רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 856 צפיות
שלום רב! אפשר לקבל הסבר לגבי נורות ברכב? יש T, יש H, וכו'. מה מתאים למה
הודעה אחרונה מאת sperial, -
מדריך צמיגים
מאת nitros54- 5 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שבת שלום חברים, אני זוכר שפעם נתקלתי כאן באתר מדריך צמיגים טוב לפי תקציב, אבל עכשיו משום מה אני לא מוצא אותו. אם מישהו יודע על מה מדובר אני אשמח לקישור. תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5 אלף צפיות
שלום לכולם, אני מחפש נתונים עבור צריכת דלק אמיתית(לא נתוני יצרן) של שני הרכבים הבאים- סקודה אוקטביה 2017 1.4TSI+DSG פיג'ו 3008 שנת 2017 מנוע דיזל 1.6 120HP. אודה לעזרתכם, אריאל
-
-
- 13 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני נהג חדש (ומתחת לגיל 18 עדיין) אני עומד להוציא רישיון c1 ואני רוצה לדעת אם ההגבלות של נהג צעיר וחדש תכפות לגביי גם אז. כמו הגבלה לשני נוסעים לדוגמא.
הודעה אחרונה מאת ShadyBaby, -
קאמרי דשבורד 1 2
מאת OPCSale- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
שלום ככל הנראה מצאתי רכב אך יש איתו בעיה (3.5 קאמרי פרימיום) הדשבורד שם מתנתק ומתחיל להתרומם טיפה בצד של הנהג(ממש מעל חלון המזגן) מרפרוף קל בפורום ראיתי שיש על העניין הזה כבר תלונות אך לא מצאתי תשובה לפתרון הדבר... מה האופציות ? או שלוותר ולחפש אחת אחרת (או שמה כולם נוטים לבעיה הנ''ל) עדכון: חפרתי עוד קצת באינטרנט ונראה שדווקא הבעיה שיותר נפוצה זה דשבורד שנהיה דביק/נמס. במקרה המדובר הדשבורד רק התרומם והמשטח עצמו מרגיש תקין
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
תשלום ברכישת רכב חדש? 1 2
מאת paper-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 6 אלף צפיות
אהלן, אני מקווה שאני בפורום הנכון, אם לא אשמח את תעבירו. תודה! אוקיי אז יש לי שאלה, אני מתכנן לרכוש בקרוב רכב חדש מהסוכנות אך יש לי שאלה קטנה בקשר לעניין התשלום שאשמח לשמוע תשובה מחברי הפורום. הכסף בעיקרון נמצא, אך הוא לא נמצא בבנק שלי אלא של חבר. היה מקרה בעבר שהלוויתי לו כסף וכשרצה להחזיר לי אמרתי לו שישמור אצלו בינתיים עד שארכוש רכב ואז ישר נעשה העברה בנקאית ממנו לסוכנות במקום להעביר את הכסף כל פעם. אשמח לדעת מה הפרודצדורה במקרה הזה? זה משנה אם ההעברה הבנקאית תהיה על שם אחר מקונה של הרכב? ובכללי מה עדיף לעשות העברה בנקאית? צ'ק בנקאי? מזומן? אני עושה שיעורי בית קצרים לפני ההגעה לסוכנות כדי לדעת עם מה להתמודד. תודה
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום יש לי דייהו סופר רייסר 96 GLX הרכב בעיקרון עובד מעולה מלבד המצבר שהתרוקן כי אני כבר לא עושה ברכב שימוש. התקשרתי לכל חברה של פירוק / שליחה למתכת ובכולם יש אמרו לי ישר לא. במשרד הרישוי אין להם שירות כלשהו שלוקח רכבים ישנים. כרגע רישיון הרכב מוקפא והרכב סתם תופס חנייה עד שזה עניין של זמן ואני אקבל דו"ח שאני צריך להזיז את הרכב. ביד 2 אין ביקוש בכלל לרכב מהסוג הזה ולא לחלקים שלו. אז המדינה לא עוזרת ועסקים לא רוצים לקנות מה עושים?
