רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 55 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
שלום חברים, ראשית כל זו כתיבה ראשונה שלי בפורום לגבי איך הרכב, תהליך רכישה וכו', לכן אם לא מנוסח טוב אשמח שתתקנו אותי שאדע לפעמים הבאות. החלטה לרכוש רכב חדש: לפני כחודשיים (בערך) מכרנו (אבא שלי ואני) את הסיטרואן C3 שהייתה לנו, היא לא הייתה חדשה אלא שנת 2003. לפני כחודש אבא שלי אמר לי אני קרוב ל - 40 שנה עם רישיון נהיגה ואף פעם לא היה לי רכב חדש, תמיד היו לי ישנים, נמאס לי, אני רוצה חדש. בנוסף אבא הגיע להחלטה שהוא יכול לעמוד בזה עם פריסת תשלומים נוחה. התעניינו ב - ''מימון בלון''. מתמודדות שנבחנו ונפסלו: שברולט ספארק - נפלסה בגלל שהייתה לנו מאוד צפופה. יונדאי I10 - נפלסה גם כי הייתה מעט צפופה, וגם כי בפיאט נתנו לנו הצעה טובה יותר. הכלה ש…
הודעה אחרונה מאת corola98, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
חברה טובה מתכננת להחליף רכב. לאבא שלה יש עסק. עלתה האופציה שהוא ייקח רכב בליסינג תפעולי עבור העסק, שיהיה הוצאה מוכרת, והרכב יהיה בשימוש שלה. היא לא עובדת בעסק, מועסקת כשכירה בחברה כלשהי. לא יהיה ברכב דלקן - הדלק יהיה על חשבונה. השאלה - איך הקומבינה הזאת עובדת מבחינת מס הכנסה ? האם אבא שלה לא אמור לדווח מי הנהג העיקרי ברכב כדי שאותו אחד יצטרך לשלם שווי שימוש ? מישהו רואה בעייתיות בסיפור הזה ?
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
-
טוב, זה ארוך מאוד אז אני מתנצל מראש. מה שכן, הכותרת לא משקרת. יש טוויסט בעלילה בסוף . בעיקרון, עוד לא נגמר לי מרכבי ספורט. מאוד רוצה. איפה הבעיה? בתקציב. אני מדבר כרגע על שילוב של יותר כוח וביצועים ובאותו הזמן גם ניהוג ברמה יותר גבוהה. למה אני אומר את זה? כי אני יודע שיש לא מעט רכבים בין 200,000 ש"ח ל 400,000 ש"ח שיתנו לי חווית נהיגה טובה יותר מהמרצדס A45 שבבעלותי אבל לא יותר ביצועים. בלי קשר, התקציב התחיל מרמה נמוכה מאוד (הכל יחסי בחיים) של 200,000 - 250,000 ש"ח ככה שההתפשרות בביצועים היתה יחסית דרמטית. בהינתן כל זאת, החלטתי לשנות סגנון. אם כבר להתפשר בביצועים אז לקבל משהו שאין ברכבי ספורט וזה נוחות. הקנדידטיות העיקריות היו השברולט אימפלה והסקודה סופרב אבל פזלתי גם לכי…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
אחרי שנים עם סיטרואן בעיקר ישנות, הוחלט להתחדש בצרפתייה שתהווה תחליף ראוי לקסרה פיקאסו הקשישה שלנו. הדרישה היתה משפחתית מרווחת שתכיל בקלות ובנוחות זוג הורים ושניים וחצי ילדים (השלישי בדרך) לנסיעות ארוכות ונעימות. הלב נטה אוטומטית לc5 החדשה אבל האשה וההיגיון אמרו ללכת על רכב שבעוד שנתיים עוד יהיה שווה משהו. סיבוב בלובינסקי טרייד בגלילות והחלטה די מיידית, הולכים על 3008 מבציר 2011. לא אומר שלא היו חששות מהthp הידוע לשמצה, אבל שנת האחריות והידיעה שטיפול נכון יחסכו מאיתנו צרות עתידיות, סגרו את העסקה. הכלה שנבחרה, 3008 פליטת ליסינג עם 69000 קמ, בצבע אפור פלדה, מתוקה לחלוטין. מבפנים: אבזור בשפע, החל מחיישני אורות וגשם, דרך מערכת מיזוג מפוצלת ופתחים ליושבי…
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
האמת מגיע כל הכבוד על היצרתיות. קבלו... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4796418,00.html
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
התחדשתי ב-208 חדשה ומכיוון שהחל מינואר האחרון, הטסט לרכב חדש הוא ל-3 שנים במקום שנתיים, ציפיתי שהמדבקה תהיה עד 2019. התאכזבתי לגלות שקיבלתי מדבקה לשנתיים. כששאלתי את הסוכנות, הם אמרו שחלק עדיין מקבלים מדבקות לשנתיים, אבל לקראת סיום התקופה אני אמור לקבל מדבקה לשנה נוספת. לא בא לי לגלות בעוד שנתיים אם זה נכון או לא, אז באתי לפה לברר אם ידוע משהו על זה...
