רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,576 נושאים בפורום הזה
-
- 3 עוקבים
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
אני אוהב את משפחת עופר האלה (לא באמת) קורוס מציגים עכשיו מכונית תצוגה עם פטנט של קוניגסג FreeValve http://koenigsegg.com/freevalve-technology-unveiled-at-beijing-motor-show-in-qoros-qamfree-concept-car/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
רכב אמריקאי גדול והכיסוי 6 מטר,דיי קשה לשים את הכיסוי כשאתה לבד,אתה שם אותו על הגג מותח לצד אחד והכיסוי נופל ,הסיפור עוד יותר מסובך כשיש רוחות בחוץ,נתקלתם בתופעה?יש דרך טובה ופשוטה לכיסוי הרכב?סירטונים התקבלו בברכה. ואגב,כיצד אתם מנקים/שוטפים את הכיסוי פעם בכמה זמן? במכונת כביסה?
הודעה אחרונה מאת pasat04, -
יעילות, חסכון וביצועים באמצעות קידמה. פולקסווגן מציגים מנוע 1.5 ליטר עם הספקים של 129-149 כ"ס ועקומת מומנט שטוחה וגבוהה. http://www.autoblog.com/2016/04/28/volkswagen-engine-variable-turbo-ea211-vienna/#slide-3873823
הודעה אחרונה מאת bolenat14, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 5 אלף צפיות
הסלוגן של אודי "קדמה באמצעות טכנולוגיה", מבקש להציב אותה בנישה משלה, לא הדינאמיות של ב.מ.וו המכוונת לנהג הנוהג ולא האריסטוקרטיה של השם מרצדס. היא עושה את זה עם עיצוב מתוחכם, תא נוסעים איכותי מאוד ושימוש במנוע עם נפח קטן אבל יכולת מרשימה. אז למה בסוף נסיעת המבחן עדיין נותרתי עם טעם חמצמץ? הכתבה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
ובכן הנסיכה המרושעת הזאת הגיעה לידי לאחר שזמן המתנה בילתי מבוטל של שלושה וחצי חודשים ב1 לנומבר. היישר מהחוף המזרחי של ארה"ב,היא נרשמה כקשישה לאספנות אך למעשה הוא בועטת ומבלה כמו עלמה פרועה בשנות העשרה של חיה. קצת נתונים יבשים: שנת 85 עם מנוע TPI גיר ידני עם אובר דרייב 3+4 בערך-240-235סוסים (בעזרת הסרת הממיר+צנרת משודרגת+פילטר פתוח וספר תפילין) 330 פאונדים של מומנט! לא יודע כמה זה בקג"מ אבל זה מלא. 0-100 לא נסיתי אבל הסברה הרוחוות בין הדתות וגם אצל המאטפיסקאית של נאס"א באיזור ה6 שניות. מהירות סופית אם יש לך ביצים בערך 250 קמ"ש. משקל עצמי לפני השיט שאני נוטה להשאיר ברכב ותמיד שוכח להוציא, 1400 קילו (מפתח ברגים,משפקי שמש ישנות,נעלי עקב ליציאות,ערכת איפור,…
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
בנתוני היצרן של דגמי מאזדה יש כמה נתונים די מוזרים, מדובר בדגמים עם אותו מנוע בדיוק (2 ליטר) ואותו גיר: מאזדה 3 סדאן - משקל 1399ק"ג, מהירות מירבית 208קמ"ש, 8.9 שניות למאה, גובה 145ס"מ מאזדה 6 סדאן - משקל 1490ק"ג, 209 קמ"ש, 10.5 שניות למאה, גובה 145 ס"מ מאזדה cx5 - משקל 1581ק"ג, 187 קמ"ש, 9.1 שניות, גובה 167ס"מ איך זה יכול להיות שCX5 שהוא הרכב הכבד יותר, מאיץ ל100 כמעט כמו מאזדה 3, שקלה ממנו בכמעט 200ק"ג ונמוכה ממנו ב22ס"מ וכנראה בגלל זה בעלת מקדם גרר הרבה יותר נמוך ? איך מאזדה 6 איטית בכמעט שניה וחצי מרכב יותר גבוה ויותר כבד ממנה? תודה,
