רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,584 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 700 צפיות
היי אני מעוניין לשים על הגולף 2008 שלי מסך מקורי,מישהו מוכר מסך שהוא פירק מפולו 2013.. זה יתאים לרכב שלי? תודה.
הודעה אחרונה מאת XxomriiXx, -
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היי בהתאם לקישור הזה: http://www.schneordesign.com/Avi/Makita/makita_mod1.htm אני רוצה להזמין מארה"ב(כרגע אני בארה"ב) את 3 הרכיבי אלקטרוניקה הנ"ל לצורך החלפת הרכיבים כדי שיתאימו לחשמל בארץ. מישהו יכול לתת לי קישור לאתר אמריקאי שמוכר את הרכיבים הנ"ל? בתודה מראש שי
הודעה אחרונה מאת shay2828, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 649 צפיות
שלום לכולם אני מחפש פנסים משופרים עם פס לדים לרכב GOLF 2009 TSI. תקציב : עד 2000K. תודה לעוזרים. אם הנושא לא מתאים לפה אבקש להעביר אותו למקום המתאים.
הודעה אחרונה מאת Tamir FR, -
הוצגה הרנו אלפיין a110 1 2 3 4
מאת LotusElise-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 48 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
אחרי כל מכוניות התצוגה שהם הוציאו, "תמונות ריגול" ושאר המצאות עד שיחליטו אם להתחיל לייצר את האוטו או לא. הוצגה המכונית סוף סוף בקרוב בקרסו עם הגיר האוטומטי המפורסם שלהם http://www.carscoops.com/2017/02/say-hello-to-all-new-alpine-a110.html
הודעה אחרונה מאת In Flames, -
-
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
בתור בעל מסורת של בעלות על רכבים מעט נדירים ולא סחירים יש במשפחתנו דגמי סאאב ולנצ'יה שונים. לעינייננו, יש ברשותנו שני דגמי לנצ'יה איפסילון מודל 2012. תצורת המנוע-גיר שונה בשתיהן. האחת בעלת גיר ידני ומנוע FIRE וותיק של תאגיד פיאט. זהו מנוע בנפח 1,242 סמ"ק עם 4 צילינדרים (2 שסתומים לצילינדר). זהו מנוע ששורשיו עוד בשנות ה - 80. הוא מוכר בימינו בדגמים הזולים של פיאט 500 ובפיאט פנדה והיה בדגמי הפונטו לדורותיהם. למנוע זה כיום הספק של 69 כ"ס ב- 5,500 סל"ד ומומנט של 10.4 קג"מ ב - 3,000 סל"ד. המנוע ידוע כאמין וחסכוני יחסית בתצרוכת הדלק. רמת הזיהום שלו סבירה : 115 גר/ק"מ של CO2. האיפסילון השנייה בעלת מנוע שונה לגמרי (וגיר רובוטי חד מצמדי) - מנוע טווין איר…
הודעה אחרונה מאת danielobreja, -
- 6 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
סיכום קניית ניסאן נוט שבט תשע"ז – פברואר 2017 לאחר החלפת מקום עבודה והעדר אופציית ליסינג , נאלצתי לקנות רכב. הגדרת הצרכים : הילדים גדלו ולחלקם יש מכונית . לכן אין צורך יותר במשפחתית ואפשר סופר-מיני. נדרש מקום נוח מאחור להורינו המתבגרים וכן תא מטען סביר. אבזור שלא יהיה מינימליסטי. ביצועים , מראה , סחירות – לא מעניין מיני כמו פיקנטו , C1 , 107 או 108 , סיאט מיי נפסלו מייד. תחילה חיפשתי ידניות בלבד . אוהב גיר ידני ויש הרבה VFM. בינתיים נסעתי על ספארק ידנית שכורה ב70 שקל ליום. אוטו לא רע בסה"כ . יש BT , לא חסר כוח לנהג סולידי כמוני . צריכת דלק סביב 1 ל15. הרכב השכור נתן אוויר לנשימה בחיפוש הרכב כאשר עלותו האמתית לחודש בהשוואה לרכב בבעלותי…
הודעה אחרונה מאת zvigolden, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
נכנסת באמצע בין האיוואוק לבין הספורט, נראית עתידנית (לטובה) ומאובזרת בכל הטוב שיש.
