Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3711 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

לילה טוב וחג שמח לחברי הפורום.

לא מזמן חזרתי מרומניה, היה אחלה של טיול, הנופים מדהימים והאוכל טעים, אך לא בשביל זה התכנסנו כאן.

אז קצת פרטים:

בעקרון הזמנו רכב מקטגוריית IDMR (אופל אינסינגיה, סקודה אוקטביה, פורד מונדיאו) והציעו לנו את האינסינגיה.

ברומניה זמינות מאוד נמוכה של רכבי סטיישן, לעומת מערב אירופה בה ניתן למצוא רכבי סטיישן רבים מאוד. מיניוואנים לא היו זמינים כשביצענו הזמנה.

ביקשנו לשדרג לג'יפון כלשהו, בהתחלה הוצע לנו יונדאי טוסון דיזל ידני, אך רצינו משהו חסכוני יותר, אז הציעו לנו את הדאסטר בתוספת של 10 יורו ליום. (זה יותר זול מאשר להזמין מהארץ את הדאסטר מראש).

ההחלטה התבררה כנכונה, שכן 4 המזוודות שלנו נכנסו בסדר גמור לדאסטר וצריכת הדלק הייתה מצוינת.

להבדיל ממדינות מערב אירופה בהן סניפי ההשכרה ממקומים בשדה התעופה עצמו, ברומניה לוקחים אותך למגרש עם הסעה.

מעיון במסמכי הרכב, גיליתי כי הרכב שקיבלנו קיבל רישוי ב18.6.2014, כמעט בן שנתיים. הרכב עשה מעט יותר מ40 אלף ק"מ.

ביחס לרכב שקיבלנו בSIXT בגרמניה, כאן נחלנו אכזבה ממצב הרכב, כפי שהתמונות יעידו, הרכב עבר חיים די קשים, דפוק מכל פינה, שרוט. תא הנוסעים היה מלוכלך יחסית.

הנה כמה תמונות מבחוץ:

סווירלים מלפנים ומעיכה במכסה המנוע:

aRyMmcO.jpg

מבחוץ:

RA785YV.jpgg0tbUvd.jpgBncOw3U.jpgqFhXKEa.jpgmK16cBe.jpgAafAUCB.jpg

לא ככה ציפינו לקבל רכב מחברה בסדר גודל עולמי כמו SIXT, אבל ניחא...

בנסיעה הראשונה גילינו שהוישרים לא מנגבים כמו שצריך, מישהו לא בדק את הרכב כמו שצריך. מאכזב מאוד, הוישרים הוחלפו בחינם במוסך שנמצא 20 ק"מ מהמקום בו לנו במהלך הטיול, בזבוז זמן ועצבים.

לאחר כמה ימים עם הרכב נשרפה נורה קדמית, הנורה הוחלפה על חשבוננו (כי נסענו בלילה וברומניה צריך לנסוע עם אורות כל הזמן) וSIXT יזכו אותנו. על זה אני לא ממש יכול להתלונן כי זה יכול לקרות גם ברכב חדש וזה לא משהו שניתן לצפות אותו, עם זאת, זה מעיב על החוויה ומבאס מעט.

עוד קצת תמונות מבחוץ:

9w8Kx8g.jpgH6h0xFE.jpgPKIwgrH.jpg71VaVjl.jpg

ותמונה של תא הנוסעים, הבסיסי למדי:

hKA3cal.jpg

clear.gif

אז קצת לגביי הדאסטר הזאת:

מנוע טורבו דיזל K9K בנפח 1.5, מנוע מוכר מאוד שקיים בפלואנס דיזל, מגאן, קנגו ובעוד רכבים רבים של ניסאן ורנו.

לפי הרישיונות מדובר בדגם של 110 כ"ס, אותו מנוע שנמצא בפלואנס ובמגאן III, המנוע סוחב מצוין בעליות, זמינות הכוח טובה והגיר הוא ידני בעל שישה הילוכים, מה שנותן יתרון בשיוט.

רמת הגימור די בסיסית: מערכת מקורית עם שליטה מההגה, AUX, USB ובלוטות', 2 כריות אוויר (בארץ נמכרת עם 4 כריות אוויר), ABS, ESP, מראות חשמליות, 4 חלונות חשמל וזהו בערך?

