Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3732 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אקצר את הסיפור (תהיו עדינים , ותקחו את שנרשם כעבודה שלא ניתן לשנות)

נרכש רכב שעבר תאונה , קלה או קשה ? , אני כבר לא יודע.

שורה תחתונה אני צריך את העזרה שלכם בשביל לקבל את התמונה המלאה על חומרת הנזק והתאונה .

לפי מכון שבדק את הרכב, ישנה תאונה שפגעה בעמוד האמצעי ובסף התחתון , וכללה החלפת 2 דלתות

לפי המוכר של הרכב , שלקח את הרכב למוסך לבדיקה (מוסך פורד כל שהוא) נאמר לו שאכן היית תאונה , אבל היא הרבה פחות חמורה משנאמר ע"י המכון ,וכללה רק החלפת דלתות.

בטופס טיפולים של המוסך רשום את הדבר הבא :

-עבודת ריפוד

-זיפות וחומרי אטימה

-צבעות - לפי הערכת שמאי

-פחחות לפי הערכת שמאי

חלקים:

-דלת קד ימנית

-דלת קידמית אחרוית

-פנס קישוט

-דלת קידמית ימנית

-פנס קישוט דלת אחרוית ימנית

-פנס קישוט תחתון ימני

(אם למצוא נחמה בסיפור זה שלפחות התאונה טופלה במוסך המרכזי ולא ע"י ה' יודע מי)

אז ככה :

מצד אחד , רשום שיש התערבות של שמאי , אני לא מאמין ששמאי רכב היה מגיע במקרה של תאונה שטחית שדורשת רק החלפת דלתות או משהו קטן נוסף, ההגיון שלי נכון?

מה גם שהוחלפו הדלתות , אז בשביל מה הפחחות והאיטום?

מצד שני אני לא יודע אם היה אמור להיות רשום בדוח של המוסך על יישור עמוד והסף ,כי בדוח לא רשום .

יש לכם אולי המלצות איך להגיע לתשובות הנכונות ? , אולי דרך להגיע לשמאי ? , או כל דבר שייתן תמונה אמיתית ונכונה.

מצרף את הדוח מהמוסך.

תודה רבה

פורד.JPG

פורסם

כפי שמתואר שם יש יותר מהחלפת דלתות (שגם בשבילם יגיע שמאי. 2 דלתו. למאליבו עלי 25,000 שקל רק החלק).

אני מציע לך לבדוק עם סוכן הביטוח שלך. צריך להיות רישום שכולל גם את ירידת הערך אם נקבעה יכמובן דוח השמאי שמתאר את הנזק כולל תמונות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם (נערך)

לא העתקת נכון את הטופס של המוסך, אבל הבאת צילום שלו, אז פירוט החלקים ברור (בהנחה שאין רשימה נוספת).

הבעיה היא שיש תאור כללי של "פחחות" ו"צביעה" בלי פירוט העבודה שבוצעה. כאן צריך את דו"ח השמאי.

הנטיה שלי היא להאמין למכון הבדיקה (אולי תעלה את הדו"ח שלו) - תפקידו העיקרי הוא לאתר פגיעות שלדה ולכן הוא מתמחה בכך.

יש בעיה בתאור הכללי של "פחחות" וצביעה", ומה שמפריע לי הוא הצורך בזיפות ואטימה, מה שמעלה לי את החשד שהשלדה אכן נזקקה לתיקון.

אבל, מדובר בקריאה בין השורות, שיכולה להיות שגויה. כדאי שתעלה את דו"ח מכון הבדיקה ורצוי גם את דו"ח השמאי, אם תוכל להשיג אותו. מצד שני ה"דו"ח" (בע"פ) של "מוסך כלהו" - שצוטט על ידי המוכר - נשמע לי לא אמין, אם בכלל מישהו הסתכל על הרכב. יש לי תחושה שהמוכר סיפר לך סיפור יפה כדי להכשיר את הרכב בעיניך.

קבלי את הצעתו של נהג הלילה. לסוכן הביטוח (או חברת הביטוח) גישה למסד נתונים שבו יש מידע על עברו של הרכב. אחוזי ירידת הערך שנקבעו יתנו לך מושג כללי על היקף הפגיעה.

