Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אתחיל מהסוף.

אתמול היה לי ערב מעניין. הוא התחיל בנסיעת מבחן במיאטה החדשה, המשיך מאחורי ההגה של 125i החדשה במקומותינו והסתיים עם חבורת הפטרולהדס הקבועה על בירה ושיחה על מכוניות.

סיפרתי להם על הצמד הספורטיבי של דלק מוטורס - ועל העובדה שנהניתי יותר מהגרמניה.

היתה לי מיאטה NB, ציינתי. נהגתי בכל הדורות וציפיתי, יותר נכון רציתי, אפילו קיוויתי, להדלק גם על החדשה.

זה לא קרה.

ידידי ע', אלפיסט בהקפאה, טוען שזה עניין הזמן והגיל. רכשתי את המיאטה שלי ב-2003, עניין של 13 שנים של קדמה מוטורית והתבגרות אישית.

אין ספק שהאיש גרם לי לחשוב. החיים שלנו הם דינמיים, הטעמים קצת משתנים, אנחנו רואים דברים אחרת ומגיבים אחרת. אבל מה שמדבר אלי במכוניות לא השתנה בשנים האלה - ולתדהמתי, הבימר סיפקה לי את זה בכמויות גדושות יותר.

אולי המיאטה שכל כך סיפקה אותי אז, כבר לא משכנעת יותר? מיאטה ND היא עדיין מיאטה, אבל במספר תחומים היא פחות משכנעת. ההגה כבר לא מספק את הפידבק של פעם, ההפנייה פחות נמרצת. איכות החלפת ההילוכים עדיין מצויינת, אבל קצת פחות. אני מרגיש שאני יושב גבוה יותר. למה, לכל הרוחות?

הביצועים טובים מבעבר. המכונית קלה ומאיצה היטב, אבל תאומות הטויובארו עושות את זה יותר משכנע ועם יותר דרמה. איכשהו, יש להן גם יותר אופי והניהוג שלהן מאתגר יותר.

בעוד שגם NB לא היתה מרסקת עצמות, מיאטה ND כבר די נוחה. הרכות שלה מסייעת למשיכה טובה ומאחורי ההגה זויות הגלגול לא ממש מפריעות, רק שה-NB פנתה שטוח יותר, תוך שהיא צוללת באגרסיביות לעבר האייפקס.

ה-ND היא אולי אחלה מיאטה לדור שלא ידע את יוסף, אבל אותי לפחות, היא לא מאתגרת וממש לא עוררה בי רצון להכניס שוב את היד לכיס ולרכוש אחת, ללא קשר למחיר (המנופח והממש לא מוצדק).

מאחורי הגה ה-M העבה של הבימר, אני מוצא את עצמי נהנה יותר. ראבק, ההגה טוב יותר. בשרני, קריספי, מזיז את הפרונט בלי שום דיליי. הגה שהייתי מצפה לפגוש במיאטה ND...

המנוע חי, מגיב טוב, נושם יפה למעלה ומאיץ בצורה מאוד משכנעת. המתלים מכויילים ביד אמן והמכונית זורמת על כל כביש, מבודדת היטב מתלאותיו אך מעבירה מהשלדה את הפידבקים הרצויים. מאחורי הגה הבימר עובדים קשה יותר, אבל יש תמורה בדמות הנאה רבה מניהוג ספורטיבי וזורם. אף הוט האץ' לא נותנת פאן כזה בניהוג, עם כל הכבוד למתחרותיה הנכבדות. המיאטה? קלה יותר ועושה את הכל בקלילות. היא מכונית ספורט, הבימר לא, אך שתיהן מכוונות לאותו אזור במוח שאחראי על ההנאה.

אבל אני נהנה יותר מהבימר, שאם היה לה גיר רגיל ובלמי M היתה פשוט מושלמת עבורי. זאת עוד לפני שדיברנו על תחושת האיכות העדיפה, תנוחת הנהיגה המושלמת ושאר ירקות.

הן עולות מחיר דומה ואני מעדיף את הגרמניה, ללא היסוס.

הדור הקודם של סדרה 1 היה לא משהו. הדור החדש שיפר הרבה ולאחר מתיחת הפנים, הוא פשוט נפלא. לצערי כבר לא יהיה יותר כמותו, עם מעבר הדור הבא להנעה קדמית.

