רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,583 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום חברים. לצערי הרכב עבר תאונת פח קטנה. עכשו יצא לי בעבר לעשות פחחות בבאר שבע, ופערי המחירים היו פשוט מטורפים. אני מניח שיש חלק מקצועיים פחות אבל עדיין מדובר בעשרות אלפי שקלים על אותה עבודה. הפחח שעשיתי אצלו לקח 700 שקל פחות מהפחח שלידו ועדה עבודה מדהימה, פשוט גנבים. מישהו מכיר איזה פחח אמין וזול מחיפה ?
הודעה אחרונה מאת mohen, -
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם. בכביש 444 לכיוון צפון, ממש ביציאה מרח' יהודה הלוי בראש העין, שמתי לב הבוקר שיש בוטקה עם שוטר (שיטור עירוני) שפשוט מחובר ללוח הבקרה של מערכת הרמזורים בצומת, ובאופן ידני מחליט מתי האור הירוק ליוצאים מראש העין מתחלף לאדום. אני מניח שזה נועד לשחרר את הלחץ שיש שם ביציאה כל בוקר אבל למה צריך לשבת מישהו בבוטקה מאולתר ולעשות את זה בעצמו? מישהו יודע מה הסיפור מאחורי זה? מצרף תמונה של הדבר הזה...
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 732 צפיות
ואחרי כמן שנים צריך לבצע בדיקת בלמים לפני הטסט לרכב? תודה,
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, אודה אם למישהו יש דרכי התקשרות לגדי אונגר מנכ"ל טלקאר - יבואן קיה, מייל/טלפון/פקס. שאלה נוספת, אני מתכנן לשלוח תביעה דרך עו"ד, למי שולחים? יש להם מחלקה משפטית? אפשר גם לשלוח את הפרטים הנ"ל בהודעה פרטית. בקרוב אספר לכם למה להמנע מקניית רכב חדש מחברת קיה. תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, לאחר חרישה על הפורומים החלטתי ללכת על מצלמת HD שיש להרבה אנשים מעל לשנה/שנתיים (כלומר מחזיקה מעמד) עם תגובות מעולות. VIOFO A118C המצלמה מצלמת בזוית של 170 עם ראות מעולה ביום ובלילה. 1080P קניתי מעליאקספרס ממוכר מומלץ: http://s.click.aliexpress.com/e/JMFEM7M 200 ש"ח מצורף צילום לילה מהמצלמה - עזריאלי למי שלא מזהה הסתרתי את המספרים חלקית בכוונה.
הודעה אחרונה מאת dmxsir, -
- 3 תגובות
- 901 צפיות
שלום חברים מתוכנן טיול לצפון איטליה (כ 4 ימים) וחבל טוסקנה (עוד 3-4 ימים). שנה שעברה השכרנו באוסטריה מיני-קופר והיה נחמד מאוד. הייתי שמח להשתדרג למשהו קצת יותר חמים, דוגמת Golf\Polo GTI או משהו דומה. לא מצאתי באתרים של החברות הגדולות קטגוריה כזו, יכול להיות? פעם שעברה השכרתי מ SIXT והייתי די מרוצה.
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
https://www.youtube.com/watch?v=P4YnebnkEqs עקפה את P1 ההיברידית של מקלארן, למבורגיני אבנטדור, ועוד... מדהים! לכתבה : https://hwzone.co.il/%D7%9E%D7%93%D7%94%D7%99%D7%9D-%D7%98%D7%A1%D7%9C%D7%94-%D7%A9%D7%91%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%AA-%D7%A9%D7%99%D7%90-%D7%94%D7%AA%D7%90%D7%95%D7%A6%D7%94-%D7%9C%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%91%D7%99%D7%99%D7%A6/
הודעה אחרונה מאת shayy, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הרכב הוא פרטי יד ראשונה מ2010 ולדברי המוכרת טיפלה כל שנה . באחריות היא טיפלה בחברה ואח"כ במקומות שונים. כל בקשותי לראות אפילו קבלה אחת מהשנים האחרונות לא נענו לנטוש ? לבדוק ? להוריד במחיר ?
