Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3730 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

הפנס הרגיל גם עולה כפול מפנס רגיל של לאון, אבל הקופרה מגיעה אך ורק עם לד (אז ההשוואה לא נאמנה למציאות).

אז לדעתי זה חומר למחשבה לכל רוכש פוטנציאלי לדעת כמה עולה פנס ולדעת שזה רלוונטי לעוד הרבה חלפים ברכב ולעשות בעצמו את החושבים אם הוא נשאר עם הפנס הרגיל או לוקח את הלקצרי עם פנסי לד או שאולי פתאום אחזקת ב.מ.וו מפחידה אותו והוא מחליט להשאר "עממי" על GTI.

לדעתך, הוא לא צריך לדעת את זה? זה פרט שולי ומיותר?

כי מבחינתי האישית, כמה שה 125 היא עיסקה נהדרת (מחיר, מה שמקבלים, הנעה אחורית וכו) האחזקה שלה היא דיל ברייקר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כמה עולה פנס של GTI?

בוא נדבר תכלס?

לדעתי ה 125 היא אחלה עסקה, אבל כול אחד צריך לעשות את השיקולים שלו, אם מעניין אותו כמה עולה פנס אז שיהיה לבריאות. לדעתי זה לא רלוונטי.

ואם אתה לוקח ורוכש רכב "לאקשרי""פרימיום" ועוד אז צפה לשלם אקסטרא, ומסתבר שלמרות כול הצעקות פה, זה לא פי 10, לא פי 5 אלא פחות מפי 2, מול הלאון, מעניין כמה עולה בפלוצוואגן, אתה מוזמן לבדוק בגירה ולא לזרוק טענות לאוויר.

How'd you get so strong mcduck?

- By lifting money bags

פורסם

אני קורא את הויכוח הארוך הזה,

אני נוטה להסכים שתחזוקה שוטפת לGTI או לבימר תהיה יחסית דומה, לגבי כל השאר,יש אחריות ויש ביטוח ובגדול לא עוד לא הורידו מראה ברחוב או שברו לי פנס ב15 שנות הרישיון שלי,ואולי זה יקרה מחר. מה שאחנו למדים זה שזה כואב ויקר בכל רכב מודרני,ויקר יותר במותגי פירמיום.

האם האותו רוכש פוטנציאלי יקח את הנתון הזה כשיקול בקנייה? אני לא חושב,מאחר ואלו מיקרים נדירים וזניחים.

יותר חשוב לדעת האם רכב ישמור על ערכו ביחס למתחרה, וכולנו יודעים שבימריות חזקות תמיד מבוקשות כיד שנייה,ועוד בטח ובטח כאלו עם מנוע גודש (שיפורים אחרי תקופת האחריות?).

לסיכום,בימר אחלה עסקה במיוחד כשיש לך חנייה פרטית בבית ובמקום העבודה ומשתדל לחנות בצד הכי הכי רחוק בקניון הרחק מכל נהג.

Porsche 944 turbo

פורסם (נערך)
הפנס הרגיל גם עולה כפול מפנס רגיל של לאון, אבל הקופרה מגיעה אך ורק עם לד (אז ההשוואה לא נאמנה למציאות).

אז לדעתי זה חומר למחשבה לכל רוכש פוטנציאלי לדעת כמה עולה פנס ולדעת שזה רלוונטי לעוד הרבה חלפים ברכב ולעשות בעצמו את החושבים אם הוא נשאר עם הפנס הרגיל או לוקח את הלקצרי עם פנסי לד או שאולי פתאום אחזקת ב.מ.וו מפחידה אותו והוא מחליט להשאר "עממי" על GTI.

לדעתך, הוא לא צריך לדעת את זה? זה פרט שולי ומיותר?

כי מבחינתי האישית, כמה שה 125 היא עיסקה נהדרת (מחיר, מה שמקבלים, הנעה אחורית וכו) האחזקה שלה היא דיל ברייקר.