הודעה אחרונה מאת discoTD5, -
-
- 28 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
תאריך הפתיחה הוא בערך בעוד 3 חודשים. העבודות כבר בעיצומן וראש עריית ערד שנמצא עמוק בפרטים, מעדכן מידי פעם בחשבון הפייסבוק שלו.
הודעה אחרונה מאת יבגניפ, -
- 1 תגובות
- 744 צפיות
ניתקלתי בבוסטר טעינה הזה תוך כדי שיטוט ברשת. מישהו יכול להמליץ על זה? יכול להיות מגניב לשים את זה ברכב ואם נתקעים להשתמש בזה. אשמח לתובנות. תודה . http://www.ebay.com/itm/Power-Booster-20000MAH-HOT-PRODUCT-2017-/172556805807?hash=item282d2fe6af:g:5PMAAOSw3v5Yt2Ef
הודעה אחרונה מאת save, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
DS נכנסת לשוק הקרוסאוברים היוקרתיים, עם מה שנראה כמו גרסה יוקרתית יותר ל3008. שימו לב לגלגל ההגה הדומה וגם לאזור ידית ההילוכים. (בעצם כמו שאפשר לראות שיתוף חלקים כמו בDS5, DS4 וכו). יציע את המנועים המוכרים של הקונצרן ובעתיד גרסה היברידית פלאג אין מבוססת דיזל שתגיע באזור 2019. כולל מערכת ש"קוראת" את פני הכביש ומקשיחה את הבולמים בהתאם לתנאים. כמובן יכלול בקרת שיוט אדפטיבית עם מצב פקקים.
הודעה אחרונה מאת ceyal, -
-
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אז אלפא טוענים שהג'וליה תלתן ירוק מייצרת 505 כ"ס (במנוע), הבלוג רכב אוטו-אוונטי העלו אותה על דיינו כדי לגלות כמה היא באמת שולחת לגלגל. התוצאה: 392 כ"ס, הפרש של 22% אחוז מנתוני היצרן. מעניין מה הסיפור כאן, אלפא ניפחו מספרים מעל לנהוג בתחום (סביבות ה-10-15%)? ברור שיש אובדן כוח בדרך לגלגל, בטח ברכב של הנעה אחורית עם מנוע קדמי, אבל עדיין ההפרש גדול בהרבה מהמצופה. לכתבה המלאה: http://jalopnik.com/heres-how-much-power-the-alfa-romeo-giulia-quadrifoglio-1792840088?utm_campaign=socialflow_jalopnik_facebook&utm_source=jalopnik_facebook&utm_medium=socialflow
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מיצובישי מציגה רכב פנאי קטן, חדש לגמרי, ולראשונה עם מנוע טורבו בנזין בנפח 1.5 ומנוע 2.2 טורבו דיזל עם תיבה רציפה חדשה ואוטומטית פלנטרית עם 8 הילוכים והנעה כפולה. לכתבות: iCar http://bit.ly/2lbAXxn אוטו http://bit.ly/2m7CvIf וואלה http://bit.ly/2lpxIxD
הודעה אחרונה מאת outlander, -
-
- 3 תגובות
- 693 צפיות
ערב טוב, אשמח להמלצה לציוד למגנטים. מצלמה כבר יש לי חוץ מזה אני לא מבין כלום במגנטים. אשמח לדעת מה אני צריך לדעת לפני הקניה, איזה חומרים הכי איכותיים, והמלצה לחנות אמינה שתיתן אחריות (עדיפות לבאר שבע או ירושלים אבל אפשרי גם במרכז). התקציב בערך על 1500 - 2000 שח להכל. Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Kreios, -
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מעל הנתצים באיילון מסומן שעות שמותר רק לתחבורה ציבורית לנסוע בנתיב. אני יודע שבכביש 2 לדוגמא הנתצ הוא הופך לשוליים מחוץ לתחום המוגדר. מה המצב באיילון? ספציפית קטע בין רכבת משה דיין לרכבת צומת חולון. תודה!
