Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4141 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תמיד.

בכל מקרה, לא כל מי שיש לו רכב מהעבודה משלם 2.5% . אני למשל, מכיר מישהו שיש לו רכב היברידי והמעסיק מגלם את המס (הוא נחשב טכנאי שעובד באתרי לקוח וזמין להקפצה 7\24). הסכום החודשי שיורד לו מהמשכורת הוא מגוחך (נמוך).

במקרה הזה של פות"ש, נשמע לי כמו עובד שילוח.

את מחיר ההשכרה (מחברת הליסינג) הוא יכול לא לשלם, אך שווי השימוש ירד משכרו כחוק (זה שאולי המעסיק מעלה לו את המשכורת כדי לפצות על כך, זה כבר סיפור אחר). כדי להימנע מתשלום שווי שימוש במקרה של רכבי עבודה, משאירים את הרכב "לישון" בחניון החברה.

נשמע שהמעסיק מגדיר את הרכב ככזה ש"ישן" בחניון החברה, אך נותן לחברו של פותח"ש לנסוע איתו לעבודה ובחזרה (ועל ידי כך הוא גם מקל על העובד מבחינת ההגעה והחזרה מהעבודה חוסך אולי גם את דמי הנסיעות).

אגב, אם אכן מדובר בחברת שילוח וזהו רכב משא (הדורש רישיון למשאית), שיווי השימוש שונה (אם אני זוכר נכון אז הוא עומד על 0 ש"ח).

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

המעסיק לא מוריד לו כלום על הרכב, הרכב משמש לתליית שלטים בכל הארץ(עבודת לילה), והוא לוקח את הרכב הבית בשביל להגיע איתו לעבודה, כי לא משלמים נסיעות.

פורסם

אם כן, כניראה שהשערתי נכונה והרכב למעשה אינו מוגדר כצמוד לעובד ולכן אמור להימצא מחוץ לשעות העבודה בחניון החברה ולא בחזקת העובד.

פורסם
אם כן, כניראה שהשערתי נכונה והרכב למעשה אינו מוגדר כצמוד לעובד ולכן אמור להימצא מחוץ לשעות העבודה בחניון החברה ולא בחזקת העובד.

יש סימוכין לזה? כי נתקלתי בהמון מקרים שטכנאים\מתקינים לוקחים רכב שאינו צמוד להם ולא רשום על שמם, ומשתמשים בו כדי לחזור הביתה ולצאת משם לעבודה.

אם מה שאתה אומר נכון, אז יש פה סוגייה ביטוחית, מיסויית או גם וגם? כי אם אין, אז מה זה משנה בכלל איפה הרכב "אמור" להיות?

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם

במידה והיוא לא משלם שווי שימוש זה אומר שהמעסיק מצהיר על הרכב כרכב שירות בלבד ולא צמוד ואין חובה של שווי מס,

במקרה זה המעסיק מדווח למס הכנסה היכן חונה הרכב כל ערב, מס ההכנסה מבצע מידי פעם בדיקות לראות שאכן הרכב חונה במקום ולא זז, במצב נתון שהחבר שלך "קופץ" ל5 דקות בערב ובדיוק אז מגיע ביקורת מס ההכנסה לבדוק שהרכב אכן שם והוא לא שם,

הקנס יהיה כואב מאוד לחברה ובטח יושתת ל החבק שלך.

אף פעם לא ממולץ לשקר איפלו לא לרגע.

פורסם

במקרה זה המעסיק מדווח למס הכנסה היכן חונה הרכב כל ערב

ואם הרכב משמש גם לעבודות ערב או שבדיוק הוקפץ תורן ליליה או שמישהו עובד משמרת לילה?

נראה לי קצת בעייתי העיניין הזה.

פורסם
יש סימוכין לזה? כי נתקלתי בהמון מקרים שטכנאים\מתקינים לוקחים רכב שאינו צמוד להם ולא רשום על שמם, ומשתמשים בו כדי לחזור הביתה ולצאת משם לעבודה.

