Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תוספת-

ישה צודק לעניין עלות האחזקה, זה אכן יוצא סדר גודל של איזור ה-3000 שקלים לחודש ואני מניח שאם אעשה שקלול של עלות ממוצעת לחודש על פני 4 שנים זה גם יטפס לאיזור ה-4000 שקלים.

זה לא רכב זול לאחזקה.

להשוואה, הבימר שהיתה לי לפני הרכב הנוכחי, 325 e46 עלתה לי פחות מ-1500 שקלים לחודש, לא חוויתי איתה תקלות משמעותיות או יקרות במהלך כמעט שנתיים בבעלותו, רק טיפולים שוטפים ודלק.

Having said that,

המרצדס יצאה עבורי יקרה במיוחד לאחזקה כי זכיתי בכבוד המפוקפק לחוות כל אחת מהתקלות היקרות של הרכב, ועקב פדנטיות יתר שלי גם לא ממש חיפשתי את הפתרון הזול לכל אחת מהתקלות אלא חיפשתי את הפתרון שלהשקפתי הכי טוב.

כך יצא שבמקום להביא גיר משומש שיכולתי לרכוש בכ-5500 שקלים עשיתי "מיני רכבת אוירית" ופשוט בניתי את הגיר לגמרי מחדש כולל כל האלקטרוניקה וליתר בטחון קינחתי בממיר מומנט מחוזק, בניה שעלתה כמעט 25k שקלים.

גם את עניין מחשב הבלימה יכולתי לפתור עם תיקון "זמני" שיאריך את חייו בעוד כשנתיים ויעלה 500 שקלים, אבל אני לא אוהב פתרונות זמניים ולכן הותקן מחשב חדש שעלה 4000 שקלים.

כל אלה הפכו את האחזקה של הרכב ליקרה במיוחד עבורי.

הבעלים הבאים לעומת זאת יוכל להנות מעלות אחזקה נמוכה בהרבה ולאורך שנים (מחשב בלמים מוחלף בממוצע אחת ל-10-12 שנים, אין מתלי אויר שנוטים להתקלקל ויקרים לתיקון, יש גיר חדש ומחוזק).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

צריך לציין שמסייע לך גם הקילומטרג' הנמוך שעבר הרכב 72 אלף קילומטר בלבד.

רכשת אותו מתי וכמה קילומטר היה עליו אז?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

עידן מסקרן אותי עניין החניה.

אם אפשר לשאול מה עושים שם?

ביליתי סופש בעיר לא מזמן, לא היה שם מקום לזבוב.

HU-Panasonic CQC5401W, Comp- Hertz enenrgy, Sub- IDQ, AMP- Kicker ZX700.5

פורסם

זול זה לא.

סחתין על הפירוט.

ממתין לסיבוב...

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אתה יד שניה?

כן יצאתי אהבל , בכותרת רשום כמה זמן אתה הבעלים.

לפניך הנסועה הייתה 4000 ק"מ לשנה.

איך מתנייד ביום יום?

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
המלצה

תעשה מחדש את החישובים שלך כי אתה טועה בגדול

הרכב עלה לו כ 3,000 ש"ח לחודש משם תתחיל

בנסועה יחסית נמוכה של 1000 ק"מ בחודש.

עידן

איפוא צמיגים? פינוקים לרכב?

ש'תמש באקסל:shock:

מצטער, חשבתי שהעלות אחזקה היא כללית ל4 שנים, לא הבנתי באמת איך זה יצא כזה זול.

גם אם נכפיל ב4 את החישוב שלי, עדיין זה יחסית זול להחזיק מפלצת כזו, בכל מקרה אין כלים דומים למכירה, אצמד לואגיות שאני מכיר ואוהב :|

פורסם

לא זול, אבל זה די מובן עבור רכב שכזה.

תמשיך להנות, המרצדס הזאת נראית חדשה.

פורסם
עידן מסקרן אותי עניין החניה.

אם אפשר לשאול מה עושים שם?

חניה תת קרקעית בבניין המגורים, כשיוצאים מהבית חונים בחניון בתשלום או אם המזל לצידך אז ברחוב עם מדחן (יש מעט מאוד מדחנים מאחר ואסור לחנות ברחוב למעט איזורים נקודתיים שבהם מותר לחנות ברחוב בין השעות 19:00-7:00 בבוקר למחרת).

זול זה לא.

סחתין על הפירוט.

ממתין לסיבוב...

לוגיסטיקה בעייתית לשלוח את הרכב לסינגפור, תגיע לפה ותקבל סיבוב+בירה.

;)

אתה יד שניה?

כן יצאתי אהבל , בכותרת רשום כמה זמן אתה הבעלים.

לפניך הנסועה הייתה 4000 ק"מ לשנה.

איך מתנייד ביום יום?

אכן אני היד השניה.

במקור הרכב בכלל נרכש באנגליה, לאחר כשנה הבעלים עבר להונג קונג והביא את הרכב איתו.