הודעה אחרונה מאת iSystem, -
מצאתי סקירה מפורטת באתר של סיאט בחו"ל, שמתייחסת לשיפורים רבים בטכנולוגיה ובאבזור של סיאט לאון 2017 (לאחר מתיחת פנים) http://www.seat.com/carworlds/new-leon-xperience/technology.html השאלה שלי היא עד כמה כל הטוב הזה רלוונטי לדגמים שהולכים לייבא לארץ? בדגש על רמות האבזור הגבוהות FR, Excellence. הפרסומים שהיו בארץ עד כה על הדגם החדש, הם די שטחיים עד כה ולא נותנים מענה מפורט. למשל, חשוב לי מצלמת רוורס שלא היתה בסטנדרט של הדגם הקודם. בסקירה הנ"ל מדובר על מערכת אינטגרלית די מרשימה לסיוע בחנייה, שמצלמת הרוורס זה רק חלק אחד ממנה.. ומה לגבי בקרת שיוט אקטיבית? קראתי שבעבר, היבואנים המקומיים (במיוחד צ'מפיון) אהבו להביא דגמים נטולי חלק מהאבזור המקורי שמוצע בחו"ל,…
הודעה אחרונה מאת sbaranes, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היי, המטרה-להפוך את תא המטען ליותר פונקציונלי. אני רוצה שתהיה אפשרות להתקין רשת בשתי צורות- 1.רשת צידית (לרוחב התא) 2.רשת שתותקן על רצפת התא. בשני המקרים אשתמש באותה רשת , אזמין רשת עם לולאות (איביי,אמאזון ,אליאקספרס ). בשביל הסוג הראשון צריך למצוא עוגנים , לקדוח חור בפלסטיקה משני צידי התא ולהתקין את הרשת. לסוג השני אני מתקשה למצוא פתרון , אשמח להמלצות. לא ברור היכן לקדוח ולהתקין את העוגנים. תודה רבה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
308GTI השקה
מאת zaf- 5 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחר 2/3 14:00 ראשון לציון. יחסי ציבור או חוויה אותנטית ?
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
שלום לכולם, קניתי את הרכב מ טרייד מובייל, מחיר טוב מאוד, הרכב במצב - מ - ע - ו - ל - ה. רוצה לציין לטובה את היחס של הנציג במרכז המכירה בגלילות, הרכב הגיע בזמן שהובטח, היה נקי ומוכן לנסיעה ( אפילו עם קצת דלק). נלקח לבדיקה בקומיופטסט, עבר יפה מאוד את הבדיקה. כמה מילים על הרכב: הרכב מהיר, מאוד . אני מפחד לתת לאשתי לנהוג עליו, הרכב לא מתאמץ בעליות ואפילו כאלה שדי מאתגרות רכבים אחרים - פשוט תענוג. רוצה לציין ששקלתי להזמין מראש את השיפור של SUPERCHIPS כפי שחבר פורום עשה ומאוד מרוצה, אני, כרגע, לא חושב שצריך. הרכב יציב, אוחז את הכביש יפה, דינמי מאוד ודי נוגד את התמונה שמקבלים עליו כשרואים אותו. שקט מאוד מבפנים, אין כמעט רעשי כביש, איכות…
הודעה אחרונה מאת mikush1, -
-
- 4 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
לקראת הקיץ הקרב ובא, רציתי לדעת מהן ההשלכות של השארת גזיה (ערכת קפה) קבוע בתא המטען של הרכב. ההיגיון אומר שהדבר מסוכן אך אולי אני טועה ולכן החלטתי לשאול את השאלה בפורום.
