Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בדקתי סתם לצורך הדיון עלות ביטוח של 320 לקצ'ורי בביטוח ישיר - 6500 ש"ח למודל 2016. לא ברור איך ל-116 מודל 2013 זה עולה 7000. מישהו כנראה לא ממש יודע לקבל מחיר נורמלי.

פורסם

השוואות הביטוח חייבות להעשות לגבי אותו נהג - גיל, היסטוריה ומאפייני איזור. כל השוואה אחרת עלולה ליצור עיוותים. גם אם ביטוח וטיפולים של ב.מ.וו עולים 2000-4000 ש"ח לשנה יותר מ GTI לדוגמא, זה לא יהיה דיל ברייקר לדעתי. האם בכלל מישהו יודע מה יהיה תעריף ביטוח ל 125? הרי אין עוד על הכביש.

פורסם
בדקתי סתם לצורך הדיון עלות ביטוח של 320 לקצ'ורי בביטוח ישיר - 6500 ש"ח למודל 2016. לא ברור איך ל-116 מודל 2013 זה עולה 7000. מישהו כנראה לא ממש יודע לקבל מחיר נורמלי.

או שאותו *מישהו* עובד מדינה שמקבל החזר ביטוח מלא (עד 7,000 ₪ למקיף לשנה - למיטב ידיעתי), כך שלא באמת מעניין אותו הסכום שבפוליסה.

פורסם (נערך)

עשיתי השוואה על הנתונים שלי מתוך סקרנות להשוות ביטוח [מעל 24, מעל 7 שנים רישיון, עבר ביטוחי נקי]. זה מה שיצא:

1.jpg

לא רואה איך ה-125 [שאני מניח תהיה בין ה118 ל-320] יוצאת יקרה יותר מהמתחרות בביטוח. שימו לב שהנתונים שלי זהים עבור כל אחד מהרכבים ברשימה.

מה שכן, מעניין יהיה להשוות בין מחירי חלפים של בלאי טבעי [בלמים, פילטר דלק, נוזלים למיניהם: קירור, בלמים, גיר].

לי נאמר שהבלמים יקרים מאוד, אבל אני לא יודע מה קורה במתחרות בתקציב. משער שגם לא זול.

בהשוואה למשפחתית - אין ספק שזה באמת פי 3 ואולי אף יותר. אבל בשורה התחתונה, אם משווים להוט האצ' באותה רמת תקציב, אני בספק שיש הבדל שהוא פי 3 [או קרוב לכך] באופן גורף לרעת ב.מ.וו.

נ.ב. - במיגון הדבר ביחיד שב320 לא ביקשו זה מבאטח אישי צמוד ליד הרכב :lol:

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם
אם הטיפול הוא רק שמן ופילטר, אז אמנם הוא יצא בזול מהכניסה למוסך, אבל לטיפול כזה, המחיר יותר מכפול מלרכב עממי.

דווקא הציגו כאן עלות של 750 ש"ח לטיפול זהה במיצובישי לנסר, 570 ש"ח בטויוטה קורולה ועוד סכום מכובד בגולף 160. טיפול זהה ב-ב.מ.וו 435 שעולה פי 4 הטיפול עלה כ-100 ש"ח יותר מאשר בלנסר.

*** למקרה שפיספסת, טיפול זהה ב-ב.מ.וו 435 שעולה פי 4 הטיפול עלה כ-100 ש"ח יותר מאשר בלנסר. ***

היכן הכפול, הפי 3, הפי 5?

אבל, אנחנו בכלל לא מדברים כאן על רכבים עממיים כמו לנסר. אנחנו מדברים על גולף GTI...

או פנס ששבר לך איזה חרא כשנתן רוורס בחניה, תכין 12K ש"ח.

ולפני שאתה עונה, חכה שתשמע מחירי ביטוח, מחירי השתתפות עצמית ומחיר של שנה הבאה בלי הנחת העדר תביעות כי תבעת את הביטוח על פאקין פנס חזית שבור...

כמה עולה פנס ללאון? שליש? רבע?

