Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דאשבורד ברכבים חדשים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4120 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
במיוחד בצרפתיות ישנות הדשבורד נראה טוב ומקורי.

אושריקו - אולי בישנות זה סתם פלסטיק, אבל זה סתם פלסטיק שמחזיק 20+ שנים ולא

אחד שמתפורר/דוהה/נשבר. כל הקטיפה וחלקי הפלסטיק המבריקים נראים כל כך זול אחרי כמה זמן.

לא מת על זה

אם כבר, אז דשבורד שהכי הרשים אותו בעמידותו זה הדשבורד של... דייהו נובירה, שנראה כמו חדש גם אחרי 13 שנים על הכביש:

32aae9c10471288c2b9d3d939d4b737a.jpg

כנראה שבסופו של דבר, הדשבורד יהפוך לטאבלט אחד גדול..

זה מה שיקרה, כי זה יותר זול.

ויהיה רע מאוד, כי בשביל לתפעל מסך מגע, צריך להסתכל עליו, ולהוריד את העיניים מהכביש, בניגוד לממשק עם לחצנים פיזיים, שאפשר לתפעל בצורה עיוורת.

זה למה אני לא מת על כל המערכות מולטימדיה עם מסך טאץ', שמבחינת נוחות תפעול, קלריון ב500 שקל לא רואה אותם ממטר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

אני ממש אוהב ומעדיף את העיצובים החדשים גם חיצונית וגם פנימית. יצאו מכלל כמה דגמים בודדים לדוגמה: ה TT של פיטר שרייר, לא יבוא רכב שדומה לה בשום אספקט !!

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• חברי המעגל הראשון
פורסם

העיצובים שונים לפי רוח התקופה. היום המעצבים יותר בקטע של שטויות מהחלל החיצון מאשר מכוניות ובגלל זה הדשבורדים החדשים משעממים. תוסיף על זה גם את ההתנפחות שהדשבורדים עברו. פעם היה המון מקום לרגליים וגם מלא תאי אחסון. היום הכל שמן ונפוח והתאים פצפונים ברוב המכוניות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
למשל אופל קורסה שנת 2000

[ATTACH=CONFIG]415394[/ATTACH]

לעומת אופל קורסה החדשה

[ATTACH=CONFIG]415395[/ATTACH]

הראשון ניראה יותר קלאסי ונעים.

והשני ניראה יותר חללי ועם פלסטיקה יותר זולה.

למרות שיש כאלה שיגידו שהעיצוב החדש יותר יפה.

זו דעתי.

גם דעתי! הדשבורד הישן הרבה יותר מרגיע

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אל תשכחו גם את האילוצים!

הלוח הקדמי חייב להיות סגלגל ורך כדי למנוע פציעות. בנוסף, מערכות מולטימדיה ומנגנוני בטיחות כמו כריות אוויר תופסים חלק הרבה יותר גדול ממנו. מצד שני, פונקציות אחרות בלוח (כמו המצת) הורחקו מהנהג, ואחרות הועברו ממנו אל ההגה עצמו.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני לא חושב שאפשר להיות נחרצים וחד משמעיים בהקשר לנושא השרשור כיוון שכל חברה מאמצת איזשהו קו עיצובי שלדעתה ישרת את המוצר ולכל יצרן רכב יש גישה שונה לצורת הפעלת המערכות השונות ברכב.

אני למשל לא אוהב מערכות מולטימדיה מורכבות שמתופעלות על ידי מסך מגע באותה מידה שאני לא אוהב מערכות שליטה דוגמת I drive- הן שם כדי לגרות את החושים של הנהג חובב הגאדג׳אטים אבל בשורה התחתונה התפעול שלהם מסורבל ובהחלט עשוי לפגוע בעירנות הנהג לכביש.

מערכות שמתופעלות על ידי כפתורים ייעודיים עוזרות לנהג לבצע פעולות מבלי הצורך להסית את המבט כדי לחפור בתפריטים.

מבחינת חומרים שמהם מייצרים דשבורדים, בעבר באמת היו משתמשים בפלסטיק, זה היה זול, עמיד לאורך זמן (חוץ מפז׳ו) אבל כנראה שמעל הכל זה היה לא בטיחותי- בתאונה הפלסטיק היה עשוי להשבר וליצור קצוות חדים ומסוכנים.

