Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
ביורוטרק סימולטור 2, אם אתה בא לאט לעליה, אכן לוקח זמן לצבור מהירות בעליות :-D

שמח לראות שיש בישראל עוד חבר'ה שמשחקים במשחק, זה המשחק האהוב עלי בימים אלה.

שאלה לגבי המגביל מהירות- איפה אותם נהגי משאיות מנתקים אותו? במוסכים אפורים?

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לאחר ניתוק מגביל מהירות – הטכוגרף מציג/ רושם את המהירות האמיתית.

קצין בטיחות תעבורה – אמור לבדוק זאת, אך הוא חלק מהקומבינה. בהנחהשזה נהג שכיר – אז עניין ניתוק המגביל מהירות בא ביוזמת בעל הבית וקצין הבטיחותמעלים עין ("אין לו דרך לבדוק זאת").

אני לא יודע אם ניידות בטיחות של משרד התחבורה מטפלות בנושא. אני יודעשמבחינת אכיפה משטרתית – זה עניין שרק בוחנים משטרתיים (סייר-בוחן) רשאים לאכוף(שוטר שאיננו מוסמך כבוחן/ סייר-בוחן – איננו רשאי לאכוף עבירת מהירות לפיטכוגרף).

לגבי מטען עודף – רוב הנהגים לא יעזו לקחת מטען בחריגה של 25% ומעלה –אם יתפסו – זאת שלילת רישיון מנהלתית + השבתת רכב ל-30 יום. מתחת ל-25% - זה קנס,וחלק מהנהגים מוכנים לספוג את זה (במטען שבא בתפזורת – מותרת חריגה מסויימת, מאחרולא ניתן לדייק).

פורסם
באמת בכבישים מרובי נתיבים שמתי לב לתופעה שאתה מתאר.

חבל מאוד רק שהם לא תמיד מאותתים שהם עושים את זה!!

קרה לי השבוע שסמי טריילר פשוט נכנס לי לנתיב בפרעות ובלי התראה קודמת. מזל ששמרתי מספיק מרחק ממנו.

הזכרת לי חוויה מהעבר :(

אני בנס ניצלתי בעבר מלהיות תחת העגלה של סמי טריילר שחתך לכיוון איזור התעשייה בחולון מהנתיב הימיני (אני הייתי באמצעי) בלילה וזה פשוט חוויה ממש לא נעימה שאתה מנסה לבלום ורואה את העגלה עוברת לך מילימטרים לפני הרכב שלך

קובי

:-)

פורסם
שאלה לגבי המגביל מהירות- איפה אותם נהגי משאיות מנתקים אותו? במוסכים אפורים?

בפורד הצבאית שמוגבלת ל100 קמ"ש יש קומבינה לנתק את המגביל - משהו עם לתת פול גז, ואז זה מנתק אותו, לא זוכר בדיוק, זה מה שנהגים בצבא סיפרו לי.

אני מניח שגם שם יש קומבינה כזאת.

מצד שני - אם הנהג משאית הוא עצמאי, מישהו באמת בודק לו את הטכוגרף?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הקומבינה היא לתת סטראטר, כל עוד הוא מופעל אין הגבלה.

בפועל זה מסוכן- כשאתה נותן סטארטר הרכב מכבה את כל המערכות החשמליות ברכב(ובתוכן ההגבלה החשמלית), על מנת לספק מתח מקסימאלי לסטארטר.

כל המחוונים נכבים, מן הסתם גם מערכות העזר (ABS ודומיהן).

פורסם

כשליויתי משאיות גוררות בעברי הרחוק, בעליות שלא הייתי מודע לקיומם בפרייבט הם נסעו 20-30 קמש,

אבל בירידות ארוכות הם לא נסעו אפילו חצי מזה (הילוך נמוך + בלם מנוע)

פורסם
בפורד הצבאית שמוגבלת ל100 קמ"ש יש קומבינה לנתק את המגביל - משהו עם לתת פול גז, ואז זה מנתק אותו, לא זוכר בדיוק, זה מה שנהגים בצבא סיפרו לי.