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
שלום חברים. לפני מספר שבועות התחדשתי ברכב מסוג פורד מונדאו טיטניום. היום בבוקר התקשרתי למוסך מורשה באשדוד של מזדה פורד, כדי לבקש שישלחו לי העתק של היסטורית הטיפולים, וקיבלתי סירוב חד משמעי. הפקידה אמרה לי שהיא לא תמסור את המידע הזה, ושעלי לבקש אותו מבעל הרכב הקודם בלבד. אני יודע שכל הטיפולים נעשו במוסך מורשה בחיפה (רק לא יודע איזה מהם), זה גם אושר בפני כשהחלפתי תושבת מנוע במוסך המדובר (לא ביקשתי היסטוריית טיפולים באותו יום רק אישור שאכן הרכב טופל במורשה ולכן לא סורבתי כנראה גם ). נניח ואין לא אפשרות ליצור קשר עם המוכר, מה עושים במצב כזה? האם זאת מדיניות כוללת של כל מוסכי פורד? או רק מדיניות מעצבנת מקומית? הכי מעצבן זה, שממש במקרה אבא של…
הודעה אחרונה מאת haimkm, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אנחנו בדרך כלל לא עושים את זה, אבל הפעם החלטנו שהמטרה מקדשת את האמצעים, ואין מטרה מקודשת יותר מזו שבשבילה מועדון IMC מרים את המפגש בשבת הקרובה. איסוף אוכל למשפחות נזקקות. תבואו. בשבת הקרובה, לחניון החילזון ברמת גן. בשעה 10:00. את "דמי הכניסה" אפשר לשלם באחת משתי דרכים: להביא "סל אוכל" שיגיע למשפחות, או לקחת סל כזה לאיזור מגוריכם בדרך החוצה. המועדון מבטיח אירוע משפחתי ונעים, אז קחו את החברה, את האישה, הילדים, הכלב, או אפילו את ההורים או סתם חבר רנדומלי. כפי שחד העין בטח יקלטו עוד רגע בתמונה, מופיעים בתחתיתה שני מספרי טלפון ל"הרשמה לרכבים". אנחנו עדיין מחכים לתשובה ממארגני האירוע כדי לדעת האם יש עוד מקומות להרשם, ומבטיחים לעדכן אתכם ברגע שיהיו לנו כאלה. עוד…
הודעה אחרונה מאת פבל, -
-
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
לכל מי שלא רוצה לקרוא יותר מדי: ברוך המחלץ מרעשו של זה. עכשיו לסיפור הארוך: בתחילת 2014 הסתיים החוזה על רכב הליסינג הראשון שלי, הונדה אינסייט. בתור רכב לא מבריק במיוחד, עם אחיזת כביש נחותה ומבנה קטן וצפוף לרכב שמתומחר כמשפחתי, כל תחליף בקטגוריה היה ראוי. קיבלתי אפשרויות בחירה "נהדרות" – מיצובישי לנסר וסובארו אימפרזה (לצערי הפוקוס בדיוק ירד מההיצע באותם ימים, כולכם יודעים למה). בחרתי ברכב הטוב מבין השניים (בלי ציניות). אחרי האינסייט, עולם אחר סוף סוף רכב משפחתי מרווח ראוי להובלת המשפחה ולשיוטים בכבישים בין עירוניים מבלי לפחד שהרוח תעיף אותך, לא אחד שמתעלל בך על כל פניה וקיפול בכביש, רכב מהסוג שפשוט מתיישבים בכסא הנהג, מכוונים בקלות ונוסעים בלי בעיה גם אם זאת …
הודעה אחרונה מאת shaharper, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
בהמשך לשרשור החלפת הרכב : http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618396-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%E2%80%93-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94 ושרשור סיכום עם הקיה: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?624391-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9550K-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%93-%D7%A1%D7%98%D7%…
הודעה אחרונה מאת banji man, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
מקסים מסתקרן ממכוניות "עם קטע". ואם רנו זואי היא משהו, זה מכונית עם קטע. אז שלחנו אותם ביחד ליומיים בלי מטען. כאלה אנחנו, מתחשבים. זה מה שהיה לו להגיד כשהוא חזר.
הודעה אחרונה מאת TomerZuitlin5755, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 עוקבים
- 70 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
הבוקר עמדו בשער החברה שאני עובד בה 12 פלואנסים חשמליות בשורה. מתוך סקרנות שאלתי את קצין הרכב שהיה בסביבה מה פשר הדבר, הוא הסביר שצריכה להגיעה מובילית שתאסוף אותם לגריסה. ככה איך שהן קומפלט. ההתראה הגיעה להבנתי מרנו ההעולמית לפני מספר ימים והנה הבוקר הרכבים כבר יצאו לסיבוב האחרון של חייהם. אגב, לפני כשנה וחצי רכשו אותם כשאריות מהפרויקט של אגסי והושקעה תשתית במפעל לטעינה בזמן חניה. חבל. מעניין מה גורם לצעד כזה קיצוני בהתראה כל כך קצרה...