הודעה אחרונה מאת Dudi910, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
קראתי את הכתבה ופשוט מוטרד מאד מהמחשבה שכעת כמות האנשים ששמים ברכבים שלהם צמיגים זולים ומסוכנים במיוחד בגשם תעלה מאד גבוה, וכך גם לצערנו כמות התאונות עקב מרחקי העצירה הגדולים יותר שלהם http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4927593,00.html אם יש איזה יועץ אמיתי לשר התחבורה, שידאגו שהמיסוי יירד על הצמיגים כדי להשאיר את המחירים. מסחטת הכספים של המצלמות כל כך גבוהה (על חשבוננו כמובן) שהם יכולים לפחות לתרום באמת לבטיחות בהורדת מחירי הצמיגים. ולגבי המצלמות, אני מקווה שכעת עם פסיקת בית המשפט של הדחייה באמינות המצלמות אולי יקום "צדיק בממשלה" ויחליט להעביר אותן למקום ראוי כגון צמתים כדי לצלם מי באמת גורם לתאונה בנסיעה באדום למשל.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום, לפני ימים אחדים רכשתי רכב יד שניה, השטיח הקשיח שנמצא בתא מטען מעל הגלגל הרזרבי נמצא ספוג במשהו שומני, כשהחלתי לרחוץ אותו, לפי הסימנים של המים (כבתמונה) הבנתי שכנראה מדובר בשמן מנוע, ניסיתי 3 פעמים לרחוץ עם נוזל לניקוי כלים של סנו, אך ללא הצלחה, לאחר שהוא התייבש, הידיים עדיין נשארות שומניות אם נוגעים בו. קראתי באינטרנט אפשר לנסות עם דלק, אבל נראה לי שהוא יסריח שנה אחר כך. מה אתם ממליצים ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת 116_Veloce, -
-
- 1 תגובות
- 38 אלף צפיות
בוקר טוב לבאי הפורום! אחרי הרבה שיחות ודיונים, הגענו למסקנה שאנחנו רוצים לתת לכם - לחברי הפורום המשפיעים והתורמים ביותר - במה גדולה עוד יותר. אז החלטנו לתת לכם לכתוב את הדברים שמעניינים אתכם - למגזין שלנו. איך זה עובד? ראיתם משהו מעניין? סקופ מגניב, דגם חדש, סגרתם שנה (או 27) עם האוטו החדש שלכם ואתם רוצים לסכם, או כל דבר אחר שאתם חושבים שיכול לעניין את הקהילה? החלטתם שאתם רוצים לפתוח שרשור בנושא ולשתף את כל הפורום (והאינטרנט) במידע הכי חם בעולם הרכב? יופי. עכשיו עצרו שניה. תוסיפו קצת "בשר" - קצת טקסט, נקודות מעניינות, תמונות פרטים טכניים או כל דבר אחר שאתם חושבים שיכול להפוך את "סתכלו!!!!! חדש!!!" לידיעה חדשותית אמיתית ומעניינית, תרשמו למעלה את השם ש…
הודעה אחרונה מאת gbguy, -
**סבב הגיוס הנוכחי הסתיים. המשיכו לעקוב אחרי הפורום, הסבב הבא - בקרוב** רוצים לעזור לנו לבחון מכוניות? להצטרף למבחני סולו, מבחנים השוואתיים ואפילו לקחת מכוניות לבחון לבד? רוצים להגיע למסיבות עיתונאים, לדבר עם האנשים בתעשיית הרכב ולשאול אותם את השאלות הנוקבות שחשובות ליושבי הפורום? רוצים קשר ישיר איתנו, המערכת, וגם עם אנשי התעשייה בישראל? אם עניתם "כן!" לכל השאלות האלה, מקומכם איתנו. מה נדרש ממוביל דעה? קודם כל ולפני הכל - אתם צריכים לרצות. לרצות להשתתף בדיוניום, במבחנים וכן - לפעמים גם לקחת יום חופש לבוא להשקה מעניינת או למבחן השוואתי. אתם צריכים להיות כאן בשביל המכוניות. אתם צריכים להבין במכוניות, לרצות לדבר על מכוניות ולנהוג עליהן, ולהיות חלק אינטגרלי…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
היי חבר'ה, היום מתוך שיעמום בדקתי את נתוני ההאצה 0-100 וגיליתי כי הקרוז מהירה יותר . ברצוני לשאול מה ההיגיון להפוך רכב משפחתי "סטנדרטי" למהיר יותר מרכב משפחתי "גדול" (כלומר לא הגיוני שאם אני משלם יותר עבור המאליבו, אקבל בין היתר יותר כוח?)