זה לא בדיוק ניתוק, זה ביטול זמני לצורך עקיפה וכו'

דבר כזה קיים במכוניות פרטיות מסויימות, בהן אפשר לתכנת בקרת שיוט לעבודה במצב מגביל מהירות. אתה קובע הגבלה ל 110 נניח, בהגעה ל 110 דוושת הגז מפסיקה להגיב. אבל אם אתה נותן פול גז, הרכב כן ממשיך להאיץ.

פורסם
זה לא בדיוק ניתוק, זה ביטול זמני לצורך עקיפה וכו'

דבר כזה קיים במכוניות פרטיות מסויימות, בהן אפשר לתכנת בקרת שיוט לעבודה במצב מגביל מהירות. אתה קובע הגבלה ל 110 נניח, בהגעה ל 110 דוושת הגז מפסיקה להגיב. אבל אם אתה נותן פול גז, הרכב כן ממשיך להאיץ.

בפורד הצבאית זה ממש לא כך, ראה מה שכתבתי קודם

פורסם

לא הבנתי, אתה אומר שנותנים סטרטר כשהרכב נוסע על 100 קמ"ש?

מן הסתם לא יהיה סטרטר, כיוון שתיבת הילוכים בדרייב.

בדיוק כמו שרשמת, יהיה ניתוק של כל המערכות. מאוד לא חכם.

במשאיות אזרחיות מגביל מהירות צרוב במחשב מנוע, ואני לא חושב שיש דרך לנתק אותו באופן קבוע אלא על ידי החלפת תוכנת ניהול לתוכנה מקוסטמת שלא כוללת את המגביל, בדומה למה שנעשה בשיפורי הספק על ידי שינוי תוכנה.

פורסם
לא הבנתי, אתה אומר שנותנים סטרטר כשהרכב נוסע על 100 קמ"ש?

בדיוק כמו שרשמת, יהיה ניתוק של כל המערכות. מאוד לא חכם.

במשאיות אזרחיות מגביל מהירות צרוב במחשב מנוע, ואני לא חושב שיש דרך לנתק אותו באופן קבוע אלא על ידי החלפת תוכנת ניהול לתוכנה מקוסטמת שלא כוללת את המגביל, בדומה למה שנעשה בשיפורי הספק על ידי שינוי תוכנה.

מניסיון, כך זה עובד.

נכון שהסטארטר לא נכנס לעבודה כי הרכב בנסיעה, אבל עדיין המנגנון המנתק את שאר המערכות החשמליות בזמן הפעלת הסטארטר- עובד.

לא בטיחותי בעליל ולא מומלץ, מה שגם שצריך להחזיק את המפתח במצב הזה כל הזמן. ברגע שעוזבים- ההגבלה חוזרת והרכב מאט למהירות המותרת.

פורסם
בוקי, בפורד הצבאיות זה בדיוק כפי ש-botzek ציין. ראיתי את זה מתבצע במו-עיני.

מאמת ומחזק גם פה, לפחות עם F-350 משנתונים שקדמו ל 2006.

פורסם

בדיוק ככה עם הסטרטר בפורד החומות.

בחדשות יותר האוטו מוגבל מהיצרן ל 160 קמ"ש.

אין צורך בקומבינה המסוכנת והמטופשת עם הסטרטר.

פורסם
בוקי, בפורד הצבאיות זה בדיוק כפי ש-botzek ציין. ראיתי את זה מתבצע במו-עיני.

אני לא מפקפק במה שחברים אמרו.

מה גם שזה הגיוני ומובן לגמרי, בעת העברת מפתח למצב START רוב המערכות מפסיקות לקבל חשמל (מזגן, אורות, מגבים - תלוי ברכב). פה גם מופסק מעקב אחרי מהירות נסיעה.

אבל דיברנו על ניתוק מגביל מהירות.

מה שאתם מתארים זה לא ניתוק, זה משחק מטופש ומסוכן שמישהו גילה במקרה והפיץ לכל החברה'.

אגב מעניין מדוע אמריקאיים שכל כך אוהבים מנגנוני בטחון שונים לא סידרו מנגנון חד כיווני פשוט לסוויץ' (שקיים אפילו בפיאט אונו) ולא מאפשר להעביר למצב START כשהמנוע כבר מונע.

• תוכן חדש...