אם מה שאתה אומר נכון, אז יש פה סוגייה ביטוחית, מיסויית או גם וגם? כי אם אין, אז מה זה משנה בכלל איפה הרכב "אמור" להיות?

מה שכתבתי אני מכיר מהיכרותי באופן אישי עם הדבר (אסתייג ואומר שעברו כמה שנים מאז שנתקלתי בנושא, כך שיתכן שדברים השתנו).

אני לא מוצא סימוכין בחיפוש מהיר לדברי ולמען האמת לצערי אין לי זמן כרגע להשקיע בחיפושים.

הסוגיה בכל מקרה אינה ביטוחית לדעתי, אלא בין העובד-מעסיק-רשויות המס.

פורסם
ואם הרכב משמש גם לעבודות ערב או שבדיוק הוקפץ תורן ליליה או שמישהו עובד משמרת לילה?

נראה לי קצת בעייתי העיניין הזה.

.

במקרה הזה שבדיוק בביקורת הרכב הוקפץ המעסיק ידווח למס ההכנסה על ההקפצה (בדרך כלל מאשר עם סימוכין של קבלות וכו') ומס הכנסה מאשר.

פורסם

לא שאני מעודד נסיעה ברכב כזה ללא אישור, ההפך!

אבל מתוך הכרות עם מערכת המיסוי בארץ, הרעיון ששולחים מישהוא לבית של מן דהוא בכדי לבדוק אם הרכב נמצא איפה שדווח הוא לא רחוק ממופרך.

שלא לדבר על כך שתמיד קיימת האופציה של "הרכב החנה ברחוב המקביל כי לא מצאתי חניה".

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
הרעיון ששולחים מישהוא לבית של מן דהוא בכדי לבדוק אם הרכב נמצא איפה שדווח הוא לא רחוק ממופרך.

גם לי זה נראה מופרך לחלוטין, בנוסף למה שאמרת יכולה להיות סיבה תמימה מאוד: עובד נשאר לעבוד עד 8 בערב, חזר עם הרכב ב 9. זה לא כזה דבר נדיר. זה יכול להיות כמה פעמים בשבוע או אפילו כל יום.

קשה לי להאמין שפקחים ממס הכנסה יעשו ביקורות ב 11 בלילה.

פורסם

סיפר לי בעל עסק שהוא נותן לעובדים רכב שמוגדר כ "רכב הסעה בלבד" כפי שתואר פה להגיע מהבית לעבודה ולהשתמש בו לצורכי עבודה בלבד (והוא לא נזקף לשוי מס), הוסיף גם שאם העובד רוצה לעשות בו נסיעות פרטיות אז או שרושמים אותו צמוד עם כל המשתמע מכך או שהעובד מדווח מספר קילומטרים שנסע עליו לצורך פרטי ומשלם ככה וככה שקלים לקילומטר על זה.

פעם ראשונה ששמעתי על דבר כזה, אבל זה נשמע מאד דומה למה שמתאר פות"ש כך שאולי זה אפילו אמיתי.

פורסם
גם לי זה נראה מופרך לחלוטין, בנוסף למה שאמרת יכולה להיות סיבה תמימה מאוד: עובד נשאר לעבוד עד 8 בערב, חזר עם הרכב ב 9. זה לא כזה דבר נדיר. זה יכול להיות כמה פעמים בשבוע או אפילו כל יום.

קשה לי להאמין שפקחים ממס הכנסה יעשו ביקורות ב 11 בלילה.

שוב תמיד יש פעם ראשונה...

המעסיק מדווח עד איזה שעה בדרך כלל הרכב נמצא בחניה, ומיקום די מדוייק של החניון,

וכרגיל במדינתינו במקרים של אי הבנה (או חניתי ברחוב המקביל) על המעסיק להסביר ולשכנע את מס ההכנסה.

• תוכן חדש...