בגירה, הפכת לאקטואר של חברת ביטוח?

למה זה צריך לעניין אותי כמה עולה פנס או פגוש? הרי בכל מקרה תאונתי (חו"ח) בין אם בסיאט ובין אם בבימר, החשבון יוגש לחברת הביטוח שתתבקש לפתוח את הארנק.

את עלויות החלפים ושקלול הפרמיה הנגזרת מהם צריכה לעשות חברת הביטוח כשהיא משקללת את גובה הפרמיה בעבור הפוליסה תוך התחשבות במרכיבי סיכון כמו: גיל הנהג, סוג הרכב, אזור מגורים וכיוצ"ב.

ורק לידיעתך, תביעת דמי ביטוח בין אם תהיה עבור 8,000 ₪ או שתהיה בסכום של 80,000 ₪ נחשבת ונספרת כתביעה אחת ולכן אם הגעתי למקרה ביטוח, ממש לא מעניין אותי כמה הוא יעלה לחברת הביטוח.

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם

ננסח זאת כך

רכב שעולה 500K הוצאות אחזקתו לא יהיו כמו של רכב שעולה 250K.

מקווה שגם רמת ההנאה היא בהתאם.

נכנס אדם לאולם התצוגה של רולס רויס

כאשר שאל מה צריכת הדלק גורש מהאולם בבושת פנים

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
את עלויות החלפים ושקלול הפרמיה הנגזרת מהם צריכה לעשות חברת הביטוח כשהיא משקללת את גובה הפרמיה בעבור הפוליסה תוך התחשבות במרכיבי סיכון כמו: גיל הנהג, סוג הרכב, אזור מגורים וכיוצ"ב.

זאת אחת הסיבות בעטיין הביטוח של רוב הב.מ.וו. יקר יותר, וזה בסדר. עוד גורם לשקלול כדאיות הרכישה של כל אחד ואחד. זה גם די ברור שהאחזקה של ב.מ.וו. אינה זולה. אני לא ממש מבין את הויכוח הזה האמת. הפרמטרים הרלוונטיים לרכישת רכב חדש הם עלויות הטיפולים הצפויים בתקופת הבעלות, עלויות הביטוח ועלויות מתכלים (בלמים/צמיגים). שום דבר מזה לא סוד.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
זאת אחת הסיבות בעטיין הביטוח של רוב הב.מ.וו. יקר יותר, וזה בסדר.

נכון לגמרי. :mm_yeah:

אנסח את זה כך, הסיכון בעבור החלפת החלפים שבגירה נקב בהם כבר נמכר לחברת הביטוח והוא לא מעניין אותי יותר.

נהפוך הוא, דווקא משמח אותי לדעת שאין לכלי הרכב האלה שוק פורח של חלפים לא מקוריים ולכן תיקון יעשה רק בחלפים מקוריים ובמחיר מפולפל שכאמור לא יוצא מכיסי.

פורסם

הפער בתחזוקה, לדעתי, מתבטא בעיקר בצמיגים (מידות שונות מלפנים ומאחור) ובלמים (אני יודע שב-135 זה הון לא קטן, מעניין איך זה ב-125). אבל שוב - כל זה ניתן לבירור וחישוב.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אני יכול להעיד על ה- 118 של השכן שלי.

נגמרו לה הרפידות האחוריות, סט חדש במרכזי עולה 900 ומשהו שקלים, אנחנו החלפנו בעלות של 300 ש"ח (textar) + שעת עבודה מהנה עם קצת צחוקים על הדרך.

פורסם

לטעמי ההשוואה לא נכונה. משווים תפוחים לתפוחים - מחירי יבואן למחירי יבואן. בדיוק כמו שלא משווים מחיר רגיל למחיר רכב אחר בליסינג 0 ק"מ.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נכון לגמרי. :mm_yeah:

אנסח את זה כך, הסיכון בעבור החלפת החלפים שבגירה נקב בהם כבר נמכר לחברת הביטוח והוא לא מעניין אותי יותר.