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה בקצרה לפני מספר שבועות רכשתי רכב(טויוטה טי ספורט) עכשיו הרכב נרכש כשהוא יד שניה 01 ברשיון, ברשותי הרשיון האחרון של הרכב ואף טופס חדש שהוצא לפני כחודשיים גם עליו כתוב 01, היום הלכתי ל"רשיומט" למי שלא מכיר זה מכונה להוצאת רשיון רכב חדש בסופר פארם, עכשיו הוציא לי רשיון על שמי והכל נחמד ויפה עד שאני קולט שמספר בעלים זה 03 למשהו במקום 02, התקשרתי למשרד הרישוי אמרו לי רק בסניף שבעיר שלי יוכלו לבדוק את זה, קרה למישהו??? למישהו יש רעיון איך קורה דבר כזה??
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 740 צפיות
היי, אני מחפש פוקוס 2010, אני מחר בתל אביב בשביל לעבור במגרשים כדי למצוא רכב טוב. מבקש המלצות לחברות גדולות ואמינות. תודה!
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בתקופה האחרונה אנחנו במסע חיפושים לרכב שני בבית, ואני משתדל לטחון את כל האפשרויות שנכנסות בתקציב. למרות התקציב המעט נמוך יוצא לי להיתקל די הרבה בשברולט קרוז 1.6 2009 במחירים של עד 25K ש"ח, 2010 באזור 27K ונפלטות גם כמה 2011 בפחות מ30K ש"ח (99% מהן יוצאות ליסינג). האם מדובר ברכב חובב מוסכים או סתם סחירות בעייתית?
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
מטען איכותי לרכב 1 2
מאת zvigolden- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
לאחרונה אני מוצא את עצמי קונה כל חודשיים מטען usb לרכב . לא משנה מאיזו חנות ואיזה יצרן מיותר לציין את חשיבות האביזר בימינו עם וויז וכו' אמנם חשוב לעודד את הכלכלה הסינית אבל בכל זאת ... המלצות למטען איכותי ?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
אז אופל גרמניה פרסמה את מחיר האדם S, שמתחיל ב-€18,690, ואם תרצו להוסיף דוושות ומושבי BUCKET של ריקארו אז זה יעלה עוד €1,300. לאלה שלא יודעים, מדובר באדם ספורטיבית, עם מנוע 1.4 טורבו, שמפיק 150 כ"ס, ומומנט של 22.43 (220 NM), וגיר ידני 6 הילוכים. מ-0 ל-100 ב-8.5 שניות, ומ-80 ל-120 ב-7.9 שניות (משקל הרכב כ-1.2 טון). צריכת הדלק עומדת על 6.4 ליטר/ 100KM. האדם S תתחיל להימכר בגרמניה בתחילת השנה הבאה, מעניין אם נראה אותה בישראל, ואם כן, אז אני מאוד מקווה שהמחיר שלה יהיה אטרקטיבי . https://www.youtube.com/watch?v=cTS5CFxu9Uw
הודעה אחרונה מאת ARKODrama, -
- 3 תגובות
- 822 צפיות
יש לי פוקוס 2006 עם 3 בוסטרים מאחורה . אני מחפש תוספת או התקנה שמאפשרת לדעת אם נפתחה חגורת בטיחות בזמן נסיעה .
