רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,585 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לצערי אבד לי צרור מפתחות ומפתח הרכב ביניהם יש לי מפתח רזרבי שמשום מה פותח את הרכב ואת הסוויץ׳ אבל לא מניע.... מה אפשר לעשות במצב כזה? יש פתרון? תודה מראש לעוזרים
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם ברשותי רכב ישן המשמש כרכב שני במשפחה, אני אמור לגשת לטסט שנתי השבוע, כבר שילמתי את האגרה, אולם התגלתה נזילה חמורה במסרק ההגה. עלות התיקון כ- 2,000 ש"ח, סכום שאני לא מתכוון להשקיע. פרסמתי את הרכב למכירה במחיר נמוך משמעותית מהמחירון, עם גילוי נאות על הנזילה. השאלה מה הלאה? ברצוני לקבל את האגרה ששילמתי חזרה (בין אם יגיע קונה ובין אם לא). אם הבנתי נכון, האפשרות היחידה היא להוריד את האוטו מהכביש? במקרה כזה, במידה ויגיע קונה, האם יהיה אפשר להחזיר את הרכב לכביש? במידה ולא יגיע קונה, האם זה השלב שאני סוגר עסקה מול חברות פרוק הרכבים או שיש עוד משהו שצריך לעשות?
הודעה אחרונה מאת Gsm89, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
תמונות ראשונות: https://youtu.be/kpEuxrsYkpw
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
הדוח לחודש פברואר Cars-Feb-2017.pdf
הודעה אחרונה מאת mh53, -
שלום לכולם. יצא לי לאחרונה לנסוע על כמה מכוניות שהציעו את המערכת שבכותרת. בניגוד לאיך שזה נראה על הנייר, המערכת ממש לא מתפקדת באותה רמה בכל מכונית. אשמח לשמוע את הרשמים שלכם אם התנסיתם במערכת, שלדעתי לפחות מהווה את הדבר הקרוב ביותר שיש כיום לרכב אוטונומי ולפיכך היא יותר מסתם "אבזור" שיש במכונית אלא ממש הדבר הבא. האם הרכב ממש יכול לנהוג את עצמו, גם בסיבובים? האם גם במהירות גבוהה? נמוכה? כשיש פסים דהויים על הכביש? מזהה גם רכבים שנמצאים בצד הרכב?
הודעה אחרונה מאת mogo, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם נניח שיש מצמד לא תקין ב 100% האם אי תקינות מלאה תגרום לרכב לאי שיוט כמו שצריך? (לדוגמא נסעתי בהילוך חמישי ולוחץ על דוושת הגז, אם הרכב לא מגיב מהר בנסיעה ויש מצמד לא תקין ב 100%, המצמד יכול לגרום לזה?) תודה
הודעה אחרונה מאת 57mmStroke, -
-
- 8 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן חברים, קיבלתי אקסנט 99' שרציתי להפוך לרכב ניסיונות (קצת שטח רך, להתנסות עליו מעשית בעבודה על רכב וכו'). בגלל שאני חייל, משיקולי זמן ותקציב, ואחרי שהוצאתי בגללו סכום גדול על תיקון רכב שעשיתי ממנו כבלים (בשרשורים הקודמים שלי) אני רוצה למכור אותו לפירוק כדי לכסות חלקית על הנזק. מסיבה לא ברורה הרכב לא מניע למרות שהוא נסע עד לא מזמן, אז אני גם לא יכול להעביר אותו לאיזור הבית שלי. יש למישהו ניסיון עם מישהו שקונה רכבים לפירוק? אם זה משנה, יש טסט לעוד חודש-חודשיים. הרכב בלוד. תודה
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
הנדסת אנוש
מאת lolmit- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היי, עלתה לי שאלה די מוזרה האמת. כשמתכננים את הנדסת האנוש ברכב על פי איזה תקן הולכים? כלומר מי אמר שמה שנוח לי , נוח לו או לה? או למשל מה חשבו לעצמם מעצבי האסטרה שבנו את הקונסולה כל כך מבולגת ככה?
הודעה אחרונה מאת tzvipper, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אהלן, ברשותי איביזה 2014 1.2TSI DSG. לאחרונה החלו רעשים בהתנעה וככל הנראה לאחר שיטוט ברשת ושיחה עם רון מדובר בתקלה בשרשרת טיימינג. הרכב לא ישן, היה מטופל רק אצל מורשה ועדיין לא סגר 60K. בין אתרי הרכב השונים נתקלתי בהודעות של אנשים כי היה ריקול בנוגע לסוגיה הזאת, אבל לא מצאתי שום דבר רשמי. האם ידוע לכם על זה והאם באמת היה? אם יש פה אנשים נוספים שהיה להם את התקלה, אשמח לדעת האם שילמתם על זה או שהיבואן לקח אחריות? נראה לי תמוהה לשלם עכשיו אלפי שקלים על רכב הוא די חדש ועל תקלה שמתסתבר די נפוצה.
