Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

peugeot 106 rallye hillclimb raw footage

madriver
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3413 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כשראיתי את התלונות צפיתי לראות פה חציית קוים לבנים, לשמוע צווחות צמיגים ומה לא. ואלה, לא ראיתי. נהיגה נקיה ואפילו די זהירה במונחי נהיגת כבישים "ספורטיבית". כולל סצנת רוכב האופניים. לדעתי התלונות לא במקום.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

פורסם (נערך)
עכשיו נחזור לסאונד = האם יש רעש צמיגים או בלימה שמעיד על נסיעה על המגבלות או חצייתן?

לא ממש, אבל לא מסתמך על הקריטריון הזה יותר מדי. באותו רכב ואותם תנאים, אפשר להגיע למגבלות במהירויות שונות מאוד, תלוי איך נוהגים.

ושוב, בלא מעט מהעיקולים בסרטון, לא מגבלות האחיזה הצדית אמורים להיות הגורם המגביל של קצב הנהיגה אלא עומק שדה הראיה והיכולת לעצור במרחק הקצר ממנו.

שוב, אין כאן תלונה נגד הנהג המצלם. אני לא מתיימר לקבוע קצב לפי סרטון.

עריכה אחרונה על ידי חן ג.
הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
מזל שהוא לא הוריד את רוכב האופניים ההוא בסיבוב.

חבל שבארץ אין מסלולים סגורים לספורט מוטורי, אבל זה עדיין לא הצדקה לנהוג ככה על כביש ציבורי.

אתה רואה פה ים? אז למה אתה נסחף?

לא נראה שהוא עשה משהו ״לא בסדר״ בשום צורה. סרטון מאוד נחמד לצפיה ובניגוד לדברים אחרים שאנשים מעלים גם נעשה בצורה לגיטימית.

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

יש פה אנשים שיכולת הפרגון שלהם קשה מאוד עד בלתי אפשרית .

סרטון נחמד מאוד רק תצלם עם משהו קצת יותר איכותי , נראה מהנה מאוד !

- Hyundai Getz 2007 1.6 -

פורסם
מזל שהוא לא הוריד את רוכב האופניים ההוא בסיבוב.

חבל שבארץ אין מסלולים סגורים לספורט מוטורי, אבל זה עדיין לא הצדקה לנהוג ככה על כביש ציבורי.

לנהוג ככה, מי ישמע. כבר עשית ממנו גיורגי טווזאדזה ברחובות טביליסי...

ראשית, ליד רוכב האופניים הוא הוריד מהירות והיה מספיק רחוק ממנו.

שנית - אם כבר - רוכב אופניים לא צריך להיות בכביש כזה, ללא שוליים.

שלישית, הנהיגה היתה בסדר גמור. הנהג סחט את השני והיה בתחילת/אמצע שלישי, כלומר בקושי הגיע ל-110-120 קמ"ש. מעבר למהירות החוקית אך לא מהירות תלושה מהמציאות.

רביעית, פרט לרוכב האופניים, בכמה רכבים נתקל הנהג בדרך?

חמישית, האם הנהג חרג מנתיבו , כולל בפניות עיוורות?

ששית, שאלת תם; מה היית מעדיף שינהג לצידך בכביש, נהג כזה או נהג שנוהג במהירות החוקית אך מסמס תוך כדי נהיגה ומזגזג בין הנתיבים?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

פורסם (נערך)

שוב, אני לא מדבר על הנהיגה של פותח השרשור, אבל חלק מהטיעונים הללו לא טובים כי שתי עוולות לא עושות צדק.

למי זה משנה איפה רוכב אופניים אמור או לא אמור להיות? אני אכנס לעיקול מהר מדי, מעבר לו יהיה רוכב, אני אדרוס אותו, אבל אז הוא יקום לתחיה ויגיד ״אה, סליחה, לא הייתי אמור להיות פה, אז הדריסה שלך נמחקה מרצף הזמן-חלל?״

כשיש הסתרה בכביש, לא מניחים שיש מעבר לה רוכב אופניים. זה מקל מדי. מניחים שמישהו בנה שם קיר לבנים לרוחב הכביש. המחמירים יניחו שיש שם רוכב אופניים...שנוסע נגד הכיוון.

פורסם

חן, מבלי לזלזל חלילה במה שכתבת, אני בספק אם מישהו ממשתמשי הדרך מתנהג בהתאם למה שכתבת.

