Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3697 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

המשפחה המורחבת נוסעת לטיול ביער שחור, אנחנו נוחתים בציריך. אני מנסה לברר שכירות לשני רכבים 7 מקומות כל אחד כגון פורד גלקסי. אין מבחר רכבים בסוכנויות והמחירים בשמיים. מישהו יכול לתת עצה טובה? יש מצב לנחות בציריך ולשכור בצרפת/גרמניה?

תודה מראש לכל המשיבים.

פורסם

מנסיון, במשולש הגבולות צרפת גרמניה שוויץ, גרמניה הכי זולה, צרפת יקרה יותר והמחירים בשוויץ יקרים להחריד. מציע לך להמנע מלשכור רכב שם. רכב 7 מקומות הוא נדיר וצריך לפחות 8 חודשים מראש לתפוס אותו כדי להנות ממחיר סביר. כנס לאתר sixt.co.il או Avis.co.il או אתר של הרץ או באדג׳ט ותבדוק כמה עולה רכב כמו שאתה מחפש בכל אחת מהערים שציינת.

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם (נערך)

אם אתה יכול הסט את הנחיתה לגרמניה. תחסוך הרבה מאד בשכירת הרכב, וסביר שגם בכרטיסי הטיסה - אבל זה כבר עניין ממש נקודתי.

התחשיב הנכון שלך יהיה מחיר כרטיסי טיסה + שכירת רכב בגרמניה (היעדים המתאימים לך הפ מינכן, פרנקפורט ואולי שטוטגרט אם יש טיסות) מול מחיר השילוב עם נחיתה בציריך.

עקרונית שויצריה מדינה יקרה במיוחד וגרמניה יחסית זולה.

אם כרטיסי הטסה כבר "סגורים" הברירות הן לשכור רכב בשויצריה או לבדוק עלות רכבת (או תח"צ אחרת) בין ציריך לצד הגרמני של הגבול (הלוך ושוב) ושכירת רכב בגרמניה. תביא בחשבון שהחזרת רכב בתחנה שונה ממקום שכירתו, וביוחד אם מדובר במדינות שונות, היא עניין יקר, ואם בכוונתך לשכור רכב בגרמניה ולהכנס אתו לשויצריה עליך לודא שיש לך מדבקת כבישים מהירים, אחרת עליך לרכוש מדבקה כזו שעולה, למיטב זכרוני, כ-40 אירו.

עריכה אחרונה על ידי sperial
לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אני מבין שהתעוררתי קצת מאוחר :-(

הטיסות הוזמנו ושולמו לסוף ספטמבר לציריך. מציריך לאן אני יכול ליסוע הכי קרוב בגרמניה? אני מבין מהתשובות שעדיף לשכור שם.

פורסם (נערך)

בדוק במפה. אני מניח ש-Weil am Rhein (הצד הגרמני של באזל) או פרייבורג. אבל קרוב לודאי שמדובר בבזבוז זמן וכסף כזה שיהיה עדיף לשכור בציריך. תחשוב על כך שאתה צריך לשנע תריסר נוסעים או יותר ברכבת לשני הכיוונים - זה יעלה מאות אירו.

לגבי שכירת רכב - בדוק את מתווכים - אם ישראלים (כגון אופרן) ואם זרים (כגון rentalcars.com, שהם אגף של booking.com) או חברות דומות, חפש בגוגל.

לגבי בחירת רכב - חשוב שיהיה מקום לא רק לנוסעים אלא גם למזוודות!! לחלק מהואנים אין מספיק מקום, וצריך להביא בחשבון שהמזוודות המתוארות באתרי חברות ההשכרה קטנות במיוחד (כלומר תאורי הרכב אופטימיים במידה חריגה). בחרו בדגם עם תא מטען מספיק גדול, בתקווה שתמצאו כזה. אפילו בדוק את נפח תא המטען ב"מחירון הרכב" בפורום או באתר היצרן. ותביא בחשבון שלא תמיד מקבלים את הדגם המוזמן אלא מה שהחברות קוראות "דומה" או "שוה עערך" - וגם כאן היצירתיות חוגגת. עמדו על שלכם ואם הרכב המתקבל בעל תא מטען לא מספק חזרו למשרד ההשכרה.

