Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4139 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 83
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

"I20-פרימיום" זה על אותו משקל של "מק-רויאל".

מלכת ההשכרות הבאה.

ד"א, לא היה אמור להיות ברכב מחזיק סמארטפון מובנה במקום מסך או משהו כזה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
"I20-פרימיום" זה על אותו משקל של "מק-רויאל".

מלכת ההשכרות הבאה.

ד"א, לא היה אמור להיות ברכב מחזיק סמארטפון מובנה במקום מסך או משהו כזה?

You know how they call a quarter pounder with cheese in france?

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לא פגשתי אותה כאן בארצנו אלא באוסטריה / גרמניה, ואני לא מצליח להבין מה "נאה" בה. היא פשוט לא נראית טוב, בעיקר בפרופיל - עם הקורה הממושחרת חלקית הזאת, שלא תורמת לשום דבר. די בטוח שהיא הייתה הופכת נעימה יותר אם הקורה הייתה בצבע הרכב.

לגבי התמחור והאיבזור בארץ - אידיוט מי שיקנה. יותר מידי כסף למעט מאוד תמורה.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

אתה חד עין, אפילו לא שמתי לב לשטות הזאת. מעניין למה היא מושחרת באמת...

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
הם מורידים את הערך של המילה פרימיום

פרימיום (יחד עם בוטיק ועוד כמה) זאת מילת זבל שאין לה שום משמעות. כותבים היום פרימיום על נקניקיות מהבשר הזול והמגעיל ביותר

attachment.php?attachmentid=415303&d=1425389204

אהבתי שהם זנחו את עיצוב סטייל מערכת סטריו משנות ה90 עם 700 כפתורים, ועשו דשבורד צנוע ואינפורמטיבי, כמו בסיאט.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
אתה חד עין, אפילו לא שמתי לב לשטות הזאת. מעניין למה היא מושחרת באמת...

יש הרבה מכוניות שקורות מושחרות נאה בהן, אבל זה לא המצב ב-I20. מישהו ממעצבי יונדאי ראה יותר מידי זורו - או משהו בסגנון...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

גם אני הייתי אתמול בכלמוביל.

אני מכים לחלוטין עם מרבית הדברים שנכתבו כאן, אך מאחר וכתבתי את התרשמותי לפני שקראתי את השרשור הזה מצטער אם יהיו כאן דברים שחוזרים על עצמם.

בנוסף צריך לזכור שהתרשמות סטטית היא רק חצי התרשמות שכן מה שווה רכב בלי שנוהגים עליו?

אז ככה:

מבחינת עיצוב חיצוני יונדאי עשו עבודה טובה. בניגוד ל i20 הקודמת והמשמימה שעוד עם הצגתה נראתה מיושנת, אין ספק שכאן כבר מדובר בדגם חדש ומודרני, מעוצב, שמנמן ונמוך שבקלות אפשר היה להתבלבל ולקרוא לו ה "i30 החדשה". ליצרני הרכב יש נטייה להתפיח רכבים בין דור לדור וגבולות הקטגוריות מטשטשים לעיתים תכופות.

כאשר נכנסים פנימה מגלים חלל נוסעים גדול למדי ושילוב הצבעים בהחלט תורם לתחושה, גם נהג גדל-מידות ימצא שיש לו שפע מקום.

העיצוב הפנימי ממשיך את זה החיצוני ומשדר תחושה של רכב חדש ומודרני, אך העיצוב שמרני ולא פורץ דרך בשום דבר. זו לא רנו קליאו אריסטוקרטית, פונקציונליות ותו לא.

פנים הרכב מרגיש בנוי טוב ומוצק, כיאה למסורת של יונדאי שכבר הוכיחה שהרכים מתוצרתה לא מתפרקים בקלות. עם זאת, בחירת החומרים כוללת בעיקר פלסטיקה קשיחה ומחוספסת, לא משהו נעים למגע ובטח לא משהו שחובבי איכות ושאר מלטפים יאהבו. מאכזב.

עוד משהו ששווה לשים דגש עליו הוא בחירת חומר ריפוד המושבים שמזכיר הרבה יותר נייר זכוכית מאשר בד לשימוש אדם. דווקא בסרטון הפרסומת (זה שבטלויזיה, עם ההיא שאוספים אותה לדייט) היה נדמה לי שעיני החדה קלטה שבגרסאות שאינן מיועדות לעולם שלישי (AKA ישראל) ישנם ריפודי עור או אלקנטרה, מה שללא ספק היה תורם לתחושה טובה הרבה יותר. לחיוב אציין כי הבחנתי בריצ'רצ'ים מאחורי המושבים, מה שכנראה רומז שאפשר לפרק אותם בקלות לשם כביסה. נחמד.

תא המטען נראה עצום, והוא באמת כזה, ככל הנראה הגדול בקטגורייה. אם פעם סופר מיני הייתה נחשבת גבולית לזוג צעיר פלוס אחד - היום אין כאן בכלל שאלה.

