Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

peugeot 106 rallye hillclimb raw footage

madriver
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3412 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם זה מה שנותן לו שקט נפשי בזמן נהיגה, שיבושם לו. יש כל כך הרבה משתנים בזמן נהיגה שאני בספק עם החישוב היבש הזה תקף לגבי כולם. אבל... קטונתי.

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)

לא הבנת.

המספרים רק ממחישים נקודה. הם לא משהו שנוהגים לפיו. גם נהג מירוצים וגם טייס קרב לא יכולים לכמת את כוח ה-g, אז זה לא קריטריון רלוונטי לנהיגה.

זה רק ממחיש שצריך לנהוג משמעותית *מתחת* למגבלות בסיבוב עם הסתרה. אם הגעת למגבלות (מרגישים) בלי פרובוקציה - אתה נוהג מהר מדי. יש לזה כאמור גם השלכות על התנהגות הרכב.

בסיבוב בלי הסתרה אפשר להתקרב למגבלות הרבה יותר.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

הבנתי מעולה, ואני עדיין אומר לך שרוב הנהגים שנכנסים לסיבוב עם הסתרה לא יצליחו לעצור בזמן במקרה של ״קיר לבנים״ כמו שהגדרת קודם, גם אם הם נוהגים הרבה מתחת למגבלות. ואת זה אני אומר לך בתור מאמן נהיגה שהוא לא מהנדס רכב, בוחן תאונות וכו׳...

פורסם (נערך)

לרוב הנהגים יש גם בעיה בניצול כוח העצירה המלא של הרכב. אתה הרי יודע את זה יותר טוב ממני.

אבל מבחינת יכול לעצור בזמן - רובם יכולים גם יכולים, או לפחות לא נמצאים בחריגה גסה מהגבול העליון. אל תזלזל ביצר ההישרדות של האדם.

אם כבר, רוב הנהגים מאוד אטים בעיקולים. הם גיבורים רק בקווים ישרים.

פורסם (נערך)

בדיוק. וזה בסופו של דבר מה שקובע, לא? בתאוריה, הכל טוב ויפה. מה קורה בפועל?

לגבי העריכה האחרונה שלך: מזמין אותך לבקר בכבישים עם הסתרות ולגלות שלא כולם כאלה איטיים כמו שאתה חושב.

עריכה אחרונה על ידי AvielT
פורסם (נערך)

מחקרים סביב מערכות Brake Assist טוענים שהגדלת מרחק העצירה עקב היסוס נהג היא עד 20%. אני די בטוח שזה מספיק בשביל רוב הנהגים שכאמור נוהגים ב-0.4g גג. אבל אני אוודא.

זה לא שהכבישים המפותלים בארצנו הם כבישים ״אדומים״ במיוחד. כבישים ישרים מכבבים הרבה יותר גבוה ברשימה, כך שכנראה שרוב האנשים עדיין איכשהו נוהגים סביר בעיקולים.

פורסם

אני מסכים, הם לא מככבים מהסיבה הפשוטה שהתאונות לא נגמרות בהרוגים, ובכלל, כנראה שסיבוב עם הסתרה וקיר לבנים תאורתי הן לא אחת מהסיבות הנפוצות לתאונות אם בכלל. אבל בתור אחד שמבלה בכבישים האלה לא מעט, אני רואה תאונות על בסיס קבוע שנגרמות כתוצאה מכניסה מהירה מידי לסיבובים. בעיקר בימים גשומים. יותר מזה, אני יכול להצביע על 3-4 סיבובים שבהם התאונות האלה חוזרות על עצמן.

פורסם (נערך)

תן לי לנחש: סיבוב מתהדק (כי מהנדסי הכבישים הראשונים עשו הסבה מהנדסת רכבות ולמדו לעשות eular spiral) הנהג נכנס, מגלה שהסיבוב נסגר לו, מנסה להדק ולהאט, אבל בכל זאת מסיים בגדר?

פורסם

בדיוק. גם בלי תמרור שמזהיר על סיבוב מסוכן. יותר מזה, אחד מהם אפילו מתהדר באספלט משתנה (מאספלט אוחז לאחד ישן וחלקלק) בתוך הסיבוב, בדיוק בחלקו המתהדק. שילוב מנצח לתאונות...

בדיוק לא מזמן התפרסם סרטון ברשתות החברתיות שבו רואים נהג בטויוטה קורולה בהיגוי יתר מרשים תוך כדי שהוא ״מגלח״ מאזדה 5 שמגיעה ממול באחד מאותם הסיבובים שאני מדבר עליהם.

פורסם (נערך)

אוקיי, אבל זה שונה ממצב שבו אתה נכנס לסיבוב עיוור ומגלה שיש מכשול על הנתיב שלך. במצב כזה, יש לך מרחק עצירה ששקול למרחק שלך מנקודת המגוז.

במקרה של עיקול שמתהדק בהפתעה, מרחק העצירה שלך הוא פחות או יותר ברוחב הכביש, שהוא הרבה יותר קטן.

נ.ב. סתם להשכלה כללית, מצאתי ברשת חישוב בסיסי שדייב פרסם בנושא בשעתו:

http://www.mx5nutz.com/forum/index.php?showtopic=106535&page=5

החישוב המלא מתחשב גם באפשרות של הסתרה של קורת A אבל הוא עדיין מניב תוצאות דומות. בלילה בדרך חשוכה יש להתחשב גם בזווית אלומת האור של הפנסים, אלא אם הם מתכווננים.

אין לי את מיליקן את מיליקן ביד, אך שם נטען שנהג רגיל לא עובר 0.3g ונהג ״נמרץ״ לא עובר 0.5 או משהו כזה. אלו נתונים מבוססים.

• תוכן חדש...