הודעה אחרונה מאת אורמת, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כחלק מהמסורת של אירועים מיוחדים אליהם חברי קבוצת הנהיגה של מוזמנים, הפעם הוזמנו לארוחת בוקר וסיור VIP בליין הסירות והיאכטות של חברת MONTE CARLO YACHTS האיטלקית. תכל'ס? זה רק כי התחלתי לחשוש למעמדי לאור זה שחברינו מאור מתחיל לייבא מכוניות מגניבות בקצב מעצבן.... כרגיל התחלנו ממפגש לקראת נהיגת הבוקר אל המרינה בחניית המרינה בתום ארוחת בוקר מפנקת התפננו לסיור והסבר על היאכטות והסירות השונות למי שתהה, כל היופי והטוב הזה שביאכטה הראשונה שכל המפלס העליון שלה בנוי מקראבון פייבר ויש לה 3 חדרי שינה מפוארים בנוסף לזה שבתמונה יכול להיות שלכם תמורת 8.8 מליון יורו. למי שנדלק ורוצה…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
ממש בשורות משמחות, בימים אלה מוקם מסלול ראלי-קרוס בבקעה ומבטיחים מרוץ ראשון כבר עוד חודש. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4795353,00.html בהמשך תיסלל גם רצועת מסלול לטובת תחרויות דראג ומסלול אספלט באורך 3.2 ק"מ. מעניין מה יהיה הרכב הנבחר לגרופ N, איביזה טורבו אולי?
הודעה אחרונה מאת Aviram-C, -
- 6 תגובות
- 2 אלף צפיות
בבקשה אשרו פירסום מכתב זה למרות שהוא מופיע גם TOP-TOPIC וזאת כדי לזכור את האיש היקר הזה שתרומתו לענף הרכב היא ענקית. תודה. מר יהונתן כינרתי היה המפקח בה' הידיעה של משרד העבודה , הוא היה בולדוזר עם עוצמות של עשיה ודחיפה קדימה של ההכשרה המקצועית במחוז ירושלים והנגב. הוא הביא מורים מהתעשיה , מהשטח כלומר חיפש ומצא מכונאי רכב בעלי הסמכה ומשך אותם להיות מדריכים למכונאות רכב בבתי הספר המקצועיים במחוז. העשיר את הסדנאות בציוד הווה אומר כלי עבודה מיכשור , מנועים , תיבות הילוכים ,מכללים שונים, מכוניות מושלמות שהצליח לשנורר מבעלי המוסכים במחוז. אמרת הכשרה מקצועית אמרת כינרתי . הוא יהודי שעלה מגרמניה שם סיים בית ספר מקצועי ועלה ארצה , התקבל לעבודה במשרד העבודה ומשם הוא…
הודעה אחרונה מאת Abraham Sasson, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 879 צפיות
שלום חברים , חג שמח וכשר לכולם עברתי לאחרונה למרכז (לוד) ורציתי לשאול איפה אתם ממליצים לעשות טיפול + טסט לרכב שלי רנו קליאו 2012? אני אשמח מאוד לעזרה .
הודעה אחרונה מאת sfargol, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כפי שפורד חיממו את לידתה של ה RS בסדרה של סרטונים שתארו את הפיתוח והניסויים, כעת החלו להעלות סדרה של 4 סרטונים שמתארים את פיתוח ה RX. גרסת הראלי קרוס שתבוסס על ה RS עם מנוע אקובוסט - תשחרר 600 כ"ס ותזנק ל 60 מייל בפחות מ 2 שניות. ממתינים לסרטונים הבאים...
הודעה אחרונה מאת NMP, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 854 צפיות
הכוונה לשנתון 2011 2012 אוט או ידני מבדיקה חזותית 2 המנועים נראים באותו אורך ורוחב מלמעלה, ונראה לפי המפרט הטכני שיש הבדל רק בגובה הבוכנות ב 1400 קדח*מהלך במ"מ 77*74.99, ב 1600 קדח*מהלך במ"מ 77*85.44 השאלה אם יש גם איזשהו סימן על המנוע מלמעלה שמאפשר לראות את ההבדל בקלות. (או למשל שרשום 1.6 על המנוע ולא רק ברשיון) שאלה נוספת היא שראיתי ב2 מכוניות אלה נקודות של צבע צהוב במקומות שונים בתא המנוע ועל ברגים - מה זה אומר והאם הגיע כך במקור או שמהווה סימן לתיקון פחחות? ודבר אחרון האם ניתן להחליף את הריפוד האדום ב 1600? תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
היי, קניתי מונדאו 2011 טרנד עם מנוע 2.3 (לא אקובוסט). אבקש קישור להורדת ספר רכב, כי לא קיבלתי כזה. אם יש בעברית יהיה יותר ממצוין. אבל גם אנגלית טוב. תודה!