נהפוך הוא, דווקא משמח אותי לדעת שאין לכלי הרכב האלה שוק פורח של חלפים לא מקוריים ולכן תיקון יעשה רק בחלפים מקוריים ובמחיר מפולפל שכאמור לא יוצא מכיסי.

הוא יעניין אותך אם שנה הבאה תידרש לשלם 20K ש"ח ביטוח בגלל העדר אי תביעות?

ועל מה? על פנס שבור?

אגב, טלפון זריז לחבר, פנס חלופי ללאון לד, 2900 ש"ח (מתקרב כבר למחיר השתתפות עצמית).

יגיד מי שיגיד שזה לא רלוונטי מחיר חלופי, ואני אסכים, רק עצם העובדה שלב.מ.וו אין פנס חלופי, הופך את זה לכן רלוונטי.

פורסם (נערך)
הוא יעניין אותך אם שנה הבאה תידרש לשלם 20K ש"ח ביטוח בגלל העדר אי תביעות?

ועל מה? על פנס שבור?

אגב, טלפון זריז לחבר, פנס חלופי ללאון לד, 2900 ש"ח (מתקרב כבר למחיר השתתפות עצמית).

יגיד מי שיגיד שזה לא רלוונטי מחיר חלופי, ואני אסכים, רק עצם העובדה שלב.מ.וו אין פנס חלופי, הופך את זה לכן רלוונטי.

מאיפה לך כמה הוא יידרש לשלם בשנה הבאה? אתה עובד בחברת ביטוח?

אגב, אם יישבר לו פנס בלאון גם אז הביטוח יעלה. כעת מכיוון שעלות הביטוח די זהה מלכתחילה - כפי שהראו לך כבר - אז זהו טיעון לא רלוונטי.

אם כבר, אני מעדיף שיתקינו לי מקורי ולא תחליפי באיכות לא ידועה. אבל, כך או אחרת, זה עניין של הביטוח.

מעבר לכך, ל-125 יש פנסי הלוגן זולים. אם זה ממש מעניין מישהו חוץ ממך (רמז: לא באמת).

עכשיו בוא נבחן את העניין מזווית יותר מעניינת. הצמיגים של הקופרה עולים פי 1.5 יותר ואני חושב שגם הבלמים של הקופרה יקרים (וייתכן שאף יקרים בהרבה).

מה אמור להטריד רוכש פוטנציאלי: עךות תיאורטית של פנס או עלות מעשית של צמיגים ובלמים?

אני חושב שאפשר להניח את הקופרה בחזרה על המדף. ב.מ.וו 125 איכותית יותר, יותר מעניינת לנהיגה (by far), נהנית מ-3 שנות אחריות בניגוד ל-2 בסיאט וכעת מתברר שייתכן שהיא אף זולה יותר לאחזקה.

ועוד דבר, בדלק מוטורס (לפחות אצל ב.מ.וו) יודעים לתת שירות ללקוח וזה בניגוד לסיפורי הזוועות הרבים שיש ואג וצ'מפיון.

עריכה אחרונה על ידי Cuore Sportivo

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

עכשיו בוא נבחן את העניין מזווית יותר מעניינת. הצמיגים של הקופרה עולים פי 1.5 יותר ואני חושב שגם הבלמים של הקופרה יקרים (וייתכן שאף יקרים בהרבה)..

בטח פיספסת את ההודעה שה 125 נוסעת על ראן-פלאט ולכן הצמיגים ה-ר-ב-ה יותר יקרים ממה שצויין בהודעה הקודמת.

פורסם

אתה לא חייב להתקין ראנפלט. אבל, גם אם תבחר בהם, זה עדיין לא משנה את היתרונות המהותיים של ה-125.

ומה המשמעות הכספית? שתגיע לאותם מחירים כמו בקופרה?

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תוכן חדש...