כאשר הגענו לשלב הטכני / טכנולוגי של הרכב, לא רק שאין הפתעות אלא שהחלק הזה היה פשוט מאכזב. יונדאי, שלא שונה מאחיותיה מחלקו המזרחי של העולם, חולקת את אותה גישה שמרנית ש"אם זה עובד אל תתקן את זה". שני המנועים המוצעים ב i20 החדשה הם 1.25 ו 1.4 אטמוספריים מסדרת ה kappa הדי-חדשה אך עם זאת אינם מביאים כל בשורה לחובבי הרכב באשר הם, מנוע אטמוספרי זה מנוע אטמוספרי, לחיוב ולשלילה. בנוסף, גם אין כל חדש בסעיף תיבות ההילוכים עם אופציה לתיבה ידנית ב 1.25 ואטומטית פלנטרית 4 הילוכים עתיקה ב 1.4. פיהוק.

בסיכומו של יום יונדאי ממשיכה לצעוד בכיוון הבטוח שישאיר אותה בראש טבלת הליסינג והמכירות בקטגוריית הסופר מיני. למרות שכלמוביל רמזו שהמכירות של יודנאי ישראל מתחלקות 50/50 בין לקוחות פרטיים לליסינג (לא רק ה i20, כל יונדאי) אני מתקשה להאמין שזו המציאות, בטח כאשר ה i20 לא מציגה שום יתרון על פני מתחרותיה ולטעמי מגרדת איפשהו את תחתית הרשימה. לי זה מרגיש שה i20 בכלל לא מיועדת ללקוח הפרטי והלקוח הפרטי לא מעניין את כלמוביל (מישהו אמר דלק מוטורס?). בגרסת ה"פרימיום" אין שום פרימיום (אלא אם הגה עור, קרוז קונטרול, DRL לד, ג'אנטים מגנזיום וקיפול מראות חשמלי עושים לכם את זה), זו פשוט עוד הברקה מוצלחת של הקופירייטרים של כלמוביל.

עם זאת אם ישאלו אותי האם אני ממליץ על ה i20 התשובה תהיה בהחלט כן. מר ישראלי לא בהכרח מחפש פינוק שופע, הוא רוצה מותג מוכר, אמין, כזה ששומר על המחירון ושיסע ממקום למקום בלי תקלות. נכון שמנוע אטמוספרי וגיר אוטומט ארבעה הילוכים זה הכי ניינטיז', אבל זה דבר שעובד ועובד טוב. דיפון דלתות מפלסטיק וריפוד מושבים מחומר גס זה מתכון לשרידות של שנים. קחו פולו וקחו i20 בעוד 10 שנים - ה i20 תראה כאילו הרגע היא יצאה מהמפעל בעוד הפולו תיראה כמו חתול זכר בסיום עונת הייחום.

אה, ומאוד מעניין איך היא נוסעת. כן, זה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

עם זאת אם ישאלו אותי האם אני ממליץ על ה i20 התשובה תהיה בהחלט כן. מר ישראלי לא בהכרח מחפש פינוק שופע, הוא רוצה מותג מוכר, אמין, כזה ששומר על המחירון ושיסע ממקום למקום בלי תקלות. נכון שמנוע אטמוספרי וגיר אוטומט ארבעה הילוכים זה הכי ניינטיז', אבל זה דבר שעובד ועובד טוב. דיפון דלתות מפלסטיק וריפוד מושבים מחומר גס זה מתכון לשרידות של שנים. קחו פולו וקחו i20 בעוד 10 שנים - ה i20 תראה כאילו הרגע היא יצאה מהמפעל בעוד הפולו תיראה כמו חתול זכר בסיום עונת הייחום.

בדיוק לנקודה הזאת התייחסתי בתגובה שלי. למה להמליץ למר ישראלי שתיארת על I20 ולא על יאריס?

פורסם

לא אמרתי שאמליץ רק על ה i20, זו אחת מהאופציות.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תא המטען נראה עצום, והוא באמת כזה, ככל הנראה הגדול בקטגורייה.

ממש לא...

אמנם תא המטען גדול בכ10-20 ליטר מהממוצע בקטגוריה כרגע, אבל זהה בגודלו לזה שבקליאו, וקטן ב30 ליטר מזה שבפאביה החדשה.

לקחת את הזמן לכתוב סקירה יפה, והיה לוקח לך בדיוק 2 דקות נוספות לבדוק את העובדות :-)

פורסם

kill me.

ואני באמת מצטער שטרם יצא לי לבדוק את הפאביה החדשה שעוד לא הגיעה לארץ. מבטיח לטוס לצ'כיה ולחזור עם רשמים.

:roll:

איתמר

פורסם

מרגיש לי שבפורום מכובד זה, המילה "פאביה" עושה ליושביו מה שהמילה "מרן" עושה לחברי ש"ס.

מומנט זמין חשוב כמעט כמו...

• תוכן חדש...