הודעה אחרונה מאת Achtung, -
אחרי העדרות של הרבה שנים אני שוקל ללכת בשלישי בבוקר, מהסיבה היחידה שאני רוצה שהילד בן ה4 יראה שבארץ יש גם "תערוכות" ולא רק את היכל נוקיה/מרכז יכין/הרצליה/רחוב המסגר. אז מי כבר היה ויכול להעיד כמה המצב גרוע השנה? ביזיון ביזיון או ששווה להגיע עם ציפיות נמוכות ולבזבז על זה כמה שעות וכרטיס בחצי מחיר (הילד גם ככה נכנס חינם, שזה אגב יאמר לזכות המארגנים)? תודה, דניס.
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 74 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
אחד הדברים שישראלים אוהבים זה לבכות ולהתלונן, לעיתים בעיתונות עצמה, במאמרי מערכת ואף בפריים טיים של החדשות. אנחנו אוהבים להתלונן על מחירי המכוניות הגבוהים מדי (ובצדק). אך שימו לב! לאט לאט כמה מתמודדות שמחירן נע באיזור ה160-180 לפתע זמינות תמורת הרבה פחות כסף. לרוב יש להן באיזור ה-200 סוסים אשר יורדים לכביש דרך הגלגלים הקדמיים, הן קומפקטיות, הן זריזות ולעיתים הן משדרות קרביות מסויימת אשר באה לרמוז היכן הן ממוקמות בשרשרת המזון המוטורית. אך האם הן מקיימות? יצאתי לבדוק. פיג'ו 208 GTI בצבע אדום בורדו. היא נראית טוב באדום, וגם בצבעים אחרים. הפרופורציות שלה טובות, הקווים זורמים ובכללי היא יושבת טוב בעין. הרושם החיובי מהעיצוב החיצוני נותר על כנו גם מעי…
הודעה אחרונה מאת bagira, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
אשתף אתכם במקרה שקרה לי. (מכיוון ש''הבעייה'' נפתרה, לדעתי הנושא אינו מתאים לפורם הטכני. אם טעיתי אני מתנצל) לפני שבועיים רכשתי רכב מסוג הונדה סיויק מודל 04. הרכב היה מאוד שמור, בלי שום תוספות לא מקוריות, פה ושם סמני שימוש אבל לא משהו חריג ברכב שנוסע 12+ שנים בכבישי ישראל. לקחתי את הרכב לבדיקה במכון מוכר, מכון שיש למשפחה הכרות עם הבעלים אז בכלל הרגשתי קינג. אתמול, פתאום משום מקום, שמתי לב למשהו. נורת הצ'ק אינג'ין לא נדלקת בחצי סוייץ. חשבתי לעצמי, אולי הנורה נשרפה (תמים שכמותי) לאחר פירוק הסקאלה. שמתי לב לעקבות של חאפריות (בורג אחד סגור יותר מדי חזק, בורג שני בקושי מוברג) התברר שמישהו הדביק כמה שכבות טובות של איזולירבן שחור על הקלף מצידו ההפוך, בדיוק בסמ…
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע אם כאן הפורום המתאים, מעל לשנה מאז שהגריל פלסטיק נפרד מהרכב שלי, ועדיין לא הצלחתי למצוא אחד מפירוק. כנראה בשל העובדה שרכב שהולך טוטאלוס, יפגע גם מקדימה או רק מקדימה. בכל אופן, אשמח שתתנו לי מספרים של אנשים מאיזור המרכז והשרון (טווח של נתניה עד אשדוד מאוד מתאים לי), על מנת לחפש לי גריל מפירוק, חדש עולה 350 ש"ח בערך, ואין הבדל בין חדש למשומש. תודה רבה דרך הגב החלק המדובר הוא החלק שחסר לי בתמונה:
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אהלן אני מחפש מכשיר ניווט קבוע לרכב עם דרישות מסויימות: 1. נתיק (כדי שלא יגנבו) 2. חיבור ישיר לחיווט (+)(-) ולא למצת 3. תוכנה הכי טובה שיש (כמו ווייז, רק במכשיר ניווט) 4. עדכוני תנועה בזמן אמת חשובים מאוד 5. מחיר סביר אם יש אופציה לדיבורית BT מה טוב אבל לא חייב. תודה למסייעים
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 548 צפיות
היי. יש רכב שחונה מתחת לבית שלי שכל 2 דקות יש 3 צפצופי אזעקה, שאני סבור שמעידים על תקינותה/פעילותה. ידוע לי שיש חוק בנושא, אך האם זה תקף למקרה הנ"ל או רק על אזעקה שפועלת?