הנדסת האנוש די גרועה, נראה כאילו לקחו סתם חלקים מהמחסנים של ניסאן ורנו ודחפו אותם לרכב. דוגמה: במושב האחורי מי שיניח את ידו על מקום שנועד ליד, לא מעט פעמים ילחץ בטעות על החלון. זה קרה לנו המון. גם הצופר ממוקם על ידית האיתות, מקום הזוי ולא פרקטי.

מי שמכיר דגמי רנו וניסאן מהשנים האחרונות בוודאי יזהה את החלקים השונים:

פקדי החלונות מהמגאן 3, ידיות פתיחת הדלתות מהקליאו 3, ידית ההילוכים מגיעה מדגמי רנו השונים, גופי התאורה בתקרה מגיעים מהקליאו 3 ועוד.

בידוד הרעשים לא מוצלח במיוחד בחלק האחורי וכך גם בחלק הקדמי. האוטו הזה מרגיש זול ורואים שחסכו עליו באיכות חומרי הבידוד וכנראה גם בכמות. נסיעה בכבישים גשומים מגלה רעשים מציקים יחסית מאחור בעיקר, מבתי הגלגלים.

ישנם חלקי פח חשופים רבים שלא כוסו בפלסטיקה או בד. שוב - הרכב הזה די זול ברומניה (ישאר לכם עודף מ11 אלף יורו).

איכות הפלסטיקה נמוכה גם היא, מעט לחץ על הפלסטיקה גורם לה להמחץ, הפלסטיקה גמישה יחסית.

גובה הפנסים מתכוון באופן ידני, ממש מרגיש אולד סקול.

הקלאץ' ארוך מאוד בתפעול שלו, לא היה לי נוח לנהוג עליו, הקלאץ' משתחרר רק בסוף, אבל יתכן שזה קשור לעובדה שהרכב הוא שכור.

כמה דוגמאות לגביי תא הנוסעים הבסיסי:

coSpdOY.jpgKJpluwg.jpgNrpml1d.jpg

קצת תמונות של הרכב במקומות שונים:

clear.gifclear.gif

clear.gif

8cJcr0J.jpg6IPX1bv.jpg

q3MrAoM.jpg

נוחות הנסיעה בדאסטר סבירה, הרכב לא נעים בסיבובים בגלל גובהו, לא לנהג ולא לנוסעים.

מאידך ראוי לציין את צריכת הדלק המדהימה, למרות שבכבישי רומניה הנהיגה לא במהירות יציבה וישנן עליות רבות, צריכת הדלק שהמחשב הציג היא 1:22, על פי תדלוק יצא 1:21, מה שאומר שמחשב הדלק בעל סטיה קטנה יחסית ודי מדויק.

אם אצטרך לסכם את הרכב בכמה מילים: חסכוני וסוחב טוב, אמינות אמורה להיות טובה, אך יש עוד מה לשפר מבחינת איכות החומרים והנדסת האנוש ברכב.

בעד: זול יחסית, חסכוני מאוד, ביצועים טובים יחסית, תא מטען גדול, נוחות נסיעה סבירה.

נגד: תא נוסעים בסיסי מאוד, בטיחות נחותה, בידוד גרוע, הנדסת אנוש לא מוצלחת.

ועכשיו לגבי הנהיגה ברומניה:

אם מישהו חושב שהנהגים בארץ גרועים, שיחשוב שוב. הנהגים ברומניה נוראיים, בנוסף לכבישים הגרועים שלהם.

עקיפות על פס רצוף הן דבר שבשגרה, אנשים מתפרעים, חותכים, נדחפים, עוקפים בצורה גרועה וכמעט משפשפים אותך, נדחפים בכיכרות ועוד.

אלו דברים שלא נתקלתי בהם כמעט במערב אירופה.

הכבישים גרועים, ישנם לא מעט כבישים משובשים ומי שחפץ להגיע למקומות מיוחדים יצטרך לנסוע גם בדרכי עפר או בשבילים.

בנוסף לכך, הכבישים עוברים דרך ערים וכפרים, מה שמאט באופן מהותי את מהירות הנסיעה. המהירות הממוצעת של הנסיעה בדאסטר הייתה 48.6 קמ"ש בנסיעה שרובה בינעירונית.

נסיעות של 150-180 ק"מ אורכות בלי בעיה 3 שעות.

הוויז לא עובד מי יודע מה ברומניה, בעיקר באיזורים הרריים הוא מאבד קליטה, אך גם בעיר הוא מתחרפן לא מעט. צריך לקחת את זה בחשבון.