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום וחג שמח לכולם. בתחילת החודש התברר לי שנצבר לי חוב בביטוח לאומי. הם המתינו 5 שנים עד שהודיעו לי ולי נודע על ידי עיקול של הסכום לתשלום מחשבון הבנק שלי (הכסף נסגר) , שלחו עיקול למעסיק לעקל משכורת ועיקול למשרד הרישוי. לא עברו יומיים והסדרתי את הנושא, 6500 ש״ח בתשלומים לשנתיים. לאחר יום או יומיים הוסר העיקול מחשבון הבנק, מהמשכורת וקיבלתי מכתב שהעיקולים הוסרו. עכשיו מגיע החלק שאני לא מבין. כיבכול העיקול היחיד שלא הוסר הוא ממשרד הרישוי וכשפניתי לביטוח לאומי נאמר לי שמכיוון שאני משלם בתשלומים, עיקול רכב יוסר רק כאשר אני אסיים לשלם עד התשלום האחרון קרי עוד שנתיים. עד אז הוא נישאר. מישהו שמע על כזה דבר? הפקידה בביטוח לאומי דאגה להבהיר לי שאין לי מה לדאוג מכיוון שההגבלה היחי…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 788 צפיות
אני לא מצליח להבין מה ההבדל ביניהם כמובן שאחד נטול עופרת והשני לא. אם מישהו יכול להסביר בבקשה מתי כן צריך ולמה לתדלק מידי פעם 98 אשמח לדעת. תודה:]
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
התאפקתי די הרבה זמן לא לקרוא יותר מדי ביקורות על המיאטה החדשה ואפילו לא להכנס ל- לhttp://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/2357/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%A0%D7%99%D7%9D/%D7%9E%D7%91%D7%97%D7%9F-%D7%93%D7%A8%D7%9A--%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-5MX-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94, כל זה כדי להיות אוביקטיבי. אז כן, מה שאני באמת רוצה זה 124 אבארט, אבל בינתיים מה שיש זה מיאטה ובעיקר רציתי לדעת עד כמה נוח יהיה לי לדחוס את המטר 88 שלי למכונית הזו (ה124 זהה במידות) אז הזמנתי נסיעת מבחן באתר מאזדה. חזרו אלי מהר, ביררו פרטים, ותוך יומיים תיאמו נסיעה למועד מתאים, סה"כ תגובה מהירה וטובה של היבואן. יצוין לטובה גם הנציג שהצטרף לנסיעה - חביב, נ…
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- עוקב אחד
- 0 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
הי לכולם נעים להכיר.... שמי אורן שיבי ואני אחד מהבעלים של חברת racing in italy .. בבעלותינו מסלול מרוצים ומספר רכבי על ומכוניות מרוץ המוכנות לנסיעות מבחן ומרוצים בכמעט כל יום במסלול מרוצים הזמוך למילאנו מספר ישראלים כבר ביקרו אותנו ואף הצטרפו אלינו לחבילת תיור שלמה הכוללת גם בביקור במוזאונים של אלפא ,פרארי ושל איירטון סנה... אנו מציעים: 1.נסיעות מבחן על פרארי , למבורגיני ושאר רכבי על בכמעט כל מסלול מרוצים באיטליה 2.קורסי מרוצים מלאים על רכבי פורמולה / דריפט או לגנד (כולל רשיון מרוצים באם נדרש) 3.השתתפות במרוץ אמיתי באליפות איטליה לרכיב לגנד ללא צורך ברשיון מרוצים ! 4.חבילות של יומיים עד שבוע הכוללות מלון וסיורים במוזיאונים ומרכזי קניות בסמוך למילאנו וכ…
