Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3690 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תסלחו לי שאני אומר אבל הכתבה הזו כתובה בצורה די מרושלת. רמת ניסוח של תלמידת תיכון.

אתה מוזמן להגיע למערכת ולקבל את הכסף שלך בחזרה מתלמידת התיכון הרשלנית.

הקפה עלינו.

יקירתי, לפני שאת מדברת סרה באלפא שלי, בואי נזכור שגם לך יש כמה ימים בחודש שאת דולפת ומושבתת.

טל שביט (1955-2011), האיש הטוב והנפלא שרכב היישר אל גן העדן.

פורסם

היא נראית מצויין, מתיחת פנים מצויינת.

דווקא גרסת הבסיס מגיעה עם חישוקים קטנים מדי שגורעים מהמראה הכללי, אבל הגרסה הבכירה עם החישוקים הגדולים יותר פשוט נראית מצויין.

פורסם
תסלחו לי שאני אומר אבל הכתבה הזו כתובה בצורה די מרושלת. רמת ניסוח של תלמידת תיכון.

זרקת והלכת, ממש רציני.

אהבתי מאד את המבחן הקליל שמכוון בדיוק לקהל היעד של המכונית, עובדי הייטק.

את ה I35 לא אהבתי; למעט עיצוב נאה ואיבזור עשיר, לדעתי היא נפלה ממרבית מתחרותיה, בוודאי מאלו שמצויידות במנועים מוגדשים, והיא סה"כ הרגישה די פאסה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

כשראיתי את הכותרת בחוץ, תהיתי איך אפשר לסכם מבחן לרכב שכול כולו זה שינוע מנקודה א' לנקודה ב'.. ושעוד רגע כבישי הארץ יקיאו אותו..

ובכן מר קרמו (קינן בשבלינו) יצאה לך אחלה כתבה. כל מה שצריך לדעת על רכב משעמם - בלי להשתעמם..

הפרגון הזה מתוך ניסיון עבר בכתיבת סקירות כאלו!

עכשיו תורך להחזיר לנו עם מבחן טיפה יות לוהט :twisted:

Mazda CX5

Škoda FABIA

פורסם

ולגופו - כמה חבל שכלמוביל לא משתחררים מהשמרנות. אז אל תבטלו לגמרי את השילוב של אטמוספירי עתיק ותיבה סטנדרטית,

אבל תנו לפחות את האופציה. השוק פה קצת השתכלל וטורבו קטן נפח כבר מזמן לא מפחיד אנשים.

מסכים לגמרי, אני אישית פסלתי אותה בין היתר על בסיס המנוע העתיק. מתסכל שכל העולם מתקדם למנוע חדש (1.4 טורבו או 2.0 לאמריקאים) וגיר חדש ורק ואנחנו נשארים מאחור. למה? כי זה רכב ליסינג ולהם זה לא משנה. לצערי, כנראה שגם הצרכן הישראלי לא באמת היה שם לב :/

פורסם

לא דיברתי על התוכן, דיברתי על הניסוח. למשל:

1. "אני פשוט יודע בחוש השישי שמפתחים נהגי הפקקים המנוסים שאם אני אעשה את זה הנתיב שעזבתי כרגע יתקדם מהר יותר."

לא יותר יפה לכתוב:

"אני יודע ע"פ החוש השישי שהתפתח אצל נהגי הפקקים המנוסים שאם אעשה זאת, הנתיב שעזבתי כרגע יתקדם יותר מהר".

2. "גם כן המורים האלו עם כל החופשות שלהם והמנהל מחלקה הזה משגע אותי כבר על הפרויקט – תחליט מה אתה רוצה ואל תשנה כל יומיים את הדרישות אז אולי נספיק. שיט! ברקס חזק – תראה איך חתך אותי הזבל."

חסרים פסיקים במקומות הנכונים. המנהל מחלקה? תראה איך חתך אותי הזבל? (לא ראוי לכתבה מקצועית).

3. "יונדאי אלנטרה החדשה כאליו נוצקה על פי דרישות איגוד עובדי הרכב הצמוד הישראלי."

ניסוח.

4. "אלו שיעבירו בה שעות ארוכות של עומסי תנועה ובהייה באורות בלם ישמחו לשמוע שהמושב נוח אבל עשו טובה קחו מהמשרד פד סיליקון"

ניסוח או פיסוק.

5. "לפחות את השהייה פה אפשר להנעים עם התעסקות במערכת המולטימדיה, כאן כמו בעוד מכוניות של יונדאי בישראל מותקנת מערכת ה-connected המצוינת גם בגרסת הבסיס, אין תירוצים לאחר לפגישות עם וויז מובנה וגם לא לדפיקות על הטמבון עם מצלמת הרוורס."

משפט ארוך ומסורבל וניסוח לוקה, כי הפיסוק לא נכון. לא יותר מקצועי לרשום:

לפחות את השהייה כאן אפשר להנעים עם מערכת המולטימדיה. כאן, כמו בעוד מכוניות של יונדאי בישראל, מותקנת מערכת ה- connected המצויינת גם בגרסת הבסיס. עם הוויז ומצלמת הרוורס המובנות במערכת, אין תירוצים לאחר לפגישות או לשיפשופי טמבון אחוריים.

אני מדלג לסוף

6. "היא יושבת בשליש העליון של מחירי המשפחתיות המקובצים ב"אורח פלא" במנעד של 128-135 אלף שקלים ושם היא בעיקר תנופף באבזור שלה אל מול מתחרות עדיפות דינאמיות כמו מאזדה 3 או טכנולוגית כמו פולקסווגן ג'טה וסקודה אוקטביה היא פשוט בסדר בהכל, מספיק כדי להבטיח את המשך ההעסקה שלה בציי הרכב – אבל עדיין לא עם המרכיבים שיביאו לה את הקידום בעבודה."

המשפט הזה ארוך ומסורבל, גם לא מפוסק נכון לעניות דעתי. בכלל כל הכתבה מפוצצת בקו מפריד וכפי שכתבתי, מנוסחת ברמה ירודה. אני מבין את הרצון העז להגן על זה שכתב אותה, אבל אני לא מאשים אותו. בסוף יש מישהו שמקבל חומר ומעלה אותו. אולי הטעות שלי במטרות של הכתבות האלו מלכתחילה ואז אני מתנצל על הביקורת בעניין.

פורסם

אני דווקא אהבתי את הנוסח המקורי כפי שפורסם, זה בדיוק מה שהופך את הכתבה לקלילה ולא מיושנת וטרחנית. לגבי הפיסוק, בתור בן למורה ללשון (ממשיך דרכה איפשהו) אני לא חושב שיש שם הרבה מה לשנות וגם אם כן זה מאוד לא קריטי.

אני לא חושב שיש צורך להגן על הכותב אלא הבנה שהתוכן שמפורסם כאן הוא מעט שונה ואחר ממה שאנחנו רגילים אליו בכל מגזיני הרכב, בין אם הכתובים ובין אם המקוונים.

אני אישית נהנתי מאוד לקרוא את המבחן.

לגבי האלנטרה עצמה, אם כבר משפחתית אוטומטית לא מוגדשת אז הייתי לוקח קורולה, העיצוב של הפורנט ביונדאי לא מסתדר לי, נמוך מדי והגריל שם משתלט על הכל.

פורסם
אהבתי מאד את המבחן הקליל שמכוון בדיוק לקהל היעד של המכונית, עובדי הייטק.

עובדי היי-טק רווקים אולי

• תוכן חדש...