Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3721 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כחובב פיאטים התעניינתי ברכב המשפחתי החדש פיאט טיפו. מבחינות מסויימות הוא מתחרה/מקביל למשפחתיות רגילות אך מבחינות אחרות נחות מהן ודומה לתת-משפחתיות הזולות יותר.

נושא שעניין אותי הינו ביצועי הרכב.

לכאורה (או שבעצם לא) בתחום ההנעה הרכב נחות מהמקובל במשפחתיות. יש שתי קטגוריות עיקריות להנעת המתחרות - מנועי 1.6 קונבנציוליים אך מודרניים וחזקים - סביב 130 כ"ס(קורולה, אלנטרה,פורטה) או מנועים קטנים יותר 1.2-1.5 מוגדשי טורבו וחזקים בכ"ס ו/או במומנט (פוקוס, אוקטביה, ג'טה, קרוז, אסטרה).

לפיאט טיפו לעומתן מנוע קונבנציונלי 1600 עם הספק צנוע יחסית של 110 כ"ס, מומנט סטנדרטי של 15.5 קג"מ בסל"ד גבוה 4,500 (זמינות כח נמוכה). הרכב גם לא קל. (1280 ק"ג).

האם כל זה מתרגם לנחיתות ביצועים מול המתחרות? האם המחיר למפרט ולתמחור האטרקטיבי הוא שהרכב "לא סוחב" ?

ראשית, בחנתי את הנתונים היבשים.

לכאורה, נתוני היצרן דווקא סבירים - מהירות מירבית 192 קמ"ש ו - 11.2 במיאוץ הקלאסי. נתון שאינו נחות משמעותי למול המתחרות ולא מרמז על ביצועים עצלים כלל ועיקר. (מאיץ יותר טוב מאלנטרה החדשה, מאזדה 3, קיה פורטה וקרוז).

כדי למצוא תשובה מעשית מהעולם האמיתי לסוגייה גלשתי במרשתת ועיינתי במומחים השונים שערכו לרכב מבחן דרך בפועל בישראל.

למרבה ההפתעה לא מצאתי תשובה אחידה. היו חוות דעת במשרעת רחבה של שונות.

הקיצוניות נעה בין קטילה לשבח. למשל:

"בפועל המנוע מפתיע לטובה, ומקנה לטיפו תגובות זריזות בזכות יחסי העברה קצרים בהילוכים הנמוכים. גם במהירות גבוהה יותר אין בעיה לצאת לעקיפה" לבין :"המנוע הגדול והחזק יותר בפיאט טיפו לא מספיק מעודן, רועש, ובנוסף גם הרגיש חלש כמעט בכל תנאי הדרך מלבד אלה המתונים ביותר." או קטילה בנוסח : "מדובר במנוע חלש, נטול כריזמה או מחץ".

עושה רושם שכלל לא נהגו באותו דגם...

לאלו שטרם התעייפו לעיונכם מבחר מבחני דרך שפורסמו עם מיקוד על סעיף המנוע והביצועים :

קינן כותב במגזין הרכב של "קארזפורום":"מדובר ביחידת כוח שהיא לא המילה האחרונה בטכנולוגיית מנועים, סך הכל 1.6 ליטר אטמוספרי עם 110 כ"ס ו-15.5 קג"מ. אני לא מצפה ליותר מדי אקשן ולא מקבל כזה. זה ניכר בתאוצות בהן הוא רזה ומתאמץ בליווי פס קול רועש, אבל שוב התיבה הפלנטרית על שישה ההילוכים שלה מסדרת לו יכולת טובה למדי על אף המחסור בסוסים."

