Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3716 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה כללית. במידה ויש יזם שמוכן לקחת על עצמו את עלויות הפיתוח והבניה וכד׳, כל אחד יכול לבנות מסלול בארץ? זו הבעיה שלנו, שאין מספיק יזמים שיעשו את זה?

הימים הקשים חלפו :-)

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אין בעיה בתנאי

שהוא עומד בכל דרישות המחוקק, שהם לא פשוטות אבל עבירות.

ואז נשאלת השאלה של ההיתכנות הכלכלית, שהיא בטח גם מכשול

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם (נערך)

ישה הזכיר התכנות כלכלית - וזה כבר די ברור לי שעד להשלמה יהיה פה שרשור עם מליון תשבחות.

אבל דקה לאחר שהמסלול יוקם ויוצעו הדרכות ומכוניות להשכרה, כמו שאנו חולמים - השרשור יהפוך עורו והנושא העיקרי יהיה "גזל המחירים".

עריכה אחרונה על ידי shayy

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

העלות של בניית מסלול כדוגמת המסלולים המוכרים ששוכנים מעבר לים היא עצומה, שם התרבות היא גדולה ואנשים נוהרים למסלולים וקונים רכבי פנאי למסלול.

קשה לי להאמין שמישהו יוציא 8 ספרות שלא מתחילות ב1 וייהמר אם התחום הזה יתפוס בארץ או לא, יש פה לדעתי 200-300 לקוחות פוטנציאליים שתכלס ייהנו מהמגרש, לא רואה איך זה מחזיר השקעה כזו, לחשוב שבסכום כזה אתה בונה בניין 9-10 קומות במרכז הארץ.

פורסם (נערך)

ייהמר ? חבר, המדינה הזאת מסורסת מבחינה מוטורית שאתה כנראה באמת לא מבין או מסתכל סביב.

יש מאות אם לא אלפי חובבי מוטוריקה שבשבילם החלום הרטוב זה מסלול אספלט כשר למהדרין, בו יכולו להנות בסופש או סתם שמגרד להם באצבעות. כמובן שאני מכליל בזה את הרכבים, אופנועים קרטניג וכו.

יש פה כמות עוד יותר עצומה שברגע שמסלול כזה יקום יותר מישמחו לרכוש/לבנות רכש מתאים, וכמובן החלק האחרון בסיפור הוא שלל החובבים שיכולים להנות מהמסלול הזה גם עם הרכב ליסינג שלהם או אפילו סתם להדריך את הילד/אישה/חבר על נהיגה בטוחה ועוד.

אז הפוטנציאל קיים, והוא אפילו לא גדול, הוא עצום !

אני רק מקווה שהדבר הנ"ל יתממש ובאמת יצא לפועל ונהנה מהפירות שלו (ולא לצערי כמו הבטחות כאלו ואחרות ששמעתי במהלך השנים).

וכמובן בהצלחה למקימים.

עריכה אחרונה על ידי taotao161
פורסם

אבירם, אני לא מאוד מעורב בתחום, אבל להבנתי גם יזמים שרצו לבנות מסלול נבלמו בעבר על ידי הביורוקרטיה, ובתוך זה ראשי ערים שלא רצו מסלול בקרבת עירם, בעיות של שינוי ייעוד של קרקע ועוד.

כמו כן, כנראה שגם מה שישה ושי כותבים זה נכון.

שמעתי בזמנו שבמדינות אחרות הממשלות מתקצבות מסלולים, אני יודע שזה מה שקורה במסלולי פורמולה 1.

מצד שני, אם כוכב יאיר ובית שאן מצליחים להיות רווחיים, אולי זה ריאלי שזה יעבוד גם למסלול קצת יותר גדול.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יש למישהו מושג מה היקף העבודה שיש לבתי הספר/מורי נהיגה מתקדמת למינהם?

כרגע זה גודל השוק.

לדעתי, הפוטנציאל הוא כזה שמסלול כזה בהחלט יהיה בתפוסה מלאה מבוקר ועד לילה. זה עניין של שיווק נכון.

עכשיו כדי להבין את ההתכנות הכלכלית, צריך לדעת מה עלות ההשקעה ומה עלויות ההפעלה ולנסות לראות בכמה אמורים למכור יחידת זמן על המסלול.

אם מישהו יתנדב לעשות זאת - אני מבטיח להגיב ולהגיד אם אשלם סכום כזה ופעם בכמה זמן אחזור.

