רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
יצא לי לקרוא סיקורים באינטרנט של דגמי מיצובישי השונים שהגיעו לארצנו. כמעט לכל סיקור מתלווים טוקבקים שטוענים שעבר זמנה של מיצובישי, שהחברה הזאת מתה ממזמן, שהדגמים לא מתחדשים, שהכל ישן ועתיק, שלא משתלם לקנות, שאוטוטו החברה פושטת רגל. דוגרי, אין לי מושג אם זה נכון או לא נכון. אולי כן, אולי לא. קצת מריח לי מוזר הטוקבקים האלה, וזה נראה כאילו כתבו אותם סוכנים של חברות מתחרות, אבל בכל זאת רציתי לברר את הענין הזה איתכם. לפי מה שאני רואה, מיצובישי כן מנסים להתאמץ, לפחות בעיצוב החוץ של אאוטלנדר ופג'רו (הפג'רו עוד לא הגיע לארץ), והם משקיעים גם באיבזור מקיף לרכבים שלהם.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי איביזה קופרה לפני כחודש 2016 חדשה מהחברה עכשיו רציתי לבדוק אותה לחצתי עם חבר יש לו seat leon 1800 fr והוא לקח אותי ההיתי מופתע בשום מקרה זה לא אמור לקרות בנוסף לזה אני מרגיש שהאוטו חלש אין כח זמין בטורים נמוכים רציתי ללכת לעשות בדיקה בדיינו זה עולה 350 שקל האם שווה לעשות את זה? מישהו שמע על רכב שיצא מהחברה וההספק שלו לא היה כמו שהובטח? ובנוסף לזה הקלאץ חורק הוא עושה רעשים של פלסטיק משתפשף כל לחיצה המערכת על הפנים שומעים רק באס והחיישני רברס התחילו להשתגע סתם מה זה יכול להיות? אני ממש מאוכזב מהאוטו
הודעה אחרונה מאת stav123, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חבר שלי הורד מהכביש משלושה סיבות לא הגיוניות: קסנון,השחרה מקדימה ועל כך שהאגזוז שלו מרעיש (לבחור יש צנרת ישירה). וכעת צריך לעבור טסט מחדש. עכשיו השאלה שלי היא כזאת,לאותו בחור יש גם הסבה לגיר ידני שלא כתובה ברישיון ואנחנו מפחדים שבגלל שזה טסט שבא בעקבות הורדה מהכביש הבוחנים יותר יקפידו ויבדקו לעומק גם את הגיר או שרק את אותם הסעיפים שהורידו אותו מהכביש בגללם ועם הגיר אפשר לעבור בקומבינה הרגילה?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 17.8 אלף צפיות
שלום. ברשותי רכב חדש, בן 4 חודשים. סיפור קצר, קיבלתי אבן, צריך להחליף את שמשה קדמית. דרך ביטוח שמשות בטח יתקינו לא מקורית. שווה להוסיף ההפרש ולהזמין את מקורית? האם ארגיש משהו? במכירה זה מתגלה? קראתי בפורום כל מיני סיפורים על אטימת מים שלא עשו, קרקושים בנסיעה אחרי החלפת שמשה...איך מונעים את זה?? תודה!!! Sent from my LG-D802 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת buchgb, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
המשפחתית של יונדאי חוזרת לשם אלנטרה, ומציגה התפתחות מדודה באופן הביצוע של אחת המכוניות הצמודות הנפוצות בישראל. היא אולי לא תהייה המכונית שתעצור את הסחף של הלקוחות הפרטיים מהמשפחתיות הקלאסיות לג'יפונים והקרוסאוברים האופנתיים, אבל מכוונת ללב המיינסטרים של אלו הבוחרים במכונית צמודה ממקום העבודה. את מבחן הדרך המלא אפשר לקרוא כאן
הודעה אחרונה מאת arco1, -
-
חצי שנה אחרי שהחל השיווק שלו באירופה, מגיע לישראל הקרוסאובר של רנו - הקדג'אר. הוא יפגוש בישראל שורת מתחרים וותיקה ומבוססת היטב ואצל היבואנית תולים תקוות בעיקר במנועי הטורבו בעלי המומנט הגבוה ורשימת האבזור בשלוש רמות הגימור הגבוהות מבין הארבע בהן ישווק. הממדים מקובלים לקבוצתו, המנועים כאמור מוגדשים (בנזין 1.2 ליטר 130 כ"ס ודיזל 1.5 ליטר 110 כ"ס), ארבע רמות גימור כאשר בשלוש מתוכן מערכות מולטימדיה ובטיחות מתקדמות. המחירים יתחילו ב-140 אלף שקלים לגרסת הבסיס ועד 158 אלף שקלים לדיזל מאובזרת. בשבוע הבא אנחנו ננהג ברכב ונחזור עם תובנות מבוססות יותר, אולם על פניו נראה עניין המחיר ושיווק תמוה משהו. שכן הרכב מגיע לסגמנט רווי, עתיר מתחרים בעלי וותק ושם, ללא בשורת מח…
הודעה אחרונה מאת menir1, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הוא נראה לי כמו הונדה סיוויק אבל חיפשתי בגוגל וזה לא נראה בדיוק אותו דבר. הוא גם למכירה ונדרש עליו 35 אלף שח אז אני לא בטוח איזה שנה זאת? תודה!