הודעה אחרונה מאת TomerZuitlin5755, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
היי שאלה קטנה מה אומר תמרור אין חנייה שמתחתיו יש שילוט בצבע צהוב שאומר ככה "יום ד' בין השעות 7 עד 11" אם אני זוכר נכון התמרור עצמו זה עיגול צבע כחול עם מסגרת אדומה ופס אדום בהלכסון עליו .. והאם דוח חנייה כולל גם נקודות ? תודה למי שיעזור
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שדה עוזיהו הוסיפו מצלמה או זה דבר אחר Sent from my SM-G900F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 830 צפיות
היי, קיבלתי את התמונה הבאה, שכביכול מצלמת וידאו ואז שולחים דוחות על סלולרי. האם אמיתי? Sent from my iPhone using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת סאפיר, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היי, ברשותי C1 שנת 2013, עם 100 אלף קילומטר, היום הרכב חזר מהחלפת קלאץ (גיר רובוטי), נסעתי 10 ק״מ מהמוסך לבית ובערב יצאתי לסיבוב עם הרכב לבחון את הנסיעה עם קלאץ חדש, לאחר 15 ק״מ נדלקה לי נורת מנוע והרכב התחיל להשמיע רעש כמו של טרקטור ובקושי סחב, עצרתי וכיביתי את האוטו לכמה דקות, הנעתי שוב והרכב חזר לסחוב והפסיק הרעש המוזר, אך כשנסעתי במהירות של 50 קמ״ש, ברגע שעזבתי את הגז והתחלתי לבלום הרכב עשה רעש של שריקה וכאילו משהו במנוע חוזר נגד הזרם (נגיד תדמיינו שהטיימינג פשוט חוזר אחורה מהכיוון שהוא אמור להסתובב) וברגע שנגעתי בגז (נגיעה הכי קטנה), הרכב הפסיק לעשות את זה עד ששוב בלמתי, התמונה היא, כשאני מאיץ אין רעש וכשאני עוזב את הגז (גם בלי לבלום) הרעש נכנס. מה יכולה…
הודעה אחרונה מאת ozal5, -
-
עד עכשיו, לסיאט לא היה ג'יפון. אבל בזכות הניסיון העשיר של חברת האם, הם הצליחו להוציא מוצר אפוי שמצליח לתפוס בדיוק את המהות של ג'יפון במחיר של משפחתית ועוד קצת. אבל מה זה אומר בכלל? כל התשובות במבחן המלא.
הודעה אחרונה מאת green, -
- 12 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
שלום ברשותי רכב סיאט לאון FR 1400 שנת 2015 המידת צמיג שלה זה 225/40/18 הרכב אצלי שנתיים והגיע הזמן להחליף את הצמיגים ראיתי שהצמיגים לאוטו הזה מאוד יקרים רציתי להתייעץ איזה צמיג כדאי לקנות גם לא הכי יקר משהו סביר
הודעה אחרונה מאת גיא .ב, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
פיאט ישראל משיקה את הטיפו האצ'בק. עם מנוע 1.4 טורבו, תיבת הילוכים ידנית ואבזור בכלל לא רע - יכול להיות שאנו עדים למחליפתה של הבראבו השמיימית? כל הפרטים בכתבה.
הודעה אחרונה מאת Panizzi, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בשיטוטיי ביוטיוב נתקלתי בסרטון הבא, שלוקח בהליכה את התואר "20 הדקות הטובות ביותר שתשקיעו בחיים שלכם". CarThrottle החליטו לקחת את חמשת הדורות של ה-M3 ולשים את כולם אחת ליד השניה. בשורה התחתונה: כולן מדהימות, ה-E46 הכי "חייתית" והכי מהנה. הלכתי לשבור חסכונות.
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מדובר על הונדה סיוויק 2005 . לפני כחודש 1.3.17 הרכב הורד מהכביש ע"י בוחנים מאגף הרישוי על חלונות כהים וקסנון . ניגשתי למסלול באותו היום לאחר שטיפלתי בליקויים שילמתי 100₪ על המסלול ועברתי את כל המסלולים בהצלחה (ברקסים , אורות , זיהום אוויר וכו"). בתאריך 27.5.17 בעוד כחודש נגמר לי הטסט ואני אמור לשלם אגרה שנתית אך מה לגבי המסלול? גם אם עשיתי אותו לפני חודשיים אני אמטר לעבור את המסלול שנית ? את האגרה השנתית אני משלם ללא שום קשר את זה אני יודע אך מה בנוגע למסלול עצמו ?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 0 תגובות
- 621 צפיות
שלום לכולם, עד שירשו לנו לכתוב ב 'אוף טופיק', רועי מנהל מותג סיטרואן מאחל לכם, לבני ביתכם, לכל היקרים לכם ולכל בית ישראל, חג אביב שמח. אנחנו כמובן מצטרפים בשם כל קבוצת לובינסקי, פיג'ו, DS ו MG, פולאריס, טלרון (VARTA) פריים ליס, ולובינסקי טרייד חג פסח שמח, צוות לובינסקי בקארספורום
הודעה אחרונה מאת קבוצת לובינסקי, -
- 0 תגובות
- 470 צפיות
אשמח להמלצה . תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת אלעד 2020, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3710910,00.html והסחבת נמשכת. במקום להתיישר עם התקן הארופאי, ממציאים פה גלגלים מחדש ומערימים קשיים על הנהגים.