בנוסף - אמנם יש לך זמן, אבל אם אנכם מנוסים בנהיגה אירופית כדאי שתלמדו את כללי הנהיגה בגרמניה ושוויצריה. עקרונית דומים לשלנו, מעשית שונים מאד. בעקר ההקפדה על כל פסיק בתקנות, וגם כמה כאלה שלא מוכרות אצלנו.

שים לב שבשויצריה לא משלמים באירו אלא בפרנק שויצרי. כאשר אתם קונים מט"ח קנו קצת כאלה - בשביל קפה בדרך ובשביל לשלם תמורת הדלק בחזרה לנמה"ת (צריך לתדלק ליד השדה - בד"כ יש תחנת דלק המיועדת למחזירי רכב שכור, עם מחיר גבוה במיוחד אבל נתקלתי גם בתחנות הוגנות). אפשר לקנות בנתב"ג או בכספומט בנחיתה, מדובר בסכום לא גדול והפרש השער לא מצדיק נסיעה מיוחדת לצ'יינג' או משהו דומה.

ד"א - טיסת בוקר או טיסת ערב?

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם (נערך)

sperial תודה רבה.

אנחנו 11 איש כולל 5 ילדים. אני כרגע בודק ואתה צודק - לא כדאי לשנע את כולם ברכבת עם המזוודות וכו'. טיסת בוקר.

הרכבים שמוצעים ע"י החברות הגדולות הם רנו אספאס ופולקסווגן שאראן אני מאמין שיהיו לנו סה"כ בסביבות 7 מזוודות. המחיר הכי טוב הוא בסיקסט לרכב אחד לשבוע הוא 765 CHF שהם כ 3,000 ש"ח כולל כל הכיסויים - Super CDW, Super TP ונהג נוסף. אני מבין שצריך מדבקות בשביל האוטובאהן. אני מנוסה בנהיגה בחו"ל אחי קצת פחות אבל אני מאמין שיסתדר. וייז יעבוד בגרמניה? כן מדובר בהקפדה "ייקית" על חוקי התנועה וניקח בחשבון. יקר אבל יחסוך כאב ראש. אתה חושב שהרכבים האלה יספיקו? - יש מצב לקחת רכב אחד 7 מקומות והשני סטיישן גדול כמו 508 או אוקטביה? וכן - מנסיון בעבר - אני חושש מאנטישמיות בתחנה בציריך.. לא נעים אבל נתגבר

עריכה אחרונה על ידי BassDriver
פורסם (נערך)

אין לי ניסיון עם מסםר כזה של נוסעים - מכסימום חמישה, ואלה הסתדרו בסטיישן גדול סטנדרטי (מונדיאו, 307SW) או ואן קטן (5008 ) כולל 5 מזוודות לא קטנות וכל הציוד הנלווה. אבל היה מדובר על ילדים שלא נזקקו למושבי בטיחות בהשכרות הראשונות, והיו כבר בני 14-20 באחרונות.

איני מכיר את הדגמים האמורים.

אם מדובר בילדים צעירים צריך לבדוק את נשא מושבי הבטיחות - אם מביאים מהארץ או שוכרים בחו"ל, בתשלום נוסף. בדוק באתר חברת ההשכרה.