מעבר לכך, אני באופן אישי מכיר את הנהיגה של פותח השרשור מקרוב ומאחל לכולנו יכולות נהיגה והתחשבות בתנאי הדרך כמו שלו, נכון, אפשר להמשיך לדון פה שעות האם הכביש הציבורי מתאים לכך או לא, בסופו של דבר- הוא לא הראשון ולא האחרון שישתמשו בכביש הציבורי בשביל נהיגה ספורטיבית, זה דבר שמקובל גם בעולם. לשמחתי, הסרטון הזה הוא דווקא דוגמא לנהג שפוי(!), כן, קראתם נכון, נהג שפוי. אני מזמין כל אחד ואחד מכם לשבת בימי שבת בבוקר בנקודת תצפית באיזור נס הרים, סדום ערד או כל כביש מפותל אחר ולראות את כמות הנהגים ״הספורטיביים״ ששכחו שהם בכביש ציבורי ונוהגים בו מהשול הימני לשול השמאלי כאילו מדובר בלא פחות ממסלול הנורבורגרינג. ויותר מזה, לבדוק את כמות התאונות של נהגים כאלה בשנה האחרונה בכבישי הנהיגה.

פורסם (נערך)

אביאל, אני לא באתי במהלך השרשור לרגע בביקורת לפותח השרשור. קטונתי מלהעביר ביקורת על קצב דרך צילום.

אבל, ודאי הוא שלא נכנסים לעיקול עם הסתרה במהירות שבה לא ניתן לעצור. זה כלל בסיס בנהיגה. זה בכלל לא מבטל את הרעיון של נהיגה ספורטיבית כי:

עדיין אפשר לנהוג מאוד מהר, אם יודעים מה עושים.

גם ככה שם המשחק הוא ההאצה מהסיבוב והחוצה. נכנסת לאט יותר, תתחיל להאיץ מוקדם יותר.

יש גם סיבובים פתוחים בעולם.

פורסם (נערך)

ששית, שאלת תם; מה היית מעדיף שינהג לצידך בכביש, נהג כזה או נהג שנוהג במהירות החוקית אך מסמס תוך כדי נהיגה ומזגזג בין הנתיבים?

אני מעדיף את האופציה השלישית: שבכביש ציבורי לא יערכו נהיגה ספורטיבית כאשר בכביש יש משתמשי דרך אחרים. רוצים לארגן משהו? תסגרו את הכביש לשעתיים , כמו שסוגרים כבישים למרטון, מירוצי אופניים וכד'. אירוע כזה יהיה אפשר רק לברך.

ומה אם רוכב אופניים (שלא אמור להיות בכביש כזה בכלל) היה בפניה אחרת?

נהיגה של הבחור מצוינת ונקיה. אבל הסיכון עדיין בלתי מבוטל.

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)
לא טענתי שלא, מה שכן אמרתי הוא שאני בספק אם מישהו ממשתמשי הדרך באמת נוהג בצורה כזו שתאפשר לו לעצור.

אני מכיר מדריך לשעבר בניכר שהיה מבצע הדרכות מסלול וכביש עם ציוד מדידה. הוא טוען שגם הלקוחות הכי נועזים שלו לא עוברים 0.6g במקסימום (רובם בקושי עוברים 0.4g), שבסיבוב עם הסתרה זה בערך הגבול למהירות שבה ניתן לעצור בזמן לפי חישוב שלו.

זה עדיין הרבה מתחת למגבלות האחיזה הצדית שנמצאות ב-0.9-1.2g בכביש יבש.

פורסם (נערך)

מאמן נהיגה, מהנדס רכב ובוחן התנגשויות. נראה לי שהוא יותר ממוסמך לבצע חישובים כאלו, והם גם מתוקפים בנסיון מעשי.

הנקודה היא שלרוב הנהגים כן יש יצר הישרדותי מספיק חזק בשביל לא לחרוג מהכלל שציינתי. זה עדיין לא אומר שלא חשוב לציין אותו.

בנהיגה בשעת מעשה זה עניין של אומדן. כל מה שצריך לזכור הוא רק שבסיבוב עם הסתרה, מגבלות האחיזה הצדית אינן הגורם המגביל למהירות הנסיעה.

זה גם משפיע על התנהגות הרכב (כי הרכב לא מתנהג אותו דבר כמו בסביבת המגבלות) ולכן על טכניקת הנהיגה.

• תוכן חדש...