אם אצטרך לסכם את הנהיגה ברומניה:

בעד: נופים מדהימים, הדלק זול יותר מהארץ.

נגד: עלות השכרת הרכב יקרה יחסית, נהגים גרועים, כבישים לא מדהימים.

מוזמנים לשאול שאלות, לקלל אותי על זה שאמרתי שהדאסטר די גרועה וכו'. :lol:

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)

צפוי שאני אהיה הראשון שיגיב נכון? (כי מי יושב בפורום במקום לצאת לחגוג במרכז העיר ולחטוף ספריי חוטים בפרצוף?)

ANYWAY

איבדת אותי פה בערך:

"סווירלים מלפנים ומעיכה במכסה המנוע:" ברצינות הגעת עד רומניה כדי לצלם סווירלים על דאסטר שפתחו לו ת'תחת?

רוב התלונות שלך נובעות מזה שהרכב עבר חיים לא קלים בכלל (אגב שים לב לגובה הרכב, הוא איבד כמה ס"מ, שתבין מה עבר עליו)

מעבר לזה nitpicking על הפלסטיקים והנדסת האנוש, זה אפשר להגיד על כל דאצ'יה לא רק על הדאסטר - זה חלק מה"אני מאמין" של המותג.

כאילו, ברצינות הורדת את המדף האחורי כדי לצלם את הפח של דלת תא המטען ולהגיד שזה מפריע לך.

99.999% מהאנשים בעולם לא מסתכלים על דלת תא המטען שלהם מתוך הרכב כשהמדף שוכב בצד.

ובכלל, לקחת רכב שטח ל"ביקורת" ולא לרשום מילה אחת על היכולת שלו בשטח זה די מחטיא את המטרה.

אני מאמין שאם היית מקבל רכב קצת יותר טרי אולי היית נתפס על הדברים האלה פחות, או שלא.

בגדול יש מי שסבבה לו לראות מתגים של דגמי רנו ישנים, ראשי ברגים חשופים פה-ושם ופחות בידוד בתא הנוסעים ובתמורה להשאיר כמה עשרות אלפי שקלים בעו"ש.

מי שממש לא מסוגל - יוסיף ויקנה אאוטלנדר, שם כמו שאנחנו כבר יודעים הכל בסדר.

דרך אגב, מוזמן לפנק בקצת תמונות של רומניה, זה יותר מעניין מדפיקות בפח :lol:

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם (נערך)

1. צילמתי את הרכב על מנת לשמור תמונות שלו אם יאשימו אותנו שגרמנו לנו נזק (למרות שהיה לרכב ביטול השתתפות עצמית). ובכל מקרה אני לא מצפה לקבל ככה רכב שכור.

2. כנראה שהרכב עבר חיים לא קלים, לפי מסמכים שמצאתי בתא הכפפות הוא הושכר לתייר מאיחוד האמירויות בין ה23 ל27 באפריל (יום לפני ששכרנו את הרכב) שלפי צריכת הדלק של המחשב עשה עם הרכב הזה 1:16, כנראה זה מעיד על איך שהתנהגו אל הרכב.

3. לא הורדתי את המדף במיוחד, הוא ירד בגלל המזוודות ונשאר שם עד שהוחזר לאחר נסיעה או שתיים.

4. לא בטוח שאם הרכב היה שמור יותר הייתי מרוצה יותר, אני רגיל לסטנדרטים קצת יותר גבוהים.

5. לא בטוח שאאוטלנדר מכונית טובה יותר בכל הדברים. בטח לא בצריכת הדלק שהיא לא פחות מפנטסטית.

בכל מקרה לדאצ'יה יש עוד הרבה מה לעשות כדי לעמוד בשורה הראשונה. זה קצת יותר מלואו קוסט של רנו וניסאן בעיניי.

אגב אם כבר רומנים, נהגי המוניות בבוקרשט זה זוועה! המוניות יותר גרועות מהארץ, אני לא מדבר על זה שכמעט כל מונית שלקחנו הייתה דאצ'יה לוגאן עם 350 אלף ק"מ וצפונה,

אבל למונית אחד היה הגה שהודבק בסלוטייפ. :shock: (כנראה עברה תאונה)

למונית אחרת ההגה רעד בטירוף החל מ10 קמ"ש.

