Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4151 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם לדייק, כביש 85, לאחר צומת קדרים.

יש שם עליה דיי חדה וארוכה.

כביש של נתיב אחד לכיוון, עם פס הפרדה רצוף.

תמיד שיש מלפני סמי טריילר (בדרך כלל עמוסות חול או אבנים), אני מוצא את עצמי מזדחל בפחות מ-30 קמ"ש,

עד שמגיע קטע מסויים שבו ניתן לעקוף בצורה חוקית ובטוחה.

אני תמיד תוהה ברגעים האלה, האם המשאיות האלה לא מסוגלות לנסוע קצת יותר מהר?

לאחר שאני עוקף אותם גם אני צריך לשמור על קצת יותר מ-3K סל"ד כדי להמשיך לנסוע ב-90,

אבל עדיין, בהילוך נמוך, עם לחיצה בריאה על הגז, המשאיות לא מסוגלות לנסוע מהר יותר?

האם זה הגבלה בטיחותית? או שהמשאיות עצמן פשוט לא מסוגלות ליותר מזה?

תודה לעונים!

• תגובות 55
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לא מסוגלות מבחינת הספק מנוע.

אגב שמעתי סיפור - לא יודע עד כמה זה נכון:

לפני די הרבה שנים, כשמנועים היו יותר חלשים, משאיות עמוסות בעליות מים המלח לא יכלו לעצור בעליה בקטעים מסויימים. אם המשאית הייתה עוצרת בעליה, לא היה למנוע מספיק כוח להתחיל בנסיעה ולהאיץ, היו נאלצים להזמין גרר מיוחד.

פורסם

על מנת להזיז 60 טון בעליה תלולה במהירות 80 קמ"ש, צריך מנוע מאוד מאוד חזק, נגיד 2000 כ"ס.

מנוע כזה מאוד יקר, בזבזני בדלק ולא יהיה מנוצל רוב הזמן מכיוון שמשאית בכל מקרה מוגבלת למהירות שיוט של 90 קמ"ש ותאוצות מהירות היא לא צריכה.

ולכן מסתפקים בכ 400-500 כ"ס ונוסעים לאט בעליות.

פורסם (נערך)

יש עוד לא מעט דפוסי התנהגות אחרים של נהגי משאיות שקשורים למגבלות שנובעות מיחס ההספק-משקל שלהן. למשל, כשאתה רואה משאית "מהירה" (תשעים קילומטרים לשעה) מתקרבת לרכב "אטי" כמו מכונית או משאית ב-89 קילומטרים לשעה - תהיה בטוח שהיא מיד יוצאת לעקיפה.

כשאתה נוהג במשאית (עם יחס ההספק-משקל האמור) ועם כמות אסטרונומית של הילוכים - אתה ממש לא רוצה לאבד מומנטום ולכן בכביש הפתוח תשתדל להימנע מכל האטה, גם אם זה אומר עקיפה בהפרש מהירות של חצי קמ"ש שנמשכת שעה.

אז קצת הבנה של חבריך עם שש גלגלים (או יותר) זה תמיד דבר טוב!

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

באמת בכבישים מרובי נתיבים שמתי לב לתופעה שאתה מתאר.

חבל מאוד רק שהם לא תמיד מאותתים שהם עושים את זה!!

קרה לי השבוע שסמי טריילר פשוט נכנס לי לנתיב בפרעות ובלי התראה קודמת. מזל ששמרתי מספיק מרחק ממנו.

פורסם

עקיפות עם הפרש מהירות של חצי קמ"ש שנמשכות זמן רב - זה בגלל המגביל מהירות, שלא מאפשר למשאית להאיץ מעל 90 ק"מ ולפתח פער מהירות על המשאית הנעקפת שגם נוסעת על 90.

פורסם

בתור אח ובן לנהגי משאיות, תנסה להסתכל על זה מהצד השני. אתה עמוס ב 30 ומשהו טון ואיזה שמוק בפחית עם 4 גלגלים במשקל טון וקצת חותכת אותך ונכנסת ברווח שאתה שומר בינך לבין המכונית שלפניך ואתה נאלץ להוריד הילוכים ולבלום.

ואתה מדבר על נהגי משאיות שלא מאותתים?

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

לא, התכוונתי בכלליות לאלה שחותכים נתיבים ונכנסים לפני משאיות עמוסות מבלי לקחת בחשבון שמדובר במשאית שעמוסה בעשרות טונות.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם (נערך)
לפני די הרבה שנים, כשמנועים היו יותר חלשים, משאיות עמוסות בעליות מים המלח לא יכלו לעצור בעליה בקטעים מסויימים. אם המשאית הייתה עוצרת בעליה, לא היה למנוע מספיק כוח להתחיל בנסיעה ולהאיץ, היו נאלצים להזמין גרר מיוחד.

כמו ROAD TRAINS באוסטרליה.

250px-Road_Train_Australia.jpg

הבנתי שיש כאלה גם בארץ, אם כי בתצורה פחות מוגזמת, והם מוגבלים רק לכבישים מסויימים בדרום:

ISRAEL_003%5B1%5D.jpg

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

הרכבות כביש של מפעלי תובלה נוסעות רק על כביש 90 ממפעלי הפוספטים של ים המלח לנמל אילת.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

• תוכן חדש...