הודעה אחרונה מאת leasing driver, -
-
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
http://www.topgear.com/car-news/supercars/all-hail-new-pagani-huayra-roadster פגאני שובר את השיאים של עצמו בעיצוב המכונית המושלמת. הבן אדם פרפקציוניסט ברמות חולניות, הוציא עוד פעם את המכונית המושלמת. בעיה קטנה זה המחיר. €2,280,000 לפני תוספות. מנוע של AMG עם 760 כ"ס. משקל נוצה 1,280 ק"ג. מיוצרות 100 מכוניות כאלה שזה הרבה אצל פגאני, יש לו דגמים שהוא מכר 1 או 3 כל המכוניות נמכרו מראש
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
אני מודע לקיומו של שרשור מקביל על 330e, אבל ההודעה הזו היא על מספר תובנות שיש לי כרגע בקונטקסט מחיר ישראלי, לא של חו"ל וללא התייחסות לאלמנטים הקשורים בנהיגה עצמה - אולי זה יסייע גם לאחרים הפוזלים לסדרה 3. (וכן, לא צריך לומר לי כמה עולה סדרה 3 בחו"ל וכל זה, אני מודע להבדלי המחיר בין כחול-לבן ושאר הדגלים). ובכן... הרחבה אפשרית של הצי בבית, גם סדרה 3 נשקלת. מחפשים משהו מאובזר היטב שגם יודע לזוז, ורצוי מהר - שריטה משפחתית. בעצם למה לא 330e? עמדת הג'ינרג'י על חשבון דלק מוטורס, הנסועה היומית מתוכננת לפחות מ-50 ק"מ ביום ובעיקר בעיר, טכנולוגיה ברכב לא מפחידה אותנו אלא מסקרנת, שקט בתא הנוסעים לא מזיק (מנסיון אישי יומיומי...) - מה רע? בכל מקרה, ידעתי כי המיסוי על דגמי P…
הודעה אחרונה מאת Panizzi, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 844 צפיות
התגלגלה אלי התמונה המצורפת, הייתי שמח לדעת איך אני מוציא דו"ח כזה בעצמי (עבור רכב X)
הודעה אחרונה מאת כוכב השחר, -
קונצרן PSA הצרפתי, המייצר את מותגי הרכב פיז'ו וסיטרואן, עומד לרכוש את אופל. סוכנויות הידיעות מדווחות היום (ג') כי מגעים לרכישת מותג הרכב אופל (וגרסתו הבריטית ווקסהול) על-ידי קונצרן הרכב הצפרתי PSA (פיז'ו סיטרואן) מתקדמים במהירות לקראת הכרזה על רכישה הצפויה תוך שבועות ספורים. מעניין מה יצא מזה, נראה שילוב לא טבעי בכלל. http://www.carsforum.co.il/cars/מגזין-רכב/2727/חדשות/פיג'ו-סיטרואן-תרכוש-את-אופל?
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא יודע אם זה קשור לפה (לפורום הזה - או בכלל לאתר הזה.. אבל לא מכיר מקומות אחרים לצערי ודיי פעיל פה) אם זה לא קשור, אשמח לתיקון לאן אוכל להפנות את השאלה. התחלתי לא מזמן לעשות שיעורי נהיגה על אופנוע (A1) בשיחה ראשונית עם המורה נאמר לי כציטוט "צריך לעשות 15 שיעורים, וטסט - כל שיעור 100 שקלים, הטסט זה 350 שקלים" ביצעתי 15 שיעורים, והוא תיאם לי טסט - כשהוא הבין כשאני לא בונה על יותר שיעורים, הוא ביטל את הטסט ואמר שאקבל טסט אחרון אחרי כל שאר התלמידים. לאחר ויכוח איתו, הסכים לתאם לי טסט לעוד שבוע וחצי - ואחרי תיאום הטסט המזכירה מודיעה לי שאני צריך לשלם עוד 200 שקל כי הטסט הוא שיעור כפול (לומד בת"א, ביצוע הטסט עצמו זה בחולון) כאשר לפי הבנתי ממה שנאמר לי בהת…
הודעה אחרונה מאת armagedon, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, אני נהג חדש (עברתי לפני חודשיים). 1. איזה ביטוח לעשות? כמה יעלה לי? 2. הרכב אמין? 3. כמה הוא צורך? 4. אפשרי לחבר אליו AUX או BT? 5. לאחר כשנה כמה יהיה קשה למכור אותו? אני אפילו ארד ב2000 ש"ח מהמחירים שיופיעו עוד שנה לאותו שנתון 6. לאילו הוצאות וכמה אני אמור לצפות? בהנחה שאני לא מבין כלום בנושא של ביטוח אגרות וכו' 7. בגיל 21, כמה נהגים אני יכול להסיע? אם יש עוד מידע, אני אשמח לפרטים, זה רכב ראשון אחרי הכל, ואני רוצה לנהוג על ידני
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
בחודשים האחרונים כל החניה של הביניין בו אני גר התמלאה בג'יפונים חדשים. אמנם יש לי רכב לא רע בכלל, אך די ישן - 2009, אני מתחיל להרגיש קמצן לעומת האחרים. מעניין לדעת כמה אחוזים מהמשכורת נטו אנשים מבזבזים בממוצע על אחזקת רכב.