רק הערה לגבי שמאי - תפקידו להעריך את הנזק לרכב, מחיר תיקונו וטיב תיקונו. שמאים מעורבים גם בפגיעות קלות של פגוש בפגוש, כיון שהם אלה שצריכים לשפוט בין בעל הרכב, המוסך, חברת הביטוח ואולי גם בעליו ומבחטחו של רכב נוס, המעורב בתאונה. בדיוק כמו ששופט מעורב לעתים בויכוח על 300 ש"ח בינך לבין חברת הסלולר.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

את דוח השמאי אני אנסה להשיג.

תוצאות בדיקת הרכב:

*לבדוק זמני טיפול ותזמון + דלת והצתה , תושבת מנוע פגומות , שריפת שמן,רעשים פנימיים , לבדוק תצרוכת שמן בנסיעה , ניקוי תיקון מערת קירור , צינור מים נוזל ודורש תיקון

*לתקן ולכוון ציר קידמי +חופשים , לתקן ולכוון ציר אחורי +חופשים , חופש במערכת היגוי.

*הוחלפו חלקי מרכב מחוברים בברגים , תיקוני פח וצבע סביב , לחיצות פגיעות ושריטות, פגמים בצבע

*תיקון תאונה צד ימין , תיקון עמודים וסף תחתון.

*צלחות שחוקות , רעידות בבלימה.

*צמיג אחורי שמאלי פגום.

*רעש מדחס מזגן , פלסטיק פנס חזית פגום.

הרכב מודל 2008 , נבדק במכון "המעבדה לרכב" , (אני בחרתי את המכון)

בשיחה עם הבוחן נאמר שהמצב המכני של המכונית מעולה , אין נזילות לא בגיר ולא במנוע ומצבם טוב מאוד.

לגבי התאונה אמר שהמשמעות היא רק כספית ולא בטיחותית ושהוא לא יכול לדעת עד כמה חמור היה הנזק לקורה.

לרכב יש היסטורית טיפולים מלאה וקבלות מהיום שיצא מהסוכנות , כמובן במוסך מורשה , טיפולים תמיד בזמן.

לרכב החולף גיר במוסך מורשה לפני 40K ק"מ .

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם (נערך)
מצד שני ה"דו"ח" (בע"פ) של "מוסך כלהו" - שצוטט על ידי המוכר - נשמע לי לא אמין, אם בכלל

זה לא בע"פ , העלתי צילום מהמוסך שהרכב טופל בו לאחר התאונה , פשוט חתכתי והשארתי רק את החלק הרלווטני (המוסך הוא מוסך מורשה)

כל מה שנאמר לי ע"י המוכר זה שהוא הבין מהמוסך שהתאונה כלל לא קשה כמו שנאמר ע"י המכון , וכללה רק החלפת דלתות , פחחות וצביע.

כן יש נוכלים , אבל הלב שלי אומר שהבחור באמת חשב שהרכב עבר תאונה יחסית קלה בהרבה משנתגלה בבדיקה ,לטענתו הוא לא העביר את הרכב בדיקה במכון , אלא רק הלך למוסך המורשה שבו טופל הרכב, הפרצוף שלו ששמע את הבוחן היה אדום וחיוור (כן יכול להיות שהכל משחק , אבל שוב ,הלב והתחושות שלי אומרים ,שאם הרכב אכן עבר תאונה שכוללת עמוד מרכזי , אז הוא לא ידע שקנה ופשוט עבדו עליו)

*אגב , הפחד הגדול שלי זה ש2 הצירים שיצאו לא תקינים , יצאו ככה בגלל התאונה , יש להם זווית שצריך ליישר.

גם אחורי שמאלי וגם קידמי שמאלי (בצד הנגדי לתאונה) , למרות שההגיון אומר שמצב כזה צריך להיות רק עם קורות האורך / רוחב נפגעו , והם לפי הבדיקה תקינות.

עריכה אחרונה על ידי winnerm
פורסם

לגבי התאונה אמר שהמשמעות היא רק כספית ולא בטיחותית ושהוא לא יכול לדעת עד כמה חמור היה הנזק לקורה.