הודעה אחרונה מאת shachar187, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 10.8 אלף צפיות
לפני כחודשיים קיבלתי את הסונטה ההיברידית הרכב כבר הספיק לעשות מעל 5000 קמ שמתי לב שבניגוד לרכבים קודמים, על הרכב הזה אין כלל אבק בלמים על הגלגלים , אני יודע שבזמן שאני בולם הרכב נטען, מה שמביא אותי לחשוב שיש שימוש מועט בבלמים הרגילים ומערכת הטעינה אחראית לרוב בלימת הרכב. האם נכון כי רכב שמשתמש בעצם בבלימה שכזאת הבלמים מחזיקים עשרות ואף מאות אלפי קמ על אותן רפידות? או שזה פשוט רפידות בלמים איכותיות שלא מורידות אבק בלמים?
הודעה אחרונה מאת technet, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום חברים, למען הפורום ולמען הבאים מגוגל, אכתוב סיכום קצר: פורד מונדאו 2011. קניתי את הרכב שנה שעברה, לאחר שהמונדאו 2002 שעשתה כל כך הרבה בעיות סיימה סופסוף את חייה במנוע שפוך. לאחר כל המרורים שהאכילה אותי המונדאו הישנה, החלטתי שאני לא קונה יותר רכב בלי אחריות, ובדיוק היה פסח - ומה יותר טוב מאשר לקפוץ לגלילות ולהביא רכב? כמו שאתם יודעים, אני מאוד אוהב פורד, וידעתי שיש להם דגם אמין - פוקוס שמו. [כמובן בדורו השני] קפצתי לגלילות והחנות הראשונה שרואים היא אלדן. אציין שספציפית בביקור הזה מאוד התרשמתי - הסוכן היה מעולה [יחס בין אישי מעולה + חיפש לי את הרכב הכי טוב שהוא יכל למצוא]. מצאנו פוקוס מושלמת - שנת 2011, טסט לשנה, בדיקה מעולה, 90 אלף …
הודעה אחרונה מאת nimrod7676, -
-
את זה שמכוניות לא גדלות על עצים, וגם לא מגיעות במקור של החסידה, כולנו כנראה יודעים. Mr_Shankly עובד בנמל ורואה אלפי מכוניות כאלה, אז הוא החליט לחלוק איתנו את השלבים שעוברת המכונית החדשה שלכם עד שהיא מגיעה לחדר המסירה כשהיא מצוחצחת ועטופה בסרט מתנה גדול.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
אני לא מבין יותר מדי בתיבות הילוכים, ורגיל לתיבה אוטומטית. גם על ידני לא נהגתי כבר שנים רבות. עכשיו יש לי רכב עם תיבה רובוטית דו מצמדית. בנסיעה בינעירונית התיבה עובדת בצורה מדהימה, אבל בנסיעה איטית בתוך העיר ובפקקים מרגישים תמיד "קפיצות" ברגע שלוחצים או עוזבים את הגז, ובלימת מנוע חזקה מאוד. אשמח אם תוכלו להסביר לי למה זה קורה וכיצד נוהגים נכון עם התיבה הזאת על מנת למנוע חימום של הקלאצ'ים.
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לא יודע אם דובר על הנושא בעבר. שמתי לב שרכבי קופה, חלונות הדלתות הם ללא מסגרת אלא סתם "עולים באוויר". האם הדבר בא על חשבון רעשי רוח? אם נקח לדוגמא אודי A4 סדאן, ואודי A5 ספורטבק. ההגיון אומר כשהחלון בתו מסגרת ודחוס בין גומיות אז יש יותר בידוד. לעומת זאת, כשהחלון באוויר, ורק נשען מצד אחד על גומיות - בלחץ סגירת הדלת אז יש יותר סיכוי לחוסר אטימות. שלא לדבר עם זה שהגומיות מאבדות מהתכונות שלהם עם הזמן ואז חוסר האטימות מחמיר. האם אני מפספס משהו?
הודעה אחרונה מאת Ameer.86, -
-
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום חברים התחלתי בחיפוש אחר מכללה שמלמדת קורס של יעוץ ומכירה לרכב . אשמח שתעזרו לי בינתיים יש לי מכללה אחת, של אייווי ואני רוצה עוד מכללות כאופציה באזור תל אביב ראשלצ אשדוד אשקלון מישהו מכיר ויכול לעזור לי עם זה ? אם פתחתי שרשור במקום הלא נכון אשמח שיעבירו אותו . תודה .