גיא רוטקופ במגזין "אוטו" כותב:

"לטיפו מנוע לא עדכני במיוחד, על הנייר לפחות: 1.6 ליטר הנעזר בגל-זיזים יחיד (במקום כפול, כמקובל) ו-16 שסתומים בכדי לספק 110 כ"ס ו-15.5 קג"מ, שמשודך לתיבה אוטומטית עם 6 הילוכים. בפועל המנוע מפתיע לטובה, ומקנה לטיפו תגובות זריזות בזכות יחסי העברה קצרים בהילוכים הנמוכים. גם במהירות גבוהה יותר אין בעיה לצאת לעקיפה, ורק בעליות מורגש חור בין ההילוך השלישי לרביעי. המנוע מעט רועש בסל"ד גבוה, אבל ביתר הזמן קולו לא נשמע יתר על המידה."

קובי ליאני כותב ב"וואלה רכב":

"לפיאט טיפו יש שני מנועים בישראל, קטן וגדול. הקטן מגיע בנפח של 1.4 ליטר, מפיק 95 כ"ס ו-12.9 קג"מ ומשודך רק לתיבת הילוכים ידנית והגדול, 1.6 ליטר שמפיק 110 כ"ס (5,500 סל"ד) ו-15.5 קג"מ (4,500 סל"ד) שמשודך לתיבה אוטומטית עם שישה הילוכים. אתם לא טועים, הנתונים לא מרשימים לקריאה ונספר לכם שהם גם לא מרשימים על הכביש.

למנוע האיטלקי, למרות שמו הארוך עם ההדגשה של המומנט, אין ממש מומנט. אולי כבר התרגלנו למנועי הטורבו שדוחפים קדימה ללא לאות, אבל גם בקנה מידה של מנוע בנזין אטמוספרי מודרני, מדובר במנוע חלש, נטול כריזמה או מחץ. הוא לא גרוע חלילה, הוא מושך את המכונית בקצב סביר ולא יותר, עם קושי להאיץ לשם עקיפה כשהכביש נוטה מעט לכיוון השמיים. שיוט ב-100 קמ"ש בהילוך השישי מסובב את המנוע ב-2,400 סל"ד וכי להגביר מהירות, התיבה צריכה להוריד לפחות שני הילוכים כדי להמריץ את המנוע לתחום שבו יש לו קצת יותר מיץ, אבל אז מיד לאחר שיא ההספק הנשימה נחלשת וההילוך הבא מגיע. הנסיקה הזו בסל"ד כרוכה גם בלא מעט רעש וחוסר עידון, כפי שקיבלנו במנועים וותיקים יותר וגם מתון זיהום האוויר ממוקם ברמה 11 הגבוהה יחסית."

גיל מלמד כותב ב - thecar / nrg :

"עם מומנט נמוך יחסית (15.5 קג"מ ב-4,500 סל"ד לעומת 16.3 בקורולה) לא מדובר במנוע שמשדר תחושת כח מרשימה, אבל גם עם מכונית עמוסה בנהג ושלושה נוסעים מבוגרים לא חשנו בשום נחיתות כאשר עקפנו את כל התנועה.

שני מנועי הבנזין שאיתם עלתה 'טיפו' לישראל הם מנועים ותיקים יחסית ומוכרים מדגמי פיאט האחרים – אחד בנפח 1.4 ליטר (95 כ"ס) שמוצע רק עם תיבת הילוכים ידנית (תמורת 90 אלף ש"ח), והאחר בנפח 1.6 ליטר שמספק 110 כ"ס ומומנט לא מאד מרשים של 15.5 קג"מ. אלה לא מנועי טורבו-בנזין מתקדמים, וגם לא מנועים מודרניים וחסכוניים בדלק כמו המנועים של טויוטה, מאזדה והונדה, אבל מנוע ה-1.6 ליטר שאותו בחנו לא נופל מן המנוע המקביל של יונדאי-קיה, למשל.