היו משתמשים בחומרי דיפון רכים, זה גם מפחית את הסיכון של קצוות חדים ובנוסף כנראה שעדיף לקבל מכה בתאונה מחומר רך מאשר חומר קשה.

מעבר לזה, יש לא מעט דגמי רכבים עם דשבורדים מודרניים רכים ששורדים מעולה את מבחן הזמן.

כמו אלי, גם אני מאוד אוהב את הנדסת האנוש בדשבורדים של סדרה 3 לדורותיה, הדשבורד מיד משדר שזה רכב שנבנה סביב הנהג, אין כפתורים מיותרים ואין כפתורים עודפים, הכל ממוקם בצורה הגיונית ונוח לתפעול ללא צורך בהפניית מבט (כמובן שיש יוצאי דופן).

ה-e90 לא היתה מוצלחת כמו קודמותיה ובוודאי פחות טובה ממחליפתה, זה התחיל בדשבורד שעתה כבר לא פנה אל הנהג ולי היא הרגישה זולה ופשוטה מאוד מבחינת סביבת הנהג שנראית ממש עירומה, וזה לא שה-e46 שפעה מערכות וגאדג׳טים- היא פשוט הרגישה מתאימה יותר לסגמנט.

בשורה התחתונה אני חושב שצריך לבחור רכב על פי מידת ההתאמה שלו לדרישות בעליו, אין לי בעיה להתפשר על צבע או מראה של רכב כל עוד כחבילה הוא הכי מתאים לי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

זוכרים את הדשבורד הנשרף של דייהו אספרו?

העיוותים של קיה שומה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את הסדקים בפונטו?

הפיצוצים בלנד קרוזר?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

לדעתי הדשבורד המושלם שייך לסופרה, חבל ששאר הייצרנים לא החכימו לייצר כך 23-Nov-09-rFactorCentral-5351_ToyotaSupra MKIV Dashboard view.jpg1993-Toyota-Supra-Turbo-interior-626x382.jpg

"אם אי פעם המהירות תהרוג אותי , אל תבכו , כי אני אחייך". פול ווקר ז"ל

פורסם

אני למשל לא אוהב מערכות מולטימדיה מורכבות שמתופעלות על ידי מסך מגע באותה מידה שאני לא אוהב מערכות שליטה דוגמת

I-drive הן שם כדי לגרות את החושים של הנהג חובב הגאדג׳אטים אבל בשורה התחתונה התפעול שלהם מסורבל ובהחלט עשוי לפגוע בעירנות הנהג לכביש. מערכות שמתופעלות על ידי כפתורים ייעודיים עוזרות לנהג לבצע פעולות מבלי הצורך להסית את המבט כדי לחפור בתפריטים.

כמובן שיצרן הרכב רוצה לחשוב שהנהג יתפעל את כל הללו רק בזמן עצירה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
אני ממש אוהב ומעדיף את העיצובים החדשים גם חיצונית וגם פנימית. יצאו מכלל כמה דגמים בודדים לדוגמה: ה TT של פיטר שרייר, לא יבוא רכב שדומה לה בשום אספקט !!

כנ"ל.

הדאשבורד המינימליסטי של הTT והR8 החדשות הוא רעיון נהדר. כל התצוגות עברו אל מול עיני הנהג, כך שהוא לא נדרש להוריד את העיניים מהכביש כדי לתפעל את מערכת הניווט או להחליף שיר.

אמנם העסק הופך התקנות אפטר-מרקט לבלתי אפשריות, אבל בינתיים הרעיון מיושם במכוניות שבכל מקרה מאובזרות עד השיניים.

אם זה יחלחל אי-פעם לרכבים עממיים אנחנו צפויים לחזות בזוועות שיוגבלו רק ע"י יצירתיות המתקינים המקומיים. זוכרים את תפלצת המערכת המקומית במגאן, שחוברה בAUX למערכת המקורית?

I see now that the circumstances of one's birth are irrelevant; it is what you do with the gift of life that determines who you are

Mewtwo -

פורסם (נערך)

הדשבורד המושלם! קיה סיד החדשה:

KIACeedSportWagon-4763_16.jpg

וברור שהדשבורדים של היום בהרבה יותר יפים משל פעם, הדשבורד של שנות ה 90 מכוער ומשעמם ניקח למשל דוגמא מרנו 19 שכמעט כולם היו נראים כמותו:

renault_19_a1245303002b2773862_5_orig.jpg

עריכה אחרונה על ידי CRuzer669

• תוכן חדש...