במונית אחרת הברקסים ממש חרקו בצורה הזויה ונשמע כאילו הברקסים בולמים על הדיסקים ועל התופים ולא על הרפידות. פחד אלוהים.

עריכה אחרונה על ידי dorsht

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם (נערך)

4. מסביר את הביקורת שלך על הרכב, מי שרגיל לרכבים יותר "מוקפדים" נניח כמו ה500 מן הסתם יאבד את עצמו בתוצרת הרומנית

5. תעבור על השרשור המקביל שמתקרב ל20 עמודים ותיווכח שאאוטלנדר זה הדבר הכי טוב שקרה לאנושות בערך מאז המצאת הביצה המקושקשת :lol:

לדאצ'יה יש המון מקום לשיפור, וזה לא שהם עוצרים - הלוגאן (סאנדרו עם בג'אז) עבר מקצה שיפורים מקצה לקצה בין הדגם הראשון לשני, כנ"ל סנדרו.

הדאסטר במתיחת הפנים האחרונה סימן V על כל התלונות העיקריות שהיו עליו מאז הוצג (בין היתר אביזרי בטיחות כסטנדרט שהורידו לו את הדירוג בNCAP)

עושה רושם שהם לא ישנים בעבודה, היופי הוא שהם לא מתיימרים להיות במקום ראשון, על כל רכב רשום בגדול "YOU GET WHAT YOU PAY FOR" להבדיל ממותגים אחרים שמרשים לעצמם לקחת מחיר של דומינוס אבל לדחוף לך מוצר שהוא במקסימום "פיצה יחזקאל איטלקית אורגינל"

עריכה אחרונה על ידי NINJMNKY

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

4. זה לא שה500 היא פאר היצירה באיכות החומרים אבל היא קצת יותר איכותית מהדאצ'יה הזאת.

5. לא, דייהו נובירה זה יותר טוב. :lol:

בכל מקרה, ראיתי את הלוגאן הישנה לעומת החדשה, יש שיפור, אבל זה עדיין לא ברמה של המתחרות. עם זאת הייתי שמח לראות בארץ דאצ'יה לוגאן ידנית בגרסת הסדאן שתתן פייט במחיר הגיוני (נניח 60-65 אלף ש"ח), אני מאמין שבמחיר כזה היא תצליח לא רע. כל האקסנטים והמיצובישי פחטרז' (אטראז') עולות הרבה יחסית. ברומניה הבנתי שהלוגאן מתחילה מ5600 יורו או משהו כזה.

הדאסטר הזה היה 2014, מעניין לראות את מתיחת הפנים ואני מקווה שהוא קיבל ציון גבוה יותר ביורואנקפ.

לא אמרתי שיהיו במקום ראשון (הם כנראה גם לא יהיו שם אף פעם), אבל אני חושב שיש להם עוד מה לשפר כדי שהרכב שלהם יהיה ראוי בעיניי.

אגב, לגביי הלוגאן, ברומניה יש כל מיני גרסאות: יש את הסדאן, יש MCV (פתוחה וסגורה), יש גרסת טנדר גם כן.

פורסם

"אבל זה עדיין לא ברמה של המתחרות."

אז זהו שאין להם באמת מתחרים, נעזוב רגע את התמחור בחו"ל (שגם שם, אין להם באמת מתחרים, אם כי שוק היד השנייה הרבה יותר נגיש)

הסופרמיני הבאה אחרי הסנדרו עולה 20K יותר (איביזה 1.2 ידנית), הג'יפון הקטן הבא אחרי הסטפוואי עולה 20K יותר (קקטוס), ג'יפון אוטומטי אין לי כח לחפש, אני בטוח שהוא עולה הרבה יותר מהסטפוואי האוטומטית.

דאסטר 4x4 בנזין ב100 אלף זה רכב נטול תחרות, המתחרה הכי קרוב שמציע יכולת שטח ולא 4x4 לכבישים רטובים זה הXV שעולה 33 אלף יותר. (עזבו את הג'ימני, לא רלוונטי למי שחושב על דאסטר)

כשיהיה לפחות יצרן אחד שייתן מרכבי סופרמיני או ג'יפונים במחירים האלה, אולי יהיה אפשר להגיד שדאצ'יה לא ברמה של המתחרים. בינתיים הם לבד במשחק הזה.

