רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
מאזדה 6 עברה עדכון קליל שבקלילים, אבל החזירה במסגרתו את גרסת הפרימיום פלוס והוסיפה את מערכת ה-G-Vectoring המסקרנת. הלכנו לבדוק אותה, ואלה המסקנות.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
- 3 תגובות
- 714 צפיות
שלום לחברי הפורום! לאחרונה רכשתי קיה ריאו 2013 1400 דגם LX אוטומטית. רכב חביב לנסיעה מנקודה A לנקודה B. העניין הוא שנראה כאילו צריכת הדלק של הרכב מטורפת ואין בינה ובין הצהרות היצרן שום קשר. אפילו לא מקרי. השעון נופל בקצב של רבע מיכל ביומיים. שמונה ימים ונגמר המיכל ולא תגידו שאני נוסע הרבה ק"מ. בממוצע יוצא שהרכב עושה 1:10 בנסיעה משולבת. נראה לי לא תקין לחלוטין, במיוחד בהתחשב בעובדה שבמבחני דרכים שקראתי, הרכב עשה 13+ ק"מ לליטר. מה לא בסדר? אני נוסע מאוד רגוע. שום קיקים ושום כלום. היצרן גם מדבר על מיכל בקיבולת 43 ליטר כאשר בפועל אני מתדלק 30 ליטר ממצב אפס למצב מלא. זה מאוד מטריד להיכנס עם הרכב לתדלוק פעם בשבוע... אם למישהו יש רכב זהה, אשמח לקבל חוות דעת
הודעה אחרונה מאת AviorXD, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
ברשותי סיטרואן פיקאסו C4 ברשיון רכב רשום שהרכב משתייך לקבוצת רישוי מס' 4 כיום מחיר המחירון עומד על פחות מ50 אלף קראתי תגובות מנוגדות לגבי אם ההשתייכות משתנה או לא אחד רושם לפי המחירון משתנה אחר רושם מרגע העלייה לכביש נשאר קבוע. מה נכון כיום בשנת 2017 האם אני יכול לשנות את ההשתייכות לקבוצה 1 ? שאלה נוספת הינה לגבי קטיעת הרצף הביטוחי - נגמר לי הביטוח המקיף לפני כחודש ומכיוון שאני לא משתמש כרגע ברכב כלל אמרתי שלא נורא אם לא אבטח אותו מייד אלה אקח את הזמן כדי לקבל עוד הצעות ביטוח וכדומה.. לא מצאתי הצעות טובות יותר ופניתי חזרה לסוכן הביטוח שלי, הוא טוען שבגלל שהרצף נקטע יקח עכשיו זמן לא מוגבל לבדוק שבזמן הזה לא היו תאונות פגיעות וכדומה. …
הודעה אחרונה מאת vday, -
-
הודעה חשובה !!! ב - 15/1/2017 יצרתי קשר בעניין רכישת רכב דרך אתר CarCost ותוך זמן קצר יצר איתי קשר נציג מכירות שלהם שדיבר בנחמדות ומסרתי מספר כרטיס אשראי בתנאי שאחרי שאני עובר על המפרט של היבואן וובמידה והוא יותר טוב אני מבטל את העסקה ללא שום בעיה (חויבתי ב- 350.90 ש"ח). לאחר חצי שעה חזרתי לנציג והודעתי שאני לא מעוניין בעסקה היבואן נותנים לי יותר והנציג ענה אין בעיה תכנס לאתר שלנו תשלח מייל ויבטלו לך את העיסקה. שלחתי מייל ולאחר מכן בתגובה ענתה לי נציגה בשם "מישל" בחוצפה שהם לא מחזירים כסף ( בניגוד לכתוב בתקנון האתר ולחוק הגנת הצרכן ) ועד היום הם לא השיבו לי את כספי . לפוסט זה מצורפים צילומי מסך של תקנון האתר שלהם שבו ניתן לראות שאין אזכור שלא ניתן לבטל !!! דרשת…
הודעה אחרונה מאת ASITAS, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
דאצ'יה הכריזו באמצע 2016 על רענון/ מתיחת פנים שמתבטאים בעיקר בפנסים קדמיים/ אחוריים שונים, טמבונים קצת שונים ורענון לכל סלון הרכב. דיווחים מחול מדברים על סביבת נהג הרבה יותר נעימה. מתי הם מגיעים לארץ?