תמשיך להתווכח (כהרגלך) למען הויכוח!

1. ייתכן שמדובר על פנס בי קסנון.

2. בדקנו קצת מחירי ביטוח. בחלק מהמקרים גולף GTI אף יקרה מב.מ.וו 125.

3. כמה עולה באמת פנס של לאון? בדקת או שאתה סתם ממציא?

4. פנס זה לא עלויות אחזקה כמו טיפולים או ביטוח.

5. אני מכיר בדיוק 0 אנשים אשר נכנסים לרכוש רכב חדש ומתחילים לברר כמה עולה פנס חדש, מראה או כל דבר אחר שתמציא לנו כאן.

אני מתווכח לשם הויכוח? בסדר, טוב אחי...

תודה על ה"פרופורציות".

הפתעה, בדיוק שליש מהטמבון של הב.מ.וו !!!

(וזה עוד בהשוואת עלות תיקון כוללת מול חלק עלות חלף בלבד).

העיקר מתווכחים איתי כשאני אומר פי שלוש.

קודם כל, תשווה אחורי לאחורי ולא קדמי לאחורי. מעבר לכך, מה ל-B3 חבוטה וב.מ.וו חדשה?

לבסוף, גם פגוש קדמי או אחורי אינם נופלים בקטגוריה של "אחזקת רכב".

---------------------

זה כבר נעשה קצת מביך, אז אולי כדאי שנבהיר כמה דברים.

עלויות אחזקת רכב הן: טיפולים, ביטוח, צמיגים, בלמים ודלק.

דברים שאינם נכללים באחזקת רכב: מראות, פגושים, פנסים וכו'.

מעבר לכך, ב.מ.וו 125 משווים לגולף GTI ורכבים דומים אחרים. אם מישהו גילה שפגוש של סדרה 1 יקר פי 2 מפגוש של B3 עתיקה זה נורא מרתק, אך כלל לא רלוונטי, לא לדיון הזה ובטח שלא לרוכשים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם (נערך)

עד שהיתה לי ב.מ.וו. החשבתי את עצמי לבן אדם אמיד, לא מחשבן הוצאות ומחזיק שתי מכוניות.

בפעם אחרונה שהייתי בחו״ל מצאתי את עצמי חוזר עם רפידות מקוריות במזוודה.

למה? כי בחו״ל הן עלו לי 1,000 ש״ח ובארץ מבקשים עליהן יותר מ-3,000 ש״ח (לפני עבודה וחיישני ביקורת), כמעט כמו אונקייה של זהב.

אני לא קוטף את הכסף בעצים.

עריכה אחרונה על ידי Gidimi
פורסם

לב ספורטיבי,

סבבה, אתה צודק.

אחזקת 125 ואחזקת קופרה זהות לחלוטין.

Gidimi "דחף" הודעה בניינו והוכיח שאתה צודק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

בדוק כמה עולים בלמים לגולף GTI או לאון קופרה (רמז: הרבה יותר מ-3k).

אם תביא בלמים במזוודה תחסוך הרבה כסף, לא משנה איזה רכב יש לך.

אגב, לא טענתי שעלויות האחזקה זהות, אך הן בטח לא ברמות שתיארת או אפילו משהו שמזכיר זאת.

לכך תוסיף את העובדה ש-125 היא מוצר יותר איכותי וגם לא בדיוק מתחרה בצורה ישירה.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

פורסם

אצלי אחזקת רכב,והחזקת רכב,אחת הם.

אצלי זה יוצא מאותו כיס.

אחזקת/החזקת במוו יקר מאוד,איך שלא תהפוך את זה.

פורסם

אני חושב שבן 'זהות לחלוטין' לבין 'פי 3-5' יש טווח לא קטן בכלל, במיוחד בסכומי כסף כאלו.

אתה מדבר על ויכוח לשם ויכוח, ובו בזמן חוטא בכך בעצמך...

