Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור החלפת הרכב :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?618396-%D7%9E%D7%97%D7%9C%D7%99%D7%A3-%D7%90%D7%AA-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%94%D7%9C%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%A0%D7%92-%E2%80%93-%D7%9E%D7%AA%D7%9C%D7%91%D7%98-%D7%91%D7%99%D7%9F-%D7%92%D7%95%D7%9C%D7%A3-%D7%9E%D7%90%D7%96%D7%93%D7%94-3-%D7%90%D7%A1%D7%98%D7%A8%D7%94-%D7%90%D7%95%D7%A7%D7%98%D7%91%D7%99%D7%94

ושרשור סיכום עם הקיה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?624391-%D7%A1%D7%99%D7%9B%D7%95%D7%9D-%D7%A7%D7%A6%D7%A8-%D7%9C%D7%90%D7%97%D7%A8-%D7%A9%D7%9C%D7%95%D7%A9-%D7%A9%D7%A0%D7%99%D7%9D-%D7%9550K-%D7%A7-quot-%D7%9E-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%A1%D7%99%D7%93-%D7%A1%D7%98%D7%99%D7%99%D7%A9%D7%9F

הגולף הגיעה לאחר שלושה וחצי חודשים של המתנה. דגם טרנדליין 1.4

תזכורת קצרה:

אשתי היא הנהגת העיקרית ברכב, אני לוקח את ההגה בסופי השבוע.

בהתחלה הוזמנה האוקטביה אבל למורת רוחה של אשתי ובניגוד לדעתה שיניתי את ההזמנה לגולף.

קונפליקט אמתי בין הרצון שלה לרכב משפחתי מרווח לרצון שלי לרכב איכותי יותר שפונה יותר לנהג.

הבטחתי לה שמידה והיא לא תהיה מרוצה מהבחירה אמכור את האיביזה ונרכוש עבורה סיד סטיישן באופן פרטי.

הפגישה הראשונה של אשתי עם הרכב התחילה ברגל שמאל, עוד לפני שהיא נכנסה לרכב היא אמרה:

"הרכב הזה קטן מאוד!", "תחזיר את הקיה!"

נכנסו לרכב - נתתי לה הסבר קצר על המערכות השונות שלא היו בסיד (בלם יד חשמלי, מערכת סאטרט-סופ, מזגן מפוצל ...). גם הבן הקטן התיישב מאחור בשמחה רבה.

יצאנו לדרך, הקסמים של הגולף החלו לפעול והבחנתי בחיוך קטן שהיא מנסה להסתיר.

היא התרשמה לטובה מהנחות, בידוד הרעשים, איכות החומרים והאביזור.

גם הבן הקטן יצא מרוצה "אבא הרכב נראה קטן אבל יש בפנים הרבה מקום" "יש לי מזגן משלי מאחור" .

כבר מספר ימים שאשתי עם הגולף, עדיין מפגינה כלפי קשיחות מסוימת על הבחירה שעשיתי.

כדי לבדוק את המצב לעומק הצעתי לה לשלוף את תוכנית הגיבוי שלנו ולקנות לה קיה סטיישן במקום האיביזה שלי

ואז הגולף עוברת אלי והסיד הפרטית אליה.

היא שללה את הרעיון במקום. "חכה עם זה, אני מסתדרת".

לפי דעתי היא מתחילה להתלהב (אולי גם להתאהב) ויהיה לה קשה ללכת אחורה.

בתקופה הקרובה אנחנו מתכננים לצאת לנופש ראשון עם הרכב, כנראה לא תהיה ברירה מלהתקין גגון - המלצות יתקבלו בברכה.

אני אמשיך לעדכן בשרשור הזה לגבי הגולף, כמו כן אפרט על התחושה שלי כנהג וההבדלים בין גולף 1.4 סטוק לבין איביזה 1.2 משופרת.

2017-03-31 07.07.28.jpg2017-03-31 07.08.54.jpg

S60 Rdesign

פורסם

תתחדש!! אחלה רכב.. רק חבל שלקחת את גלגלי המגנזיום הסיניים הסופר מכוערים האלה בהתקנה מקומית..

אני הצטערתי שלקחתי חישוקים קלים בהתקנה מקומית, עדיף שהייתה משאיר את הטסות וגלגלי הפלדה.

Seat IBIZA 2015 1.2 TSI DSG

Skoda OCTAVIA 2013 2.0 TDI DSG

Skoda CITIGO 2014 1.0 MPI ASG

פורסם (נערך)

אין כמו VAGיות.

