Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

למה מצטער?

הוצאת קיטור ואולי לימדת כמה משתמשים על התיקון הנכון והחוקי.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם

אני שוקל תלונה לגורמים מוסמכים.

ממליץ לך להעזר במומחה. לך לפאנצ'רמאכר אחר והקלט את תגובתו ודרך פעולתו למראה האסון שנגלה לעיניו.

שתף אותנו. נשמח ללמוד.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
למה מצטער?

הוצאת קיטור ואולי לימדת כמה משתמשים על התיקון הנכון והחוקי.

כשאני כותב בפורום חובבי רכב איני מצפה ממשתתפיו שיכבדו פעולה חפיפניקית ובבירור בלתי חוקית. מכאן ואילך ממילא יהיה לי קושי רב להתייחס ברצינות לתגובות. אני לא רגיל לראות כאן עידוד לחפיפניקיות.

פורסם

אתה יודע - אין מבחני קבלה לפורום....

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

רק התגובה הראשונה שקיבלת אולי יכולה להיחשב כעידוד חפיפניקיות או שדינה כחוסר מודעות.

המלצה שלי - סדנה לניהול כעסים.

פורסם
רק התגובה הראשונה שקיבלת אולי יכולה להיחשב כעידוד חפיפניקיות או שדינה כחוסר מודעות.

המלצה שלי - סדנה לניהול כעסים.

אינני סובל מכעסים ולענייננו אינני גם סובל מבעיות בהבנת הנקרא. שיתפתי, חשבתי שבפורום רכב העניין יהיה נהיר. כנראה שלא. תודה וביי :)

פורסם

מחזק את פות״ש

אחד יכול לפתוח שרשור על החלפת רפידות במוסך המרכזי ב- 4000 שקל ויענו לו שזה סביר כי יש מיסים ומה הוא מבלבל תמח, ואחר שיתלונן שעשקו אותו כשמכרו לו עץ ריח בעשרה שקלים, יקבל חיזוקים וחיבוקים.

אקראי לגמרי.

אומנם לא קשור דווקא לשרשור הזה, אבל לא אחת כשאני מעיין בפורום (בעיקר בשרשורים על ייעוץ ברכישת רכבים) אני נזכר במשפט של וורן באפט לגבי וול סטריט שאמר שזה המקום היחיד אליו נוסעים אנשים ברולס רויס, בכדי לקבל עיצה מאלו שהגיעו ברכבת התחתית..

• אהבתי 1
פורסם

רוצה עורך דין טוב ? יש לי אחת בבית וגם חברים..

תסביר מה לא בסדר בתיקון ? האם יש לך פאנצ׳ר עדיין שסתם משמעם לך כי אין עם מי לדבר?

פורסם
בחייאת דינק, סע לפנצ'ריה אחרת שים ₪30 ויתקנו לך עם פטריות ולא יודע מה

מכל דבר צריך לעשות סיפור?

את הצעה הכי טובה קיבלתה בתגובה למעלה. אם אתה חושש לשלומך לך למקום שאתה סומך עליו ותשלם שם 30 ויעשו לך איך שתרצה. אתה מודע לזה שאתה תוציא יותר כסף ועצבים אם תתחיל להתלונן על כול דבר פעוט. חבל על הזמן ואנרגיה שלך.

חיים רק פעם אחת תנצל אותם.

פורסם
רוצה עורך דין טוב ? יש לי אחת בבית וגם חברים..

תסביר מה לא בסדר בתיקון ? האם יש לך פאנצ׳ר עדיין שסתם משמעם לך כי אין עם מי לדבר?

הוא דווקא הסביר.

מדובר בתיקון שאיננו תקני ואיננו חוקי.

הוא איננו תקני משום שאופי התיקון אינו מכסה את כלל הפגיעה בצמיג ומותיר "קצוות פתוחים" שעשויים לפגוע בתקינות הצמיג לאורך זמן.

בנוסף עלה הספק אם הפגיעה בצמיג איננה גדולה מדי מה שעשוי להעיד על פסילת הצמיג.

מה שכן, אם כל זה ברור לפותה"ש והוא יודע שהוא יכול להגיש תלונה בנידון לגורמים המוסמכים כדבריו, לא ברור איזה תיקוף לענין הוא מבקש מאיתנו ומה מונע ממנו כאמור לגשת לבעל מקצוע אחר ולבצע תיקון כנדרש, גם אם זה אומר להחליף צמיג.

פורסם
הוא דווקא הסביר.

מדובר בתיקון שאיננו תקני ואיננו חוקי.

הוא איננו תקני משום שאופי התיקון אינו מכסה את כלל הפגיעה בצמיג ומותיר "קצוות פתוחים" שעשויים לפגוע בתקינות הצמיג לאורך זמן.

בנוסף עלה הספק אם הפגיעה בצמיג איננה גדולה מדי מה שעשוי להעיד על פסילת הצמיג.

מה שכן, אם כל זה ברור לפותה"ש והוא יודע שהוא יכול להגיש תלונה בנידון לגורמים המוסמכים כדבריו, לא ברור איזה תיקוף לענין הוא מבקש מאיתנו ומה מונע ממנו כאמור לגשת לבעל מקצוע אחר ולבצע תיקון כנדרש, גם אם זה אומר להחליף צמיג.

