רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 0 תגובות
- 449 צפיות
שלום לחברי הפורום אשמח לעזרתכם בקבלת המלצות לפרוקיות. צריך להחליף פגוש קדמי לשברולט מאליבו בצבע אפור. מחפש פירוקיה שיש לה את החלק בכדי להימנע מרכישת פגוש +עלות צביעתו. אם אתם מכירים פירוקה מומלצת בעלת חלקים לשברולט אשמח להמלצות בכדי שאני אעשה סבב טלפונים למספר פירוקיות . תודה והמשך שבוע טוב ושקט לכולם
הודעה אחרונה מאת eilam, -
קראוון
מאת zivpergamen- 3 תגובות
- 945 צפיות
שלום לכולם, אני מתעניין בקניה של קראוון, מעדיף לא נגרר אלא כזה שממש הרכב מכיל מטבח, מקלחת, שירותים ומיטות. מי יכול לתת לי מידע על האם קיימים כאלה בישראל? האם אפשר לקנות רכב ולהסב אותו לקראוון (לבעלי רשיון נהיגה רגיל)? האם יש חקיקה בנושא? כנ"ל לגבי קראוונים נגררים שאני פחות מעדיף כפי שציינתי. אשמח להמלצות על חברות שמתעסקות בזה וחוות דעת על שימוש ברכבים כאלה או פורומים מתאימים כל מידע יתקבל בברכה
הודעה אחרונה מאת omricn, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 16.5 אלף צפיות
יש לי מובילאיי 630, לפני מספר שבועות הופיעה הסימן הבא: אני מנחש שזה קליברצייה (המערכת המשיכה לעבוד בזמן שהאייקון דלק) והיום הופיעה הסימן הבא שאני לא יודע מה פירושו (המערכת לא עבדה באותו זמן) : המערכת פתאום הפסיקה לעבוד, וכל מספר שניות היה צפצוף חזק, האחוזים רצו. לקח לו מספר דקות. אחרי שזה הסתיים המערכת איתחלה את עצמה מחדש והתחילה לעבוד רגיל. לא מצאתי הסבר לסימונים האלו במדריך משתמש. מישהו יודע מה פירושם?
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
התקנת מובילאיי ע"י צה"ל 1 2 3
מאת Fazer-
- אחראי פורום
- 36 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ומתקין מובילאיי ברכבים שלו. מצד אחד בסדר, יש לו צי רכבים קיים שצריך לטפל בו (שימו שניה בצד את זה שאני לא מאמין ביעילות המערכת הזו), מצד שני - הדרך הנכונה היא לשים כתנאי סף במכרז הרכבים שלו מערכות בטיחות מקוריות ואקטיביות, זה היה עוזר הרבה יותר, ומועיל גם לשוק הכללי, כיון שהיינו רואים יותר מכוניות עם מערכות בטיחות מקוריות על הכביש. אבל היי, מובילאיי... אותה חברה שהעלתה עכשיו פרסומת שאומרת "אני מסתכלת הרבה על הילדים בספסל האחורי, אז טוב שיש מובילאיי".
הודעה אחרונה מאת save, -
-
אזעקה ברכב חדש
מאת sd177- 2 תגובות
- 694 צפיות
שלום חברים יש לי רכב חדש שנת 17 שמותקנת בו אזעקה של קוברה. הרכב הוא מאזדה 3 האם אני מפספס פה משהו או שככה זה ברכבים החדשים... האזעקה פועלת ללא צופר?! כלומר אין הפעלה של סירנה שמעירה מתים
הודעה אחרונה מאת sd177, -
- 0 תגובות
- 822 צפיות
עדיין אין פרטים מלאים על הסרט אבל יוצא בקרוב סרט עם חייו של ברוס מקלארן הבמאי הוא אותו אחד שעשה את החלום המהיר בעולם (The World's Fastest Indian) http://www.autoblog.com/2017/02/27/bruce-mclaren-documentary-video/
הודעה אחרונה מאת LotusElise, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
רכב מסחרי - מהסוג של הדאבל ג׳אנט מאחורה. משקל עצמי מתחת ל4 טון. כולל מעל. מותר להחנות בחנייה של עד 4 טון?