המיאטה באיזשהו מקום קצת קפאה על שמריה, רעיונית, על אף המשקל המופחת והעיצוב המעניין. אני רוצה יותר כח, אני רוצה עיצוב פנים שלא יזכיר לי מאזדה 2. אני רוצה להתאהב בשנית וזה לא קורה.

כשאני חושב על כך, הבימר משלבת תחושות וריגושים של פעם, ראשוניים וכיפיים, עם טכנולוגיה עכשוית ותחושה מאוד איכותית. אין היום הרבה חיות כאלו - וזו אחת הגזעיות שבהן.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לאחר שנהגתי ב 125 לפני מספר ימים, הרושם של מוצר איכותי מאוד, סטטי ודינמי, מאוד בולט.

תודה על השיתוף.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

יפה מאוד.

מנסיון עם מיאטה NC ועם בימר 328 - את המיאטה אפשר לשפר בקלות יחסית כדי שתגיב בצורה "הנכונה". את הבימר גם, רק שזה פי 5 יותר יקר ופחות אמין.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

אתה כותב מצוין. ממש כיף לקרוא. לא נהגתי בשתי המכוניות אבל יש כנראה השפעה של השנים שעברו לא רק עליך אלא גם על הנדסת הרכב באופן כללי וגם על דרישות השוק ובמקרה של המיאטה זה ככל הנראה לא לטובה.

פורסם

מצחיק. בדיוק 2 המועמדות האחרונות שלי לפני רכישה (ידנית ב 125).

כל בוקר אני מתעורר עם בחירה אחרת ....:shock:

בוקר אחד אני פרקטי ושקול, למחרת אני מחפש הצדקות איך הרכב השני שלנו (לייס) נותן מענה לכל צורכי המשפחה.

לפני ארבע שנים הייתי בדלק ורציתי את הרכב בהזמנה מיוחדת לפני שזרקו אותי מכל המדרגות...

בסוף קניתי JCW.

עכשיו שהאוטו כאן, יש גם מיאטה חדשה, וה NC היתה המכונית הכי אהובה שלי...

קשה להחליט...

פורסם

גם אני זכיתי לטעימה קצרה מהבווארית ואני בהחלט מצטרף לדבריו של 504L.

ההגה נפלא, גם מבחינת התחושה כשאוחזים בו ובעיקר בגלל מה שהוא משדר לנהג. מהיר, מדויק ומדרבן את הנהג החרמן (על האוטו כמובן) לגלות את צפונותיה.

ויש לה כמה אסים בשרוול. היא אקרובטית שמכירה כל מיני תרגילים שאחרות לא יודעות וגם לא יכולות לבצע והיא עושה אותם בצורה נפלאה. מתקרבים לפניה במהירות, בולמים חזק עד לתחילתה, שוברים לכיוון הרצוי והיא מיד צוללת לכיוון הנבחר, ללא היסוס או השהיה. באייפקס חוזרים לגז ויוצאים מהסיבוב כשייתכן שאת הגלגלים הקדמיים תצטרכו להפנות לכיוון השני, תלוי כמה גז נתתם.

המנוע בן 2 ליטרים ו-4 צילינדרים וכפי שכתב 504L, הוא בהחלט חי, מלמטה ועד הסוף ב-7,000 סל"ד. הוא משודך לגיר ZF8 ספורט - אחד הגירים האוט' הטובים בשוק, אם לא הכי טוב (אני לא מכניס להשוואה הזאת את פרארי ושות' מן הסתם).

כל זה עטוף בעטיפה איכותית ויוקרתית, פרימיום אם תרצו, אשר מבודדת את הנהג מהסביבה היטב, אך לא מהנהיגה עצמה. בנוסף להגה, גם השלדה מדברת ומעדכנת את הנהג כל הזמן מה קורה. המתלים מרסנים את המרכב ודואגים לזוויות גלגול קטנות. כאשר הם נאלצים להתמודד עם איכות סלילה ישראלית - דבר שקורה לא מעט - הם עושים זאת אמנם בקשיחות אך סופגים את תחלואי הכבישים היטב. ה-Ride מאוד איכותי. כך גם איכות ההרכבה אשר בזכותה לא נשמעים כל מיני קרקושים ורעשי פלסטיקה על אותם כבישים שבורים.

גולף GTI? קצת מרחם עליה. באמת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

מכוניות טובות בכבישים טובים וכותבים טובים.

תודה על השיתוף בחווייה.

ובמישור של VFM?? כנראה ששניכם תמימי דעים

עריכה אחרונה על ידי ישה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

• תוכן חדש...