הודעה אחרונה מאת lishaina, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 79 תגובות
- 24.5 אלף צפיות
אוקטובר עכשיו וזה בדיוק הזמן לציין חצי שנה של הנאה וכיף בחברת ה208 האהובה שלי. אולי זה נשמע מעט אבל זאת חצי שנה שהספקתי לעבור בה הרבה מאוד, לטייל, לבקר בכמעט כל כביש נהיגה באיזור וגם לשייט הרבה. אז איך נסכם? נתחיל ממה שלא אהבתי, כי תמיד את הטוב אני אוהב לשמור לסוף. יש כמה דברים שלא אהבתי, רובם טופלו ונשאר דבר אחד לסדר בעתיד. 1. הצליל- צלילי המנוע והפליטה ברכב הזה נוראיים. לא יודע מי המהנדס שתכנן את הצנרת הזאת אבל היא נשמעת רע מאוד (או יותר נכון לא נשמעת) בסטוק. לא עברו חודשיים מקניית הרכב וכבר הייתי אצל לירן מארגונטיקס כדי לטפל בבעיה. בהתחלה חשבתי על דוד אחורי, כי רציתי רק סאונד אבל מהתייעצות איתו הבנתי שזה לא יעזור והוחלט לעשות לרכב דאון פייפ ולהסיר את הרזונטור. ה…
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
נעלתי את הנגרר ואני רואה שאני כן מצליח להזיז אותו קדימה ואחורה למרות הסנדל. למה?
הודעה אחרונה מאת Transporter, -
לא ראיתי כאן פוסט שנפתח בנושא. אתמול בערב נהרג חבר הפורום אלכס מלניקוב. (http://www.carsforum.co.il/vb/member.php?19854-mill3r) הוא רכב על אופנוע באיזור ירושלים כחלק מקבוצת רוכבים. ההלוויה התקיימה היום בצפון. חוץ מהיותו חובב רכב ואופנועים היה גם לוחם מילואים מוערך ביחידה מיוחדת באיזור מגוריו, ואיש ביטחון במקצועו. היה בחור זהב, תמיד היה לו חיוך על הפנים. יהי זכרו ברוך.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אתמול ראיתי במקרה פרסומת של סקודה בערוץ 2. לפי הפרסום, הם הביאו לארץ את גרסת ה sportline. מישהו שמע? יודע פרטים? Sent from my SM-G920F using Tapatalk
הודעה אחרונה מאת MMi, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מעניין מתי יגיע לארץ והאם התמחור יהיה דומה לאטקה?
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
- 2 עוקבים
- 15 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
על זה עוד לא שמעתי בכל מקרה, שיהיה לו בהצלחה למצוא עוד 50 בעלי ניסאן קשקאי שמוכנים להצהיר שזה קורה גם אצלם... http://www.yediot.co.il/articles/0,7340,L-4953781,00.html
הודעה אחרונה מאת koka, -
- 3 תגובות
- 674 צפיות
ובגדול שאלה, ביטלו את הירידה מ531 לכיוון מערב לצומת רעננה? זאת אומרת שחייבים לנסוע ולחתוך או את כפר סבא או את רעננה? תודה מראש
-
האם נמכרו גם מכוניות בנזין רגילות בלי HYBRID ? לפי מה שאני רואה על הכביש כל הC-HR הן היברידיות עוד לא יצא לי להתקל בבנזין רגילה מדוע ?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אהלן, חבר טוב שנוהג על סיאט לאון RF חוגג יומולדת, ואנחנו רוצים לפנק אותו במתנה עם אדרנלין. חשבנו על איזה נהיגה ספורטיבית עם רכב ספורט נחמד. יש איזה המלצות למשהו כזה בארץ? חשוב שהרכב יהיה ידני, והתקציב בסביבות 1000 שח. תודה.
הודעה אחרונה מאת Yellow Engine, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 969 צפיות
ה C240 לא עברה טסט שילשום (פעם ראשונה לרכב בן 19... כבוד) על צמיגים לא תקינים ורעש מהבושינגים הקדמיים אאל"ט. הצמיגים הוחלפו כולם לפאלקן 914 (סה"כ 1800 ש"ח) ומחר יוחלפו הבושינגים ואחר כך יהיה הטסט הנוסף. אחרי החלפת הבושינגים יש צורך בכיוון פרונט, האם ניתן לבצע זאת לאחר הטסט או שכיוון הפרונט נבדק גם הוא בטסט? אשמח להמלצה על כיוון פרונט במרכז.