:lol:

תתחדש וסע בדרכים בטוחות!

עריכה אחרונה על ידי omar87

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם (נערך)

מספר עדכונים:

- הרכב מוכן לנופש המשפחתי שמתוכנן בחגים, הותקנו גגון ועריסת אלומיניום.

- השידוך בין הגולף לאשתי הסתיים בהצלחה. היא כבר שכחה מהקיה. יש לה רק שבחים על הרכב. ידעתי!

- מספר תובנות שלי לאחר כ200 ק"מ שהספקתי לנהוג על הגולף:

הרכב עונה על מרבית הציפיות שלי. הוא נוח ושקט מאוד גם בעיר וגם במהירויות כביש שש, מאובזר בצורה טובה, מערכת שמע איכותית. אפשר לנהוג בגולף במשך זמן רב בלי להתעייף. עכשיו אני מבין מדוע הגולף מהווה אמת מידה לרכבים משפחתיים מהבחינה הזאת.

באופן מפתיע ישנם מספר לא מבוטל של פרמטרים בהן האיביזה הישנה שלי טובה יותר מהגולף החדשה (לפי דעתי כמובן):

הנדסת האנוש באיביזה טובה יותר. מערכת המיזוג המכנית אומנם נראית פרימיטיבית אבל היא מאוד קלה לתפעול יחסית למערכת מרובת הכפתורים והחוגות בגולף.

ההגה בגולף עמוס מדי בכפתורים, מקשה מאוד על תפעול בקרת השיוט והמולטימדיה.

באיביזה זה עובד טוב יותר ע"י הידיות החיצוניות משמאל להגה.

הכיסא של האיביזה נוח לי יותר. עדיין לא מצאתי תנוחת ישבה נוחה בגולף.

גיר ה DSG במצב "D" באיביזה שלי עובד טוב יותר. אין את ההשהיה המרגיזה בתחילת נסיעה. באופן מפתיע מרגיש גם פחות רעידות (אני עדיין עם סט קלאצ'ים מקורי בן יותר מ70K ק"מ). במצב "S" המצב בגולף טוב יותר. הגיר מכויל שונה ורגוע יותר יחסית ל"S" של האיביזה.

האיביזה שלי מרגישה חזקה יותר. אני אומנם נוהג במתינות בגולף ומקפיד לבצע את ההרצה של ה 1500ק"מ הראשונים אבל גם במצב רגוע של עד 3000 סל"ד האיביזה מרגישה זריזה יותר.

כנראה בגלל שהאיביזה משופרת וקלה יותר.

האיביזה מרגישה שובבה יותר, מעודדת לנהוג מהר יותר ובכלל להשתעשע שאפשר. לא כל כך ברור לי למה.

אולי בגלל שהיא חסרה את ערמות הבידוד שיש בגולף ואולי בגלל שהיא גם קטנה יותר ומרגישה פחות

מכובדת ואיכותית - האחות הקטנה והסוררת של הגולף.

הגולף לאחר התקנת הגגון:

golf.jpg

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם

אתה לא טועה חביבי..

כבעל איביזה 1.2 TSI ספורט לשעבר ובעל גולף דור 6 1.4 TSI בהווה, האיביזה בהחלט מרגישה זריזה יותר מפאת משקל נמוך יותר.

ובמיוחד במקרה שלך, לאור העובדה שהיא משופרת.

פורסם
מספר עדכונים:

- הרכב מוכן לנופש המשפחתי שמתוכנן בחגים, הותקנו גגון ועריסת אלומיניום.

- השידוך בין הגולף לאשתי הסתיים בהצלחה. היא כבר שכחה מהקיה. יש לה רק שבחים על הרכב. ידעתי!

- מספר תובנות שלי לאחר כ200 ק"מ שהספקתי לנהוג על הגולף:

הרכב עונה על מרבית הציפיות שלי. הוא נוח ושקט מאוד גם בעיר וגם במהירויות כביש שש, מאובזר בצורה טובה, מערכת שמע איכותית. אפשר לנהוג בגולף במשך זמן רב בלי להתעייף. עכשיו אני מבין מדוע הגולף מהווה אמת מידה לרכבים משפחתיים מהבחינה הזאת.

באופן מפתיע ישנם מספר לא מבוטל של פרמטרים בהן האיביזה הישנה שלי טובה יותר מהגולף החדשה (לפי דעתי כמובן):

הנדסת האנוש באיביזה טובה יותר. מערכת המיזוג המכנית אומנם נראית פרימיטיבית אבל היא מאוד קלה לתפעול יחסית למערכת מרובת הכפתורים והחוגות בגולף.