הודעה אחרונה מאת alechko01, -
-
שהאחרון יכבה את האור בבקשה. במוו סדרה 5 מושקת בישראל והיא מבטיחה שהיא "צעד אחד לפני נהיגה אוטונומית". האמת? לפי רשימת האבזור נראה שהם לא ממש מגזימים. כל הפרטים בכתבה המלאה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 27 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
נשמע הזוי קצת אבל בסוכנות של פיז׳ו טוענים בתוקף כבר חודש שאין להם רכבי הדגמה לנסיעות מבחן, לא דיזל ולא בנזין.. לטענתם החברה מכרה את כל מלאי הרכבים כולל את רכבי ההדגמה של נסיעות המבחן ולכן כיום לא ניתן לעשות נסיעות מבחן. אני אישית לא מאמין שעושים כזו שטות ואם כן אז אין לי מושג למה. אני מקווה שנציג לובינסקי קורא את הפוסט ויוכל להגיב ולאשר או לשלול את הדברים. הם באמת מצפים שנזמין רכבים מבלי לנסוע עליהם?
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
-
- 5 תגובות
- 15.8 אלף צפיות
היי, קיבלתי את הרישיון רכב בדואר, שלימתי את כל ה1300 ש"ח הנדרשים ורציתי להגיש את הרכב לטסט. אבל הרישיון נאבד לי והרישיון רכב הנוכחי גם פג תוקף. ראיתי באתר של משרד הרישוי שניתן להנפיק אחד חדש דרך הרישיומט בעלות של 29 ש"ח. השאלה שלי היא האם אני אצטרך לשלם שוב את כל ה1300 ש"ח? הייתי שואל במשרד התחבורה אבל כשאני מתקשר ל*5678 אני מקבל תשובה שכל העמדות מוקדנים תפוסות והשיחה מתנתקת. אחלה של שירות יש למשרד התחבורה
הודעה אחרונה מאת brianla, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום, האם באחד מאולמות התצוגה יש את הדגם הזה? האם מישהו מהג בו? שאלה שלי: האם מושב אמצעי באמת שימושי, האם מישהו יכול לשבת עליו או שזה סתם גימיק שטוב לשימוש רק כמשענת יד? בכל מקרה רוצה לראות בעיניים כולל איך המושב מעוגן, לפני שאני מנסה לאשר מושב כזה בדגם הרגיל בעל זוג מושבים רגילים מקדימה. תודה.
הודעה אחרונה מאת orel40401, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אז ככה אני נהג חדש מאוד, אומנם בן 23 עוד מעט אבל עם פחות מחצי שנה רישיון. בגלל העובדה הזאת אז אולי ניסיון אין אבל אמצעים להחזיק רכב יש אז התחדשתי ברכב חדש מהר יחסית אחרי הרישיון. הרכב אצלי כבר חודש. אני מאוד חדש על הכביש ככה שבאמת אין לי הרבה מה למה להשוות את הרכב. מה שאני יכול זה לספר קצת עובדות על הרכב. פולקסווגן פולו, דגם 2010 עם קצת יותר מ 102,000 ק"מ. מנוע 1.2 TSI עם תיבת dsg. אני רוצה להוסיף שהביטוח יקר בצורה מטורפת, דבר שלא לקחתי בחשבון. 10 אלף לשנה ביטוח מקיף שזה מטורף לדעתי. בכל מקרה הנה החוויה הראשונה שלי עם רכב וכנראה אני יעשה כמה טעויות עם ההתנהלות איתו איך שקיבלתי אותו לקחתי למוסך לעשות טיפול תקופתי וזה מה שיצא: יש לי בעיה באחד הרמקולי…
הודעה אחרונה מאת adi89, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 822 צפיות
שלום לכולם. באיזור בו אני עובר מדיי יום. צומת שילת. הוצבו לאחרונה כבלים שחורים על הכביש. כמדומה לי שהכבלים הללו שמחוברים לקופסת מתכת שנמצאת בצד הכביש היא מכשיר למדידית מספר מכוניות. הכבלים נמצאים מכל צידי הצומת כך שאני משער שהמדידות הן לגבי הצומת ( בעיתית מאוווד לכשעצמה, פקקים כל בוקר / ערב) בהנחה שכך. עוד כמה זמן יבוא גואל ?? כלומר תוך כמה זמן מסתיים התכנון ומתחילות העבודות??