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
מסחטת הכסף של ענף הרכב 3.4 מיליון מכוניות נוסעות בכבישים. מי דוחף אותנו לקנות רכב פרטי? ומה גורם לכך שמס הקניה, הדלק והאגרות הם מהיקרים בעולם? כך הפך ציבור הנהגים לפרה החולבת של המדינה כתבה מחדשות ערוץ 2. כמובן שרוב החבר'ה בפורום הזה ידעו, אבל בכל זאת מעצבן ומקומם שעל רכב אחד אנחנו משלמים שניים, אחד לי ואחד למדינה. כמובן שהדבר מוריד את שוק המשומשות לתחתית והציבור שקונה רכב בכסף שיש לו ולא משעבד את עצמו ל100 אחוז מימון נהנה בכך. מעניין אם יהיה שינוי בעתיד או שהמצב ילך ויחמיר.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
נו? כוסית או לא כוסית? עובדה אחת שאי אפשר להתווכח איתה, ועם כל הכבוד לדאע"ש ושאר מליציות במזרח התיכון, ארצות הברית היא-היא ממלכת הפיק-אפים הבלתי מעורערת. בצמרת טבלת מסירות הרכב החדש בארה"ב ובאופן קבוע ועקבי מככבים טנדרים משלושת היצרניות הגדולות; פורד, שברולט ודודג'. רק לאחריהן – ובפער ניכר – נמצאות מלכות מכירות הרכב הפרטי כגון הקאמרי, הסיוויק והקורולה. לנו הישראלים שחיים על פיסת אדמה בגודל מטר על מטר נראה קצת מוזר הקונספט של טנדר כרכב פרטי, אחרי הכל אתה קונה טנדר רק אם אתה משתייך לשבט של מושבניקים, שיפוצניקים או בדואים. ארצות הברית עם המרחבים האין-סופיים שלה, האין-בעיות-חנייה ודיזל שעולה בסביבות 70 סנט לליטר (!) כנראה יכולים להסביר את חיבתם העזה לרכבים הללו, רכ…
הודעה אחרונה מאת ModChiP, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 17 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
האם הוא יקח אותנו לעבודה ויחזור לקחת ילדים לבית הספר ואת האישה לקניון או לעבודה גם? יחנה לבד ויטען את עצמו? במידה ויהיה מחושמל. יחזור לקחת אותנו מהעבודה בשעה שנרצה ויהיה לו נתיב משלו לרכבים אוטונומיים? אם נשלוט עליו, זו תהיה אפליקציה בנוסף, ונוכל לראות כמובן מי בתוך הרכב? מענין אותי אם בעתיד יהיו הרבה פחות תאונות דרכים בגלל שהרוב יהיה אוטונומי? או שאלה שלא אוטונומיים ימשיכו במסורת התאונות הרגילה? יש מצב שבעתיד לא נרכוש 2 רכבים למשפחה ממוצעת פלוס? ואחזקה תהייה נמוכה יותר?
הודעה אחרונה מאת shaulch, -
-
- 6 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
במהלך חג הפסח הגעתי עם משפחתי לחופשת מולדת בארץ הקודש, לטובת ההתניידות הופקדה בידי אופל מוקה 2016 שגמעה במחיצתי כ-2000 קילומטרים. 3 פעמים עצרו אותי אנשים ברחוב כדי לשאול איך הרכב אז למען דיירי הפורום היקרים שהרכב רלוונטי עבורם, אלה רשמיי. איבזור הרכב שקיבלתי הגיע ברמת אבזור ENJOY ולמעט משענת היד שהיבואן מציע בתוספת תשלום (לא סמלית בעליל) היה ברכב את כל האבזור האופציונלי שיחד עם האבזור המקורי יצרו רשימת אבזור סבירה בהחלט- חלונות חשמליים קדמיים ואחוריים, כוונון חשמלי למראות הצד, מערכת מולטימדיה עם מסך מגע, מערכת ניווט WAZE, קישורית BT, כניסת USB, יציאת AUX ורמקולים באיכות סבירה, חיישני חנייה קדמיים ואחוריים בגיבוי מצלמת רברס יעילה. בפן הבטיחותי- 6 כריות אויר, …
הודעה אחרונה מאת Ghost_Rider, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 6 אלף צפיות
רומן היה באיטליה, אז הוא שכר 500. הוא נשבע שהוא אמר X, אבל הם שמעו L. אז על מה אנדראה התנצ-L? בואו לקרוא את חוויותיו של רומן באיטליה, ובלי אף מילה על פיצה או פרארי. חובבן.
הודעה אחרונה מאת orankohn, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 881 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Ctzvi
- IsraCar
- פינדר
- JohnnyEnglish
- unreliablebazooka
- RBRB
- mikk
- BoazB11
- Jeka88
- אורח לרגע
- Fazer
- גולדן191