רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,583 נושאים בפורום הזה
-
הבוקר העברתי את הרכב טסט שסיכם את השנה הרביעית של הרכב בבעלותי, שנה שבמהלכה גמע הרכב 11,500 קילומטרים. אז כמה זה בעצם עלה? מבחינת אחזקה, תיקונים וטיפולים: בלמים- הוחלפו בלמים קדמיים, צלחות ורפידות, עלה כ-750$ (כל המחירים בדולר אמריקאי). מחשב בלמים- מחלה מוכרת בדגמי מרצדס שצויידו במערכת בלמים אלקטרונית (SBC), החלפת המחשב הסתכמה ב-1000$. תושבות מנוע וגיר- הוחלפו כל התושבות לחדשות- 350$. מזגן- הוחלף צינור תקול שגרם לבריחת גז- 200$. מייסב פולי צ'ארג'ר+רצועת מגדש ורצועת אביזרים- 250$. טיפול תקופתי- שמן+פילטר, מסנני אויר, שמן בדיפרנציאל אחורי- 300$ בתרגום לשקלים עלות האחזקה הסתכמה בכ- 10,500 שקלים. דלק....... במהלך השנה שחלפה מאז הטסט הקודם …
הודעה אחרונה מאת lanosforce, -
יש לנו אינסטוש!
מאת פבל- 1 תגובות
- 746 צפיות
בטח לא ידעתם, אבל לקארספורום יש גם חשבון אינסטגרם. אז אם אתם רוצים לראות את התמונות המגניבות מהמבחנים המגניבים שלנו. בואו לעקוב אחרינו.
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
כמו תמיד, ערב תערוכת ז'נבה, מוכרזת הזוכה המאושרת, עם 319 נקודות. בחירה ראויה למכונית שקידמה במשהו את הסגמנט שלה. הפעם, גם במקום השני והלא רחוק - עם 297 נקודות - ניצבת מועמדת ראויה ביותר - אלפא ג'וליה. הרחק מאחור, במקום השלישי עם 197 נקודות, נמצא את מרצדס E קלאס. לא בכדי הדגשתי את עניין הנקודות, כי ניתן ללמוד מהן משהו על הדו-קרב בין שתי המובילות. http://www.autocar.co.uk/car-news/motor-shows-geneva-motor-show/peugeot-3008-wins-european-coty-award
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הסתיים בשעה טובה. קצת על התהליך: עקב אי סחירות של האקזמפלר לא היו הרבה טלפונים אבל המתקשרים היו בדרך כלל רציניים. יוצא דופן היה טיפוס אגרסיבי אחד שלאחר משפט וחצי בטלפון התחיל להשמיץ את היצרן והדגם ולנסות להוריד מחיר בצורה מכוערת . קיבל את התשובה: " אתה יודע מה, לא בא לי למכור לך..." לאחר שבוע התקשרה גברת מהקצה השני של המדינה (באר שבע,הרכב עומד ליד קריית שמונה) שיש לה וולוו 2001 ונשמעת רצינית. היום היא הגיעה עם בעלה וחבר של המשפחה על תקן "החבר שמבין" שהתברר כחבר שבאמת מבין...מהנדס רכב והביא מחשב נייד עם תוכנת דיאגנוסטיקה של וולוו... החבר אישר שהרכב פיקס, דמי רצינות הועברו ובשבוע הבא תבוצע מכירה. המחיר נסגר על מחירון לא משוקלל... כן כן למרות התחזיות השחורות על צורך להוריד…
הודעה אחרונה מאת avargel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כל חודש אנחנו מקבלים עדכון לגבי המסירות בארץ באדיבות המשתמש Car_me. נתקלתי כעת בנתונים של 3 הרכבים הנמכרים ביותר בגרמניה בחודש פברואר 2017 בסגמנטים העיקריים. כמויות בצד, עד כמה לדעתכם ישראל דומה לגרמניה? תוספת: מדובר על מסירות. Bestsellers in Germany (Feb.).pdf
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שאלה שעלתה בין מספר אנשים מה הרכב הכי חסכוני שקיים היום? כולל דגמי 2017 לא חשמל כן דיזל,סולר והיברידי
הודעה אחרונה מאת gal1992, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 817 צפיות
שלום לכולם , עברתי ברמזור שבו מצלמת מהירות+רמזור - המהירות המותרת שם היא 50 קמש. נסעתי במהירות של 40 קמש ומתישהו באמצע או בסוף הרמזור ( לא זוכר בדיוק ) עקפה אותי מכונית במהירות דיי גדולה , אני נסעתי בנתיב הימני והיא בשמאלי .היא עקפה ואז השתלבה בימני (לא זוכר בדיוק מתי ) האם אני יכול לקבל דוח על מהירות בגלל המכונית שעקפה אותי ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הכל התחיל בזה שטיילתי בשטחי האש שממזרח לשוהם (יש פריחה נהדרת, מומלץ!) ובחנתי איזה פגר של BTR-152 שעמד שם. למרבה הפתיעה המנוע שלו שמור למדי. זה מנוע 6 צילינדרים עתיק 6.5 ליטר של משאית זיס אם אני לא טועה. עוד רואים את ההטבעות ברוסית. מייד רואים שהוא שונה ממנועים מודרניים - הראש שטוח לגמרי, פשוט פלטת מתכת, והשסתומים הם בצדדים - צד אחד לפליטה וצד אחד ליניקה. היתרונות נראים ברורים, המבנה מאוד פשוט, אין סכנה לשום דבר אם נשבר שסתום, אין מבני תזמון מורכבים ובאמת פעם כל המנועים היו כך. האם הסיבה היחידה שעברו לשסתומים וקאמשאפטים בראש היא זיהום אוויר ? או אולי יותר יעילות בניצול הדלק ?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- 2 תגובות
- 923 צפיות
שלום חברים רציתי לשאול בנוגע לנהג מלווה אני בן 25 רישיון נהיגה מגיל 17 האם אני יכול להיות מלווה?