הודעה אחרונה מאת Katom, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 856 צפיות
איפה אני יכול למצוא צמיגים במחיר הזול ביותר באזור כפר סבא רעננה 215/65R16 אני יודע שצמיגים איכותיים מצילים חיים אז תודה למי שבא להזכיר לי
הודעה אחרונה מאת d30DK, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
למישהו יש מידע לגבי מועד מתוכנן להגעת הרכב לארץ ? היבואן אינו נאות לשתף... יום טוב.
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- 2 עוקבים
- 42 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
אני בטיול בארה"ב ממש עכשיו ואני חייב לשתף אתכם אני ממש אבל ממש מקנא בהם עד כדי דמעות[emoji22] . הייתי במיאמי (ועוד אחזור לשם בהמשך) כעת אני בלאס ווגאס וזה פשוט עולם אחר.....מה הם מבינים שאנחנו לא או יותר נכון מה אנחנו מבינים שהם לא??? נתחיל ממחיר הדלק 2.3₪ לליטר[emoji24] נמשיך עם זה שהם נוהגים ברכבים עם מנועים גדולים לא מנועי ליטר חלב [emoji20] שלנו אלא מנועים ששומעים ומרגישים ורוטטים מהם,תשתית הכבישים פה זה כאילו שאנחנו מדינת עולם שלישי לידם משתדלים כמה שפחות לעצור את את התנועה עם רמזורים וכיכרות הכל מחלפים הכל גשרים פשוט להתפעל. על זיהום אוויר לא חושב ששמעו פה לפחות במיאמי, רעש לא מעניין אותם כל אחד שם איזה אגזוז שרוצה ואיזה ג'נט שבא לו.בכביש מותר לדבר בטלפון ני…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, שואל עבור חבר - לחבר שלי יש יונדאי I20 מודל 2009, הרכב יד ראשונה שמור מאוד עם 25K ק"מ. בעוד כחודשיים הוא אמור לעבור לארה"ב לתקופה של שנה וחצי להשלמת לימודים והוא מסרב בכל תוקף למכור את הרכב אלא מעוניין להקפיא את הרישיון, כך שעוד כשנה וחצי כשהוא יחזור לארץ הוא יוכל להמשיך לנהוג על הרכב. למישהו יש מידע איך זה בדיוק נעשה, מה הפרוצדורה של ההפקדה ובעיקר של ביטול ההפקדה כשהוא ירצה לחזור לנסוע עם הרכב? באתר משרד הרישוי אין כמעט מידע בנושא.
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
ספוילר, זה לא כביש הערבה. תתפרעו... למי שתוהה, יש פואנטה בשאלה שלי. Sent from my SM-G935F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת noknok, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, רציתי לשאול אם הינכם מכירים מוסך שאתם אכן ממליצים עליו, ושהמוסך מכיר את הרכב שברולט סאוונה. בעיקרון צריך לתקן משהו במנוע 6.6 אבל UMI מסרבים לתקן כי לא יודעים.
הודעה אחרונה מאת tinoki, -
-
צמיגים לאלטו
מאת tomy669- 6 תגובות
- 809 צפיות
מבקש את דעתכם על הצמיגים והמחיר של goodyear שמצאתי ביד 2. ראיתי שהנתונים שלהם סבירים. אם יש דגמים אחרים מומלצים ובמחיר סביר אשמח לשמוע.