המנוע האטמוספירי של פיאט מספק את הסחורה בעיקר בסל"ד גבוה, ולזכותו צריך לומר שהוא ממהר מאד להגיע לשם, אבל זהו גם הסעיף השני שבו נאלץ הרוכש לשלם את מחיר החיסכון. התאוצה הראשונית של המכונית לא מאד מרשימה וכרוכה בצליל נרגז ונוכח של המנוע, אבל תיבת ההילוכים האוטומטית עושה עבודה טובה מאד ובין השאר היא חכמה מספיק כדי להבין מתי יושב מאחורי ההגה נהג ממהר – או אז היא מאפשרת למנוע להגיע לסל"ד מאד גבוה לפני שהיא מדלגת להילוך הבא. עם מומנט נמוך יחסית (15.5 קג"מ ב-4,500 סל"ד לעומת 16.3 בקורולה) לא מדובר במנוע שמשדר תחושת כח מרשימה, אבל גם עם מכונית עמוסה בנהג ושלושה נוסעים מבוגרים לא חשנו בשום נחיתות כאשר עקפנו את כל התנועה.למעשה, דווקא במהירויות בינוניות וגבוהות המנוע הזה מרגיש במלוא אונו, וקל מאד לשמור איתו על מהירות שיוט מכובדת שלא תתקבל באהדה על-ידי צדקני המהירות. צריכת הדלק, עם מנוע כמעט בתול ותחת לחץ לא מבוטל של רגל ימין, הפתיע אותנו לטובה ועמדה על 12.5 קמ"ל – וזאת במכונית שדרגת זיהום האוויר שלה גבוהה למדי – דרגה 11 לעומת 3 ו-4 אצל כמה ממתחרותיה המובילות."

• דובי בן גדליהו כותב בגלובס:
      "מנוע ה-1.6 ליטר הבנזין הדי-ותיק של פיאט מספק ב-110 כ"ס ובמומנט צנוע יחסית, והאצות נמרצות או שמירה על מומנטום ראוי בעליות מחייבת לדחוף אותו לסל"ד גבוה וקולני. למזלו הוא משודך לתיבה אוטומטית (יפנית) מצוינת, שמחליקה את הפינות המחוספסות, מספקת "קיק-דאון" זמין ושיוטים נינוחים ולא גורמת להרגיש בחסרון כוח."

פבל צ'רניצקי כותב ב -icar:
    • "החסרון הגדול של שימוש במנועים - או לכל הפחות מכלולים - מיושנים, הוא שגם המנוע הגדול והחזק יותר בפיאט טיפו לא מספיק מעודן, רועש, ובנוסף גם הרגיש חלש כמעט בכל תנאי הדרך מלבד אלה המתונים ביותר. כדי להשיג צורה כלשהי של ביצועים, נדרשת מנה הגונה של רגל ימין, וגם אז הדוושה הקשה לא הופכת את זה לקל. אם הדוושה הייתה קלה ללחיצה אפשר היה להגיד שזו חצי נחמה, אבל במצב הנוכחי יש הרגשה כאילו באמת צריכים להתאמץ - גם מנוע וגם הנהג - כדי להאיץ את הטיפו."

פורסם

אם אתה מחפש את התשובה בשביל עצמך, הדרך הכי פשוטה היא לגשת לסוכנות פיאט ולבדוק את העניין בעצמך.

במקרה יצא לי לדגום את הטיפו אתמול לכמה דקות. מבחינת המנוע, אין לו מחץ אבל הוא מספיק כדי לפתח קצב סביר. קצת מעבר? תצטרך לעלות בסל"ד. מעבר לכך, אין ספק שהגיר מוצלח ומסייע להפיק את המירב מן המנוע הזה.

לגבי הצליל, לדעתי הוא דווקא חביב.

בכל אופן, לא קראתי את כל מבחני הדרכים של הטיפו, אך ממה שכן ראיתי, הכי התחברתי לזה של iCar.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

ניכר שהרבה מאוד מהכתבים האלה מושפעים מהרכב שממנו ירדו לפני שניגשו לבחון את הטיפו.

תכל'ס ניתן להגיד את זה על כל רכב, תחפש 10 מבחנים ותגיע ל10 מסקנות שונות, אני בטוח שבלי מאמץ אפשר למצוא לפחות ביקורת אחת קוטלת לספורטאז' אורבן או 208GTI, כאשר שני הרכבים נחשבים בתור קניה מוצלחת למדי כאן בפורום.