הודעה אחרונה מאת Sergey83, -
-
- 0 תגובות
- 489 צפיות
היכן ניתן לקבל הצעה נורמלית במחיר לסיאט איביזה frחדשה. הציעו לי ביטוח ישיר דרך צ'מפיון ב-6,700 כולל מקיף ובוובי דרך שלמה ביטוח ב5,200 אבל אין מענה אצלם. בן 29 ללא עבר ביטוחי. האם המחיר של ישיר סביר?
הודעה אחרונה מאת diller, -
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
פיג'ו מציגה את 5008 החדש, אבל מי שהיה עד כה מיניוואן מן השורה הפך בהתאם לצו האופנה לקרוסאובר קשוח למראה עם שבעה מושבים. הוא לא זונח את הפרקטיקה בדרך לשינוי התדמית עם מימדים גדולים אף יותר ממי שמסתמן כמתחרה העיקרי שלו - סקודה קודיאק שיוצג רשמית גם הוא לצידו בתערוכת פריז בסוף החודש. הידיעה המלאה כאן
הודעה אחרונה מאת alonjp, -
- 1 תגובות
- 846 צפיות
שלום רב, אמי רכשה לפני מספר שנים רכב מסוף 2011 0ק"מ מאוטו דיל מכירת 0ק"מ הייתה פחות נפוצה אז ולכן לא ביקשה ואין לה שום אישור על רכישת הרכב כרכב 0ק"מ 1. ראיתי שונות בין לוי יצחק ליד 2 לגבי ההפחתה יד2 מוריד 5% בלוי יצחק אם הבנתי נכון ~15%, כמה אחוזים נהוג להפחית? 2. ברישום רשיון רכב רשום ביד קודמת קוד שאני לא מבין, מה משמעות הקוד, האם הוא משפיע על אחוז ההפחתה? תודה
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- 2 תגובות
- 575 צפיות
טויוטה ספייס ורסו 2013, כעת כאשר אני מבקש לרכוש ביטוח מתקבל ההצעות לא רלוונטיות בעליל מכיוון שאין לי היסטוריה ביטוחית. עד היום נהגתי ברכבים על שם ההורים ולא על שמי, כאשר אני ממלא בוובי את הפרטים עם היסטורית ביטוח וללא תאונות מתקבל סכום נמוך משמעותית, השאלה אם זה תקין וחברת הביטוח יכולה לבדוק את ההיסטוריה הביטוחית של הוריי או שמא רכישה של כזה ביטוח לא תהיה תקפה לגביי?
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
- 2 תגובות
- 942 צפיות
ערב טוב לכולם, מדובר ברכב מסוג מזדה 2 שגמע עד כה 35000 ק"מ, הכל התחיל בכביש עירוני נסעתי בסביבות 60 קמ"ש וסטיתי טיפה מהכביש לכיוון השוליים ובשוליים לא היה אספלט אלא סוג של שטח ששם הסתתרה אבן שנכנסה בדפיקה בתחתית של הגאנט , הגעתי לפנצרייה קרובה ונאמר לי שצריך ליישר את הגאנט, יישרו לי את הגאנט ומאז בנסיעות בינעירוניות מסביבות 105-110 קמש והלאה אני סובל מרעידות בהגה שאני לא יכול לסבול , לפי האבחנה שלי הרכב לא סוטה ימינה\שמאלה בנסיעה רגילה. אני ממש חרד לגבי התקלה הזאת כי הפחד שלי שקרה משהו יותר קריטי לאוטו ואני חייל אין לי זמן להתעסק בזה ובטח שלא עודף כסף לתקלות גדולות ואני ממש לא רוצה לבקש מההורים אז העזרה שאני מבקש מחברי הפורום היא לנסות לאבחן לפי מה שרשמתי את התקל…
-
מי מחובר 6 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 526 אורחים (הצג רשימה מלאה)