רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 5 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שלום, הבנתי שבשנת 2012 הגלאקסי עברה שינוי מתיבה אוטומטית לתיבה אוטומטית-רובוטית. יש לי ניסיון רע עם תיבה רובוטית של סיטרואן פיקאסו ורציתי לדעת האם הגלאקסי עלולה לסבול מתופעות דומות (בעיקר קפיצה בעת מעבר הילוכים). תודה
הודעה אחרונה מאת yoav911gt2, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 28.3 אלף צפיות
האם ב 1 לכל חודש או בימים האחרונים של סוף החודש? איך אפשר לדעת מחירון עדכני?
הודעה אחרונה מאת darkling, -
-
- 0 תגובות
- 544 צפיות
בעונה 9 פרק 7 של Wheeler Dealers אד מבצע איזה טיפול למנוע בשביל לנקות אותו מפחמן ולשפר את פליטת המזהמים. מצורף הסרטון: https://youtu.be/Xk5b9czm1gQ?t=1472 מישהו יכול לשפוך אור על התהליך? עושים את זה גם בארץ?
הודעה אחרונה מאת Chamuelm, -
- 11 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני מעוניין להשכיר רכב באוסטריה ולהמשיך ולטייל לאיטליה (משם אני טס חזרה). הבעיה הינה כי מרבית חברות ההשכרה דורשות תוספת עצומה בגין החזר הרכב שלא בארץ המוצא (סדר גודל של עוד 1000 יורו). מישהו נתקבל בתופעה? יש דרך להתגבר על הנ"ל ( חוץ מאשר לפצל את ההשכרה בין שתי המדינות).
הודעה אחרונה מאת federbar, -
- 0 תגובות
- 509 צפיות
הבעיה היא שלפעמים אני צריך למשל לכבות את הבלותות בטלפון ולהדליק שוב ואז לקוות שהוא יתחבר. זה קורה רק לפעמים. בזמן האחרון קורה הרבה. במהלך החורף האחרון לא ממש קרה. אני יודע שזה לא תמיד קורה ולכן אם אני אבוא לשירות יגידו לי אולי שהנה זה עובד כרגע אין לנו מה לעשות. מתסכל הקטע של בעיות שקורות שלא בבדיקת המוסך. יש לכם עצה? האמת שיש לי עוד בעיה או שתיים עם הרכב. למשל המושב נהג חורק וכביש לא חלק לפעמים מודל 2016
הודעה אחרונה מאת bow, -
- 6 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אני מעוניין בהשואה תאורטית של עלות אחזקה רכב חדש מול רכב משומש. התנאים הם לשמור את הרכב בבעלות כ-5 שנים. השתמשתי לדוגמא ברכב מזדה 3 חדשה שאחזיק 5 שנים,מול מזדה 3 בת 5 שנים, שאותה גם אחזיק 5 שנים. לפי אתר carcost נראה שהבדל הוא בערך 300 ש"ח לחודש. האם זה הגיוני או שהפערים גדולים יותר במציאות?