הודעה אחרונה מאת GABIUBOGI, -
פורד חושפת את הפיאסטה ST החדשה. בתפריט - 1.5 ליטר מחולקים לשלושה צילינדרים, 200 כ"ס ולראשונה גם חמש דלתות. כל הפרטים כאן.
הודעה אחרונה מאת 98civic, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
קיבלתי תשובה למטה מישהו יודע על מה מדובר? האם וולנטיין מתריע? האם המכשיר עובד כמו דבורה? האם זה אמיתי או שזה בכלל רכב ממשלתי כלשהוא?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- 11 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4927806,00.html לאט לאט אנחנו הופכים למדינה הזאת שאנחנו לא רוצים להפוך אליה
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
צופר במרכז ההגה 1 2
מאת fanman-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אני היחידי שמעדיף את הצופר בצד? למשל על מתג האורות?
הודעה אחרונה מאת Ron Poh, -
-
במוו i3, יותר משהיא מכונית חשמלית, היא תרגיל מחשבתי. על מה אנחנו צריכים מהמכונית שלנו, כמה רחוק אנחנו צריכים לנסוע, ומה הסיפור של "חרדת טווח"? עוד תהיות במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ם עדיין בתוקף ? אין מענה בטלפון
הודעה אחרונה מאת asafrabi, -
עם מחיר שמתחיל ב-142 אלף שקל, רשימת אבזור בטיחות מעולה ולראשונה גם מנוע טורבו (בישראל. לא שכחנו את הטווין טורבו של הסופרה תנצב"ה) ה-C-HR של טויוטה מכוון לתת בראש לקיה נירו ויונדאי איוניק. מה הנשקים שיש לו עליהם? בעיקר ממדים גדולים יותר (קרוב יותר לקשקאי) וכמובן badge appeal שעדיין חזק יותר. חושבים שהוא יצליח, או שהמותגים הקוריאניים כבר מספיק חזקים, והמחירים העדיפים שלהם יקשו על הג'יפון של טויוטה? כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
- 1 תגובות
- 841 צפיות
אהלן, בארהב יש אתר שמציג את כל הטיפולים והתיקונים שנעשו לרכב מאז שהוא יצא לשוק יש למישהו מושג מה השם של האתר או איך אני מוצא אותו? תודה
הודעה אחרונה מאת X9500, -
- "אוקיי תמרור, עץ, ברקס חזק,קלאצ', רביעי, מאצ',קלאצ', שלישי, מאצ', שחרר - שיא אייפקס - תן בבבבבווווווווווו!!!" *נשאב למושב* - "שיט חבל שאביאל לא פה" אבל רגע אני קופץ מתעורר מתוך חלום על נהיגה - כן אני יודע שזה נשמע נדוש אבל כנראה הציפייה עשתה את שלה - השעה 0530 אבל אני ער כבר בציף הראשון של השעון המעורר. אוכל ארוחת בוקר, ממלא דלי במים חמים שנשארו מהמקלחת של אתמול (כאילו, בדוד, לא מים משומשים כמו שהחתול שלי אוהב לשתות) ויוצא החוצה. קרררר בחוץ, הדלי מעלה אדים ואני מתחיל בשטיפה בנוהל זריז - הרכב כבר חודש לא עבר פינוק והגיעו מים עד נפש, ועכשיו הם יגיעו עם סבון גם לחולייטה. רציתי לשטוף אותה ערב קודם אבל הייתה לי גרסא לשחרר והגעתי הביתה כבר בחושך, כל…
הודעה אחרונה מאת madriver, -
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
לא פעם נושאים לדיון כוללים איזכורים של מבחנים ומידע מאתרים בחו"ל. (מן הסתם...) ואז יש כאלו שעומדים על כך כי אתר זה או אחר מוטה לטובת יצרן וכד' מאוד היה מעניין לדעת על אילו אתרים אתם סומכים ועל אילו פחות ולמה. כשאתם רוצים לדעת מידע מיוחד, כמו רעש, תקלות, או נתונים שלא מופיעים בדרך כלל - היכן תחפשו? האם יש כתבים ספציפיים שנחשבים בעינכם כמקצועים במיוחד?