אין מנוס מנסיעת מבחן וגיבוש עצמי של דעה על שני המנועים, אם הרכב באמת מעניין אותך.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

לשמור על קצב סביר זה בסדר,השאלה היא מה קורה כשצריך לעקוף בכביש עם נתיב לכל צד,משהו ייצא מהקיק דאון שאני אעשה?

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

לפות"ש, סחתיין על ההתמדה. בזמן הזה יכלת כבר לבצע נסיעת מבחן ממצה למדי :wink:

בהשוואה למשפחתיות מוגדשות טורבו, אין ספק שהטיפו תסבול מנחיתות ביצועים. השאלה המעניינת היא איך היא מול אטמוספריות; נניח מאזדה 3 בנפח 1.5 ליטר, קורולה 1.6 או אלנטרה החדשה.

בכל מקרה, יש לקוות שההצ'באק והסטיישן תיובאנה עם ה-1.4 טורבו ולא עם המנוע הזה.

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם

תשמע, אם כח המנוע מטריד אותך אז אין מנוס מלבצע נסיעת מבחן.

תעמיס על המנוע כל מה שאתה יכול ותראה אם זה מספק אותך. יש לה 1.6 ו110 כח סוס ו15.5 מומנט.

לשם השוואה, הרכב שלי בן 16 שנים ואז הוא יצא עם 110 סוסים, מנוע 1.6 ו15.1 קג"מ ב4XXX ומשהו סל"ד.

לדעתי המנועים האלו היום הם סבירים ולא יותר, בטח לא משתווים לכל האלו עם ה130 סוסים.

פורסם

בלי קשר כוח מנוע. לקנות רכב ב100K בלי נסיעת מבחן?

כוח זה עינין סוביקטיבי, תלוי מסגנון הנהיגה. למישהו אותו מנוע מספיק ולמישהו אחר - לא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

אני מתנייד כבר שבועיים על טיפו שכורה חדשה שהחליפה קיה פורטה, אם נקח את הקיה בתור קנה מידה לרכב משפחתי דומה, אז המעבר לטיפו הורגש מיד, לרעה בשלב ראשון.. מנוע חלש יותר, שבאמת זקוק ללחיצה בריאה ושמירת ההילוכים סביב הקו האדום בכדי לסחוט ממנו ביצועים שהקיה עשתה ללא דרמות , בשקט יחסי,

הגיר אכן מצוין ונמרץ, הטיפו פחות נוחה בכביש מהקיה, אך תנוחת הישיבה הארופית עדיפה מהקוריאנית, אין כאבי גב תחתון שהקיה היתה מעוללת לי בנסיעות קצת יותר ארוכות.

לטיפו צריך להתרגל, ואז חוסר הכח קצת נשכח, יתרון בטיפו שאהבתי הוא ההגה שנלקח ישירות ממחסן החלקים של קרייזלר, אותו הגה מעולה ונוח נמצא בגרנד צ'רוקי..

לסיכום, מה שמשלמים זה מה שמקבלים, הטיפו לא שוות ערך לרכבים שעולים 120k, ומצד שני טובה מאלו שעולים 90k

Sent from my HUAWEI GRA-L09 using Tapatalk

פורסם
אין כאבי גב תחתון שהקיה היתה מעוללת לי בנסיעות קצת יותר ארוכות.

אחרי 30,000 ק"מ עם פורטה 2015, אין לי מושג על איזה כאבי גב אתה מדבר. המושבים מצויינים, ביצעתי הרבה נסיעות מחיפה לדרום ללא עצירות ומעולם לא סבלתי מכאבי גב, עליון או תחתון. אהבתי גם את תנוחת הנהיגה, הנמוכה.

אגב, בתערוכת ז'נבה האחרונה ישבתי גם בטיפו הצ'באק, לה עיצוב פנים מעט שונה מהסדאן. המושבים היו נוחים ותנוחת הנהיגה טובה, לא כזו שמחייבת אותך למתוח ידיים או לשבת בברכיים כפופות(ע"ע פיאט 500, למשל).