מכל מקום - בבדיקה באתר של פולקסואגן אנגליה לשראן 7 מושבים תא מטען של 300 ליטר. זה דומה לסיאט איביזה. המכונית מתאימה ל-5 תיירים על ציודם (שוכרים גרסת 5 מושבים או מקפלים את השורה האחרונה בגרסת 7 מושבים), לא לשבעה וגם לא לששה (אל תסכן אף אחד באחסנת מזוודות על הספסלים ליד הנוסעים). כנראה שעליכם לחפש דגם יותר גדול. ולגבי כל דגם שתבדקו - בדוק את נתוניו ובמיוחד נפח תא המטען באתר היצרן או אתרי רכב, לא באתרי חברות ההשכרה שנוטים לאופטימיות יתר.

ספציפית האוקטביה סטיישן מרווחת ביותר וקרוב לודאי שתספיק לחמישה על ציודם. אני נהגתי בה כאשר היינו שלושה מבוגרים והיה בלי סוף מקום למטען, תאורטית היה אפשר לפרוש בה שק"שים ולישון בה במקום במלון :-). מצד שני, הגולף סטיישן המקבילה הספיקה בקושי לארבעה.

לגבי מדבקות אוטובאהן - אני מניח שרכב שויצרי יהיה מצוייד בהן. יתכן שיוסיפו לדמי השכירות כמה פרוטות ליום "אגרת כבישים", אין מה לעשות. בגרמניה רכב פרטי פטור מאגרת אוטובאהן.

הסיפור שלך על אנטישמיות מסקרן אותי, אני לא נתקלתי בתופעה כזו בשום מקום באופן מובהק. מי שקשור לתעשיית התיירות מקפיד על ענייניות, ואם משהו הרי שהיו באירופה לא מעט שהופתעו להתקל בתיירים ישראליים ,ופה ושם אפילו פרגנו.

פורסם

הדברים נכונים. בדקתי יותר לעומק ול 7 + מטען נחוץ רכב של 9. על כן השאראן והאספאס יורדים, וכנראה נחוץ טרנספורטר או משהו דומה. מצאתי מדריך כללי שמישהו כתב איזה גודל רכב לקחת לפי כמות האנשים, מצורף:

- For 2 persons with baggage: A small car may be sufficient.

- For 3 persons with baggage: At least a compact car (VW Golf, Opel Astra)

- For 4 persons with baggage: Intermediate car (VW Passat, Opel Vectra).

- For 5 persons with baggage: Opel Zafira or station wagon (e.g. Opel Vectra Kombi).

- For 6 persons with baggage: 7-seater-Minivan (like VW Sharan, SEAT Alhambra, Renault Espace etc.)

- For 7 persons with baggage: 9-seater-minibus (like VW Caravelle, Mercedes Vito, Opel Vivaro, Renault Trafic etc.).

פורסם

ניסיוני הוא שלשלושה מבוגרים תספיק מכונית בגודל של גולף, אבל זה יהיה גבולי. שלארבעה מבוגרים אפשר להסתפק ב"קומפקטית" סטיישן כמו גולף סטיישן, אבל, שוב זה עלול להיות גבולי - במיוחד אם מקבלים "שוה ערך" שעלול להיות יותר קטן. למשל, בדנמרק הזמנתי גולף (רגילה) קיבלתי קקטוס, לא הייתי מרוצה מהגודל שלה, בעוד שגולף סטנדרטית שימשה אותי בעבר גם לשלושה בלי קושי. הרכב האחרון ששכרתי - גם הזמנתי באותה קטגוריה - היה פיאט 500L שנהניתי ממנו מאד למרות ההספק הנמוך (דיזל 85 כ"ס).

פורסם

אני חושב שגם הזאפירה קטנה מדי ל 5 + מטען, ועדיף לקחת סטיישן גדול. דרך אגב לאחי יש אוקטבייה סטיישן מודל 2003, ולדעתו תא המטען שלה גדול יותר מהנוכחית.

פורסם

לא יכול להשות, אבל ב-2014 הייתי בבלגיה והאוקטביה סטיישן (דיזל DSG6) היתה מצויינת, חוץ ממערכת ניווט די מזופתת.