לצורך העניין, חיפוש זריז בגוגל:

[h=3]בלמים לגולף gti mk6[/h]על ידי XXX

היי חברים, הגיע הזמן להחליף אצלי רפידות + צלחות מקדימה בלבד, בקיצור הרמתי טלפון למוסך צמפיון ובררתי עבור מחיר למקורי, אמר לי הנציג שרות 1700 ש״ח כולל עבודה ומע״מ

ולפני שאתה משייך אותי לקבוצה לא קיימת של אנשים שטוענים שעלויות במו וקופרה זהות אני מחזיר אותך לכאן.

“Never wrestle with a pig - you'll both get dirty, but the pig likes it"

Model 3 P | Atom 3 | Palisade Calligraphy | Sportster Iron 883 | Scout Bobber 1100 | Monster 1200

פורסם

Dts2,

אם חלילה עשית תאונה, אתה משלם את כל העלויות מהכיס שלך או מהכיס של הביטוח?

אף אחד לא טוען שב.מ.וו הוא רכב זול לאחזקה. הטענה היא שהעלויות אינן גבוהות בהרבה, אם בכלל, מאלו של גולף GTI.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הדרך היחידה לדעת בוודאות זה להכריח 2 רוכשים של GTI חדשה ו125I חדשה לפתוח שיט באקסל ולסכם בו את עלויות האחזקה לשנתיים הראשונות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
האחזקה של ה 125 תהיה בערך פי 3 מכל רכב "עממי" בקטגוריית ההוט האטצ וזה פקטור גדול בשיקולים..

ברור שבטיפולים הבסיסים המחירים דומים עד יקרים בכמה עשרות אחוזים בודדים.

בדברים פחות בסיביים, אם הגזמתי וזה לא פי 3 אלא פי 2.35 אז סליחה על ה"הטעיה"

אני חושב שבן 'זהות לחלוטין' לבין 'פי 3-5' יש טווח לא קטן בכלל, במיוחד בסכומי כסף כאלו.

אתה מדבר על ויכוח לשם ויכוח, ובו בזמן חוטא בכך בעצמך...

רק צריך לקרוא מה כתבתי...

אחזקה שוטפת בטיפולים לא תהיה יקרה בהרבה, אחזקה של חלקים וחלפים שונים תהיה יקרה פי 3 (ואח"כ אפילו תיקנתי לערך נמוך יותר).

פי 5 כלל לא הוזכר למעט איזכור אחד ספציפי בנוגע למראה (או פנס) כבר לא זוכר וכשפנס ראשי עולה ל 118 (לא 125) 12 אלף ש"ח, אני לא בטוח שהגזמתי כ"כ.

בכל מקרה, הטענה של ויכוח לשם הויכוח היא כי מנסים להוכיח לי שלהחזיק ב.מ.וו ולהחזיק גולף זה פחות או יותר אותן עליות, וזה לא נכון!

ה 125 היא חבילה מאוד ראויה, במיוחד בתמחור שלה אל מול המתחרות אבל כל מה שאמרתי בטענתי הראשונה היא שטוב יעשה רוכש פוטנציאלי אם ישים לב לכך שהאחזקה תהיה יקרה יותר משמעותית ועל זה היה מי שהחליט לחלוק.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
עד שהיתה לי ב.מ.וו. החשבתי את עצמי לבן אדם אמיד, לא מחשבן הוצאות ומחזיק שתי מכוניות.

בפעם אחרונה שהייתי בחו״ל מצאתי את עצמי חוזר עם רפידות מקוריות במזוודה.

למה? כי בחו״ל הן עלו לי 1,000 ש״ח ובארץ מבקשים עליהן יותר מ-3,000 ש״ח (לפני עבודה וחיישני ביקורת), כמעט כמו אונקייה של זהב.

אני לא קוטף את הכסף בעצים.

לא הבנתי, יש לך 135 שעולה מעל 300k כחדשה ומגיעה עם בלמי (יעני גדול ומרובה בוכנות) ואתה מתלונן שיקר לך הבלמים? מה ציפית?

ואיך זה רלוונטי ל-125?

נ.ב. כפי שציינתי קודם לכן, להביא בלמים במזוודה תמיד חוסך ה-ר-ב-ה כסף.

• תוכן חדש...