הודעה אחרונה מאת micha, -
להפתעתי, אף אחד עוד לא התייחס למכונית המטריפה הזו, שקרובה היום לשלמות מאי פעם. אדליק אתכם עם תמונות בלייב של אוטובילד; http://www.autobild.de/bilder/porsche-718-cayman-im-test-sitzprobe-8951105.html#bild1 עם סרטון רשמי; ועם קונפיגורטור, כי אם להתענג, אז עד הסוף; http://www.porsche.com/germany/modelstart/all/?modelrange=718 את המידע הטכני תמצאו, מן הסתם, בכל אתר אפשרי. המכניקה והנתונים זהים ל-718 בוקסטר, אבל בצעד שיווקי אגרסיבי, פורשה הפכו כעת את הקיימאן לזולה יותר, בכ-4%. זהו צעד גלובלי ותוכלו למצוא לו סימוכין בכל אתר של פורשה בעולם המערבי. אבל מה שטוב בכל העולם, פוסח על ישראל, כי אחרי שהיבואן החדש קטף צרור פרגונים כאן בפורום(כולל מכותב שורות א…
הודעה אחרונה מאת misgavv, -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני אקצר את הסיפור (תהיו עדינים , ותקחו את שנרשם כעבודה שלא ניתן לשנות) נרכש רכב שעבר תאונה , קלה או קשה ? , אני כבר לא יודע. שורה תחתונה אני צריך את העזרה שלכם בשביל לקבל את התמונה המלאה על חומרת הנזק והתאונה . לפי מכון שבדק את הרכב, ישנה תאונה שפגעה בעמוד האמצעי ובסף התחתון , וכללה החלפת 2 דלתות לפי המוכר של הרכב , שלקח את הרכב למוסך לבדיקה (מוסך פורד כל שהוא) נאמר לו שאכן היית תאונה , אבל היא הרבה פחות חמורה משנאמר ע"י המכון ,וכללה רק החלפת דלתות. בטופס טיפולים של המוסך רשום את הדבר הבא : -עבודת ריפוד -זיפות וחומרי אטימה -צבעות - לפי הערכת שמאי -פחחות לפי הערכת שמאי חלקים: -דלת קד ימנית -דלת קידמית אחרוית -פנס קישוט -דלת…
הודעה אחרונה מאת dorki, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 35 אלף צפיות
אז מהו ריטרדר ? ובאיזה רכבים הוא מותקן ?