הודעה אחרונה מאת sperial, -
- 0 תגובות
- 508 צפיות
אשמח לדעת מה הם ההבדלים העיקרים של הדור הרביעי של ראב4 שעודכנו לאחר מתיחת הפנים. מדובר בגרסה הבסיסית ולא ההיברידית.
הודעה אחרונה מאת eilam, -
- 2 עוקבים
- 0 תגובות
- 890 צפיות
היי, רציתי להפוך את הדלת האחורית בפולקסווגן t6 לחשמלית וקיבלתי הצעה של 8000 שקל שנשמע לי יקר. האם יש עוד מקומות חוץ מחברות איבזור לנכים שיכולים לעשות דבר כזה במחיר סביר? ברדיו מילאנו לא עושים. תודה
הודעה אחרונה מאת הבוס, -
-
- אחראי פורום
- 26 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
שלום רב לכם. שאלתי היא, ברכבים פשוטים וזולים, כגון ניסאן מיקרה \ מציובישי ספייס סטאר \ סוזוקי אלטו \ דאציה סנדרו , או כל רכב שהוא זול, זאת אומרת איכות חומרים נמוכה במיוחד, חסכון על כל דבר שאפשר, חומרי פנים פשוטים וזולים, חוסר בידוד רעשים, קרקושים זמזומים ושברים, שימוש בטכנולוגיה זולה להפחתת עלויות, כל זה משפיע גם על מכלולי הרכב? למשל המנוע והגיר ברכב, האם הם עשויים מחומרים פשוטים יותר? פחות עמידים? האם ברכב שכזה יבחרו בצמיגים זולים מהיצרן? חלונות שבירות יותר? פח וחלקי מרכב דקים ופחות עמידים ובטיחותיים? וכמובן הרשימה ארוכה. תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
שלום מצאתי רכב יד שניה שנראה לי מתאים. אני גר במרכז והמוכר בקרית שמונה. כאשר המוכר קרוב,אני בודק את הרכב, חותם זיכרון דברים וחוזר למחרת עם צ'ק בנקאי (וביטוח) במקרה זה נראה לי בעייתי לשרוף יומיים. מה עושים במקרה זה ? איך אפשר לסגור את זה ביום אחד ? תודה רפ
הודעה אחרונה מאת GhostBuster, -
-
צביעת אופנוע
מאת אמיר סגל- 0 תגובות
- 875 צפיות
חברים, אשמח להמלצה על מישהו שיודע לצבוע אופנועי קסטום
הודעה אחרונה מאת אמיר סגל, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
המפלצת הסופר מפוארת הזאת צצה לפני מספר ימים, כאקורד סיום לדגם הזה, שלא איבד מהזהות שלו מאז תחילת הייצור אי שם בסוף 1979. אחרי כל גרסא אפשרית כמעט כולל רכב צבאי, פופ-מוביל, ואפילו 6X6 מפלצתית, הדגם הזה הרוויח את מקומו גם כנושא לוגו המייבאך. הדגם, שצפוי להיות מושק רשמית בחודש הבא בתערוכת ז'נבה, מציע מנוע 6 ל' טווין טורבו, עם 620 כ"ס ו-102 קג"מ מומנט. המבנה שנקרא landaulet לקוח עוד מתקופת הכרכרות שחלקן האחורי היה פתוח. אפשר גם לקרוא לזה שילוב של לימוזין וקבריולט וכאמור, השלדה הארוכה שייכת לדגם ה-6X6 והסרנים ל-4X4 בריבוע, אבל יש 4 דלתות וחלק אחורי פתוח (כדי שכולם יוכלו להסתכל לנוסעים האלה בלבן של העיניים). בסיס הגלגלים ארוך ב-26 ס"מ מה-S קלאס (עם בסיס הגלגלים הארוך), …