הודעה אחרונה מאת klasa, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 5 אלף צפיות
מצאתי ביד 2 רכב מעניין שמפורסם תחת המגרש הנ"ל, מחיפוש בגוגל נראה מגרש גדול, רציתי לשאול מה אתם יודעים עליו והאם מומלץ בכלל ללכת להסתכל שם או שזה סוחר שלא מומלץ להתקרב. האם למישהו ניסיון עם המגרש הזה. למען הבהירות רכשתי רכב לפני שנתיים וחצי ממרגש והוא מעולה אז אני לא שולל סתם , אז אם אפשר בבקשה קונקרטית למגרש הזה . תודה
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
יש לי שאלה. במידה ואני רוצה לממש אחריות על הרכב שלי שהוא עוד חודש בן שנה.(כלומר עדיין באחריות מבחנית כל פרמטר אפשרי). ונניח שההגה והידית הילוכים מתקלפים. וניגשתי למוסך והם ראו וצילמו וכו׳ וכו׳...והעבירו את זה הלאה... מה המשך התהליך לאחר הצילומים של החלקים הפגומים ? ועוד שאלה איך מחליטים אם זה כן חלק מהאחריות או לא ?? אני פשוט מחכה כבר שבוע לתשובה מהמוסך המורשה שהייתי בו, ולא כל כך מצליח להבין למה זה נגרר הרבה זמן...:/
הודעה אחרונה מאת ran, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מתלבט בין שני חברות ביטוח שומרה דרך סוכן בתנאים דומים ביטוח כלל "ביטוח ישיר" דרך כלל ביטוח למישהו יש נסיון עם החברות ומי נחשבת ליותר מוצלחת התנאים דומים פחות או יותר והסכום דומה
הודעה אחרונה מאת corola98, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אז לאחר התלבטויות רבות בגזרת הסופר מיני המשומשות- לקו הגמר הגיעו הקליאו וה208 בנפח של 1.2 ידניות. וכמו שאתם רואים בכותרת, ה208 נבחרה. נרכש רכב עם 60 אלף קילומטרים , שנת 2013. שולמו קצת יותר מ35 אלף שח והרכב שלי. מכוון שטיפול 60 טרם נעשה בזמן קניית הרכב, ובגלל אילוצי זמן ומרחק קשים, נאלצתי להכניס את הרכב לטיפול במוסך מורשה. 1310 שקלים קנו לי טיפול 60 אלף ורפידות קידמיות שלא הוחלפו בטיפול 45 לפי הקבלות. הטיפול הבא יבוצע באחד ממוסכי הבית של הפורום. היד הקודמת החליפה ממיר קטליטי במסגרת האחריות. הרכב עצמו לדעתי נראה מרשים, מבחוץ הוא נראה טוב מאוד והוא אחד היפים בנוף הארץ-ישראלי. פנים הרכב ברמת הגימור אקסס שבבעלותי קצת ערום- כיוון מראות חשמלי, חלונות א…
הודעה אחרונה מאת KnowsNothing, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
הוצגה גרסת סטיישן "פרקטית" לפורשה פנמרה. מעכשיו אפשר להשאיר את הקאיין בחניה, ולנסוע לטיול המשפחתי עם הספורט טוריסמו. אפילו הסבתא תוכל להצטרף בזכות מקום ישיבה חמישי, יחד עם תיק גב קטן משלה (+30 ליטר לתא המטען). בתור חובב סטיישנים, וחובב פורשה, לי השילוב הזה נראה מעניין משהו מחיר? החל מ-$97,250 בארה"ב. https://www.youtube.com/watch?v=ZtaF0LFewdM https://youtu.be/ZtaF0LFewdM
הודעה אחרונה מאת mm1987, -
-
- 2 תגובות
- 685 צפיות
ראיתי בטמקא שני איזכורים על התייקרות של 20% במחירי הצמיגים לאור החלטת היצרנים להעלות מחירים. למה? ככה. האם יש אמת בדבר או שמדובר בספין של יבואן שחומד לצאן.? Sent from my Redmi 3S using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 5 אלף צפיות
ניסיתי לבצע חיפוש בפורום, ולא הגעתי לתשובות חד-משמעיות. שנה שעברה עשיתי טסט אצל אלישע באזה"ת החדש בנתניה. (באתי רבע שעה לפני הסגירה הם רצו כבר ללכת הביתה) בסה"כ היה סביר +/-. מלמלו לי משהו על זה שאני צריך להחליף אורות מספר מאחורה והעבירו אותי. ממעבר על ההודעות בפורום הבנתי שלא כ"כ מומלץ ללכת לשם. לאמא שלי, עשו קטע עם המספר (רכב בן 3) והיא הייתה צריכה לריב איתם ובסוף ויתרו לה. (כל שנה באו לה עם הקטע הזה). 1. מקום שלא יחפש אותי על שטויות, ולא ינסה לסחוט אותי (אני דואג לתקינותו המכאנית ולבטיחותו של הרכב, ומבצע טיפולים בזמן.) 2. לא מחפש יחס אדיב, אבל שיתייחסו אליי בצורה נורמאלית ולא בזלזול. גבולות גזרה - מת"א ועד חדרה.