(וכן אני יודע שיש כבר מישהו שמקליד "למה דאצ'יה? תקנה משהו משומש בן שנתיים, יותר טוב", אבל בואו, תפתיעו אותי, אני יושב לבד מול המחשב בערב יום העצמאות, משעמם לי)

את הלוגאן גם אני הייתי שמח לראות, סדאן ידני במחיר תחרותי שיחסל את כל ה"תת משפחתיות" ואולי אפילו יעניין את הצבא בדרך עקיפה כלשהי.

אני די בטוח שהם עובדים על זה, ואם לא אז חבל. יכול להיות פה מעניין.

נ.ב.

אני צריך להתחיל לקחת כסף מקרסו על כל הPR שאני עושה להם עוד משנת 2012

פורסם

לשפר איכות החומרים ולהפסיק להשתמש בחלקים מדגמי רנו ישנים = לעלות את מחיר הרכב ולהרוס את הקונצפט של רכב עממי זול ( גם ברומניה הענייה).

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

פורסם

ולאד, לא ביקשתי איכות חומרים של מרצדס S CLASS. טיפה יותר איכותי, לפחות שהפלסטיק לא יתקפל בדלת כשאני נשען עליו.

אין בעיה שישתמשו בחלקי רנו ישנים, אבל הם פשוט זרוקים בתא הנוסעים בלי קשר לעולם, הנדסת האנוש פשוט גרועה.

פורסם

עניין הנדסת האנוש הגרועה ממש לא ברור לי. איכות חומרים נמוכה, חלקי פח חשופים וכו' וכו'. פה אפשר לטעון למטרה מסויימת, חסכון בעלות הייצור.

לגבי הנדסת האנוש התירוץ הזה לא מתקבל. קחו תא נוסעים של קליאו דור קודם מבחינתי ותרכיבו אותו. זה מרגיש יותר כמכוון מלמעלה, שחס וחלילה תא הנוסעים לא יראה כמו משהו שתוכנן לבני אדם ואז הם יתחילו לקנות את הרכב הזה במקום רנו.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי אם היית מקבל רכב במצב חדש ולא רכב השכרה רומני (זה נשמע כמו קללה) דפוק מכל הכיוונים ההתרשמות שלך היתה מעט חיובית יותר.

בכל אופן, פח חשוף בתא המטען ופלסטיק קשיח לא ממש מזיז לי אם אני מקבל טורבו דיזל ידני חזק עם צריכה נהדרת.

לא הבנתי מה הבעיה בהנדסת אנוש? המתגים לא ממוקמים כמו שצריך? ההגה מסתיר את לוח המחוונים? תנוחת נהיגה מעייפת? מה?

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

פרקש, אני בעלים שלי הקליאו מדור קודם, צר לי, הנדסת האנוש שם הייתה מוצלחת יותר.

המקום להניח את הידיים בדלתות לא גרם לפתיחת החלונות מעולם, כיוון המראות היה מדלת הנהג ולא ליד בלם היד.

פורסם

לא מובן נושא הנדסת האנוש. חוץ מאשר לבדל אותו מהרנו. כי אני לא חושב שעיצוב יותר טוב ישנה את העלויות, שיעתיקו מרנו.

Sent from my LG-D855 using Tapatalk

פורסם
לא מובן נושא הנדסת האנוש. חוץ מאשר לבדל אותו מהרנו. כי אני לא חושב שעיצוב יותר טוב ישנה את העלויות, שיעתיקו מרנו.

שב באחת כזאת ותבין.

אולי זה אני שביקורתי מדי, למרות שאני לא מגיע מרכבים מצטיינים.

פורסם

מאמין לך. פשוט לא מובן למה ב 2016 יוצא רכב כזה מבית רנו. שבקלות יכלו לשדרג אותו. מניח שהדגם הבא יהיה הרבה יותר מוצלח.

פורסם

זה האוטו. היית לוקח אאוטלנדר שכור בן שנתיים ועם כל הזמזומים והקרקושים היית מתפלל שיהיו לך מתגים של רנו בפנים, רק טיפת שקט. שלא נדבר שבאאטלנדר 2013 שמו את מערכת השמע של הדור הקודם, הגה מיצי כללי, ללא תאורת לילה בכפתורים של החלונות, ידית הילוכים של האנטר ומה לא. ושם כביכול לא חסכו עליך. בקיצור-הכל בעיני המתבונן. היופי והכיעור.

• תוכן חדש...