פורסם

זה נורא באוויר, אבל אל תשכח להוסיף לחישוב כזה את העלויות הנוספות של דלק + שחיקה של צמיגים, בלמים וכו' וכו'.

רק לצורך הפרופורציה: בכוכב יאיר היינו משלמים 250 - 300 שח רק על השתתפות בסשנים של 20 דק' נהיגה בערך במצטבר. אם תוסיף לזה את עלויות הדלק, כדי להגיע לכל מסלול שלא נמצא במרכז הארץ, עלויות הדלק שנשרף על המסלול והשחיקה - תגיע לסדר גודל של 600 שח לכל הפחות, בחישוב גס - סכום שאין באמת כל כך הרבה אנשים בארץ שירצו להוציא אותו על ימי מסלול אפילו פעם בחודש.

בשורה התחתונה, אולי באמת גם יהיה מסלול סלול שם, אבל אני מאוד בספק אם הוא יהיה בתפוסה מלאה, אלא אם יוקם באמת קרוב מספיק לתל אביב.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

רוב האנשים יגיעו בליסנינג - החישוב הוא אחר ;-)

בכל אופן - במסלולים שהייתי בהם בחו"ל יש שירותי צמיגים ודלק וכד' = זה מקור הכנסה נוסף וגם הגיוני למשתמשים.

פורסם
יש למישהו מושג מה היקף העבודה שיש לבתי הספר/מורי נהיגה מתקדמת למינהם? כרגע זה גודל השוק.

אלטרנתיבי טוענים ליותר ממאה אלף לקוחות בשנה הקודמת. נכון שחלקם רק השתתפו בחוויות נהיגה של שעות בודדות, אך גם אם נוריד את אלה נישאר עדיין עם שבעים אלף לקוחות (כמו בשנה שלפניה) כמו כלום. מספיק טוב?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

נשמע מוגזם 100000 לקוחות בשנה אבל הסכמת שזה לא 300 כמו שכתבו...

יש פה בהחלט פוטנציאל לתפוסה מלאה כל השנה.

מי מחשב כמה שווה יחידת זמן?

פורסם

כמובן שמתוך שבעים אלף צריך להניח שלא כולם יעברו הדרכה במסלול אלא ברמת הכובש, בכבישים ציבוריים ועוד. כמו כן, לא ברור לנו עד כמה המסלול הזה (בשונה נאמר, מכוכב יאיר) יתאים להדרכת רכב כבד.

אבל אני עדיין מאמין שביחד עם שאר הנפשות העוסקות בתחום, יהיה אפשר לייצר תפוסה לא רעה בכלל. כמו שאמרתי, דווקא למסלול ראלי קרוס יש פוטנציאל טוב יותר להדרכת נהגי כביש מאשר, נאמר, מסלול כמו סילברסטון.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בטוח מאוד מבחינה ביטחונית ,

הכביש כמו כביש הערבה צר ויש מדי פעם תאונות

נשמע טוב. האם זה בטוח לרדת לכיוון ים המלח בכביש 1 ואז לפנות שמאלה לכביש 90? אף פעם לא נסעתי בכביש הזה לכיוון צפון ושמעתי שהוא מסוכן.
פורסם

אתם שוכחים שבכל מסלול מסודר בעולם, יום במסלול עולה בערך 4000 שקל (יש יותר ויש קצת פחות), המדינות שם מאוד מפותחות בתחום הזה כבר עשרות שנים.

כל התחום פה עדיין בחיתולים, מבחינת הציבור הרחב מדובר בעברייני תנועה, זה שיש כ1000 אנשים עם ראש מוטורי בארץ, אני לא רואה איך זה מפרנס מסלול בעלות הקמה כזו, אל תשכח שכל אחד בא למסלול כמה פעמים בשנה ולא פעם בשבוע.

הימור אמרתי?, האבא של ההימור!

עכשיו בוא תגיד לי אתה בתור יזם, מה היית בונה יחידות דיור או מסלול?

אתה רואה איזה יצרנית של רכבים נכנסת לשותפות כזו בארץ כמו שמקובל בחו"ל?

איזושהי קבוצה\ליגה של מירוצים נכנסת לפרוייקט?

הטבות\מימון\סבסוד של איזשהו גוף ממשלתי?

הלוואי ויעשו את זה, אני מוכן לעבוד שם בסלילה של הכביש בשמש בשביל שזה יקרה, אבל התחזיות לא ורודות.

• תוכן חדש...