Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4140 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חבר קבל רכב מושכר מהעבודה, והם לא מרשים לו להשתמש ברכב אחרי העבודה, רק להחנות אותו ליד הבית, עכשיו לפעמים יש לו סידורים באזור, לא רחוק גג 15 דקות נסיעה, והוא מוכן לשים דלק, השאלה אם הם יכולים לדעת שהוא נסע ברכב שלא בזמן העבודה, חוץ משהם יכולים לראות אותו במקרה, או שיש איזה משהו חכם התקן כמו איתורן או GPS, והם יכולים לדעת אם הרכב נסע?

*במקרה של תאונה משהו בטח זה גם יהיה בעייתי?

תודה.

פורסם

שיבדוק את החוזה שלו. מעקב אחר תנועותיו מחוץ לשעות העבודה הוא חדירה לפרטיות. מצד שני - הרכב הוא כלי ששייך למעסיק ולכן המעסיק רשאי לקבוע את תנאי השימוש בו. אם התנאים אינם מתאימים לו עדיף שיוותר על הרכב (ואם מדובר ברכב עבודה - שישאירו אותו בחצר המפעל בסוף יום העבודה) וכךגם יחסוך את זקיפת ההכנסה לצורכי מס.

סה"כ המצב הקיים בעייתי מאד, שכן הבחור כנראה משלם מס כאילו הרכב עומד לרשותו, מצד שני המעסיק אינו מאפשר לו שימוש ברכב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
שיבדוק את החוזה שלו. מעקב אחר תנועותיו מחוץ לשעות העבודה הוא חדירה לפרטיות. מצד שני - הרכב הוא כלי ששייך למעסיק ולכן המעסיק רשאי לקבוע את תנאי השימוש בו. אם התנאים אינם מתאימים לו עדיף שיוותר על הרכב (ואם מדובר ברכב עבודה - שישאירו אותו בחצר המפעל בסוף יום העבודה) וכךגם יחסוך את זקיפת ההכנסה לצורכי מס.

סה"כ המצב הקיים בעייתי מאד, שכן הבחור כנראה משלם מס כאילו הרכב עומד לרשותו, מצד שני המעסיק אינו מאפשר לו שימוש ברכב.

מדוע אתה מניח שהוא משלם?

יש לי חבר שהיה נהג שילוח לתקופה מסויימת. הרכב היה חוזר איתו הבייתה ומאותו רגע הביטוח לא היה בתוקף. אם אני זוכר נכון הוא שילם כמה מאות שקלים כדי לגלם את ההטבה של נסיעה הלוך\חזור אל העבודה.

הסאן רוף מקורי, החור שאתה הולך לעשות בגג לא.
פורסם (נערך)

קיימת אופציה אבל כמעט שום חברה לא מבצעת את ההתקנה הזו כי זה לא חוקי

מנסיון שלי המעקב היחיד שהם יכולים לעשות הוא בזמן התדלוק, שם רואים שעה ומקום תדלוק. כל עוד הוא לא ייתדלק בתחנות שיכולות לקרוא את הדלקן שלו (לדוג דלקן של פז ותתדלק בסונול)אין שום דרך לעקוב אחריו

לא מבין איך אנשים לוקחים רכב חברה, מפרישים שכר מהשכר שלהם ומסכימים לא להשתמש בו בשעות הפנאי.

עריכה אחרונה על ידי אדיר53
פורסם

כנראה זה רכב עבודה שכולו משולם ע"י המעסיק, וכדי לא לשלם מס כאילו מדובר בהטבה, ברגע שהוא הגיע הבייתה אסור להזיזו שכן אז ייחשב כהטבה שיש לשלם עליה מס.

אשמח להבהרה במידה ואני טועה, אני זוכר שקראתי על זה בעבר וזה היה משהו בסגנון הזה (כשביררתי רישום רכב על מקום העבודה של סבי שהינו עוסק מורשה).

השרשור הטוב ביותר בפורום

אני לא הייתי הולך לקנות עכשיו דייהו נובירה - אבל אחרי הרמה שהורגלתי אליה בדייהו נובירה, אני מוכן לעבור רק לב.מ.ו.

פורסם
מדוע אתה מניח שהוא משלם?

יש לי חבר שהיה נהג שילוח לתקופה מסויימת. הרכב היה חוזר איתו הבייתה ומאותו רגע הביטוח לא היה בתוקף. אם אני זוכר נכון הוא שילם כמה מאות שקלים כדי לגלם את ההטבה של נסיעה הלוך\חזור אל העבודה.

ענית בעצמך.

וזו גם הסיבה שכתבתי שעליו לקרוא היטב את החוזה: יתכן שהחוזה מתיר למעסיק לעקוב אחר הרכב, יתכן שיש בעיה בביטוח, יתכן שהוא משלם מסים במידה שהופכת את העסקה ללא כדאית, ואני מניח שאפשריים לא מעט סעיפים בעייתיים אחרים.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

במקרה אני עובד בחברה עם צי רכב גדול, וחלק קטן מהתפקיד שלי הוא גם לבצע איכונים של פויינטר\איתוראן.