הנסועה מאוד נמוכה כיוון שבשנים האחרונות שהרכב היה בבעלותו בעל הרכב בילה המון זמן בטיסות, הנסועה ירדה עד כדי כך שבשנה האחרונה אצלו הרכב עבר טיפול במוסך מורשה ב-39k קילומטר ועבר 2000 קילומטר בלבד עד שנרכש על ידי שנה מאוחר יותר.

קיבלתי את הרכב עם כמעט 41k קילומטר על השעון שאומתו הן באמצעות מחשב הרכב והן מול ספר הטיפולים החתום ומחשבי היבואן.

לגבי התניידות ביום יום- יש בהונג קונג את המדרגות הנעות הכי ארוכות בעולם, הן מובילות כל הדרך ממרכז העיר ועד לשכונות העליונות.

בין השעות 6:00-10:00 המדרגות יורדות כדי להקל על האנשים היורדים למקום העבודה.

בין השעות 10:00-00:00 הן עולות.

התחנה האחרונה במעלה המדרגות שוכנת ברחוב conduit, אני גר באותו רחוב מרחק 3 בניינים.

תחנה אחת לפני אחרונה במורד המדרגות שוכנת ברחוב Des Voeux, הרחוב בו שוכן המשרד שלי.

15 דקות הליכה מפרידות מדלת ביתי לדלת משרדי.

פורסם

גם אם נכפיל ב4 את החישוב שלי, עדיין זה יחסית זול להחזיק מפלצת כזו

אל תשכח שזאת עלות בהונג-קונג, שם אני מאמין שהידע המקצועי נגיש יותר והמפלצות המובגרות מתוחזקות בצורה קפדנית. לדעתי התמודדות עם תקלת גיר בארץ, כפי שעידן התמודד בהונג-קונג, תעלה פי כמה.

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

מאור אכן העלה נקודה נכונה, מחירי החלפים פה זולים בהשוואה לארץ.

אני מעריך ששיפוץ הגיר שעשיתי בקלות יחצה את רף ה-40k שקלים בישראל (כאמור חוץ מהמעטפת והגירים עצמם שהיו תקינים- הכל הוחלף בחדש, מקורי כמובן למעט ממיר המומנט).

פורסם
תוספת-

כך יצא שבמקום להביא גיר משומש שיכולתי לרכוש בכ-5500 שקלים עשיתי "מיני רכבת אוירית" ופשוט בניתי את הגיר לגמרי מחדש כולל כל האלקטרוניקה וליתר בטחון קינחתי בממיר מומנט מחוזק, בניה שעלתה כמעט 25k שקלים.

.

מאור אכן העלה נקודה נכונה, מחירי החלפים פה זולים בהשוואה לארץ.

אני מעריך ששיפוץ הגיר שעשיתי בקלות יחצה את רף ה-40k שקלים בישראל (כאמור חוץ מהמעטפת והגירים עצמם שהיו תקינים- הכל הוחלף בחדש, מקורי כמובן למעט ממיר המומנט).

חלקים הבאת מחו"ל אותה עלות אם היית מביא לארץ לפני מיסים ושיקוצים

מה שיעור המס על חלקים שם?

רבותא - לא בטוח היכן יותר יקר

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא בהכרח דיברתי רק על חלקים שהגיעו מחו"ל להונג קונג.

ראשית לשאלתך, אין מיסוי בהונג קונג על ייבוא של מוצרים מחו"ל.

אין פה מכס וכו', זה נמל חופשי.

רק זה כשלעצמו חוסך לא מעט כסף.

מעבר לזאת יש כאן לא מעט רכבים מהדגם כך שחלק מהחלקים שרכשתי כבר היו במלאי ולא התעסקתי עם שילוח שלהם.

בנוסף, כאמור זה לא רק חלקים שהזמנתי מחו"ל, על מנת לאתר את מקור התקלה כל האלקטרוניקה של הגיר פורקה ונשלחה לפורשה בגרמניה (אותו גיר מותקן בין היתר גם ב-996 טורבו ופורשה נחשבים למומחים מספר אחת בכל הקשור לאלקטרוניקה של הגיר).

בקיצור היתה הרבה לוגיסטיקה שכאן קלה וזולה לביצוע בהשוואה לישראל.

פורסם

אני מאמין שגם הידע המקצועי סביב איתור וטיפול בתקלה מסוג כזה ברכב הנ"ל תורם להוזלה.

גם אם מחירון שעה זהה, סביר להניח שבמקרה הנ"ל נוצלו פחות שעות ופחות הוצאות חלפים בהחלפות/שיפוצים עקב 'ניחושים מושכלים' שעשויים להתרחש בארץ עקב חוסר היכרות עם הדגם.

פרויקט חדש, מאור יוצא להתחרות - עקבו כאן

Toyota MR2, 1985 - Sold | Renault-Sport Clio RS (203), 2011 - Black – Sold | Subaru Impreza STI, 2003 -Java Black- Sold

Alfa-Romeo Mito QV, 2011 - Tornado blue - Sold |BMW E30 Coupe, 1989 - Alpine white - Sold

פורסם

על כלי רכב יש מיסוי כבד אם אני זוכר דיונים איתך לפני מספר שנים

על חלקים לא

אז יאללה תפתח מפעל הרכבה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...