הודעה אחרונה מאת Orenshibi, -
חוה"מ פסח. מרכזי הקניות, הבילוי ושמורות הטבע עמוסים לעייפה בהמוני בית ישראל שיוצאים לספוג קצת שמש. אין ספק, התקופה הזאת היא הזדמנות פז לעסקים ולמכירות. כנראה שגם בלובינסקי מבינים את זה, לכן הם מיקמו בכניסה לקניון עיר ימים עמדה של DS והביאו שתי מכוניות: אחת חנתה בתוך הקניון ואחת מחוצה לו, צמוד לארומה. ליד המכונית שחנתה בחוץ התנוסס שלט. צילמתי אותו לעיונכם: אז נכנסתי למתחם DS, ניגשתי לנציגה שעמדה שם וביקשתי נסיעת מבחן. בתגובה, היא הציעה לי להירשם לאיזו הגרלה. חזרתי על בקשתי לקבל נסיעת מבחן. היא הפנתה אותי אל נציג בשם יואל שישב בסמוך אליה. ניגשתי אל יואל וביקשתי נסיעת מבחן. יואל השיב לי שכדי לקבל נסיעה עלי להירשם בסוכנות בת"א. הודיתי לו ועזבתי את המקו…
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 1 תגובות
- 637 צפיות
באיזה מצב אני אמור לקבל רכב חלופי במקרה של תיקון במסגרת אחריות במוסך מורשה? Sent from my SM-N920C using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת bencl100, -
- 5 עוקבים
- 35 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
לאחר סקנדל תרמית הזיהום במנועי דיזל של קונצרן פולקסווגן אנליסטים רבים ומומחים בתחום הרכב ניבאו כי עידן מנועי הדיזל ברכבי נוסעים יידעך בהדרגה ועומד לקראת סיום. נטען כי האטרקטיביות פחתה, הטכנולוגייה בתחום מוצתה וכי קיימות אלטרנטיביות עדיפות בהיבט צריכת דלק וזיהום הסביבה כגון הנעה היברידית, מנועי בנזין מתקדמים וכמובן הנעה חשמלית לסוגיה. (שלא לדבר על טכנולוגיות הנעה עתידיות שבפיתוח). והנה מובילת הטכנולוגיה בתחום, זו אשר שילבה מנועי דיזל ברכבים פרטיים כבר משנת 1936, קוראת תגר על קביעה פסימית זו. מדובר כמובן במרצדס בנץ. החברה השיקה זה עתה קו מנועי דיזל חדישים בהשקעה של 2.9 מליארד דולר ! הדגם הראשון שיזכה למנוע מהסדרה החדשה הוא ה-E קלאס החדשה. מדובר במנוע 4 בוכנות ש…
הודעה אחרונה מאת save, -
- 6 תגובות
- 954 צפיות
והנה טיזר מצולם ראשון של מרצדס למיני בראבוסים; http://paultan.org/2016/04/22/video-new-brabus-fortwo-cabrio-forfour-teased/ כפי שניתן לראות, מרצדס שמרו על סולידיות עם עיצוב הסמארטים החמימים. יש לקוות שהמכניקה מתפרעת קצת... בכל זאת, הנעה ומנוע אחוריים על רכב כזה עשויים להיות מ א ו ד מעניינים, אם לא יסרסו אותם. הצרפתים לא נשארים מאחור. בעוד כחודש, תחשף גם טווינגו המקבילה, שתקרא כנראה GT. יש לי תחושה שגם מתיחת הפנים של BRZ תיחשף שם. וגם קיימאן 718 החדשה והמסקרנת. יש למה לצפות.