הודעה אחרונה מאת אלון ר, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מגיע לביקור קצר בארץ בקרוב וכרגיל לוקח רכב שכור משדה התעופה. כל פעם מחדש אני עובר על רשימת החברות המשכירות ומחפש את ההצעה הטובה, וכל פעם מחדש אני מופתע מההבדלים העצומים בעלויות. כמעט תמיד אלו 3-4 החברות הגדולות כמו אלדן, שלמה סיקסט והרץ שבהן המחירים גבוהים באופן משמעותי - במקרה שלי נניח 1000 ש"ח ויותר. ואז יש חברות כמו באדג'ט וקל אוטו שאצלן המחיר נמוך בכמה עשרות אחוזים - על אותה קבוצת רכב כמובן. אבל הפעם נתקלתי בשני מקרים מעניינים: 1. אתרים כמו Honk אוספים הצעות מכמה נותני שירות בו זמנית ומספקים באופן עקבי מחיר נמוך משמעותית מזה שבאתרי החברות. אני מדבר על הפרשים של 10% ויותר. 2. נכנסתי אתמול לאתר של באדג'ט ומצאתי הצעה על 808 שקלים כולל הכל. שכחתי לבצע את ההזמנ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.digitaltrends.com/cars/2016-abarth-595-news-pictures-specs-performance/ מיישרת קו עם ה500 הרגילה, קצת עלייה בהספק מנוע ובמפרים חדשים. עדיין רק 5 הילוכים...
הודעה אחרונה מאת ProCC, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 856 צפיות
פרשת דיזלגייט כנראה ממשיכה להכות, כמובן שזה המשיך עם מיצובישי, ועכשיו כמסתבר הרגולטור הגרמני דרש לחקירה את אופל ופיאט. עדייו אין הצהרה רשמית של שום צד בנושא, אבל אם הרגולטור פתח בחקירה פומבית ניתן לשער שיש לזה בסיס רציני, אני מניח שזה לא הסוף, והסטנדרט שקיים היום בתעשיית הרכב ״לרמות״ את התוצאות ולבצע בחינות אך ורק בסביבה סטרילית ואידיאלית שאין לה מצב היתכנות במציאות יאלץ להשתנות. איך אתם חושבים שזה ישפיע על התעשייה? האם לכם זה בכלל משנה? קישור למקור: http://www.autoexpress.co.uk/fiat/95558/fiat-and-opel-to-answer-questions-in-emissions-scandal-investigation
הודעה אחרונה מאת DJI, -
-
שלום, בעקבות דליפת אוויר מהגלגל הקדמי ניגשתי במסגרת הליסינג לתיקון תקר בפנצריה. איך שהורד הגלגל אני והפנצ'רמאכר הבחנו בחתיכת מתכת (לא גדולה) שהייתה תקועה בתוך הגלגל. העובד שייף את המקום מבפנים והדביק מדבקה... וזהו! הרכיב את הגלגל בחזרה. לי ידוע שתיקון פנצ'ר על פי חוק צריך להיעשות באמצעות פטריה בלבד ולא בדרך אחרת, כי רק ככה החור נאטם מכל הכיוונים. מן הסתם ששאלתי אותו ואמר שזה בסדר. דבר שני, מדוע לא טרח העובד להניח את הצמיג ב"אמבטיה"? מנין לנו לדעת שמה שראינו בעין זה המקור היחיד לדליפה? ואם ישנם עוד 5 חורים נוספים?! אני שוקל תלונה לגורמים מוסמכים. מה דעתכם ?