הודעה אחרונה מאת Trilandian, -
-
- 8 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
בעוד זמן קצר אני מחליף את הסיד שלי ממקום העבודה לאחר תום החוזה. הזדמנות מצוינת לסיכום קצר לטובת מי שמחפש סיד כמשומשת או חדשה. רקע: את רוב חייה בילתה הסיד בעיר כרכב הצמוד של אשתי. אני לקחתי את ההגה בסופי שבוע בטיולים משפחתיים ומדי פעם גם באמצע השבוע לטובת טיפולים וביקורת תקופתית של קצין הרכב. למי שאין זמן להמשיך הלאה אסכם שהסיד הוא רכב מעולה כמוביל משפחתי למרות מספר מגרעות לא קטן. היום אפשר לקנות את הרכב במסגרת "אפס קמ" במחיר של 105K ש"ח. מדובר בתמורה מצוינת כמעט ללא תחרות. לאשתי יהיה קשה להיפרד מהרכב. יתרונות הרכב: - מרחב מצוין ליושבים מלפנים ומאחור, רצפה שטוחה מאחור. תא מטען ענק ובעל גישה נוחה מאוד. - המון אזורי אחסון - יש מקום לכל הצעצועי…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היי חברים, לחבר טוב שלי יש יומולדת בקרוב והתחום האהוב עליו (ועליי) בחיים הוא, כמובן, נהיגה. בהשראת שרשור שנפתח פה לאחרונה, עלה לי הרעיון שנלך שנינו ליום נהיגה מתקדמת (או ספורטיבית? לא בטוח בסמנטיקה). עד כמה שידוע לי, נהיגה מתקדמת היא חיזוק יסודות הנהיגה (?). אני מכוון לנהיגה ספורטיבית ומדוייקת. על מנת שאצליח להבהיר את כוונתי באופן הבהיר ביותר - אני מעוניין בהדרכת נהיגה ספורטיבית ברכב ספורטיבי (שלא בבעלותי, לצערי) לשני משתתפים (לא מדמיין את עצמי יושב לאורך זמן כשהוא נוהג ואני מרייר). האם יש המלצה למקום/אדם ספציפי שמספק שירותים כאלה? במידה וכן, אשמח אם תוכלו לרשום גם את הרכב שבו מוצעים השירותים, במידה וידוע לכם. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת Prieto, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
לאחר תקרית לא נעימה עם הרכב הישן (פוסט ישן) התחיל החיפוש לרכב חליפי. מספר צרכים הוגדרו: משפחתית ומעלה. סכום - עד 25K שנתון - גבוהה ככל שניתן. לאחר שראיתי הרבה רכבים ומהרבה סוגים , כבר הייתי מיואש , השוק של הרכבים פרוץ כל כך ומסתבר שהרבה מהאנשים חושבים שיש להם זהב ביד . כבר הייתי מיואש והתחלתי לחפש רכבים אצל סוחרי רכב, ואז פתאום, תוך כדי חיפוש אצל מגרשים פתאום היא הופיע.. הרכב הוא פיזו 308 שנת 2009, יד ראשונה (עדיין סוחר), עם 67K ק"מ רמת גימור קומפורט. עכשיו בתור ישראלי מצוי, אני חושב ובטוח שזה בטח טעות בפרסום. אמרתי לעצמי, לפחות בו נלך לבדוק. הגעתי למגרש, מבקש לראות את הרכב, מגיע לרכב (הרכב נמצא בחניון בבניין ליד), הרכב מלוכלך חיצונית (סימן לזה…
הודעה אחרונה מאת shugiflex, -
-
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2 אלף צפיות
חישוב הצריכה ע"פ מחשב הדרך, אם מראה 9.6L/100KM אז החישוב זה 100 לחלק 9.6 והנתון הוא 10.4 ליטר לכל קילומטר אחד? זה החישוב? שאלה נוספת - זו צריכה נורמלית לרכב משפחתי/ג'יפון? או נחשב לצריכה גבוהה מידי? אני מדבר על מנוע בנזין אוטומט, בלי להחשיב מנועי טורבו/דיזל וגיר ידני - שמן הסתם יהיו חסכנים יותר. תודה.
