום ברכב על פגיעות של נוסעים, אולם לצערי אני לא מצליח למצוא אותו שוב. במחקר התמקדו בנוסעים מבוגרים וקשישים, אולם המסקנות רלוונטיות גם לתינוקות במושב בטיחות - ככל שעוברים אחורה יותר מאזור הפגיעה כך האנרגיה שמגיעה לנוסע קטנה יותר. נוסעים מבוגרים נהנים מכרית האוויר בקידמת הרכב שתורמת רבות לצמצום האנרגיה (ע"י האטה מבוקרת של הגוף), ומסקנת המחקר הייתה שלנוסע מבוגר עדיף להיות במושב הקדמי (למרות שלנוסע קשיש עדיף להיות באחורי בגלל הבדלים ביכולת של הגוף לספוג אנרגיה באזורים שונים (צוואר, בית חזה וכו')). לתינוק בכסא בטיחות הדבר היחיד שמחזיק אותו הן החגורות של המושב. על כן, התקנת כסא הבטיחות במושב האחורי תתרום להפחתת האנרגיה שמגיע לתינוק.

• תוכן חדש...