הודעה אחרונה מאת Prieto, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אהלן חברים, לפני קצת יותר משנה, אפשר להגיד שנה וחודש רכשתי אופל אסטרה חדשה מיבואן. יום חמישי האחרון, לאחר 15 אלף ק"מ ולאחר שבועיים מהטיפול, נדלקה לי נורת ESP, ספר רכב לא היה ממוקד חוץ מהאפשרות שניתן להמשיך בנסיעה. עוד באותו היום שמתי את הרכב במוסך ולאחר בדיקה שארכה שעה נקבעה בעיית קומפרסיה במנוע ותקלה באחת הבוכנות, כמובן שלא ציפיתי לזה והייתי המום שלאחר שהרכב שנה על הכביש, ננהג באופן מובקר לכל אורך התקופה על ידי בלבד ככה שאני מכיר כל ק"מ שהרכב עשה. היום בגמר העבודה המוסך הודיע כי הוחלפו 4 בוכנות המנוע בתור טיפול מונע. חשוב לציין שאני אובד עצות, האם ייתכן שלאחר שהשקעתי ממיטב כספי אני נאלץ לחיות עם מנוע שנפתח לאחר 15 אלף ק"מ? מה האלה? מה יקרה אם בגמר האחריות …
הודעה אחרונה מאת razi_pazi, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הי מחפש מקומות בארץ שמתקינים גג שמש (ברכב שמגיע בלי). חייב שיהיו גם מתקינים מורשים כדי לעדכן את זה ברישיון רכב. בבקשה בל להיכנס לדיון אם מומלץ/לא מומלץ להתקין ברכב שמגיע ללא. שמעתי על מושב גנות, מחפש מקומות נוספים. תודה
הודעה אחרונה מאת farkash7, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני זוכר שפעם היו 2 מוטות ברזל לאורך הרכב ועליו היו מרכיבים את מרכב הרכב. במידה והיה טנדר/משאית, אז היו שלבים לאורך 2 המוטות וזה היה נקרא שלדת סולם. היום הרובוטים לוקחים יציקות אלומינים מלחימים אותם, בעצם כל הרצפה זה ״השאסי״. תקנו אותי אם טעיתי. ואם כן, אנא למדו אותי איפה טעיתי.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
הכתבה פה. מישהו שמע על זה? ניסה? יודע משהו? או שזה עוד ניסיון של חברות הליסינג למכור כמה פוקוסים? מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת מיניקיפוד, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לא יודע מי מכם מכיר את עמוד הפייסבוק הזה אבל התפרסמה שם כתבה ממגזין "טורבו" משנת 1981 על המכוניות הנמכרות בעולם שאותן אנחנו כקהל ישראלי מפסידים. די משעשע לקרוא את מה שכתוב שם ולבחון את העניין בפרספקטיבה של היום עם כבישים עמוסים במיטב התוצרת הספורטיבית. לינק לכתבה
הודעה אחרונה מאת goose, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני נוהג כבר כמה שנים ללא בעיה על רכב ידני. לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים בכף הרגל, גם בהליכה וגם בלחיצה על הקלאץ'. הרכב זה סיטיגו, והדוושה של הקלאץ' די קטנה כך שהבעיה היא כאשר דורכים עליה העומס לא מתחלק על כל כף הרגל אלא בעיקר על האיזור המרכזי עליון יותר של כף הרגל. האם יש דרך לשנות/להגדיל/להרחיב את דוושת הקלאץ' כך שבעת דריכה עליה העומס יתחלק על כל כף הרגל? Sent from my MI 5 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת borsood, -
-
מה נסגר עם נהגים שנוסעים עם אור גבוה קבוע? אני מדליק 4 ווינקרים הם לא מפסיקים לא מעניין אותם. אני לוחץ להם ברקס, הם עוקפים אותי לוחצים לי גם ברקס, חושבים הכביש זה משחק. או שאני פותח קצת מהר מהבהבים לי באור גבוה מה אתם שוטרים? או שאני רואה נהגים, עוברים נתיב ללא איתות, ואז מהבהבים להם בלי הפסקה. והנהגים עם הקסנון בכלל נוסעים על אור גבוה ו-150 קמ''ש בכביש החוף למה לא? (הניידת במחלף אצטדיון נתניה דולקת אחריהם) או שמגיעים לצומת, כל אחד עושה חשבון איזה נתיב יותר פינוי, ומתחיל לחתוך ולהדחף כאילו זה יתן לו משהו. כמובן מי שעקפו אותו מדליק אור גבוה. או שאתה בימני ומישהו נוסע לאט ואתה בא לעקוף אותו מהשמאלי, הנהגים מרימים מהירות פרינציף שאני לא יכנס. והנהגים שלא מאו…
