Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3393 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
מבחינת אחזקה, תיקונים וטיפולים:

בלמים- הוחלפו בלמים קדמיים, צלחות ורפידות, עלה כ-750$ (כל המחירים בדולר אמריקאי).

מחשב בלמים- מחלה מוכרת בדגמי מרצדס שצויידו במערכת בלמים אלקטרונית (SBC), החלפת המחשב הסתכמה ב-1000$.

תושבות מנוע וגיר- הוחלפו כל התושבות לחדשות- 350$.

מזגן- הוחלף צינור תקול שגרם לבריחת גז- 200$.

מייסב פולי צ'ארג'ר+רצועת מגדש ורצועת אביזרים- 250$.

טיפול תקופתי- שמן+פילטר, מסנני אויר, שמן בדיפרנציאל אחורי- 300$

אני חייב להודות כי אני מקנא... וגם קצת מופתע. המחירים בארץ בהשוואה לא כ"כ שונים כאשר רוכשים את החלקים מחו"ל.

אני גם עומד להחליף תושבות מנוע וגיר. חיפשתי מקוריות בחו"ל והמחיר שלהן 150$ ליחידה ועלות הרכישה של תושבות מקוריות בארץ היא בסביבות ה 200$ ליחידה. רכשתי בסוף קיט OEM של "למפורדר" ב 170 יורו לכל הסט + משלוח.

טיפול תקופתי כמו שלך עלה לי מחיר דומה (כמובן עם חלפי OEM ושמן סינטטי מלא)

הבלמים הקדמיים הוחלפו שנה שעברה והם יצאו זולים יותר (אני מניח כי אצלך קיים הדגם המשופר)

בגדול, האחזקה שפוייה כשמדובר על רכב מהסוג הזה (ומפדאנט מהסוג שלך..). לא חושב שכדאי לך להחליף, הרכב כמעט חדש (או נראה ומתנהג כך), טופלו בו כבר התקלות היקרות והוא נותן המון (ואני אומר זאת כמישהו שנוסע ברכב דומה אך קטן).

אבל אם בכל זאת מתחשק לך להחליף אז אשמח אם תוכל להמתין זמן קצר (16 שנים) כדי שאוכל לרכוש אותו ולהביא לארץ.:-)

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

^

:shock:

ידוע למה התרחשה התקלה בגיר?ב55 AMG הגיר נחשב למאד עמיד, במיוחד עם ק"מ כל כך נמוך.

אלפא, מעלה את הדופק

alfa 164 Super V6 96', alfa 33 1.7 I.E

alfasud Sprint QV ,alfa 159 JTDm

'Lincoln Navigator 5.4 V8, Volga GAZ-24 74

פורסם
^

:shock:

ידוע למה התרחשה התקלה בגיר?ב55 AMG הגיר נחשב למאד עמיד, במיוחד עם ק"מ כל כך נמוך.

לא מעט גירים ברכבים מהשנתון שלי החזירו נשמתם לבורא.

ברוב המקרים זה קרה כתוצאה מתכנון לקוי של הרדיאטור ברכב- הקולר שמן גיר הינו אינטגרלי בתוך הרדיאטור קירור של הרכב.

בשנת 2003, שנת הדגם שלי, וכן בדגמי החצי הראשון של 2004 נעשה שימוש ברדיאטורים של וולאו שתיכנון לקוי גרם לסדק במחיצה המפרידה בין הקולר של הגיר לרדיאטור קירור המנוע שבתוכו הוא בנוי, נוזל קירור חדר לשמן גיר ומשם הדרך להרס מוחלט של ממיר המומנט קצרה במיוחד.

כשממיר המומנט הלך הוא בדרך כלל דאג להרס של חלקים נוספים בגיר.

אצלי הגיר החזיר נשמתו מסיבה אחרת לגמרי....