ההגה בגולף עמוס מדי בכפתורים, מקשה מאוד על תפעול בקרת השיוט והמולטימדיה.

באיביזה זה עובד טוב יותר ע"י הידיות החיצוניות משמאל להגה.

הכיסא של האיביזה נוח לי יותר. עדיין לא מצאתי תנוחת ישבה נוחה בגולף.

גיר ה DSG במצב "D" באיביזה שלי עובד טוב יותר. אין את ההשהיה המרגיזה בתחילת נסיעה. באופן מפתיע מרגיש גם פחות רעידות (אני עדיין עם סט קלאצ'ים מקורי בן יותר מ70K ק"מ). במצב "S" המצב בגולף טוב יותר. הגיר מכויל שונה ורגוע יותר יחסית ל"S" של האיביזה.

האיביזה שלי מרגישה חזקה יותר. אני אומנם נוהג במתינות בגולף ומקפיד לבצע את ההרצה של ה 1500ק"מ הראשונים אבל גם במצב רגוע של עד 3000 סל"ד האיביזה מרגישה זריזה יותר.

כנראה בגלל שהאיביזה משופרת וקלה יותר.

האיביזה מרגישה שובבה יותר, מעודדת לנהוג מהר יותר ובכלל להשתעשע שאפשר. לא כל כך ברור לי למה.

אולי בגלל שהיא חסרה את ערמות הבידוד שיש בגולף ואולי בגלל שהיא גם קטנה יותר ומרגישה פחות

מכובדת ואיכותית - האחות הקטנה והסוררת של הגולף.

הגולף לאחר התקנת הגגון:

[ATTACH=CONFIG]484855[/ATTACH]

כמה דברים מהניסיון שלי עם איביזה דומה לשלך,

לא מכיר את ההיגוי של הגולף אבל באיביזה לא היה הגה מאוד מוצלח - יש לו אולי משקל אבל הוא לא הרגיש לי מדוייק בכלל.

לגבי המזגן המכאני מסכים - תמיד מצאתי שמזגן מכאני יותר נוח מאשר בקרות אקלים באשר הן.

לגבי הידיות שמתרגלים אליהן זה נוח, אבל זמן ההסתגלות אליהן ארוך יותר מאשר שליטה על ההגה.

Honda Civic Si Sedan 1.5 6MT 2019

פורסם

תתחדש, אבל היית לדעתי צריך לבחור באוקטביה, בבחירת רכב משפחתי השיקולים צריכים להיות בראש ובראשונה שיקולים פרקטיים, האוקטביה גם לא נופלת בהרבה מהגולף בתכונותיה, וכמובן הרבה יותר משפחתית ובעלת תא מטען ראוי ושימושי, דבר שהיה מונע את הסרבול שבהתקנת גגון (מה תעשה בנסיעה לנופשים בהם תרצה לעצור בדרך בכל מיני מקומות, תהיה מוכן להשאיר את המזוודות על הגגון חשופים לגניבה?).

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

היתרון היחיד של האוקטביה הוא תא המטען. הגולף משמעותית יותר נוחה (היא מצויידת בהצלחה אחורי עדיף)

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

מחזק את מה שנכתב מעלי.

השקעתי המון מחשבה לפני הבחירה.

הכל עניין של עדיפויות אישיות של הנהג והתאמה אופטימלית לצרכים ובמינימום התפשרויות. הגולף יותר :חזקה, מבודדת, מאובזרת ונוחה.

עריכה: היא גם יותר מעוצבת.

כמשפחה אנחנו לא מטיילים כל כך הרבה. לאחר הפסח העריסה תפורק ותעבור למחסן עד לנופש הבא.

עריכה אחרונה על ידי banji man

S60 Rdesign

פורסם
מחזק את מה שנכתב מעלי.

השקעתי המון מחשבה לפני הבחירה.

הכל עניין של עדיפויות אישיות של הנהג והתאמה אופטימלית לצרכים ובמינימום התפשרויות. הגולף יותר :חזקה, מבודדת, מאובזרת ונוחה.

עריכה: היא גם יותר מעוצבת.

כמשפחה אנחנו לא מטיילים כל כך הרבה. לאחר הפסח העריסה תפורק ותעבור למחסן עד לנופש הבא.

תתחדש ותמשיך לצחוק על החיוך שאישתך מנסה להחביא :)

קובי

:-)

• תוכן חדש...