אינני באמת זקוק לעצות הפורום אלא שיתפתי במקרה מסוים. לא בהכל אני משתף. הפעם במקרה שיתפתי. יש כאן כאלה שסבורים שהכל תקין. צר לי אך נראה כי אף אחד מאיתנו אינו מחזיק בתעודת מקצוע בתחום וכל מה שיש לנו זה חוק והנחיות משרד התחבורה שחזקה היא שמה שנעשה בניגוד להם מסוכן אלא אם יוכח אחרת באמצעות בעל מקצוע ואם לומר ישירות אז מי שכאן נראה לו שכך מתקנים סתם מברבר ומשחית זמן מקלדת. למעשה זה אחד מהמאפיינים הרעים אך הטבעיים של פורום. אף אחד לא יודע מי אתה, אתה יכול להיות ילד בן 12 עם חלב על השפתיים ובימבה משפחתית ולתת פה עצות. לכן הדבר הכי טוב שיש לי כרגע להסתמך עליו זה החוק וגורמים מוכחים על הנייר. אני לא חושב שזה מציאותי לתקן כעת פנצר בדרך אחרת אלא מלכתחילה היה לתקן על פי הקבוע בחוק. כמו שאמרתי שאני כן חשבתי שזה יכול היה להיות דיון כלשהו על הפנצריות או בעלי מקצוע שמחפפים ודרכי ההתייחסות אליהם אבל זה לא. מכל מקום אני אמצא את דרכי שלי להסתדר.

פורסם

סמוך עליי- בדיון כזה, אתה תגלה יחס חאפרים מול בעלי מקצוע של 1-10 . במקרה הטוב .

ראיתי אנשים שמעדיפים לתקן כמו שתיקנו לך בשביל לחסוך 5 שקל .

ועוד קוראים לבעל פנצ'ריה ממול שעובד כחוק " גזלן" לא רמאי, לא גנב, גזלן .

פנצ'ריות הליסינג עובדות למול עסקאות "ברטר" .

משמע ואני מגיע לעיקרו... אני תמיד משלם 40 שקל ולוקח קבלה למחלקת רכב.

אלא אם מדובר בהחלפת צמיג נניח .

פורסם
אינני באמת זקוק לעצות הפורום אלא שיתפתי במקרה מסוים. לא בהכל אני משתף. הפעם במקרה שיתפתי.

וכשקיבלת תגובות שאינן תואמות לציפיות שלך, החלטת שאפשר לסגור את השרשור. במקום להמשיך דיון ולנסות להבהיר מה לא תקין בהתנהלות ואיזה מקום יש לתקן אותה.

יש כאן כאלה שסבורים שהכל תקין. צר לי אך נראה כי אף אחד מאיתנו אינו מחזיק בתעודת מקצוע בתחום...

נכון, וגם בשרשורים אחרים על נושאים אחרים יש כאלו. וגם בקרב בעלי תעודת מקצוע ניתן לשמוע לעיתים דעות שונות.

אני לא חושב שזה מציאותי לתקן כעת פנצר בדרך אחרת אלא מלכתחילה היה לתקן על פי הקבוע בחוק.

למה לא מציאותי? אז אתה תמשיך לנהוג ברכב עם צמיג שתוקן שלא ע"פ החוק שאתה דורש מלכתחילה לכבד ואולי מציב אותך בסיכון לפי דבריך?

כמו שאמרתי שאני כן חשבתי שזה יכול היה להיות דיון כלשהו על הפנצריות או בעלי מקצוע שמחפפים ודרכי ההתייחסות אליהם אבל זה לא.

בכל התחומים ובפרט בתחום הרכב תמצא את מי שמחפף. לאן אתה מצפה שדיון כזה יוביל?

מכל מקום אני אמצא את דרכי שלי להסתדר.

בהצלחה

בכחול.

פורסם
בכחול.

אני חושב שמה שאמרתי מלכתחילה בהודעה המקורית היה מספיק ברור ואינו דורש הבהרה, לפחות למי שבתחום.

דעות שונות זה יפה, אך בטח לא גישה של "מה אתה נטפל לקטנות", כשהחוק ברור וכשמדובר בפרט בטיחותי. האמירות האלה רדודות אפילו יותר כשאינן מבוססות ולא מבהירות כדי להביא דעה שונה למשל - הסבר מדוע תיקון ע"י מדבקה רגילה כן מספיק - וגם אם זה את זה היה לנו, הייתי מעדיף לסמוך על הנחיות משרד התחבורה. התגובות שניתנו מעצם טבען לא הולמות פורום רכב שמכבד את עצמו, גם אם יש בהן ממש.

אתה לא יכול להוריד עכשיו צמיג, לקלף ממנו את המדבקה ולתקן שוב עם פטריה. נראה לי שתגרום יותר נזק. הפתרון עשוי להיות החלפת הצמיג או יותר טוב מלכתחילה תיקון תקני. מדוע החפיפניות זכתה דווקא כאן לרוח גבית עד כה אני לא מבין אך גם לא אנסה עוד להבין.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...