הודעה אחרונה מאת asafasaf, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
צמיג 205/55R16 (כנראה) קוד מהירות 91V מורכב על הרכב הצמיגים המקוריים שעשו את שלהם, continental contact2 sport הציעו במוסך מורשה : פלקן - 400 גודייר/טויו - 500 ההחלפה תתבצע בפנצ'ריה שעובד קרוב משפחה, לכן למחירים שרשמתי אני לא מתייחס כרגע. הדרישה היא צמיג טוב ובטיחותי לאורך זמן, לא צריך ביצועים ספורטיבים.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 עוקבים
- 25 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
כידוע לרובכם, המשטרה משתמשת במכ"ם לגילוי מהירות, להלן הדבורה. היא מותקנת גם על ניידות גלויות וגם על סמויות. עד היום כדי לזהות ניידת סמויה עם דבורה שנוסעת בכביש לצידי, לפני שאני עוקף רכבים שיכולים להיות ניידת סמויה בפוטנציה, הייתי מעיף מבט על הגג של הרכב, אם יש דבורה אז יש גגון עם אנטנות 'ביצה' שקל לראות. זה נראה ככה : השבוע נתקלתי במשהו חדש - קורולה לבנה בכביש 70, שהגיעה מאחוריי (נסעתי לאט באותו זמן), והולנטיין התחיל לצעוק כמו משוגע. היא עקפה אותי והצצתי לוודא שאכן יש לה אנטנות על הגג, אבל לא היה כלום! במקום זה ראיתי שעל החלון הקדמי מבפנים יש איזשהו מכשיר ארוך אופקי. זה היה בוודאות המקור שהקפיץ את הוולנטין כי ההתראה עברה לצד כשהיא הייתה לצידי, ודעכה כשהיא עבר…
הודעה אחרונה מאת KiaGT, -
-
בטיחות פיזו 309 1 2 3
מאת yonatanalman-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 30 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום אני שוקל להשתמש ברכב מסוג פזו 309 1600 ידני כרכב יום יומי. אני צריך להחליט האם לבצע ישור קו יקר ואני אשמח לביקורת מבינה עניין: האם הרכב בטיחותי? אני יכול להשקיע כמה אלפים ולקנות רכב כגון יונדאי לנטרה, טויוטה קורולה מזדה לנטיס ועוד משפחתיות שנה 2000 +-. אני צריך רכב משפחתי. אשמח לקבל תשובה לגבי עניין בטיחות לפני שאני משקיע הרבה כסף ברכב. תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת mark_Avn, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
1.3 אוטו שהמנוע שלה שבק חיים ורוצה לדעת כמה אני יקבל עליה אם אני ייקח אותה לבד לקונה מתכות. דרך אגב כל השאר ברכב עובד: גיר ,מזגן ,ידיות דלתות ,חימום ,מראות ,פנסים. מה אני יכול עוד לעשות כדי להרוויח משהו על הרכב? חוץ מזה שיחזירו לי חלק משווי הטסט.
הודעה אחרונה מאת Or05230, -
-
לאחרונה נפתחו כאן מספר שרשורים הדנים באיכות השירות שנותנים אנשים המכירות אצל היבואנים השונים, אני סבור שחוויית שירות טובה בזמן רכישת הרכב היא חשובה ומהווה חלק חשוב מתהליך הרכישה. אבל עם כל הכבוד לאיכות השירות שנותנים אנשי המכירות - זה שלב זניח יחסית לשלב החיים עם הרכב, השירות שמקבלים במוסכים וגם רוח היבואן חשובים לא פחות מחוויית קניה טובה. כולנו כבר יודעים שישנם יבואנים שיבואו לקראת הלקוח וישנם כאלה שהלקוח יאלץ להילחם איתם גם על המגיע לו. זוגתי רכשה ב- 7/2010 מאזדה 3 ספורט ספיריט, הרכב הזה שורשר כלאחר כבוד אל הבן כשנרכשה ה- 120. בשבוע שעבר הבן מגיע עם פנים נפולות, לרכב יש תקלה תמסורת, סריקה מהירה ב- OBD2 מראה את הקוד U0101 שהוא כשל בתקשורת שבין מחשב הגיר למח…
הודעה אחרונה מאת student, -
-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אחרונה חביבה בסבב היא גרסת הדיזל של 208. יואב חשב שהוא לוקח לביאה קטנה ומצא את עצמו נוהג בגמל מוטורי... עוד על עלילות הדיזלית הקטנה כאן
הודעה אחרונה מאת oryo, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 978 צפיות
חג שמח, האם יש דרך להעריך סדר גודל של ירידת ערך של רכב חדש לאורך 3 שנים? כמובן על בסיס אותו הדגם נניח משנת 2013 ועד היום? שי
הודעה אחרונה מאת mshaym, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
הסבירו לי היום שמנוע 1000 אמור להיות חסכוני בדלק בנסיעה עירונית, ולא חסכוני בבינעירוני.. מנוע 1200 בדיוק ההיפך: חסכוני בבינעירוני ולא חסכוני בעירוני. (הכוונה לרכבים קטנים בעיקר, ובעלי גיר אוטומטי) זה נשמע הגיוני?? אז איזה מנוע מומלץ אם משתמשים ברכב גם לשימוש עירוני וגם בינעירוני?
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
מי מחובר 39 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 520 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- `Infinity
- ניצן א
- Nemesis
- Step
- מחכה
- shilo_v
- GREEN.
- mikk
- yossiaviel
- ba323f
- רפי לין
- Pavlik