הודעה אחרונה מאת Benor, -
- 2 תגובות
- 735 צפיות
שלום לכולם. יש בבעלותי פולו שנת 2007 אוטומט. אתמול הגיע בחור שרצה לקנות את הרכב ולקחנו אותו לבדיקה במכון הדרום צומת סגולה. בבדיקה התגלה שיש "בעיה בהעברת הילוכים". בוחן הרכב אמר לבחור שהוא חייב לתקן את התקלה, ושהאוטו לא מעביר טוב בין הילוך שני לשלישי. מישהו מכיר את התקלה ויש לו הערכת מחיר לתיקונה? לציין שאני מרגיש נסיעה חלקה ולא האמנתי שהולכת להיות תקלה רצינית בבדיקה. אני מטפל כל 10000 קבוע במוסך מורשה, טיפול אחרון לפני חודש ולא אמרו לי שום דבר,להפך נאמר לי שהרכב נוסע טוב. גם הקילומטר לא מאוד גבוה 104,000. תודה רבה לעונים ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Moshedr, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
שנה אחרי שסיים את סובב המותג הקודם, יואב התחיל לדווח על תסמונת גמילה ממכוניות צרפתיות. אז התחלנו שוב, עם סיטרואן. והפעם - C4 פיקאסו.
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כשנוסעים מכיוון קריית גת ללוד על כביש 6 ברכבת, בערך באמצע, על כביש 6,יש תחנה חדשה שעכשיו בבניה. מה היעוד שלה? לאן היא סמוכה? כי זה נראה באמצע שום מקום.
הודעה אחרונה מאת dor_xd, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 851 צפיות
אם לפני שאני מגיע לצומת אני עוזב את הגז ומוריד הילוך כדי לעזור לרכב לבלום, צריכת הדלק עולה? כי הסלד עולה
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 18.9 אלף צפיות
מה עושים במקרה שאבד רשיון רכב לאחר טסט שנתי? האם ניתן להוציא רשיון רכב חדש אישור שהרכב כשיר לנסיעה? אני יודע שיש מכשירים שפרושים בסופר פארם השלה אם אפשר להוציא מהם "כפל" רשיונות?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
לאחרונה כבר שמעתי מכמה אנשים בזמן קצר יחסית שרכבם נגנב באמצע היום ברחובות הומים. נראה שהמשטרה נעלמה מהרחובות והניידות נעלמו מהכבישים, רואים את זה גם לפי העלייה הדרמטית במספר תאונות הדרכים. איש איש לנפשו. מערב פרוע. הנה דוגמה מהיום - אדם שרואה גנב בתוך הרכב שלו רודף אחריו ותופס אותו. איזה תותח.
הודעה אחרונה מאת malcishua, -
- 2 תגובות
- 801 צפיות
שלום, האם זה נחשב חוקי להרכיב צמיגים עם קוד מהירות שונה מהקוד שמצויין ברשיון בתנאי והוא לא פחות ממנו (למשל V במקום T)? תודה
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
- 0 תגובות
- 670 צפיות
רכב פאסאט 2008 לקצורי 2.0 מנוע נכבה בעמידה ברמזור פעמיים באותו היום תוך שעה (מייד אחרי שהאוטו נכבה מניעה ישר) אחרי זה זה לא חזר באוטו היום (היום)
הודעה אחרונה מאת Anton1989, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 968 צפיות
ישנה דרך לדעת מה היה מחיר מחירון של רכב לפני מס׳ חודשים? לצורך העניין בתאריך ה12.2016?
הודעה אחרונה מאת tomy669, -
פורומי רכב מהעולם
מאת TDI- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1 אלף צפיות
מכירים פורום רכב טוב? שימו לינק! tnx
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
למי יש קשרים בכלמוביל שיעזור לי לקבל את הרכב מהר ככל האפשר? עקב עומס של תחילת השנה הם מדברים על עד 25 ימים עסקים במקום עד 14. ייבוש [emoji20]
הודעה אחרונה מאת pooh-bear, -
- 9 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
שלום לכולם ולילה טוב אז לפי מה שהבנתי אני צריך לתכנת דרך תוכנה VAGCOM / VCDS בשביל לערוך/ליצור coming/leaving home module יש פה מישהו מאיזור הצפון שיכול לעזור לי עם זה? מה אני צריך? דוגמא: תודה
הודעה אחרונה מאת Shsul-c,
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 8 אנונימיים, 587 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- hans
- אהרן ג
- חד אופן
- srool
- NEW10
- D4K
- SurfHigh
- yuvk
- gadik6
- הדיין
- elibaba
- mitsugli