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
האמת ששרשור דומה פתחתי באופן ספיציפי בהקשר להשקת הסיאט לאון החדשה (מתיחת פנים) אבל לאחר שיטוט באתרים של יבואנים אחרים, גיליתי שיש פערים די גדולים במדיניות האבזור. ואם להיות יותר ספיציפי - אז אבזור שקשור לבטיחות אקטיבית (מניעת תאונות). כמעט תמיד הסיפור חוזר על עצמו - יש חידושים טכנולוגים (חלקם אפילו מרגשים!) שניתן להתרשם מהם באתרי היצרנים בחו"ל, ואיכשהו בדרך לארץ "מסרסים" אותם. אבל לא תמיד! אל תהרגו אותי, אני יודע שאין בדיוק מקום להשוות בין סיאט לאון לטיוטה פריוס, ברוררר שהן פונות לקהל יעד שונה לגמרי, ואני מניח שאפשר למצוא דוגמאות יותר טובות! אבל.... אם נשווה למשל בין טויוטה פריוס 1.8 לסיאט לאון 1.8 FR, את שתיהן ניתן לסווג "משפחתיות פרימיום"…
הודעה אחרונה מאת daido1, -
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
אחי הקטן והמקסים חוגג יומולדת בקרוב, ואשתו מחפשת לו אטרקציה מוטורית שתוציא אותו קצת מהשגרה. הוא איש משפחה שמתנייד ביומיום ברכבי-על כמו ניסאן נוט וסוזוקי ליאנה, והרכב הכי "מעניין" ברזומה שלו הוא הונדה סיויק. אבל כשהוא נכנס לרכב מהיר, העיניים שלו נדלקות. אז היא רוצה לתת לו יום כיף כזה שבו הוא יוכל לטעום נהיגה ברכב שלעולם כנראה לא יחנה אצלם בחניה. אחרי חיפוש בפורום שלחתי אותה לברר ב iDream וב DriveArt, שניהם מאפשרים נהיגה ספורטיבית מסוג כלשהו על רכבים שלא מביאים מהבית. הבעיה: בשניהם מדובר ברכבים ידניים, ולמרות שלבחור יש רשיון לידני, הוא נוהג רק באוטומט מאז שהוציא אותו, ונוהג כמו סבתא. המטרה היא לא לשבור את רוחו. בקיצור, מחפשת רעיונות ליום כיף עם איזה רכב מעניין, עם גי…
הודעה אחרונה מאת kingikra, -
לכבוד 4 שנות בעלות על המכונית המזדקנת שלי החלטתי שזה הזמן לפנק אותה וקבעתי לה "תור לספא", סדנת הדיטיילינג המצויינת של אחד מחברי לקבוצת הנהיגה. אפשר להתרשם מהעבודות שלו פה: http://www.contempoconcept.com/endetailing.asp הבוקר התעוררתי במקרה בשעה 6:30, העפתי מבט בחלון, היה חשוך מאוד ודי גשום, המחשבה הראשונה שלי היתה "עזוב, אל תלכלך את הרכב שרק נשטף לפני 12 שעות". המחשבה השניה היתה "אחלה הזדמנות לג'ייף את הרכב כהלכה לפני הדיטיילינג". יצאתי. Carrera 4s Civic Type R Vantage S V8 Carrera S Cygnet F Type Modena & R8 V10 החלון הכי מגניב שיצא מתעשי…
הודעה אחרונה מאת SlowRide, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכולם אני מתכנן לעשות מחר טיפול 60000 אלף לסקודה פאביה 2012 1.4 ידני הכולל טיפול טימינג אני מחפש מוסך איכותי באיזור הצפון לביצוע העבודה כידוע הטימינג בסקודה די מסובך בגלל שקימים 2 רצועות בנוסף אחליף גם פלגים שמן ופילטרים ואולי בלמים לפי הצורך. אשמח להמלצה למוסך איכותי?? תודה.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- 3 עוקבים
- 4 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
בקיץ האחרון שכרתי רכב באיטליה דרך חברת רנטל כארס, ההשכרה בוצעה ע"י חברת Maggiore. היות ורכשתי מ rentalcars כיסוי ביטוחי מורחב, לא רכשתי אותו גם מחברת מג'ורה. הרכב היה מעורב בתאונה בה נפגע הרכב והאופנוע שפגע בו. חברת מג'ורה גבתה ממני סך של 1200 € השתתפות עצמית. הגשתי את כל המסמכים ל rentalcars בתביעה להחזר כספי על השתתפות עצמית. מאז, מדי חודש אני מקבל מייל קבוע של עדיין ממתינים לסיומה של החקירה של התאונה כדי להמשיך לטפל בתביעה שלי, ותודה על הסבלנות. ת'אמת שאני איבדתי סבלנות ומחפש דרך לתבוע אותם. כתבתי להם מספר פעמים ונאדא, אותה תשובה חוזרת על עצמה. גם הודעתי להם שבינתיים ביצעתי כעשרה השכרות נוספות, ואף אחת לא איתם עד שלא יותר העניין, ונאדא. מע…