פורסם

לדעתי להרכב כזה של נסיעה כדאי לקחת טרנספורטר אחד וסטיישן. ברוב רכבי המיניואן אין מקום למזוודות.

אבל טרנספורטר זה יקר...

בוסטרים לילדים רצוי להביא מהארץ, אני נהגתי להשאיר אותם בסוף הטיול ברכב ולא לסחוב אותם חזרה.

פורסם

בדיוק חזרתי מהולנד.

הזמנו דרך סיקסט רכב 7 מקומות וציפתה לנו סיאט אלהמברה.

מסתבר שבסגמנט הזה לא ניתן להכניס יותר מ2 מזוודות.

שידרגנו לרכב 9 מקומות בעלות של 25 יורו ליום- לפחות הוצאתי בוסטר חינם.

קיבלנו רנו טראפיק דיזל ידני.

הרכב היה חזק וחסכוני וכל הזמן צחקנו שאנחנו "צוות לבניין".

מה שכן, היינו 4 מבוגרים ושני ילדים והציוד נכנס ללא בעיה- 4 מזוודות, שני תיקים ועגלה.

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

גם אני לפני שבועיים נחתתי מטיול ביער השחור עם טיסות דרך ציריך.

להלן מספר נקודות שלדעתי ראוי לציין:

1. היינו גם 11 אנשים, 8 מבוגרים ו3 ילדים, הוזמנו דרך אופרן 3 רכבי מנהלים סטיישן. בפועל התקבלו 2 אודי A6 דיזל סטיישן ו1 אופל אינסיגניה סטיישן (תנחשו איזה רכב מבין ה3 סחבק קיבל :( ). מבחינת מקום הרכבים היו גבוליים, נסענו עם מזוודה לזוג (4 מזוודות גדולות) + מזוודה קטנה לכל ילד + 3 עגלות שאחת מהם קטנה יותר ונקראת טיולון לדעתי. את העגלות היה צריך להכניס לתא הנוסעים כי לא היה מקום.

2. הרכבים כבר הגיעו מצוידים עם toll sticker שמאפשרת לך לנסוע חופשי בכבישים המהירים בשוויץ.

3. שוויץ מדינה יקרה בטירוף!!, תשתדל לרכז את כל הקניות בגרמניה, אפילו את העצירה לקפה בחנות נוחות אחרי הנחיתה עדיף לדחות לצד הגרמני של הגבול.

4. בשוויץ אפשר לשלם ביורו, הקאץ' הוא שהם עושים שער המרה של 1:1 על פרנק שוויצרי (למעשה הם גוזרים את ההפרש בשערי המטבע) ובנוסף מחזירים לך עודף בפרנק שוויצרי.

5. להזהר מאוד ממצלמות מהירות, לרוב הן יהיו ממוקמות ביציאה ממנהרות אחרי שלטים שמורידים את המהירות וגם בכניסות/יציאות מכפרים עיירות שמותר לנסוע שם 30/50. על אחת כמה וכמה לא כדאי לקבל דו"ח בשוויץ, אחד הנהגים שלנו טעה בדרך ומהלחץ לא שם לב למהירות, קיבל פלאש ביציאה ממנהרה על 80 קמ"ש במקום 60 קמ"ש, משיטוט קצר באינטרנט ומשיחות עם מקומיים הקנס יכול להגיע לאלפי שקלים.

6. אם אתה מקבל רכב דיזל - תבקש שיוודאו שיש מספיק אוריאה במיכל. ברכב שלי באמצע הטיול קיבלתי התראה בלוח שעונים על מחסור באוריאה (נקרא גם AdBlu) שמאיימת שאם לא אמלא תוך X קילומטר, לא אוכל להניע עוד את הרכב. למזלי הייתה תחנת שירות של יורופקאר 10 ק"מ מהמגורים, ושם העניין נפתר תוך כמה דקות.

SINFONI-FOR MUSIC LOVERS

• תוכן חדש...