עלינו על זה לראשונה רק לאחר שפורשה סיימה לבדוק את כל האלקטרוניקה של הגיר- הם הצליחו לעלות על שבר קטנטן האלקטרוניקה שבגוף השסתומים, השבר הזה היה במיקום קריטי והוא גרם לשיבוש מוחלט של הקריאות שיצאו מהגיר ונקלטו במחשב הגיר.

אחד התוצרים של אותה קריאה משובשת היה החלקה של הגיר שהביאה את מחשב הרכב להעביר את הגיר למצב בטוח, במקרה הטוב נתן הילוך ראשון בלבד, במקרה הפחות טוב והיותר שכיח- המחשב ניתק את הגיר לחלוטין, לא משחרר את הרכב מ-N.

התוצר השני של הקריאות השגויות התבטא בממיר מומנט שעבד שעות נוספות עד שנשרף לחלוטין- זה שירד מרכבי נפתח לבקשתי (רציתי לוודא שלא פיספסנו כלום)- הוא היה סגול כמעט לגמרי, עדות לטמפ' מאוד קיצוניות.

יחד עם זאת, אני מסכים בהחלט שזה גיר מאוד עמיד, מהבודדים שהצליח להחזיק עד איזור ה-95 קג"מ בתצורה סטנדרטית.

בגלל שקיבלתי סטירה צורבת מהגיר אני נמנע מאחד השדרוגים הכי מתבקשים כרגע לרכב שלי- תכנה לגיר.

זו מבטלת את מגבלת המומנט של הגיר, משפרת מאוד את זמני העברת הילוכים (עקב האכילס העיקרי של הגיר, איטי מאוד בהשוואה לגירים חדשים, כולל תיבת ה-G7 שהחליפה בהמשך את הגי שלי.

התכנה גם תדע לנצל טוב יותר את ממיר המומנט שהתקנתי שכרגע עושה את העבודה אבל עם תהנה מתאימה יעבוד חלק יותר.

חיים, סט בלימה קדמי אכן יעלה לך זול משמעותית מאשר הסט שלי מכמה סיבות- קטרים שונים של צלחות בלימה (אצלי ברמבו 360 מחוררות), קאליפרים של 8 בוכנות נדרשים לסט כפול של רפידות, 4 רפידות בכל קאליפר, זה אגב גרם לכך שסט רפידות לרכב שלי הינו אחד היקרים להחלפה ברכב סאלוני.

דבר נוסף שהפך את זה ליקר זה שהתבייתתי על סט רפידות של חברה מעולה (Endless) רק שפתאום התברר שהם הפסיקו ליצר את הסט בתרכובת החומר שרציתי (MX72) שמיועד לטמפ" גבוהות 200-800 מעלות, כרגע מייצרים רק מהתרכובת המתונה יותר, 0-400 מעלות.

סחבק לא מתקפל בקלות, בעזרת כמה חברים הגעתי לנהג מירוצים מקצועי שמתחרה בסין ובמקרה Endless נותנים לו חסות.

הוא אמר להם שהוא ממש ישמח אם יוכלו לספק לו סט במפרט ה"ייחודי" שרציתי.

6 שבועות מאוחר יותר נחתה בביתי חבילה עם רפידות קאסטום :)

סט מקורי של רפידות לרכב שלי- 200$.

הסט שרכשתי עלה 550$.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם
מאור אכן העלה נקודה נכונה, מחירי החלפים פה זולים בהשוואה לארץ.

אני מעריך ששיפוץ הגיר שעשיתי בקלות יחצה את רף ה-40k שקלים בישראל (כאמור חוץ מהמעטפת והגירים עצמם שהיו תקינים- הכל הוחלף בחדש, מקורי כמובן למעט ממיר המומנט).

בישראל גם רוב הסיכויים שהיית מקבל אחרי שיפוץ גיר שהיה מתפרק אחרי הלחיצה הראשונה על הגז.

אני יודע, אבל גם בארה"ב נוהגים בצד שמאל, לא?