הודעה אחרונה מאת bodovg, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אהלן חברה, אני מחפש לקנות סובארית או רכב בעל ביצועים דומים. דגש על וואן קטן יחסית עם צריכת דלק נמוכה. מישהו מכיר משהו?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
- 7 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, אני רוצה לקנות בזול שלט שירות חדש מאתרים סיניים. פתחתי את השלט ואלה הצילומים שלו. האם מישהו יכול לכוון אותי באיזה תדר השלט עובד כדי שאדע איזה לקנות? עבדתי באותה צורה עם עם שלט לחניה וזה עבד מצויין כי הכל היה כתוב בצורה ברורה בתוך השלט אז ידעתי מה לקנות. בשלט הזה לא ברור לי דבר. תודה רבה, יותם
הודעה אחרונה מאת asypeer, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
שלום. התעניינתי בקניית רכב כלשהו ובמהלך היכרות הרכב הבנתי שיש לו isofix. כעת, אני מעוניין ברכב אחר (יונדאי i25) ובמפרט שלו באתר בישראל כתוב שיש "נקודת עיגון למושב תינוקות בתקן Isofix". באתר בחו"ל כתוב שיש "LATCH (Lower Anchors and Tethers for CHildren)". אני מבין שיש הבדל בין שתי השיטות אך במה זה מתבטא? בצורה שבה הכיסא מתחבר או במבנה של ההתקן ברכב עצמו? בקיצור - אם אני קונה רכב שיש לו isofix אוכל לחבר לו כיסא מסוים ולרכב עם latch כיסא אחר? אשמח להבהרה, תודה!
הודעה אחרונה מאת A_lex, -
-
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יש ברשותי יונדאי סונטה למיטד חדשה. הרכב הספיק לנסוע כ2000 קמ בתוך כשבועיים. צריכת הדלק שלי גבוהה יחסית, ממה שהבנתי מלקוחות אחרים שרכשו את הרכב לפני. היתכן כי גם אותה אמרה, שמנוע חדש, צריכת הדלק שלו גבוהה יחסית ממנוע ותיק יותר. נכונה גם לגבי מנוע אטקינסון? לגבי סוג המנוע שהוא כזה, הבנתי שככה עובדות כל ההיברידיות.
הודעה אחרונה מאת green, -
פורד פיאסטה 2017 1 2 3 4
מאת yoav911gt2-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 49 תגובות
- 11.1 אלף צפיות
היום בשעה 20:00 שעון גרמניה תחשף הפיאסטה החדשה באירוע של פורד בגרמניה. היא יושבת על אותה פלטפורמה כמו הדור הנוכחי , ותציע את המגוון המוכר של מנועי פורד כמו הליטר אקובוסט.
הודעה אחרונה מאת Meirizon, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
וויכוח עם חבר, כמה מכוניות יש על הכבישים בארץ? מכוניות תקינות שיכולות לסוע
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 33 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
יומיים אחרי מותו ואיש לא רשם מילה בפורום המוטורי הרשמי של ישראל. לא בא בטענות לאיש חלילה. סורטיס יהיה זכור בעיקר בזכות היותו הנהג היחיד בהיסטוריה שזכה באליפויות עולם על שני גלגלים וגם על ארבעה. שנות פעילותו היו בתקופה בה רוב הנהגים היו נהרגים על המסלולים, ודי בנס הוא זכה לקריירה ארוכה מאוד, וזאת למרות תאונה קשה מאוד שעבר בקנדה שכמעט סיימה את חייו - וגם אחריה חזר סורטיס לנהוג והיה מהיר מאי פעם. סורטיס נהג תקופה ארוכה מהקריירה שלו בישביל סקודריה פרארי. תנאי ההעסקה של אז כללו חדר במלון קטן ופרארי 330 GTC בישביל להגיע ממקום למקום, ומשכורת שאיש מאיתנו לא היה מסכן את חייו בעבורה כיום. סורטיס נהג עבור פרארי גם במכוניות הפרוטוטייפ של לה-מאנס (P2 ו-P3) בתקופת ה-CHA…
הודעה אחרונה מאת yohai71, -
-
ג'נבה 2017, שווה.