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם
אני מתנייד כבר שבועיים על טיפו שכורה חדשה שהחליפה קיה פורטה, אם נקח את הקיה בתור קנה מידה לרכב משפחתי דומה, אז המעבר לטיפו הורגש מיד, לרעה בשלב ראשון.. מנוע חלש יותר, שבאמת זקוק ללחיצה בריאה ושמירת ההילוכים סביב הקו האדום בכדי לסחוט ממנו ביצועים שהקיה עשתה ללא דרמות , בשקט יחסי,

הגיר אכן מצוין ונמרץ, הטיפו פחות נוחה בכביש מהקיה, אך תנוחת הישיבה הארופית עדיפה מהקוריאנית, אין כאבי גב תחתון שהקיה היתה מעוללת לי בנסיעות קצת יותר ארוכות.

לטיפו צריך להתרגל, ואז חוסר הכח קצת נשכח, יתרון בטיפו שאהבתי הוא ההגה שנלקח ישירות ממחסן החלקים של קרייזלר, אותו הגה מעולה ונוח נמצא בגרנד צ'רוקי..

לסיכום, מה שמשלמים זה מה שמקבלים, הטיפו לא שוות ערך לרכבים שעולים 120k, ומצד שני טובה מאלו שעולים 90k

אני מתעניין בטיפו, גם כן. קורא פה ושם, טובה, לא טובה, סוחבת, עגלה, גיר מעולה, בגאזי ענק, ביצועים 0-100 לא רעים, מנוע מיושן ועצלן, דוושה קשה,...וזה יכול להימשך ככה לנצח.

אני גר אילת, וצריך להגיע לאשדוד לנסיעת מבחן בשביל זה. וזה אומר, יום חופש, הזמנת רכב לנסיעת מבחן, מזל עם קיום נסיעת המבחן,[ללא תרגילי "קרסו"], וגם מספיק זמן לבדיקת הרכב לעומק, כולל המזגן שלו, וגם בעליות, בסיבובים, בלמים, בקיצור הכל.

הרבה יותר פשוט בשבילי, להשכיר את הרכב הזה. וכאן אבקש לדעת באיזה חברת השכרה ישנן כאלה רכבים.

תודה מראש.

פורסם
אחרי 30,000 ק"מ עם פורטה 2015, אין לי מושג על איזה כאבי גב אתה מדבר. המושבים מצויינים, ביצעתי הרבה נסיעות מחיפה לדרום ללא עצירות ומעולם לא סבלתי מכאבי גב, עליון או תחתון. אהבתי גם את תנוחת הנהיגה, הנמוכה.

מן הסתם הפיזיולוגיה שלכם שונה. ואולי גם העדפות תנוחת הישיבה שלכם.

פורסם

בהמשך לנאמר, יכולה להיות התרשמות מאוד שונה בין 2 אנשים על אותו הרכב.

שהיינו ביום שארגנה מיצובישי, ממש אהבתי את האאוטלנדר, אחרים פחות.

לאחרונה קניתי רכב משומש שלטעמי הוא מעולה. לעומת זאת, חבר פורום אחר כתב בשרשור ״מה הרכב הכי גרוע שהיה לך״ שזה רכב שהוא מאוד לא אהב.

גם מבחני דרכים צריך לדעת לקרוא באופן ביקורתי.

אם תלונה/ מחמאה חוזרת מספר פעמים, כנראה שיש דברים בגו.

ואת ההגזמות - לכל כיוון - כדאי לסנן או למתן.

לעניין - כבר הרבה שנים, מאז שמנועי הטורבו נכנסו חזק למשפחתיות - כל האטמוספריות לטעמי בעלות נחיתות בכל מה שקשור למנוע, הן מבחינת ביצועים והן מבחינת חסכון בדלק.

האלטרנטיבות המוגדשות שאני חושב עליהן לטיפו הן הראפיד והטולדו, שתיהן עם המנוע 1.4 החזק יחסית והמעולה ובמחירי 0 ק״מ הן תעלנה אותו דבר כמו הטיפו.

• תוכן חדש...