הודעה אחרונה מאת daniel.gri, -
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום. אשמח לקבל המלצה על שטיפת רכב (רצוי ידנית) באיזור ר"ג-ת"א. רצוי גם שתהיה פתוחה בשבת. תודה.
הודעה אחרונה מאת vitalyi, -
לילה טוב וחג שמח לחברי הפורום. לא מזמן חזרתי מרומניה, היה אחלה של טיול, הנופים מדהימים והאוכל טעים, אך לא בשביל זה התכנסנו כאן. אז קצת פרטים: בעקרון הזמנו רכב מקטגוריית IDMR (אופל אינסינגיה, סקודה אוקטביה, פורד מונדיאו) והציעו לנו את האינסינגיה. ברומניה זמינות מאוד נמוכה של רכבי סטיישן, לעומת מערב אירופה בה ניתן למצוא רכבי סטיישן רבים מאוד. מיניוואנים לא היו זמינים כשביצענו הזמנה. ביקשנו לשדרג לג'יפון כלשהו, בהתחלה הוצע לנו יונדאי טוסון דיזל ידני, אך רצינו משהו חסכוני יותר, אז הציעו לנו את הדאסטר בתוספת של 10 יורו ליום. (זה יותר זול מאשר להזמין מהארץ את הדאסטר מראש). ההחלטה התבררה כנכונה, שכן 4 המזוודות שלנו נכנסו בסדר גמור לדאסטר וצריכת הדלק הייתה מצוינ…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
היום עברתי בנשר,יש שם סוכנות ומוסך מרכזי של במוו,עמדה שם X5 על הכביש עם שלט די מעניין
הודעה אחרונה מאת avargel, -
- 4 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
נא תגובותיכם:
הודעה אחרונה מאת itayosef, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.autoexpress.co.uk/peugeot/95527/peugeot-2008-gti-to-head-range-of-hot-suvs בבקשה חוו דעתכם. לדעתי לפחות, הצבעים האלה לא פחות ממחמיאים לה...ולגבי אם היא שווה משהו,רק נגלה כשתצא...במידה ו...
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
- 8 עוקבים
- 68 תגובות
- 10 אלף צפיות
שלום לכולם, אנחנו מבקשים להתייעץ עימכם בעניין אירוע שאנחנו מעוניינים / שוקלים להפיק עבור גולשי קארספורום. חשבנו להזמין אתכם אלינו, בשישי כלשהו בבוקר, לשתות קפה ביחד, לאכול משהו קל, לאפשר לכם להכיר את האנשים שמאחורי מותג סיטרואן בארץ, לשמוע אותם ולהשמיע להם, לקיים דיאלוג, לענות על שאלות (רלוונטיות, לא איך עושים ניתוח אפנדציט באלפקה) ולהכין עבורכם את צי מכוניות המבחן שלנו להתנסות אישית שלכם. אנחנו מתכננים להכין הרבה מכוניות, לא שתיים שלוש. הרבה. כך שיתאפשר לכם להתנסות במגוון דגמים. ועכשיו השאלה היא האם יש היענות לכזה אירוע. האם אתם מעוניינים? כמה אנשים אתם חושבים שיבואו? אם מישהו כאן יודע שהוא יבוא עם עוד חבר או שניים - נשמח אם תרשמו. אין לנו כוונה או ציפיי…
הודעה אחרונה מאת רועי עוזרי, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לכל אחד עצמאות זה משהו אחר... בשבילי? זה החיבור לחופש המוחלט של כביש סלול טוב ורכב נהיגה אמיתי, בלי בקרות, בלי משקל מיותר. . "Its not exclusive, it is not Spacious, is not practical and is definitely not quiet! But take it to your favorite road, and u will be Screaming from delight! THE 106 RALLYE S2!" VIKI FROM FIFTH GEAR 1998 עריכת סרטון: ADITON
הודעה אחרונה מאת thenewguy, -
- 7 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודם כל אני מצטער אם זה לא המקום לשאול את זה ואבקש להעביר את זה למקום הרללונאטי. ברשותי הינדה אקטרד 2008 הצורה החדשה ואני מעוניין להחליף צמיגים ומגנזיום כי הגיע הזמן. אני לא מבין בזה בכלל ולכן אני פה פונה אליכם פורום יקר, איך אני יודע איזה מגנזיום מותר לי לשים ואיך משני גודל ברישיון. איזה צמיגים אתם ממליצים ואיך לעשות את כל התהליך הזה תעזרו לי בבקשה יש לי טסט החודש והצמיגים על הפנים...