הודעה אחרונה מאת save, -
-
-
- אחראי פורום
- 39 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
[video=youtube;z-6tZ0Ccfiw]
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 0 תגובות
- 658 צפיות
שלום אני מתכוון לנסוע לקנות רכב בקרית שמונה. יש למישה המלצה על מכון בדיקה בסביבה ? תודה
הודעה אחרונה מאת rafya011, -
- 0 תגובות
- 639 צפיות
שלום לכולם. תודה רבה לכל מי שהשתתף ושיתף עם אחרים. ענו על הסקר 274 אנשים. 28אחוז בהעונים הן נשים. חששתי קצת להזמין את אנשי הפורום כי לא רציתי תוצאות מוטות "חובבי מכוניות" אבל אני חושב שההטייה קטנה בסופו של דבר: אמנם כשליש (לפי ניחוש מושכל) מהעונים הגיע דרך הפורום אבל מתוכם רק חלק הם חברי הפורום או "חובבי רכב" ממש. חלק משמעותי הוא בנות זוג/ חברים/ חברים לעבודה שאנשי הפורום העבירו להם קישור. מלבד זאת בפורום מסתובבים גם אנשים ש"סתם" מחפשים עצה לפני קנייה או "סתם" אנשים מודעים צרכנית שבודקים אונליין . עוד לפני הפורום השתמשתי במעגל החברים שלי דרך הפייסבוק ומספר קבוצות וואטסאפ וכך הסקר זכה לחשיפה בקבוצה של מעצבים, מהנדסים ואפילו דחפתי אותו לקבוצת ציוד טיולים …
הודעה אחרונה מאת eitanm, -
דאצ'יה סאנדרו סטפוויי, רכב שבעיני רבים נחשב לכביש שטח הזול בישראל הופיע בתערוכת פריז. קצת וידאו מה אתם אומרים ?
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם ולכן, לפני כשבוע נכנסתי לתוך בור קטן בכביש ומאז כל פעם כשאני מאיץ אני שומע רעש "נשיפה" מוזר כאילו שבורח גז מהמנוע. בנוסף, אני רגיל לעבור בין 450 ל - 600 ק"מ בין תדלוק לתדלוק והפעם עברתי רק 350 (עד שנדקלה הנורה). ברור לי שישנה בעיה כלשהי וצריך להביא את הרכב לבדיקה. רציתי לשאול אם יש לכם המלצה למוסך שמטפל בסקודה באזור תל אביב והמרכז (פרט למוסך של סקודה בפ"ת - הם נורא יקרנים). דבר שני, רציתי לשאול אולי מישהו מכם נתקל בבעיה? אני יכול להגיד שהצליל לא מגיע כל פעם אלא רק בתאוצות מרמזור וכו', כשהטורבו של הרכב פועל. לצורך העניין, כמעט ולא ניתן לשחזר את הבעיה כשהרכב עומד ב - N (ניטרל) וסתם לוחצים על דוושת הגז (במקרה כזה, להבנתי, לא מופעל הטורבו כי אין עומס על המנוע…
הודעה אחרונה מאת phpclub, -
הראו במאקו gti שנכנסה במעקה בטון בכביש 60 האוטו פשוט התעוות ונהרגו בה שני אנשים יהי זכרם ברוך , המעקה פשוט עבר את המנוע והגיע לתא נוסעים .
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול בלילה, באחת מקבוצות הוואטסאפ של הנהיגה, התחיל דיון הזוי על הונדה S2000. נזרקו שם לאוויר כל מיני משפטים מצחיקים וחסרי בסיס על כך שההונדה S2000 זה רכב טריקי, שלא יכול להחזיק דריפט בגלל היגוי קצר, חוסר מומנט ועוד כל מיני קשקושים כאלה ואחרים. כל הסיפור הזה קצת הצחיק אותי ואז נזכרתי בסרטון ישן מהמסלול בקפריסין, שבו חבר ביקש ממני שאדגים לו קצת נהיגת פריסטייל עם משחקי זנב...כמובן שלא סירבתי מצטער מראש על הזווית של המצלמה.
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- 3 עוקבים
- 5 תגובות
- 4 אלף צפיות
היי לכולם! מה הסיבה שבגללה מנוע דיזל צורך פחות דלק ועובד בסל"ד יותר נמוך?
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
למי מכם שיש תו חניה בתל אביב , ולא גר בתל אביב , האם כשהעברתם את האוטו טסט , התוקף של התו פג ?
הודעה אחרונה מאת noknok,
-
מי מחובר 57 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 326 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- yahaga
- עוזי ל
- mikyl
- Assafo2
- yohai71
- ArikM
- quzzaa
- ofralon
- yuvk
- borsood
- Froyne
- Tal7