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול תדלקתי סולר ברכב, כאשר תוך כדי אני מנקה את שמשות הרכב. כשסיימתי ניגשתי לפית התדלוק ולהפתעתי אני מגלה שפיית התדלוק נוזלת. מיד עצרתי את התדלוק ובדקתי בתחתית הרכב כמה סולר נשפך (כ-5 ליטר). ישר הלכתי לקופאית ודרשתי זיכוי, היא מיד התקשרה למנהלת וביקשה שאצור איתה קשר למחרת והיא תבדוק במצלמות כמה סולר נשפך ותזכה אותי (טרם יצרתי קשר איתם) לקחתי מספר תמונות ואף סרטונים של התקלה ולפתע גיליתי שעל המשאבה שבה תדלקתי, יש מדבקה עם אישור אימות דיוק שהוא פג תוקף (2.2016) צילמתי גם את זה. השאלה שלי האם קיים חוק בארץ שמחייב תחנות דלק לבצע אחת לשנה או מס׳ חודשים בדיקה של מכון התקנים? מדובר בחברת דלק מוכרת ולא באחת מהתחנות המוזלות שצצו בשנים האחרונות. אשמח לדעת אם לעוד אנשים זה קרה וא…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
היי, הבנתי שבאירופה רוב הנהגים משתמשים בידני, זה נכון? למה בארץ הרוב נוסעים על אוטומט? (משער כי זה פחות התעסקות וישראלים עצלנים) מה ההעדפה האישית שלכם, ידני או אוטומט?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, כפי שרשמנו באחד משרשורי הייעוץ ברכישת רכב, אנחנו חושבים איך לגרום לכם לעשות נסיעת מבחן על MG3. אחד הרעיונות שעלו על הפרק זה עוד בוקר שישי נעים וכייפי, עם כיבוד קל, שיחה עם ניר, מנהל מותג MG, ובעיקר נסיעות מבחן. אין לנו מגוון של דגמים לנסיעה למעט ה MG3, אבל יש מגוון של צבעים. אנחנו בוחנים אפשרות להביא רק בשביל הרפרנס גם MG350 ו MG550 לאפשר לכם להתנסות במכוניות הללו שהן רלוונטיות בעיקר לשוק היד השניה, אבל מראש אומרים שלא בטוח שנוכל לגייס אותן למשימה. השאלה שלנו היא האם יש היענות מבחינתכם לבוקר כייפי כזה עם MG? (מראש אומרים לא יהיו פיג'ו, לא סיטרואן, לא DS וגם לא טרקטורונים של פולאריס. רק MG. ) אם זה יצא לפועל זה יהיה באחד מימי שישי הקרובים. נ…
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
-
- 29 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
כולנו יודעים איך תרבות הנהיגה בארץ. השאלה עד כמה אנחנו שונים ממדינות אירופה, אמריקה, יפן. מה שמפריע לשגשוג התרבות המוטורית היא תרבות הנהיגה. לפחות זה אחד הדברים שמפריעים. מה עושים בגרמניה נגיד בשיטות החינוך והלימוד בתחום הנהיגה, זהירוץ בדרכים ומוטוריקה שלא עושים בארץ?
הודעה אחרונה מאת sperial, -
הכתבה בקישור הבא אינני מסכים עם כל הנאמר בכתבה, אני חושב שלשיטפון המכוניות החדשות יש גם צדדים טובים כמו העובדה שריבוי המכוניות החדשות מאיץ את הירידה בערכן של המכוניות הישנות והמזהמות ובעקיפין גורם לגריטתן בגלל חוסר הכדאיות להמשיך ולהחזיק בהן בגלל ערכן האפסי, כך שהתוספת נטו לשוק רחוקה להיות מספר המכוניות החדשות שנמכרות. מצד שני הצרכים לעיתים קונים כלי רכב שהם מעבר ליכולתם, כאשר היו יכולים לרכוש רכב אמין וטוב בן 3-4 במחצית מערכו כחדש ובן 5-6 בשליש מערכו כחדש, ואף פחות מכך. מה דעכתם?