נכון שזה נחשב חדירה לפרטיות, אבל מדובר על איכונים בזמן העבודה ולא אחרי. לדוגמא, עובד שמתחמק משיחות, ואמור להיות במקום מסויים, אני יכול לבדוק בדיוק איפה הוא נמצא ואיפה היה במהלך כל היום. החברה לא חייבת ליידע אותך על המערכת משום שמבחינתה זה סך הכל דרישה של הביטוח.

בנוסף יש אפשרות במערכת להגדיר שכאשר רכב מסוים מניע בשעה מסויימת, או יוצא מגבולות מסויימים, ישלח SMS למנהל שלו.

פורסם

יש את זה גם בצבא.

אפשר ממש בכל.רגע נתון לראות על מפה איפה הרכב נוסע ולאן. מתי הניע מתי כיבה וכלמיני. אפשר להגדיר קבלת סמסים מעל מהירות מסויימת, פניות חדות מידי, בלימות או האצות חזקות מידי וכו'.

אפשר להגדיר אזורים בכל הארץ , שבכניסה אליהם נקבל סמס, ועוד המון דברים.

מערכת מצויינת לשליטה בצי הרכבים ובמיוחד בנהגים.

לנהג עצמו זה באסה רצח ☺

פורסם

ברכבים בהם קיימות מערכות כמו טרפילוג ומתחרותיה, המעסיק יכול לראות על צג המחשב בכל עת איפה נמצא הרכב.

אני מאוד מקווה עבור החבר שלך שהוא אינו משלם שווי שימוש עבור הרכב, אחרת זה הופך את העסק ללא כדאי לחלוטין.

פורסם

לא יכולים לחייב אותו בשווי שימוש אם לא מרשים לו להשתמש ברכב למטרות פרטיות.

שווי שימוש בדיוק נועד למסות שימוש ברכב של מעסיק לצורך תחבורה פרטית בשעות הפמאי, לא רק להגעה לעבודה וחזרה.

אם זה לא ניתן, אז למייטב ידעתי לא חוקי לגבות שווי שימוש.

פורסם
ברכבים בהם קיימות מערכות כמו טרפילוג ומתחרותיה, המעסיק יכול לראות על צג המחשב בכל עת איפה נמצא הרכב.

אני מאוד מקווה עבור החבר שלך שהוא אינו משלם שווי שימוש עבור הרכב, אחרת זה הופך את העסק ללא כדאי לחלוטין.

איך אתה יודע?

אתה לא יודע כמה הוא משלם.

אני אפילו לא מעלה על דעתי שמדובר מאדם שמשלם שווי שימוש ליסינג "רגיל" (סביבות 3K) ופשוט נכנע לאיזה תכתיב דרקוני של מעסיק הזוי. מוזר לי שיש מי שבכלל חושב בכיוון הזה.

פורסם

אתה שואל כי מעניינת אותך תשובה?

תשלום שווי שימוש כחוק מהווה כ 2.5% ממחיר הרכב כחדש (בכל חודש).

במצב הזה, בהתחשב בזה שהאוטו משמש לעבודה ולהגעה וחזרה ממנה בלבד, אני מתקשה להעלות

תחשיב בו העיסקה משתלמת עבור העובד (כמובן שתכף תעלה פה השערה שאם הוא גר במטולה ועובד באילת,

העיסקה משתלמת מאוד).

אתה מוזמן להשתמש במחשבון של רשות המיסים במשרד האוצר, בקישור הבא:

https://www.misim.gov.il/mm_usecar10/UseCarScreen.aspx

פורסם
אתה שואל כי מעניינת אותך תשובה?

תמיד.

בכל מקרה, לא כל מי שיש לו רכב מהעבודה משלם 2.5% . אני למשל, מכיר מישהו שיש לו רכב היברידי והמעסיק מגלם את המס (הוא נחשב טכנאי שעובד באתרי לקוח וזמין להקפצה 7\24). הסכום החודשי שיורד לו מהמשכורת הוא מגוחך (נמוך).

במקרה הזה של פות"ש, נשמע לי כמו עובד שילוח.

פורסם

ונגיד שאין אפשרות לעקוב אחריו, תחשוב מה יקרה למשל אם הוא ייסע ברכב, חו״ח יעשה תאונה, לא משנה באשמת מי,

ופתאום יש צורך בהסברים, בלקיחת אחריות, הוא יהיה מוכן לאבד את העבודה, ואולי לעמוד בפני מצב שמקום העבודה

יטיל עליו את האחריות לכל תוצאות המקרה?

אני מניח שההגבלה היא בעיקר משיקולי מס. בטח מקום העבודה מצהיר שזה רכב לעבודה בלבד, ולכן לא מגלם שווי

שימוש לעובד, ולכן גם דורש מהעובד שלא ינהג בו מעבר לשעות העבודה.

• תוכן חדש...