הודעה אחרונה מאת 504L, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כחובב פיאטים התעניינתי ברכב המשפחתי החדש פיאט טיפו. מבחינות מסויימות הוא מתחרה/מקביל למשפחתיות רגילות אך מבחינות אחרות נחות מהן ודומה לתת-משפחתיות הזולות יותר. נושא שעניין אותי הינו ביצועי הרכב. לכאורה (או שבעצם לא) בתחום ההנעה הרכב נחות מהמקובל במשפחתיות. יש שתי קטגוריות עיקריות להנעת המתחרות - מנועי 1.6 קונבנציוליים אך מודרניים וחזקים - סביב 130 כ"ס(קורולה, אלנטרה,פורטה) או מנועים קטנים יותר 1.2-1.5 מוגדשי טורבו וחזקים בכ"ס ו/או במומנט (פוקוס, אוקטביה, ג'טה, קרוז, אסטרה). לפיאט טיפו לעומתן מנוע קונבנציונלי 1600 עם הספק צנוע יחסית של 110 כ"ס, מומנט סטנדרטי של 15.5 קג"מ בסל"ד גבוה 4,500 (זמינות כח נמוכה). הרכב גם לא קל. (1280 ק"ג). האם כל זה מתרגם לנחיתות ביצ…
הודעה אחרונה מאת grand, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 786 צפיות
לפני שנה וחצי כשעוד הייתי בצבא ברוב טפשותי באחת הרגילות התלהבתי והלכתי ללמוד על אופנוע.. כמובן שאחרי הרגילה לא היה לי זמן והפסקתי. עשיתי שלושה שיעורים, יש לי טופס ירוק עם חותמת של פטור מתיאוריה וחותמת של אופטומטריסט והן נשארו אצל המורה.. קודם כל, האם יש טעם לנסות בכלל להשיג אותם? כדאי לדבר עם המורה? האם אני יכול לחסוך איכשהו במספר השיעורים שאני זקוק לו כדי לגשת לטסט ע"י אותם שלושה שיעורים שכבר עשיתי? או שחבל על הזמן ולהתחיל הכל מהתחלה?
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
היי חברים, אחרי כמעט חודשיים ו2800 קילומטר עם הקיה ריו 1.4 סדאן ידנית שלי החלטתי לעלות רושם ראשוני שלי מהאוטו ביינתים, אני יודע שאין לי את הרכב הרבה זמן אבל בכל זאת בגלל שזאת מכונית יחסית נדירה חשבתי שזה נכון. אז הריו מחליפה קורולה 2007 שסיימה אצלי עם 185 אלף קילומטרים ללא תקלה אחת חוץ מטיפולים שוטפים! ב185 אלף התחילה קצת לעשות צרות, אחרי החלפה של ממיר קטליטי המשאבת מים והאלטרנטור התעייפו,ונמאס לי להיגרר עם האוטו למוסך אני בעבודה שנורא קשה להיעדר ממנה לזמן רב כלכך,חיפשתי שקט. תהליך ההזמנה אז חיפשתי מחליפה לקורולה,היה חשוב לי התצורת סדאן או סטיישן כי אני לוקח הרבה דברים בבגז' וזה נוח לי יותר. לאחר טיול במגרשי ליסינג ובדיקה של כמה רכבים פרטיים(חיפשתי …
הודעה אחרונה מאת yehuda-k, -
-
אתחיל מהסוף. אתמול היה לי ערב מעניין. הוא התחיל בנסיעת מבחן במיאטה החדשה, המשיך מאחורי ההגה של 125i החדשה במקומותינו והסתיים עם חבורת הפטרולהדס הקבועה על בירה ושיחה על מכוניות. סיפרתי להם על הצמד הספורטיבי של דלק מוטורס - ועל העובדה שנהניתי יותר מהגרמניה. היתה לי מיאטה NB, ציינתי. נהגתי בכל הדורות וציפיתי, יותר נכון רציתי, אפילו קיוויתי, להדלק גם על החדשה. זה לא קרה. ידידי ע', אלפיסט בהקפאה, טוען שזה עניין הזמן והגיל. רכשתי את המיאטה שלי ב-2003, עניין של 13 שנים של קדמה מוטורית והתבגרות אישית. אין ספק שהאיש גרם לי לחשוב. החיים שלנו הם דינמיים, הטעמים קצת משתנים, אנחנו רואים דברים