Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה היה ההימור שלך? :wink:

ומה של החבר?

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם
וויכוח עם חבר, כמה מכוניות יש על הכבישים בארץ? מכוניות תקינות שיכולות לסוע

אינטרנט יש לך?

אני מניח שכן, הרי כתבת בפורום [emoji1]

נכנס לגוגל ורשום:

"מספר כלי רכב בישראל"

הערך הראשון שעולה זה אתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בקישור הראשון יש את המידע הזה.

3.09 מיליון נכון לשנת 2105.

פורסם
אינטרנט יש לך?

אני מניח שכן, הרי כתבת בפורום [emoji1]

נכנס לגוגל ורשום:

"מספר כלי רכב בישראל"

הערך הראשון שעולה זה אתר של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בקישור הראשון יש את המידע הזה.

3.09 מיליון נכון לשנת 2105.

עוד 88 שנה? :)

פורסם
בשנת 2015 : כ-000,092,3 כלי רכב מנועיים בישראל, מתוכם כ-200,583,2 כלי רכב פרטיים.

"כלי רכב פרטי" הכוונה לרכב בבעלות פרטית, או רכב שאינו מסחרי/חקלאי/מכונה ניידת/צמ"ה?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

קראתי את כל המסמך של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה לשנת 2015, יש שם בעמוד השני משהו לא כ"כ מובן.

רשום שב 2015 נוספו למצבת כלי רכב בישראל 333 אלף כלי רכב, מתוכם 285 אלף כלי רכב חדשים.

יש שם הערת שוליים שמסבירה: כלי רכב לא חדשים שנוספו הם כלי רכב שלא היה להם רישוי אזרחי (צבא, משטרה לדוגמא) ובאותה שנה הם נמכרו וקיבלו רישוי צהוב רגיל.

הכמות הזאת של כלי הרכב הנ"ל נראית לי לא הגיונית, כמעט 50 אלף כלי רכב שקיבלו רישוי צהוב כמשומשים. מאיפה הם הגיעו?

זה כנראה כולל גם יבוא אישי של מכוניות משומשות אבל עדיין מדובר לדעתי במספר גדול מאוד יחסית לכמות מכוניות שמגיעות ביבוא אישי.

פורסם (נערך)

כדי לסבך עוד קצת את הנתונים הלא לחלוטין ברורים הרי נתון נוסף:

לפי סטטיסטיקת אגוד יבואני הרכב בשנת 2015 נמכרו דרכם (כלומר ללא יבוא אישי) 254,748 כלי רכב שכללו פרטיות, ג'יפים, טנדרים ווואנים. מוניות - 4,834.

http://www.car-importers.org.il/assets/files/62671470037978.pdf

ואם נכליל משאיות ואוטובוסים עלו עוד כ - 12,500 יחידות.

http://www.car-importers.org.il/assets/files/43061470048769.pdf

איפה כל היתר ומה מקורם כלל לא ברור.

עריכה אחרונה על ידי beamvelavan
פורסם

זה דווקא די מסתדר, סיכום המספרים הנ"ל מגיע ל 272 אלף.

אם נוסיף לזה את האופנועים (משהו כמו 13-14 אלף בשנה), נגיע ל 285 אלף, כמו שרשום בהודעה שלי - כלי רכב חדשים שנרשמו.

עדיין השאלה מאיפה עוד כמעט 50 אלף מכונית שנרשמו לראשונה כביכול כמשומשות.

פורסם

ה-50 אלף האלה כוללים (גם) כלי רכב שלא היה להם טסט שנה קודם (כלי רכב שחזרו מהפקדת רישיון או רכבי אספנות שלא היה להם טסט שנה קודם וירדו מהמצבה)

כל רכב שאין לו טסט בתוקף בשנה מסוימת יורד מהמצבה וחוזר אליה כאשר הוא (שוב) עובר טסט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

עדיין זה נראה לי מספר גבוה מאוד.

עודפי צבא, משטרה ויבוא אישי משומש כולם ביחד לדעתי אלפים בודדים.

יוצא שיש איזה 40-45 אלף מכוניות שהיו שנה עם רישון מופקד. איפה הן היו? מכוניות שעמדו במגרשי ליסינג? שנה זה הרבה מאוד זמן.

לא נראה כ"כ הגיוני.

פורסם

מכוניות שלא עשו טסט, מכוניות שעומדות אצל סוחרים. מספיק שעברו את ה-31.12 בבעלות סוחר - והן מחוץ למצבה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

• תוכן חדש...