הודעה אחרונה מאת daniel245, -
- 0 תגובות
- 524 צפיות
[h=2]גובה הנחה ברכישת רכב לזכאי הלוואה עומדת מביטוח לאומי (ניידות)[/h] שלום קיבלתי אישור להלוואה עומדת בגובה 100% ממיסי הרכב מביטוח לאומי לרכב בנפח 1800, כלומר עד כ65,000. איך אני יכולה לדעת מה גובה ההנחה בפועל של הרכב אותו אני רוצה לרכוש? הלכתי לסוכנויות רכב ושם אמרו לי כי ההנחה היא כ-40,000 שח (מרכב שעולה 135,000) זה נראה לי נמוך מידי.. מישהו יודע? תודה באותה נשימה אשמח לקבל המלצה לרכב לרכישה בסדר גודל של מה שמאשרת לי ההלוואה העומדת. חשוב לי שיהיה חסכוני בדלק, לא גדול מידי אבל עם באגאז' לא קטן
הודעה אחרונה מאת אני10, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היי, אז בקיץ אני מתכנן להוריד כמה Vים מהרשימה וצריך את עזרתכם. התכנון הוא בגדול - סוף אוגוסט להגיע למירוץ בSpa. משם ברכב לנסוע לשטוטגארט, להמשיך דרומה למודנה באיטליה ואז למירוץ במונזה. אם תשימו לב כדי להגיע למונזה צריך להספיק הכל בשבוע, שזה אפשרי (זמני נסיעה קצרים יחסית) אבל אומר שלא אספיק לטייל יותר מדי ולכן זה הדבר היחיד שמסימן שאלה כרגע. במידה ולא אספיק למונזה אשאר לטייל כמה ימים באיטליה. בגדול אני רוצה שהמסלול הזה יקח בין שבוע לשבועיים, לינה בין לבין אני כבר אסתדר אני מאמין שזו לא בעיה. אשמח לעזרתכם בגדול בשני נושאים: 1. לשמוע מכם הצעות לכבישים/דרכים מSpa בבלגיה דרך שטוטגארט ועד למודנה, מאחר ולא כל כך מצאתי באינטרנט, שבהם מומלץ לנסוע (הנאה ונוף). אם …
הודעה אחרונה מאת elirazb, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3 אלף צפיות
מי שלא מכיר TVR הייתה חברה בריטית מאוד קטנה עם רכבים מדהימים. עד שיום אחד הבעלים עשה אקסיט ומכר את החברה לאוליגרך רוסי. לרוסי לקח כמה ימים להבין שאי אפשר לעשות כסף ממכירת מכוניות והוא הפסיק את הייצור של המכוניות. המותג נמכר עכשיו לאיש עסקים בריטי Les Edgar והאתר שלהם נראה ככה http://www.autoexpress.co.uk/car-news/64277/tvr-could-be-back כמה דגמים שלהם
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
-
כחודשיים של המתנה, היתה לי מיצובישי כריזמה עתיקה ומקולפת שנגעלתי מכל רגע. הוצאתי את העצבים על הרכב, קרעתי לו את הצורה והשתוללתי בכבישים. מאז שקיבלתי את האאוטלנדר, המובילאיי כמעט ולא היה צריך לצפצף. אני נהנה עד בלי די משיוט רגוע ושליו, לוקח פניות בצורה רגועה ועדינה ומבסוט מהחיים כמו אבא שלי עליו השלום. הריח של הרכב החדש מטריף, הסאנרוף מאיר עלי ונותן לי תחושה שהרגשתי כשנהגתי על ג'יפ מרצדס בארצות הברית שנה שעברה. חבר הביא לי את הרכב לכמה שעות (עולה לו גרושים בליסינג) ונזהרתי לא לעשות נזק חלילה. גם אז אני זוכר את עצמי נהנה משיוט רגוע בצורה שאני לא מכיר את עצמי. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
קניתי דגלי ישראל למראות (תחסכו ממני את החסרונות והיתרונות) לכבוד יום העצמאות. הבעיה שהדבר הזה הזה(בטוח מיוצר בסין )פשוט לא מתלבש על התושבת מראה, ניסיתי 1000 טקטיקות ולא רק אני לבד וזה פשוט לא יושב נורמלי\לא יושב בכלל. כמובן שיש לי מראה רגילה של רכב עממי ופשוט ולא אמורה להיות בעיה של תאימות (זה מתאים לכל הרכבים בגדול). איך שמים את זה?