מאת FiS-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, במהלך השבוע האחרון קפצתי לביקור בג'נבה, יחד עם עוד חבר לתערוכת הרכב (salon de l'auto geneve) הבינלאומית שם בשוויץ. יום שלישי האחרון, היום ה-6 לתערוכה עם הפתיחה ב-10 בבוקר נכנסתי לPalexpo (גני התערוכה של השוויצרים). אחרי שעוברים את האולם הראשון שמציע חומרי דיטיילינג, כלים למוסכים ושאר ירקות ומגיעים לת'כלס, הלסת נשטמת לרצפה מיד. גודל האולם, האורך והרוחב שלו לא משאירים שום זכר לצ'וקומוקו הלאומי שנקרא "אוטומוטור". מימדים אסטרונומיים של אולם, שלי לפחות יצא לראות, וכל זה מפוצץ בכל טוב מפיגורות על 4 גלגלים ועד לכאלה שעומדות על 2. מצטער על האיכות הירודה של התמונות, לא צולמו במצלמה מקצועית. ההרגשה היא כשל ילד בחנות ממתקים. כלכך הרבה סוגים, צבעים, …
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היי אני מקבל די הרבה שיחות ספאם ,הדרך שלי להתמודד עם זה -אפליקציה בשם truecaller לפעמים השיחה מושתקת ולפעמים מופיעה באדום עם הכיתוב ספאם. העניין הוא שעל מנת להיות בטוח ,צריך להסתכל על המסך. מסיבה זו אני רוצה שהסמארטפון יהיה מול העיניים גם בזמן הנהיגה. בנוסף אני שוקל רכישת טאבלט עם 3G שיהווה תחליף לטלפון בזמן השהות ברכב ובנוסף יהיו בו אפליקציות נוספות והטאבלט יהיה מכשיר מולטימדיה לכל דבר (יהיו בו רדיו אינטרנטי,ניווט ,ניתור תקלות בזמן אמת) אני מתקשה למצוא מיקום למעמד ,הדש בורד ברכב די רחוק ואני לא מצליח למצוא משטח מישורי בהישג יד. כך נראה הדשבורד ברכב -
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום, יש לי סיטרואן c4 פיקאסו מהעבודה. ואני מחפש מתקן איכותי וטוב לשים בו את הנייד (lg 5). מי שמכיר את הרכב יודע שאין הרבה מקומות שבהם אפשר למקם אותו, ואני ממש לא אוהב את הזרועות עם הואקום שמתחברות לחלון. אני מעדיף משהו יציב יותר. ככה נראה הדשבורד שלי. אשמח לקבל המלצות. תודה רבה Sent from my LG-H850 using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת Zafrirz, -
-
- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שידור חי כעת. נמשך היום ומחר. אגדות מוטוריות נלחמות על המסלול בכוח. אזהרה- מוזיאונים עשויים להפוך פחות מעניינים אחרי סופש כזה. הקלידו goodwood ומשם מוצאים את האתר בקלות עם לייב סטרים. תהנו.
הודעה אחרונה מאת Monopusto, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לכם ביום רביעי האחרון, בדרכנו חזרה מטיול בחבל קורנול בדרום מערב אנגליה, "נתקלנו" על הדרך במוזיאון מכוניות היינס. אני מודה- זה היה יותר מזל משכל.לפי דברי הפקידה בכניסה, בתצוגה יותר מ 400 מכוניות.לא ספרתי, אבל היו הרבה. בהמשך אנסה להוסיף תמונות. בכל מקרה, מומלץ בחום. 14.5 פאונד כניסה לאדם.
הודעה אחרונה מאת ליסינג בצער,
-
מי מחובר 54 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 788 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- D1winner
- AmitGo
- arice
- stx
- גולדן191
- Supertigre
- Lexicon
- laviil
- Tal7
- yoav911gt2
- ArikC
- GTאי