יש לי בעייה עם הציטוט מעלה - יש בו סתירה מסויימת.

שיחליט אם המשמעות היא כספית (קרי - ירידת ערך בלבד) ולא בטיחותית, או שהוא פשוט אינו יודע (כמה חמור הנזק לקורה - ויש נזק).

היה עליו להסתייג בנאמר (או שאי הדיוק כאן הוא שלך).

דעתי - שאם יש נזק לקורה - יש נזק כלשהו לשלדה.

אגב - תיקון העמוד - באיזו משמעות (גבוהה / נמוכה וכו') מופיע בדו"ח הבדיקה ?

alfa 156 2.5.

פורסם
יש לי בעייה עם הציטוט מעלה - יש בו סתירה מסויימת.

שיחליט אם המשמעות היא כספית (קרי - ירידת ערך בלבד) ולא בטיחותית, או שהוא פשוט אינו יודע (כמה חמור הנזק לקורה - ויש נזק).

היה עליו להסתייג בנאמר (או שאי הדיוק כאן הוא שלך).

דעתי - שאם יש נזק לקורה - יש נזק כלשהו לשלדה.

אגב - תיקון העמוד - באיזו משמעות (גבוהה / נמוכה וכו') מופיע בדו"ח הבדיקה ?

זה מה שאמר מילה במילה, אמר שבטיחותית אין בעיה, שאלנו אותו עד כמה הנזק היה חמור לעמוד, אמר שלא ניתן לדעת. , סעיף העמוד נמצא תחת משמעות גבוהה

פורסם

וינר, אין לי ספק שקנית רכב עם פגיעת שלדה משמעותית מאד. אני מקווה שהדבר תומחר, אחרת יש לך הפסד לא קטן כיון שתתקשה מאד להפטר מהרכב בבוא היום.

והחשוב ביותר - זה רכב פגום מבחינה בטיחותית. בעת תאונה שלדה מתוקנת לעולם לא תגן עליך ועל הנוסעים ברכב כמו שלדה תקינה.

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

המחיר תומחר, אבל הרכב נקנה על סמך חוות דעת של הבוחן שאמר שבטיחותית אין השפעה, זה בהחלט מרגיז אם הדבר לא נכון.

הרכב נקנה במחשבה שהוא לא יוחלף 5 שנים לפחות, ועד אז ספיגת הנזק הכלכלית תהיה נמוכה מאוד. קשה יהיה למכור?, אני יודע, לקחתי בחשבון שהמצב הכי גרוע אמכור את הרכב למגרש מכוניות ואספוג את המכה. אבל בכל מה שקשור לבטיחות אני בכלל לא מרוצה מהתשובה שקבלתי ממך.

פורסם (נערך)

נשמע לי מוזר. אם הבוחן לא יודע מה מידת הנזק הוא לא יכול לקבוע שאין פגיעה בטיחותית. מצד שני - הגדיר את הפגיעה כבעלת משמעות גבוהה. לי זה מדליק צ'קלקות אדומות עם סירנות של הג"א. אבל, הכל מפי השמועה, כך שהלואי שאני טועה.

שאלה קטנה - מי בחר את מכון הבדיקה?

עריכה אחרונה על ידי sperial

פורסם
זה מה שאמר מילה במילה, אמר שבטיחותית אין בעיה, שאלנו אותו עד כמה הנזק היה חמור לעמוד, אמר שלא ניתן לדעת. , סעיף העמוד נמצא תחת משמעות גבוהה

תשובה לא מקצועית עד לא מקצועית מאוד (כמו מעונן עד מעונן חלקית), בהתייחס למשמעות גבוהה שצויינה.

מעניין מיהו המכון הזה (שניזהר ממנו).

alfa 156 2.5.

פורסם

רשמתי למעלה, המעבדה לרכב חולון, המכון נבחר על ידי,, המוכר לא גר באיזור חולון, וזאת הסיבה שנבחר מכון מחוץ לעיר שלו ולאחר שקראתי על הרבה המלצות כאן בפורום

• תוכן חדש...