תתפלא, אבל יש עוד מדינות בעולם (הוא גר בהונג קונג).

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם (נערך)
מושב הנהג בצד הנכון.

תודה על הסקירה,

4.8 קמ לליטר, אתה כנראה לא לוחץ :)

תכף גם תגיד לי שאופל זה ווקסהול וניסאן זה דאטסון.

עידן תושב על השיתוף. כיף לקרוא.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

הרכב עלה לו כ 3,000 ש"ח לחודש משם תתחיל

בנסועה יחסית נמוכה של 1000 ק"מ בחודש.

ולזה צריך להוסיף ירידת ערך

• אחראי פורום
פורסם

תמיד מעניין לקרוא על המקבילים שלנו בחו"ל.

תמשיך ליהנות!

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם
אני חייב להודות כי אני מקנא... וגם קצת מופתע. המחירים בארץ בהשוואה לא כ"כ שונים כאשר רוכשים את החלקים מחו"ל.

אני גם עומד להחליף תושבות מנוע וגיר. חיפשתי מקוריות בחו"ל והמחיר שלהן 150$ ליחידה ועלות הרכישה של תושבות מקוריות בארץ היא בסביבות ה 200$ ליחידה. רכשתי בסוף קיט OEM של "למפורדר" ב 170 יורו לכל הסט + משלוח.

טיפול תקופתי כמו שלך עלה לי מחיר דומה (כמובן עם חלפי OEM ושמן סינטטי מלא)

הבלמים הקדמיים הוחלפו שנה שעברה והם יצאו זולים יותר (אני מניח כי אצלך קיים הדגם המשופר)

בגדול, האחזקה שפוייה כשמדובר על רכב מהסוג הזה (ומפדאנט מהסוג שלך..). לא חושב שכדאי לך להחליף, הרכב כמעט חדש (או נראה ומתנהג כך), טופלו בו כבר התקלות היקרות והוא נותן המון (ואני אומר זאת כמישהו שנוסע ברכב דומה אך קטן).

אבל אם בכל זאת מתחשק לך להחליף אז אשמח אם תוכל להמתין זמן קצר (16 שנים) כדי שאוכל לרכוש אותו ולהביא לארץ.:-)

אל תחסוך ליבוא , גם רכבי אספנות אסור להביא לארץ עם הגה ימני,

יש מספר אקזמפלרים שמסתובבים כבר בארץ עם הגה ימני

חלקם נשארו מתקופת המנדט וחלקם הגיעו קצת מאוחר יותר שעדיין היה אפשר.

חדשים כבר לא נכנסים , אלא אם מדובר על רכב של תייר שמגיע לסיבוב ואמור לצאת אחרי מספר חודשים.

רישוי לרכב כזה אין סיכוי לעשות לדעתי.

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם
תכף גם תגיד לי שאופל זה ווקסהול וניסאן זה דאטסון.

עידן תושב על השיתוף. כיף לקרוא.

מה זה אופל? :)

לגבי מיקום ההגה- לא חסרים אנשים שלא מצליחים לראות במכונית עם הגה ימני כשווה למקבילתה עם הגה שמאלי.

ולגבי ההגה בצד הנכון - באיזה צד אתה היית מעדיף את ההגה בעת הקפת מסלול מירוצים כלשהו?

עידן ברשותך איך מתייחסים חברי מועדון הנהיגה אליך כבעלים של מכונית וותיקה? אחזקה פדנטית לחוד וכמובן שהיא וודאי מזכה אותך בנקודות, ובכל זאת התרבות היא תרבות של חדש, בתיבול בלינג לפי כל הכללים של המערב השבע? האם לא כך?

פורסם

ממה שאני יודע מחבר שחשב על יבוא רכב מיפן ניתן להזיז את ההגה (סיפור של אי אילו אלפי דולרים, אך אפשרי). בכל מקרה, נראה לך שהוא ישמור אצת הרכב למשך 16 שנה:-)?

• תוכן חדש...