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 5 אלף צפיות
בזמן ששלומי משתובב לו עם לאון קופרה על מסלול בספרד, פבל הלך לאירוע השקת דגמי פלאג אין הייבריד של מרצדס. נו, יש דרג ויש ז... בכל מקרה, ליין הדגמים הנטענים של מרצדס מציגים מה שנקרא "הצעת ערך" מרשימה להחריד, כשגולת הכותרת היא ה-S500e שתוצע במחיר של
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
הגיע הזמן להחלפת רכב לאשה. אחרי לא מעט לבטים ולאחר ששתי המועמדות הסופיות היו דאציה סנדרו סטפאווי (900 טורבו ידנית) וקליאו (גם כן 900 טורבו ידנית) הוחלט סופית על הדאציה. טלפון זריז, תיאמנו נסיעת מבחן למחרת לרכב הספציפי הזה. למחרת, מגיע שמח לפגישה עם הסוכן, מושיב אותי לשולחן והשיחה הלכה ככה: סוכן:באיזה אוטו אתה מתעניין אני: סטפאוויי 900 טורבו ידנית. סוכן:למה שלא תיקח אוטומטית? היא מעולה. אני:לא תודה, ידנית. סוכן: יש לי דיזל מעולה, הן ידניות! אני: לא רובוטית, לא אוטומטית, לא דיזל, אני רוצה 900 טורבו ידנית! סוכן: אין כזה אוטו! אני: מה, אין לך במלאי? סוכן: לא, אין כזה אוטו בכלל וגם לא יהיה, היצרן הפסיק לייצר (שקר גס מאוד). אני:תשמע, יש לך…
הודעה אחרונה מאת dorsht, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נתקלתי היום בסרטון הזה: זה המוצר: http://www.ebay.com/itm/Steelmate-TP-74P-4-Sensors-Wireless-DIY-TPMS-Tire-Pressure-Monitor-System-B7G3-/361856552791?hash=item544054cf57:g:shIAAOSwImRYVL5 q&vxp=mtr מה דעתכם? מעט על הצד היקר אבל מאוד מעניין.
הודעה אחרונה מאת saharmen, -
אזעקה ברכב חדש
מאת sd177-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
שלום חברים יש לי רכב חדש שנת 17 שמותקנת בו אזעקה של קוברה. הרכב הוא מאזדה 3 האם אני מפספס פה משהו או שככה זה ברכבים החדשים... האזעקה פועלת ללא צופר?! כלומר אין הפעלה של סירנה שמעירה מתים אלא רק היבהוב אורות. בהתאם לספרון הדרכה לאזעקה של חב' קוברה. אכן זה ככה. כלומר בספרון רשום מה בדיוק מופעל ברגע שהאזעקה מופעלת ובאמת לא כתוב שיש סירנה...פשוט נשמע לי מוזר. כמו כן אציין שלאזעקה הזו יש אופציה לשליחת התרעה לסמארטפון ולמייל. אני אישית לא איפשרתי זאת מההתחלה כדי לא לשלם בהמשך על השירות הזה. החודש הראשון היה חינם אבל גם את זה לא עשיתי. השאלה האם בעצם השליחת התרעה הזו לסמארטפון החליפה את הסירנה?! תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Dudi910, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
1. זהו מקרה שקרה לי עכשיו והוא די הפחיד אותי נסעתי בירידה לעבר כיכר ( הכיכר נמצאת על ירידה ) והאטתי עד ל20 קמ''ש בערך. עשיתי כנראה טעות ושברתי את ההגה חזק בכיכר לפנייה שמאלה. באותו רגע הרגשתי את הגלגלים סוג של משתפשפים , כאילו נצמדים לאספלט ( תחושה מוזרה ) מישהו יודע מה קרה? יכול להיות שהייתי בסכנת התהפכות? הרכב המדובר הוא IX35 2. בקצרה- נסעתי נסיעה רגועה על כביש מהיר ככה שכבר ב90 קמ''ש בערך הייתי על הילוך 6. רציתי לצאת לעקיפה אך משום מה הסל''ד לא עלה ונשאר על 2500~ , אפילו לחצתי את הדוושה עד הסוף וכלום, הסל''ד לא זז. רק כשהורדתי הילוך מהטיפטרוניק הכל הסתדר אשמח להסבר למה בהילוך האחרון הסל''ד '' נתקע ''
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 0 תגובות
- 449 צפיות
שלום לחברי הפורום אשמח לעזרתכם בקבלת המלצות לפרוקיות. צריך להחליף פגוש קדמי לשברולט מאליבו בצבע אפור. מחפש פירוקיה שיש לה את החלק בכדי להימנע מרכישת פגוש +עלות צביעתו. אם אתם מכירים פירוקה מומלצת בעלת חלקים לשברולט אשמח להמלצות בכדי שאני אעשה סבב טלפונים למספר פירוקיות . תודה והמשך שבוע טוב ושקט לכולם
הודעה אחרונה מאת eilam,
-
מי מחובר 14 משתמשים רשומים, 0 אנונימיים, 415 אורחים (הצג רשימה מלאה)