אחרת ומגיבים אחרת. אבל מה שמדבר אלי במכוניות לא השתנה בשנים ה…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בין המודל T של פורד ובין פרארי 458 קשה למתוח קו של ממש. למעט מנוע, ארבעה גלגלים והגה - נדמה שאין שום דמיון בין השתיים. אבל אולי תופתעו לשמוע שגם ביצירת האומנות המוטורית מבית פרארי התגלה בשנת 2012 כשל בטיחותי קטן שיכל להפוך אותה בקלות לאבוקה בשווי מיליון שקלים. לאורך ההיסטוריה, עלו לכבישים כמה מכוניות לא בטוחות להפליא, את חלק מהן בחרנו להציג בכתבה כאן
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 829 צפיות
ערב טוב,אני מעוניין להשתיל ברכב מכישר איתור GPS שברגע שיהיה נסיון לפריצה אני אקבל התראה קיים דבר כזה בלי להתחייב לאיזה חברה על תשלום חודשי? כמו איתורן וכאלה.תודה רבה וחג שמח
הודעה אחרונה מאת micha, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בצג של הסלד החץ בקושי עולה בדרך כלל שאני נוסע על 120 בצג של הסלד החץ היה מגיע לשתיים ועכשיו הוא על אחד מה יכולה להיות הבעיה??
הודעה אחרונה מאת Dima Malenkih, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום, האם ואיפה יש אפשרות לשכפל רק את המפתח עצמו של הרכב (את החלק של הברזל, ללא שכפול שלט/אימובילייזר)? וכמה זה אמור לעלות? ניסיתי ללכת לכמה משכפלי מפתחות, והם אומרים שאין להם אפשרות לשכפל מפתח של רכב, למרות שהסברתי שמדובר רק בשכפול המפתח עצמו, ללא כל מה שמסביב. חלק גם אמרו לי שיש אפשרות לשכפל אבל זה יעלה מאות שקלים, מה שלא מובן לי. אגב, הסיבה היא שהיו לי 2 מפתחות. במשך הזמן נשברו שני השלטים באיזור החיבור עם המפתח, כך שהמפתח נפרד מהם. אחד המפתחות אבד לי, ולכן אני רוצה לשכפל את המפתח השני, כך שיהיו לי 2.
הודעה אחרונה מאת Eily, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש לי קרוב משפחה שנמצא כרגע בחופשה בברלין ושלח לי תמונות של הרכב הבא ושאל אם אני רוצה אותו כמתנה לאפיקומן. התשובה היא שכמובן שאני רוצה, כבעלים של לאון דור 2. רק מה נראה לי שהייתי מוותר על הכנף האחורית... בכל מקרה נראה לי כרכב שבהחלט היה יכול לספק לי הנאה רבה מאחורי ההגה. חג שמח!
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
חולק סיפור שהצליח ממש לעצבן אותי השבוע. מדובר בגולף GTI שנת 2006 שבכל שנותיה עברה טסטים חלק כמו זריקות מחצי מגרש של סטפן קרי. אך האחראי\מנהל\רב-בוחן ראשי ממכון טסטים בת"א, ששמו נקשר רק לדברים טובים לאחרונה - מה שלצערי גיליתי רק בדיעבד, החליט שאת חגיגות העשור לרכב יש לחגוג בצורה מיוחדת. במהלך מסלול הטסט, אחד הבוחנים ניסה לאתר את מספר המנוע המוטבע על הבלוק אך משלא הצליח בכך כעבור דקה שלמה (!!), טען שיש לפרק חלקים ברכב כדי להגיע למספר והפנה אותי לרב-בוחן. הוא מצידו, במקם לנסות לאתר את המספר בעצמו או לקרוא לבוחן אחר שאולי מכיר את הרכב טוב יותר (כמקובל במכונים אחרים, כפי שהבנתי מחברים בעלי רכבי VAG שחוו בעיות דומות אך תמיד המספר נמצא לבסוף), החליט שעלי להביא אישור…
הודעה אחרונה מאת Morph00, -