הודעה אחרונה מאת EliC25, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 6.8 אלף צפיות
הרכב המשפחתי שלנו רשום על שם הבן שהוא קטין וגם בעל תו נכה. האם ניתן לשנות את הרישום במשרד הרישוי לשם של אחד ההורים ללא הוספת יד או העברת בעלות? תודה.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
קאדילק CT6 מושקת בישראל בגרסה אחת, עם מנוע אמריקאי מגודל ובשרני, ומחיר ש... מציב אותה מול מתחרות קטנות יותר? UMI מורידים את הכפפות וקאדילק CT6 באה לעבוד. כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני לפני קניית רכב, זול יחסית (10,000 שח) ברור לי שהרכב עבר תיקוני צבע כי הוא לא חדש, אני רוצה לדעת איך אני יכול לבדוק אם לרכב יש מכות בשלדה, על מה אני מסתכל בדיוק? תודה לעוזרים לגבי בדיקה אני מעדיף לוותר על לקחת את הרכב לבדיקה בעלות של 500 שח כי זה רכב זול
הודעה אחרונה מאת talbin1212, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
קיבלתי לפני ימים אחדים סונטה לימיטיד. הרכב הזה עם תקינה אמריקאית שמתי לב לדבר ממש מוזר. לרכב אין פנסי ערפל. לא מצאתי מפסק ולא זיהיתי תאורה כזאת מחוץ לאוטו. זה סיקרן אותי מדוע יש הבדלים שכאלו. אני חושב שערפילים הם לא נחלתם של אירופאים. כיצד נמכרות בארהב מכוניות ללא מחויבות לפנסי ערפל. בנוסף מי יודע אילו עוד הבלים קיימים בין התקינות.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
מי שמכיר אותי כאן יודע שאני מהלקוחות הנאמנים לפולקסווגן, מעין "לקוח שבוי"- היה לי פולו 2007, פולו 2014 וכיום הרכב שלי הוא גולף 150 כ"ס, עלה לכביש בתחילת יוני 2016 ועבר מאז כ-13000 ק"מ. בשבוע האחרון התחילו להישמע לעיתים רעשים חלשים ברובם של שריקות או חריקות בעת מעבר ההילוכים- ללא שום תופעות נוספות. היום בביקור במוסך הקריאו את גזר הדין- "צריך להחליף מצמדים!". המקרה הזה צורם לי, בייחוד כשמשלמים למעלה מ-150 אלף שקל לרכב שהחברה מתהדרת בו כרכב הדגל שלה. האם אמשיך להיות לקוח שבוי של פולקסווגן? הלב נוטה להמשיך איתם גם במכוניות הבאות שלי, מקווה לא לקבל סטירת לחי נוספת... לאילו דברים צריך לשים לב לאחר ההחלפה? והנה הווידאו עם הרעש המדובר: https://www.youtube.c…
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
פרולוג - אוקטובר 2016 קצת אחרי החגים, הטלפון שלי מצלצל ועל הקו "י." שהוא חבר וותיק, "היי דורקי - מה דעתך שניסע שנינו לטיול בגרמניה שמוקדש אך ורק לתעשיית הרכב ולהיסטוריה שלה?". הבטחתי לשקול בחיוב ואחרי איפוס יומנים קבענו את מועד הטיול לסוף חודש ינואר שנה זו הקונספט - אצלכל יצרן רכב שביקרנו סיירנו בטיול מודרך בפס הייצור והיינו במוזיאון שלו. הכניסה אל המוזיאון היא בתשלום אבל ללא צורך בתיאום, אולם סיור בפס הייצור מחייב הרשמה ותיאום מראש. למזלנו תכננתי את הטיול בסמוך לסוף השנה, במועד שבו רק נפתחו ההרשמות לסיורים בפסי הייצור לשנת 2017, כך יצא שניתן היה להזמין ולקבל סיורים בדיוק במועד המבוקש. מהלך הטיול - אחרי נחיתה והתאקלמות בשטוטגרט פתחנו את הטיול "האמתי" ב…
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לאחר הכיכר של מחסום חיזמה. המצלמה מכוונת לכיוון הכיכר, בירידה אין שם רמזור האם אתם יודעים למה ?
