Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3422 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

1. זהו מקרה שקרה לי עכשיו והוא די הפחיד אותי

נסעתי בירידה לעבר כיכר ( הכיכר נמצאת על ירידה ) והאטתי עד ל20 קמ''ש בערך.

עשיתי כנראה טעות ושברתי את ההגה חזק בכיכר לפנייה שמאלה.

באותו רגע הרגשתי את הגלגלים סוג של משתפשפים , כאילו נצמדים לאספלט ( תחושה מוזרה )

מישהו יודע מה קרה? יכול להיות שהייתי בסכנת התהפכות?

הרכב המדובר הוא IX35

2. בקצרה- נסעתי נסיעה רגועה על כביש מהיר ככה שכבר ב90 קמ''ש בערך הייתי על הילוך 6.

רציתי לצאת לעקיפה אך משום מה הסל''ד לא עלה ונשאר על 2500~ , אפילו לחצתי את הדוושה

עד הסוף וכלום, הסל''ד לא זז.

רק כשהורדתי הילוך מהטיפטרוניק הכל הסתדר

אשמח להסבר למה בהילוך האחרון הסל''ד '' נתקע ''

פורסם

כי לא הייתה בהילוך הנכון כדי להעלות כוח למעשה העלת הילוך מהר מידי או שנשארת בהילוך גבוהה מידי

Sent from my LG-H960 using Tapatalk

פורסם

לא הבנתי. אתה נוסע לא באוטומט אלא במצב ידני (טיפטרוניק)? אם כן, וזה מה שנראה לי, אתה נעלת את הגיר על הילוך שישי ובגלל זה לא ירד הילוך.

למרות שזה מוזר, אפילו בנעילה ישנם רכבים שברגע לחיצה עד הסוף מבטלים את הנעילה ומורדים הילוך.

פורסם
1. זהו מקרה שקרה לי עכשיו והוא די הפחיד אותי

נסעתי בירידה לעבר כיכר ( הכיכר נמצאת על ירידה ) והאטתי עד ל20 קמ''ש בערך.

עשיתי כנראה טעות ושברתי את ההגה חזק בכיכר לפנייה שמאלה.

באותו רגע הרגשתי את הגלגלים סוג של משתפשפים , כאילו נצמדים לאספלט ( תחושה מוזרה )

מישהו יודע מה קרה? יכול להיות שהייתי בסכנת התהפכות?

לא היית קרוב להתהפכות. רכבים לא מתהפכים, אם הם לא פוגעים במשהו שייתן להם "מנוף". אתה לא יכול להפוך רכב רק עם תמרון במהירות הזו (וגם לא בגבוהה הרבה יותר).

מה שקרה זה שכאשר שברת את ההגה בחוזקה, הגדלת את הזווית בין הגלגלים הקדמיים לכביש, ובכך הקטנת את האחיזה שלהם. רק שבמקום להכנס קצת לתת היגוי (קצת, כי היית במהירות איטית, וסביר להניח שכלום לא היה קורה), מערכת ה-ESP נכנסה לפעולה והאטה את הרכב. תחושת השפשוף שהרגשת זה ה-ABS בולם את המכונית, עד למצב בו הצמיגים הקדמיים יחזרו לאחיזה מלאה.

בקיצור, הכל נורמלי והרכב תיקן טעות (קטנה) שלך.

בכל מקרה, תבדוק אוויר בצמיגים, כי בד"כ, במהירות כזו, רכב לא אמור לאבד אחיזה (עדיין אפשרי, אם הכביש חלק, התמרון חריף, יש שיפוע בכביש... או שהיית יותר מהיר ממה שחשבת).

לגבי השאלה השנייה, אי האצה בלחיצה על הגז, אני גם מהמר שאיכשהו נעלת את הרכב על ההילוך, לכן הוא לא ביצע הורדת הילוך (קיק דאון) או שפשוט לא לחצת מספיק חזק על הגז. בכל מקרה, צא לכביש פתוח ותבדוק אם התופעה חוזרת. אם כן, קרא את ההוראות של הרכב ותראה אם אתה בטעות נועל הילוך. אם לא, לך למוסך, כי רכב אוטומטי אמור להוריד הילוך כשמאיצים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

[

מצטער על התגובה המאוחרת , מה שקרה זה שנסעתי לאט , הרכב העביר הילוכים בסל''ד נמוך

ואז העברתי לטיפטרוניק כדי לראות באיזה הילוך אני , הופיע 6 , ואז לחצתי על הדוושה כמה פעמים וכלום לא קרה , לחצתי עד הסוף

ועדיין לא קרה כלום ... השארתי את הדוושה על ''הרצפה'' כמה שניות וכלום לא זז

פורסם

הרכב היה על מצב אוטומטי והעברת אותו להילוך 6 במצב ידני.

אתה העברת את הרכב למצב טיפטרוניק וביצעת האטה,כמו ברכב ידני לאחר שביצעת האטה ניסית להאיץ ולא הבנת למה הרכב לא "זז" - הוא לא זז כי הוא נמצא בהילוך גבוהה ביחס למהירות שהוא נמצא בו(הילוך נמוך = יותר כוח והילוך גבוהה = יותר מהירות) , אם היית מוריד הילוך בטיפטרוניק הרכב היה זז(אם היית נשאר על מצב אוטומטי ולוחץ על הגז מאחורי הקלעים היה קורה "קיקדאון" שזה מצב שבו הנהג לוחץ על הדוושת גז והמחשב רכב מורה לתיבת ההילוכים האוטומטית להוריד הילוך ע"מ להעביר יותר כוח למנוע).

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם
הרכב היה על מצב אוטומטי והעברת אותו להילוך 6 במצב ידני.

אתה העברת את הרכב למצב טיפטרוניק וביצעת האטה,כמו ברכב ידני לאחר שביצעת האטה ניסית להאיץ ולא הבנת למה הרכב לא "זז" - הוא לא זז כי הוא נמצא בהילוך גבוהה ביחס למהירות שהוא נמצא בו(הילוך נמוך = יותר כוח והילוך גבוהה = יותר מהירות) , אם היית מוריד הילוך בטיפטרוניק הרכב היה זז(אם היית נשאר על מצב אוטומטי ולוחץ על הגז מאחורי הקלעים היה קורה "קיקדאון" שזה מצב שבו הנהג לוחץ על הדוושת גז והמחשב רכב מורה לתיבת ההילוכים האוטומטית להוריד הילוך ע"מ להעביר יותר כוח למנוע).

90 קמ''ש בהילוך 6 זה נחשב נמוך?

פורסם
90 קמ''ש בהילוך 6 זה נחשב נמוך?

נמוך זה לא.

אם יש לך 7 הילוכים, אתה יכול גם להיות ב-7, כל זמן שלא צריך להאיץ.

אם אתה רוצה להאיץ, זה יכול להיות גבוה מדי, על מנת לקבל האצה (תלוי כמה אתה רוצה להאיץ, ותנאי הדרך).

בכל מקרה, למה להעביר ידנית?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...