הודעה אחרונה מאת קרמבו, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אנשים רבים שואלים אותי מה זה רכב הייבריד ואיזה סוגים של הייבריד קיימים. החלטתי לענות על השאלות האלו בקצרה. אתם מוזמנים להוסיף, לתקן. מה זה רכב הייבריד? זה רכב שיש לו לפחות שני סוגים של מנועים המשמשים להנעתו. למשל סוג הנפוץ ביותר בנזין + חשמל, מה שרלוונטי עבור דיון זה. הייבריד מלא זה רכב שמסוגל לנסוע על מנוע חשמלי בלבד. לדוגמא פריוס. הייבריד רך (MILD) זה רכב שמנוע החשמלי רק עוזר למנוע ראשי, אך הוא לא מסוגל לנסוע על מנוע חשמלי בלבד. לדוגמא אינסייט. מיקרו הייבריד זה רכב שכולל רק מערכת סע/עצור ומערכת רגנרצייה לאנרגייה המשמשת להנעת מנוע בעירה פנימית (למשל בקבלי על). לדוגמא EHDI של סיטרואן. הייבריד סריאלי זה הייבריד שמנוע בעירה פנימית לא מ…
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אני מחפש כרגע סופר מיני (אוטומטית לצערי) ושמתי עין על ניסאן נוט. יש נסיון טוב איתו במשפחה והוא מתאים לתקציב ולצרכים. הבעייה שאין הרבה ממנו למכירה. החלטתי לתת צאנס למודעה ביד2 לרכב מליסינג של אחת החברות המוכרות. נאלצתי להסכים לדמי שינוע בסך 300 שקל. הראו לי בדיקה מטעמם שכמובן אין לה ערך מ 9/2016 האוטו הגיע וראיתי את סימני ההזנחה : מגב אחורי לא עובד , חוסר במכסה של נוזל שטיפה , חוסר בנוזל קירור , ידית הילוכים רוקדת , פילטר אוויר מלוכלך לגמרי למרות שלכאורה נעשה טיפול לאחרונה , סימנים לנוזל קירור שניתז. החלטתי לא להמשיך ואנשי המכירות לא הניחו לי עד שעזבתי וספגתי את דמי השינוע. בדיעבד , כשראיתי שהרכב נבדק לפני 5 חודשים הייתי צריך לנתק מגע ולהבין שהרכב מעל…
הודעה אחרונה מאת coavi, -
מאזדה 6 עברה עדכון קליל שבקלילים, אבל החזירה במסגרתו את גרסת הפרימיום פלוס והוסיפה את מערכת ה-G-Vectoring המסקרנת. הלכנו לבדוק אותה, ואלה המסקנות.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 3 תגובות
- 714 צפיות
שלום לחברי הפורום! לאחרונה רכשתי קיה ריאו 2013 1400 דגם LX אוטומטית. רכב חביב לנסיעה מנקודה A לנקודה B. העניין הוא שנראה כאילו צריכת הדלק של הרכב מטורפת ואין בינה ובין הצהרות היצרן שום קשר. אפילו לא מקרי. השעון נופל בקצב של רבע מיכל ביומיים. שמונה ימים ונגמר המיכל ולא תגידו שאני נוסע הרבה ק"מ. בממוצע יוצא שהרכב עושה 1:10 בנסיעה משולבת. נראה לי לא תקין לחלוטין, במיוחד בהתחשב בעובדה שבמבחני דרכים שקראתי, הרכב עשה 13+ ק"מ לליטר. מה לא בסדר? אני נוסע מאוד רגוע. שום קיקים ושום כלום. היצרן גם מדבר על מיכל בקיבולת 43 ליטר כאשר בפועל אני מתדלק 30 ליטר ממצב אפס למצב מלא. זה מאוד מטריד להיכנס עם הרכב לתדלוק פעם בשבוע... אם למישהו יש רכב זהה, אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת AviorXD,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 16 אנונימיים, 590 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- pasat04
- גולד1
- ronrobin
- BoazB11
- AviorXD
- פאר האורה
- הדיין
- zvigolden
- amosbmw
- santiago
- Shon Levi sound tuning
- SlowRide