הודעה אחרונה מאת אושריקו, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
את הרכב קניתי בספטמבר מלובינסקי טרייד עם 95 אלף ק"מ על המד אוץ', כיום על 130 . הרכב הכי בסיסי ברמת אבזור אבל מגיע עם בקרת שיוט, מגביל מהירות, פנסי ערפל, כיסא נהג+נוסע מתכוונן גם לגובה, שקע מצת לנוסעים, תא כפפות מקורר ועוד. תוספות שלי: מערכת מולטמדיה, ג'אנטים מגנזיום (הגיע במקור טאסות), לדים לתא מטען, ניקלים לידיות חיצוניות ,מגבר, סאב וקומפוננטים jbl. ב8 חודשים עשיתי 2 טיפולים אחד קטן שכלל שמן, פילטר שמן, מסנן מזגן והחלפת נוזל בלמים במורשה מרכזי שעלה כ700 ש"ח . טיפול גדול שכלל שמן, פילטר שמן, פילטר סולר, פילטר מזגן, פילטר אוויר נעשה בעזרת רועי מהכנופיה החלפים עלו כ600 ש"ח, מקוריים). פעם אחת בין הטיפולים הלכתי למורשה עקב תקלה שאובחנה בסוף כמצבר חלש, המצבר …
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 605 צפיות
יש לי רכב בקנדה שאני רוצה להביא לארץ יש לי אוסף מכוניות אספנות משנות ה 50 בקפריסין יש לי רכב בארץ שאני רוצה לשלוח לקפריסין כל הרכבים לא למכירה וללא מחיר. מה הדרך הכי טובה לשלח את הרכבים ? Sent from my SM-T550 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת 4Real, -
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
המשפחה המורחבת נוסעת לטיול ביער שחור, אנחנו נוחתים בציריך. אני מנסה לברר שכירות לשני רכבים 7 מקומות כל אחד כגון פורד גלקסי. אין מבחר רכבים בסוכנויות והמחירים בשמיים. מישהו יכול לתת עצה טובה? יש מצב לנחות בציריך ולשכור בצרפת/גרמניה? תודה מראש לכל המשיבים.
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם, ברשותי קיה פיקנטו,היום בבוקר כשיצאתי לרכב הבחנתי כי גג הרכב קיבל בליטה בצורה מאוד סימטרית. אשמח לקבל את חוות דעתכם. חבלה מכוונת? איזשהי עייפות החומר של הרכב? או כל דבר אחר שעולה בדעתכם שעשוי לגרום לדבר. צירפתי תמונה על מנת להמחיש את הבעיה.
הודעה אחרונה מאת dmkz1111, -
-
- 4 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, אני בעלים של סיאט לאון שנת 2011 עם מנוע 1.8 גיר DSG7. בזמנו גם אני ביצעתי קריאה לשירות לגיר בו הוחלפו מצמדים. לא ממש זוכר מה היה הקילומטרז אז ואת התאריך, אבל מעריך שזה היה סביב ה-40 אלף ק"מ. הרכב כעת בן קצת יותר מחמש שנים ועם 125 אלף ק"מ ואני מבחין שבהורדת הילוכים יש לעיתים תחושה של רעידות מה שלהערכתי מצביע על כך שהקלאצים כבר כנראה עייפים וזקוקים להחלפה. בהעלאת הילוכים לא מורגשות רעידות. השאלה שלי האם מישהו פה יודע מה האחריות המורחבת שניתנה לגיר ולקלאצים לאחר הקריאה לשירות? כמדומני מדובר בחמש שנים או עד 120 אלף ק"מ לא? מכיוון שאני כבר אחרי 5 שנים ואחרי 120k ק"מ אז האם זה מחושב מביצוע קריאת השירות או ממתי שנמסר לי הרכב. חשוב לי לציי…
הודעה אחרונה מאת sharon.vosco, -
Razmel ודניאל ספיר חותמים את סדרת הכתבות על מכוניות הסאלון עם מזראטי גיבלי, היא נצר לאריסטוקרטיה איטלקית ובהחלט מכילה אמירה של סגנון ועיצוב עבור מי שיבחר בה על פני ההגמוניה הגרמנית ששולטת בסגמנט הזה. על רוזנת איטלקיה, שני נתינים ומסע בארץ הגליל. המבחן המלא כאן
הודעה אחרונה מאת bagira,
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 458 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- SurfHigh
- RedLabel
- hans
- Avia
- daniel.asu
- this_is_me
- Moshe c
- tan tan
- f31
- Or05230
- carsgo
- Loder