הודעה אחרונה מאת אליה, -
-
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
ביואיק לה קרוס. לא קיים פנס ערפל אחורי. איך הרכב עבר תקינה?
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים זו התמונה של הצמיג http://www.siz.co.il/my.php?i=kjymmgywjzz0.jpg הלכתי לפנצריה שרכשתי ממנה את הצמיג על מנת לממש אחריות (במידה וניתן כמובן) הוא מבחינתו אמר שאין שום סכנה פה ולבוא אליו במידה שזה מתגבר רציתי לשמוע את דעתכם תודה רבה
הודעה אחרונה מאת trip_88, -
רכב היברדי
מאת orelas- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אם אני מבין נכון , לכל מנוע יש רצועת כוח , וככה הוא נבנה מראש שעם פתיחת מצערת הוא מסתובב מהר יותר וחזק יותר. אם היו בונים מנוע בעירה שהיה מסתובב בול באותו סלד , שמותאם בול לתכנון שלו וכו' , לא היו יכולים לבנות מנוע פשוט יותר שיטעין סוללה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 5 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
היי לכולם, רישיוני אבד בתזמון גרוע, בעוד שבועיים אני טס לצרפת ומתכנן לשכור שם רכב, הזמנתי רישיון חדש אולם הם מעדכנים כי זה עלול לקחת עד חודשיים ובינתיים אני יכול להצטייד ברישיון נייר זמני. למישהו יש מושג האם רישיון זמני + רישיון ממסי יועיל בהשכרת רכב? במידה ולא, למישהו יש רעיון כיצד אוכל לזרז את הנפקת הרישיון? (במוקד ההנפקה רק מעדכנים במענה אוטומטי כי זה בהנפקה ויישלח בימים הקרובים) תודה מראש,
הודעה אחרונה מאת rami23, -
- 2 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
שלום, מה אתם חושבים על דבר כזה: http://www.ebay.com/itm/14-Universal-Car-Auto-Seat-Seatbelt-Safety-Belt-Extender-Extension-7-8-Buckle-/221809102710?hash=item33a4da4f76:g:hpEAAOSwT6pVinKT&vxp=mtr בטיחותי? יש לי שני כסאות צמודים מאוד וקשה לתחוב את היד ביניהם. האם זה פתרון בטיחותי לבעיה? פתרון אחר? תודה!
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 7.6 אלף צפיות
אשמח לדעת האם אין בעיה בהסבת רכבי טורבו להנעה בגז. האם מדובר במערכת אמינה שאינה פוגעת במכלולי המנוע, באמינותו ובביצועים שלו. אני למשל סקרן לדעת האם רכב כמו שלי, סיאט לאון 1.8 טורבו מודל 2011 מתאים להסבה כזו והאם יש בעלי ניסיון שיכולים לדווח על ניסיונם לאחר שביצעו הסבה שכזו מבחינת עלויות וכל מה שנלווה לכך. אני מניח שאחת הבעיות לאחר ההסבה היא העובדה שאסור להחנות רכבים כאלו בחניונים תת קרקעיים למרות שלי אישית זה נשמע קצת טפשי לאור המערכות הבטוחות שיש כיום ברכבים מסוג זה. Sent from my LG-H815 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
- 1 תגובות
- 700 צפיות
היי אני מעוניין לשים על הגולף 2008 שלי מסך מקורי,מישהו מוכר מסך שהוא פירק מפולו 2013.. זה יתאים לרכב שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת XxomriiXx,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 465 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Derish
- yuval1111
- baer
- DareDevil
- jpex
- Pavlik
- matan_mil
- asix
- Alberrto
- elihershko
- RSI F.F.F
- itaimoto